- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- 2
- 6.357
- 108
- 30
Eşim markette çalışıyor. Küçük kızım var. Kimseyle görüşmem ama eşim iş yerinden korona virüse yakalandı. Dün sonucu öğrendik. Hepimiz karantinadayız. Şükürler olsun hafif geçiririyor.
Benim annem ve babam hayatta değil. Ailemden bana ev kaldı. Orada yaşıyorum. İki abim var. İkisine de ev kaldı. Annem den 3 tane küçük arsa kaldı. 3 kardeşiz, bana alma dedi abimin biri. Diğeri de aynı fikirde almadım. Bu evi de üzerime vermek istemedi abim. Bizim üzerimizde kalsın dedi. Ben kabul etmedim. Sonra üzerime aldım oturduk. Uzatmayım, küçük abim araya eften püften bahane soktu karı koca eşim ve bana küstüler. Arada abim arar arada da ben onu. Ama en çok ben ararım. Diğer abim bana değmeyen yılan bin yaşasın kafasında. O da ben ararsam konuşuruz.
Korona virüs geçiriyoruz haberleri yok. Pek takmazdım ama dünden beri eşimi arayan soran çok MaşaALLAH. Düşündüm dünden beri telefonum çalmadı. Amcam kapıdan ihtiyaçlarımızı getirmiş sağolsun. Anca amcamdan duyarlarsa ararlar. Yoksa bir nasılsını bile çok görürler. Duygusallaştım. Yoksa ben de pek takmazdım ama niye böyle oldum bilmiyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Onların anne babama mal alma konusunda hiç hakları yok. Bana Kalan ev babama annesinden kalma arsa üzerine rine yapıldı. Arsalarda anneme anne ve babasından kalma.Miras konusuna bir şey diyemiyorum. Sadece “kız” olduğunuz için mi alma dediler? Yoksa onlar çalışıp anneniz ve babanızı mal mülk sahibi mi ettiler?
Kardeş konusuna gelince de kardeş var, kardeş var. Bence sizinkiler pek kardeş sayılmaz. Aynı anne babadan doğan 3 insan. Başka bir bağınız yok gibi. Üstelik sizden büyüklermiş. Anne baba yoksa ellerini üstünüzden çekmemeleri lazım.
Çok kafaya takmayın. Geçmiş olsun.
Ne mutluİnsandan insana çok değişiyor ya...
Abim benden 6 yaş büyük, evli ve dünya tatlısı bir insan. Kendisi tam bir hanımcıdır. Düzenli olarak geyip yaparız telefonda kendisi nöbetteyken, şakalaşırız, halimi hatrımı ve nasıl olduğumu sorar. Para ihtiyacım olursa düşünmeden yollar, bir şeye sıkılınca yanına giderim. Eşi de çok anlayışlı biri. YL için yurt dışındayken hep yardımcı olmuştur... İki en yakın arkadaşım da öyle, biri kadın diğeri erkek.
Önemli olan karşıdaki insan gerçekten, kan bağı değil.
ÜzüldümKendim için hayır. Maalesef.
Haklısınız.Kardeş benimde bir zamanlar kanayan yaramdı. Şu an hiç umurunda değil. Allah yolunu bahtını açık etsin. İyi insanlarla karşılaştırsın. Benden de olabildiğince uzak dursun. Tek temennim, sizde öyle yapın. Ama asssla halkınızdan vazgeçmeyin asla
Allah razı olsunKardeş güzel birşey ama değer bilene. Hakkını kimseye yedirme. Eşine ve çocuklarına sarıl. Bazen 1 arkadaş bin akrabadan vefalı olabiliyor. Rabbim şifa versin.
+1Yani ne hakla alma demiş anlayamadım? Madem 3 ev/arsa 3er kardeş var , herkese 1er tane düşüyor herkes hakkını efendice alsın çıksın. Ben olsam sizin kadar sakin tepki vermezdim asla. Sen alma madem meraklısın, bu benim hakkım sana pabuç bırakmam derdim güzelce de bir hakaret koyardım buraya.
Şaşırdım kaldım, hem hakkını gaspetmek istiyorlar hem de surat yapıyorlar ?? Sizin yerinizde olsam bunları her yerden silerim.
Size de çok geçmiş olsun.Anne babadan kalan en değerli miras ahlak. Kardeş senin seçmediğin, aranda kan bağı olan sevginin olma ihtimali olan birey. Bizde 3 kızkardeşiz. Babam geçen sene vefat etti. Kardeşlerim mal mülk derdine düştü. Küçük kız kardeşimle iletişimi minimuma indirdim. Büyük ablam cep telefonuyla kafamı darp ettiği için onla tamamen koptum. Eşim bu olaylardan sonra, kendi tek çocuk “Kardeş ne kadar gereksiz bir şeymiş” dedi. Haksızda sayılmaz.
