Derin bir oh çektim. .. yok kiz alirmiyim hic elinden. Ben kvmin bile almam elinden iaini hazir baslamisken sen yapiver anne derim geçerim kenara ihihihi:-D paşamda da aynen devam o vakit :-D
Misafir arayıp da gelmiyor ki, çat kapı geliyor. Eşimin mahalleden arkadaşları.
İkinci çocuğu bende henüz düşünmüyordum ama hesapta yokken oldu.
Merhaba arkadaşlar. Ben hamileyim ve 1 yaşında bir tane daha çocuğum var. Maddi açıdan da biraz sıkışık bir dönemdeyiz. Çalışmam gerekiyor diye Şu an çalışıyorum, çocuğuma kayınvalidem bakıyor. Sabah 6 da kalkıyorum, akşam 8 de evde oluyorum. Eve gittikten sonra yemek olsun akşamdan kalan bulaşık, çamaşırıydı diğer ev işleriydi ayrıca birde kucağımdan hiç inmek istemeyen bir bebekle hamile hamile işlere de yetişmeye çalışıyorum. Son günlerde eşimin de arkadaşları akşam oturmaya geliyorlar. Bütün bu işler yetmezmiş gibi bide misafirle uğraş, yanlarında rahat oturama, uzanma, bide öyle anlayışsızlar ki saat 11 gibi kalkıp gidiyorlar. Eşimde rahatsız bu durumdan ama millete bişey diyemiyoruz tabi. E bide eşimle de sürekli tartışıyorum, ben hamile hamile çalışıp sana destek oluyorsam sende ev işlerinde bana destek olmak zorundasın diye. O da ya uzanıp tv izler ya da kalakr benimle tartışa tartışa bir işin ucundan tutar, ama öyle tartışır ki yapmasa daha iyi... Bazen oturup ağlıyorum, uykuya dinlenmeye benimde ihtiyacım var neden bunları yaşıyorum diye, ama hiçbirşey içinde olduğum duruma fayda etmiyor. Çocuğumla da yeterince ilgilenemediğim için ayrıca vicdan azabı çekiyorum. En büyük derdim de eşimin desteğinin olmaması, beni hiç anlamaması, en azından hamilelik döneminde daha hassas ıolduğumu düşünüp hiç destek olmaması. Bari buraya içimi döküp rahatlamak istedim.
Valla korunupta gebe kalan kimse görmedim etrafımda ama burada çok yani kazara oldu diye. Çocuk bir yaşında daha yine hamilesiniz şimdiden yetişemiyorsunuz çocuk doğunca nasıl yetişeceksiniz ona da mı kaynana bakacak ona da yazık değil mi biri zaten tam ayaklanacak koşturacak bir de öbürü yani keşke daha kesin çözümlerle korunsaydınız yani gelene gelme demek olmaz ama yemeğe gelmiyorlar herhalde yani koyarsın kuruyemiş çerez çay tamam. Akşamdan bulaşıklarınız neden kalıyor dizim makineye çalıştırın. Yemeğinizi hafta sonundan yapın dolaba koyun birkaç günlük diğer günlerde kolay şeyler yapın köfte yoğurun buzluğa atın, soğanları doğrayın doğranmış halde buzlukta saklayın, bakliyatları aldığınız gibi haşlayın atın buzluğa ya da düdüklü kullanın yarım saatte hazır. Bir de kaynananız bakıyor çocuğa ya bakıcı olsa daha zordu işiniz. Eşinizle konuşun yorulduğunuzdan dem vurun ama kızarak değil güzellikle söylerseniz yapacaktır benimki de yapmazdı artık yapıyor yardım ediyor.
