Anne-Babadan kalan en değerli miras kardeş midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok geçmiş olsun. Abinizin durumu siz söylemeden bilmeleri imkansız. Yazdıklarınızdan anlıyorum ki bu durumunda abinizin sizinle ilgilenmesi sizi mutlu edecek. O zaman durumunuzu bildirir mesaj atmak size nasıl geliyor?

geçmiş olsun öncelikle
İyi yönetilmiş bir kardeşlik ilişkisinin ömür boyu sürecek güzel bir dostluğa evrildiğini düşünüyorum.

Ama sizin abileriniz biraz bencil ve açgözlü geldiler. Kardeş duygusallığı yok sanki.

Üzmeyin kendinizi size değer veren kadar siz de onlara değer verin.

Hayır anlamadığım sizin anneniz hakkından da feragat etmiş hiç ilişmemiş,ses etmemiş,niye aramiyorlar? Acaba yaptıkları haksızlığı vicdanları biliyorda ondanmi kizkardeslerini görmek
Neden böyle davrandıklarını hiç bilmiyorum. Zaten annem sebep bulamadığı için bu kadar üzüldü. Annem sorduğunda “sen ara işte, ne olacak” diyorlardı.

Daha alım satım olmadı. Ben de düşündükçw gözümü açıyorum.

Uzun uzun yazmışsınız. Teşekkür ederim. Ailem hepimize güzel bir çocukluk verdi. Sevdiler ve hissettik önemlisi bu. Onlarda bunu dile getirirler.

Gerçekten bencillik mi oluyor? Bu yönden düşünmemiştim. Teşekkür ederim

Yani sebep parasal ise hiç etkilenmeyin.acaba haberleri mi olmadı? Nekadar duyarsızlar öyle? Yengelerinizde mi aramaz? Yengelerinizle aranız nasıl?
Ben ararsam ararlar. Bir yıl aramayım ne haldeyim akıllarına bile gelmem. Yengelerle de aynı.

Çok geçmiş olsun. Abinizin durumu siz söylemeden bilmeleri imkansız. Yazdıklarınızdan anlıyorum ki bu durumunda abinizin sizinle ilgilenmesi sizi mutlu edecek. O zaman durumunuzu bildirir mesaj atmak size nasıl geliyor?
Yok mutlu olmak değil de gerçekleri görmek acı geliyor bu zamanlarda diyelim. Aramak istemiyorum.Dün duygusaldım yazıyı yazarken size ondan öyle gelmiş olabilir Diyorum ya ben onları aylarca aramazsam akıllarına bile gelmem.

Aç gözlü ve bencillik doğru tanım olabilir.
Üzülmüyorum, alışmaya çalışıyorum

Gerçekten bencillik mi oluyor? Bu yönden düşünmemiştim. Teşekkür ederim
Çocuğunuzun gözünden bakın, yirmi sene kadar sonra anneanne ve dedesinin arsası satılıyor,sadece o anneanne ve dedenin kanına sahip oldukları için kuzenlerinin her biri havadan bir araba parası sahibi oluyor (kötü ihtimalle. Toprak kadar degerlenen şey yok, belki de bir ev parası kalıyor)
Sizin de çocuğunuzun anneanne ve dedesi. Ama koca arsadan onun payına düşen HİÇBİR ŞEY
Neden??
Çünkü annesi zamanında 'ay tadımız kacmasin' diye haklarından feragat etmiş.
Sizce çocuğunuzun gözünden bakınca bu yaptığınız, sırf tatsızlık çıkmasın diye onun da hakkından feragat etmeniz bencillik değil mi? Bence öyle. Sakın seni sindirmelerine izin verme. Öyle de seni saymiyorlar, böyle de saymayacaklar. En azindan annenin babanın hakkını alirsin

Çok haklısınız. Teşekkür ederim. Vermek istemiyorum artık.

Yazdığınızı okuyunca çok doğru tespit yaptığınızı anladım. Ben de çevreme, aileme bakarak bazı tespitler yaptım bu konuda ve gerçekten ülkemizde "Abilik" kavramı çok sıkıntılı. Anne baba ölünceye kadar o abi/erkek kardeşler bambaşka insan oluyorlar gerçekten. Henüz bir tane bile abinin veya erkek kardeşin ailedeki kız kardeşlere adaletli davranmak için uğraştığını görmedim kimse kusurabakmasın ben de 1 kız 1 erkek annesiyim ama gerçek bu çünkü ülkedeki birçok erkeğin genetik kodlamasında kendini üstün görme hastalığı var, bakın hastalık diyorum çünkü bu gerçekten tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık. Bu hastalığı aşmamız için en az 50-100 seneye ihtiyacımız var, ondan dolayı hep geride kalıyoruz. Sizin anlattığınız olaya benzer özellikle kırsal kesimlerde o kadar çok olaya şahit oldum ki. Ben hayatım boyunca ablamın veya kız kardeşimin olmasını çok istemiştim ama ne yalan söyleyeyim abi veya erkek kardeşe sahip olmak hiç istemedim. Umarım yavaş da olsa bu konularda daha bilinçli, daha medeni olmayı başarırız.

Ablayım bir erkek bir kız kardeşim var onlardan gelecek hayır Allahtan gelsin diyorum kimse bana miras filan bırakmasın zaten anneme dua etsinler Allah korusun anneme bişey olursa gözlerinin yaşına bile bakmam yediler bitirdiler beni evlendim hala kurtulamadım özellikle erkek olandan dün yine başımdan gitsin diye para verdim ona o yüzden sinirim yeni hiç közlenmiyor zaten

Arkadaşlar kendi hakkınızı yedirneyi nasıl içinize sindiriyorsunuz öleceğimi bilsem miras hakkımı ya da üzerime tanımlı hicbir hakki vermem. Is yeri emzirme hakkımı vermemeye çalıştı da yapmadığımı bırakmadım, parasında pulunda değilim hakkınızı savunun kardeşim.
Siz kendinizi düşünmezseniz kimse de sizi düşünmez, konu sahibine tavsiyem tabii ki miras hakkından vazgecmesin. Söz ağızdan çıkmışsa da çıkmış vazgeçtim de olsun, sonuçta kafana silah dayanmiyor sakın tapuda bunlara imza fln verme.

kardeş işi sans meselesı
bazıları ıcın en degerlı mıras
bazılarımız ıcınde annemızın dogurdugu dusman

bır abım var benden 5 yas buyuk gorusmuyorum verdıgı zarardan oturu ıplerı kopardım
nerede oturdugumu bıle bılmıyor dusunun
bana deger vermeyen kımseyı hayatımda tutmuyorum ve ozverımı degerımı hakeden ınsanlarla muhattap oluyorum ınanın mutluluk huzur buymus meger sıze de bunu tavsıye ederım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…