Klasik ilkel erkek kafasi babamdan annemden kalan erkek olarak benim hakkim kiza kalan enisteye gider eniste de anne babasindan alsin (!) Hakkini aldigin için küsen bencil kardesin bir geregi yok ya.Eşim markette çalışıyor. Küçük kızım var. Kimseyle görüşmem ama eşim iş yerinden korona virüse yakalandı. Dün sonucu öğrendik. Hepimiz karantinadayız. Şükürler olsun hafif geçiririyor.
Benim annem ve babam hayatta değil. Ailemden bana ev kaldı. Orada yaşıyorum. İki abim var. İkisine de ev kaldı. Annem den 3 tane küçük arsa kaldı. 3 kardeşiz, bana alma dedi abimin biri. Diğeri de aynı fikirde almadım. Bu evi de üzerime vermek istemedi abim. Bizim üzerimizde kalsın dedi. Ben kabul etmedim. Sonra üzerime aldım oturduk. Uzatmayım, küçük abim araya eften püften bahane soktu karı koca eşim ve bana küstüler. Arada abim arar arada da ben onu. Ama en çok ben ararım. Diğer abim bana değmeyen yılan bin yaşasın kafasında. O da ben ararsam konuşuruz.
Korona virüs geçiriyoruz haberleri yok. Pek takmazdım ama dünden beri eşimi arayan soran çok MaşaALLAH. Düşündüm dünden beri telefonum çalmadı. Amcam kapıdan ihtiyaçlarımızı getirmiş sağolsun. Anca amcamdan duyarlarsa ararlar. Yoksa bir nasılsını bile çok görürler. Duygusallaştım. Yoksa ben de pek takmazdım ama niye böyle oldum bilmiyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Bence de öyle düşünüyorlar.Klasik ilkel erkek kafasi babamdan annemden kalan erkek olarak benim hakkim kiza kalan enisteye gider eniste de anne babasindan alsin (!) Hakkini aldigin için küsen bencil kardesin bir geregi yok ya.
Öyle yapacağım. Dedenize de helal olsunya hu ne demek arsadan sen alma? seneler once dedemler 10 kardesin 4 ü kız babalarından donum donum arazi kaldı hepsi 10 a bölundü. Hatta koyde dedemlere helal olsun size damatlara arsa bölmüşsunuz demisler dedem ne olacaktı kız kardeslerimize bölduk demiş ki Allah rahmet eylesin dedem vefat etti 30 sene onceden bahsediyorum.
keske birakmasaydınız hakkınızı hala alabilecekseniz imzayla tamamen tapuyu devretmediyseniz alın hakkınızı.
Çok uzucuBence de öyle düşünüyorlar.
Aramıyorlar zaten. Ben de anneniz gibi çektim kendimi. Kabullenmesi zor ama kabulleniyorsun zamanla.Çok benzer bir durumu annem yaşadı. Dedemden şimdiki parayla en az 20 milyon miras kaldı. Annemler 5 kardeş. Bir teyzem ve 3 dayım var. Dayımlar ne anneme ne de teyzeme bir kuruş verdiler. Tüm mirası kendileri aldılar. Teyzem ses çıkarmayınca annem de bir şey dememiş. Babam da gerek yok deyip dava açmamışlar. Ona rağmen kimse annemi aramaz. Hep annem arardı onları. Annem başta çok bocaladı, çok üzüldü. Bunlar nasıl kardeş diye. Yıllar geçti. Üzüntüden harap oldu. Çok şükür şimdi durumu iyi. Annem bir süre aramayınca farketti durumu. Ben aramasam kimse aramazmış dedi. Durumu kabullenince iyi oldu biraz. Çok zor bir durum. Bence siz de mesafenizi koruyun. Siz aramayın, sormayın. Onların sizi aramadığını, sormadığını görürseniz de silin defterinizden. Allah kardeşim de hayırlısını versin.
Herkes kendine eder. Allah var.Çok uzucu
İyi ki evi üstünüze almışsınız. Kimseden kimseye hayır yok malesef.Eşim markette çalışıyor. Küçük kızım var. Kimseyle görüşmem ama eşim iş yerinden korona virüse yakalandı. Dün sonucu öğrendik. Hepimiz karantinadayız. Şükürler olsun hafif geçiririyor.
İyi ki evi üstünüze almışsınız. Kimseden kimseye hayır yok malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?