Ya çok özür dilerim ama eşinizin arkadaşlarıyla beraber eve girmek,sofraya oturmak biraz tuhaf değil mi?Sanki sizin kankalarınız..Bu şekilde yorum yapanları hiç anlamıyorum. Yani içinde bulunduğum durumdan benim kadar rahatsız olamazsın sonuçta dimi? Çocuğum küçükken, maddi sıkıntım varken bi hevesle hamile kalmadım sonuçta. Evet korunuyordum ama oldu. Bu benim elimde olan bişey değil. Allah böyle yazmış... Evet gelene gelme denmez ama öyle odun arkadaşları var ki, biz işten dönerken bizimle birlikte giriyorlar eve. E bizde akşam yemeği yememiş oluyoruz. Hazırlıyorum onlar otururken. Beraber yiyoruz. Sonra kalkmıyor zaten 11e kadar. Bende salak gibi yatıp dinlenmiyorum, hala hoş olmaz diye hizmet edip oturuyorum yanlarında. Bundan sonra yapmıycam ama. Misafir geldiği gün özellikle yemek değil kahvaltılık koycam sofraya. Sonrada kaldırıp geçip uzancam. Eşimde durumdan rahatsız olursa, rahatsızlığını bana değil arkadaşına söyle, hamileyim ben yoruluyorum, dinlenicem, rahatsız oluyorsan gelmesinler diycem. Akşamdan bulaşıklarımı dizebileceğim bi makine alamadık daha :) borçlar bitince artık.
Ya çok özür dilerim ama eşinizin arkadaşlarıyla beraber eve girmek,sofraya oturmak biraz tuhaf değil mi?Sanki sizin kankalarınız..
Hayır anlamadığım eşiniz bu durumdan rahatsız değil mi?
Bir an eşimin öyle bir şey yaptığını hayal ettim de hayır hayır gerçekten çok itici...
Yani sizin gibi yorum yapanları anlayamıyorum... Siz korunup da gebe kalan kimseyi görmediniz die hamile kalan yok mu yani... Bende spiral varken hamile kaldım oğlum dokuz aylıktı. Kesin çözüm diye bişey yok.napsın kadın rahmini mi aldırsın. Nolacak Doğunca yetişemezsin bilmem ne... Bende bunları çok duydum ve o kadar kötü etkilendim ki.. Zaten ilk yavrusu küçük olacak daha ilgilenemediği için üzülecek, bi de diz böyle derseniz yazık değil mi. Olumlu,yapıcı olmak varken iyi korunsaydın yetişemezsin öbürü koşturacak falan olur bulur o da büyür demek varken moral bozmaya ne gerek var.. Üstelik hamile..Valla korunupta gebe kalan kimse görmedim etrafımda ama burada çok yani kazara oldu diye. Çocuk bir yaşında daha yine hamilesiniz şimdiden yetişemiyorsunuz çocuk doğunca nasıl yetişeceksiniz ona da mı kaynana bakacak ona da yazık değil mi biri zaten tam ayaklanacak koşturacak bir de öbürü yani keşke daha kesin çözümlerle korunsaydınız yani gelene gelme demek olmaz ama yemeğe gelmiyorlar herhalde yani koyarsın kuruyemiş çerez çay tamam. Akşamdan bulaşıklarınız neden kalıyor dizim makineye çalıştırın. Yemeğinizi hafta sonundan yapın dolaba koyun birkaç günlük diğer günlerde kolay şeyler yapın köfte yoğurun buzluğa atın, soğanları doğrayın doğranmış halde buzlukta saklayın, bakliyatları aldığınız gibi haşlayın atın buzluğa ya da düdüklü kullanın yarım saatte hazır. Bir de kaynananız bakıyor çocuğa ya bakıcı olsa daha zordu işiniz. Eşinizle konuşun yorulduğunuzdan dem vurun ama kızarak değil güzellikle söylerseniz yapacaktır benimki de yapmazdı artık yapıyor yardım ediyor.
Yerinizde olsam akşamları rahatsız olmasam bile rahatsız olurum. Gitsin bişeyler hazırlasın olmadı dışarıdan sipariş etsin. Çat kapı gelen olursa da al üzerine bir pike uzat ayaklarını "malum hamilelik sıkıntıları" dersin. Kocan da bu arada misafire hürmet istiyorsa gitsin çaylarını demleyip servislerini yapsın. Yapmasa da kendi sorunları. Bu halinizde çalışıyorsunuz minnet duyması gerekirken şu yaptığı hiç olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?