Anne-Babadan kalan en değerli miras kardeş midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeş benimde bir zamanlar kanayan yaramdı. Şu an hiç umurunda değil. Allah yolunu bahtını açık etsin. İyi insanlarla karşılaştırsın. Benden de olabildiğince uzak dursun. Tek temennim, sizde öyle yapın. Ama asssla halkınızdan vazgeçmeyin asla

Kardeş güzel birşey ama değer bilene. Hakkını kimseye yedirme. Eşine ve çocuklarına sarıl. Bazen 1 arkadaş bin akrabadan vefalı olabiliyor. Rabbim şifa versin.

Onların anne babama mal alma konusunda hiç hakları yok. Bana Kalan ev babama annesinden kalma arsa üzerine rine yapıldı. Arsalarda anneme anne ve babasından kalma.

Ne mutlu

Haklısınız.

Anne babadan kalan en değerli miras ahlak. Kardeş senin seçmediğin, aranda kan bağı olan sevginin olma ihtimali olan birey. Bizde 3 kızkardeşiz. Babam geçen sene vefat etti. Kardeşlerim mal mülk derdine düştü. Küçük kız kardeşimle iletişimi minimuma indirdim. Büyük ablam cep telefonuyla kafamı darp ettiği için onla tamamen koptum. Eşim bu olaylardan sonra, kendi tek çocuk “Kardeş ne kadar gereksiz bir şeymiş” dedi. Haksızda sayılmaz.

+1

Size de çok geçmiş olsun. Ne üzücü şeyler

Klasik ilkel erkek kafasi babamdan annemden kalan erkek olarak benim hakkim kiza kalan enisteye gider eniste de anne babasindan alsin (!) Hakkini aldigin için küsen bencil kardesin bir geregi yok ya.

ya hu ne demek arsadan sen alma? seneler once dedemler 10 kardesin 4 ü kız babalarından donum donum arazi kaldı hepsi 10 a bölundü. Hatta koyde dedemlere helal olsun size damatlara arsa bölmüşsunuz demisler dedem ne olacaktı kız kardeslerimize bölduk demiş ki Allah rahmet eylesin dedem vefat etti 30 sene onceden bahsediyorum.

keske birakmasaydınız hakkınızı hala alabilecekseniz imzayla tamamen tapuyu devretmediyseniz alın hakkınızı.

Klasik ilkel erkek kafasi babamdan annemden kalan erkek olarak benim hakkim kiza kalan enisteye gider eniste de anne babasindan alsin (!) Hakkini aldigin için küsen bencil kardesin bir geregi yok ya.
Bence de öyle düşünüyorlar.

Öyle yapacağım. Dedenize de helal olsun

Çok benzer bir durumu annem yaşadı. Dedemden şimdiki parayla en az 20 milyon miras kaldı. Annemler 5 kardeş. Bir teyzem ve 3 dayım var. Dayımlar ne anneme ne de teyzeme bir kuruş verdiler. Tüm mirası kendileri aldılar. Teyzem ses çıkarmayınca annem de bir şey dememiş. Babam da gerek yok deyip dava açmamışlar. Ona rağmen kimse annemi aramaz. Hep annem arardı onları. Annem başta çok bocaladı, çok üzüldü. Bunlar nasıl kardeş diye. Yıllar geçti. Üzüntüden harap oldu. Çok şükür şimdi durumu iyi. Annem bir süre aramayınca farketti durumu. Ben aramasam kimse aramazmış dedi. Durumu kabullenince iyi oldu biraz. Çok zor bir durum. Bence siz de mesafenizi koruyun. Siz aramayın, sormayın. Onların sizi aramadığını, sormadığını görürseniz de silin defterinizden. Allah kardeşim de hayırlısını versin.

Aramıyorlar zaten. Ben de anneniz gibi çektim kendimi. Kabullenmesi zor ama kabulleniyorsun zamanla.

İyi ki evi üstünüze almışsınız. Kimseden kimseye hayır yok malesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…