Anlayışsız eşim....

bende çalışıyorum, başlarda eşim her işte yardım ederdi sonraları bıraktı. yemek , temizlik, çamaşır, ütü , bulaşık hepsi üstüme kaldı, derken isyan bayraklarını çektim . bende senin gibi dışarda çalışıp geliyorum, evde oturmuyorum artık dayanamıyorum dedim. dün eve gittiğimde mantar temizliyordu, yemeği yapıp sofrayı hazırladı kılımı kıpırdatmadım,çünkü sırtımdaki yükü kaldıramaz hale geldim artık... bizler kendi kıymetimizi bilmezsek, kocalarımız asla umursamaz diye düşünüyorum.

Derin bir oh çektim. .. yok kiz alirmiyim hic elinden. Ben kvmin bile almam elinden iaini hazir baslamisken sen yapiver anne derim geçerim kenara ihihihi:-D paşamda da aynen devam o vakit :-D

Kapmışsın bravo sana Sonuçta hayat müşterek...

Erkeklerin çoğu böyle sanırım . Çözüm ne hakikaten bilmiyorum . Kesin çözüm hiç evlenmemek mi acaba :26:

Arkadaslari derken? bekarmi ailecemi geliyorlar?

gidin uzanin ve belinizin agridigini falan soyleyin

yada isi biracaginizi soyleyin esinize

1 yasindaki cocugunuz aksama kadar goremezken sizi
aksamda tek basina bu kadar isle ilgilenmeyin

kendiniz ve cocugunuz onceliginiz olsun

cat kapi gelen misafire biskuvi ve cay ver bir de de ki, bir dahakine haber verin de guZel guzel hazirlik yapayim. insan olan anlar.
bana bir tek kisi geliyor artik cat kapi, o da artik evde ne varsa yiyoruz beraber. yoksa da bi kuru cay.
bebegim olmadan once yapardim yine de birseyler ama artik kendimi sıkmıyorum.

en cok uzuldugum bebeginin senden mahrum kalmasi oldu bari onunla ilgilensin esin. yavrucak butun gun seni bekliyor ama sen yine mesgulsun. benim oglum da 1 yasinda ve en cok anneci olduklari donem bu

taş da yumurtanin üstüne düşse,yumurtada taşın üstüne düşse
olan yine yumurtaya olur...

boyle zor sartlar altinda ikinci cocuk ne diye??

onadami kayinvaliden bakacak?
sen calisacaksin yine bir süre sonra?
ve yine ayni döngü:)
üzgünüm suclu sizsiniz:)
adamlarin topu ayni olduguna gore...

Misafir arayıp da gelmiyor ki, çat kapı geliyor. Eşimin mahalleden arkadaşları.

İkinci çocuğu bende henüz düşünmüyordum ama hesapta yokken oldu.

İnsanları zamanında alıştırma durumu olmuş.Kimse yüz bulmadığı yere pat kapı birden gitmez.Bunun öncesi vardır.Bir gün,çok yorugnum hastayım kusura bakmazsanız ben yatacağım dersin,olur biter.Huzursuzkluğunu dile getirmezsen,insanlara çok memnun görünürsen böyle devam eder.

Madem eşinizin böyle düşüncesizlikleri oluyor eğer büyük bir miktar borcunuz yoksa işi bırakmanızı öneririm. Çocuğum ve evimle ilgilenmek istiyorum yeterince yoruldum dersiniz. böylelikle ya tek maaşla geçinemeyeceğinizi düşünür ve daha fazla yardımcı olur yada dedigim gibi birsüre kendinize vakit ayırır ev işleriyle ilgilenirsiniz. :)

Bebeğim 2 aylıktı işe başladığımda, şuan ki aklım olsa assla başlamazdım.ev ,iş,eş hiçbirine yetişemedim hepsi yarım kaldı. Birde üstüne psikolojimi bozdum hiç gerek yokk bence. Allah yardımcın olsun

ikinci cocugu isteyerekmi yaptiniz? yoksa bilmeyerekmi oldu...
Arkadaslari gelmek istedigi zaman evde yokuz diyin sizde, iyi valla bide o kadar isin gucun icinde onlara hizmet et.
Kusura bakma esin bu durumdan rahatsiz olsa, bi care bulur. Evde degiliz annemlerdeyiz, disarda yemek yiyoruz, cafedeyiz falan diyin...
bi sure sonra onlarda anlar, istemediginizi ... Kolay gelsin...

"Eşimin arkadaşları" derken eşleriyle geliyorlar tabi değilmi?? yoks abekar arkadaşlarımı

Valla korunupta gebe kalan kimse görmedim etrafımda ama burada çok yani kazara oldu diye. Çocuk bir yaşında daha yine hamilesiniz şimdiden yetişemiyorsunuz çocuk doğunca nasıl yetişeceksiniz ona da mı kaynana bakacak ona da yazık değil mi biri zaten tam ayaklanacak koşturacak bir de öbürü yani keşke daha kesin çözümlerle korunsaydınız yani gelene gelme demek olmaz ama yemeğe gelmiyorlar herhalde yani koyarsın kuruyemiş çerez çay tamam. Akşamdan bulaşıklarınız neden kalıyor dizim makineye çalıştırın. Yemeğinizi hafta sonundan yapın dolaba koyun birkaç günlük diğer günlerde kolay şeyler yapın köfte yoğurun buzluğa atın, soğanları doğrayın doğranmış halde buzlukta saklayın, bakliyatları aldığınız gibi haşlayın atın buzluğa ya da düdüklü kullanın yarım saatte hazır. Bir de kaynananız bakıyor çocuğa ya bakıcı olsa daha zordu işiniz. Eşinizle konuşun yorulduğunuzdan dem vurun ama kızarak değil güzellikle söylerseniz yapacaktır benimki de yapmazdı artık yapıyor yardım ediyor.

Bu şekilde yorum yapanları hiç anlamıyorum. Yani içinde bulunduğum durumdan benim kadar rahatsız olamazsın sonuçta dimi? Çocuğum küçükken, maddi sıkıntım varken bi hevesle hamile kalmadım sonuçta. Evet korunuyordum ama oldu. Bu benim elimde olan bişey değil. Allah böyle yazmış... Evet gelene gelme denmez ama öyle odun arkadaşları var ki, biz işten dönerken bizimle birlikte giriyorlar eve. E bizde akşam yemeği yememiş oluyoruz. Hazırlıyorum onlar otururken. Beraber yiyoruz. Sonra kalkmıyor zaten 11e kadar. Bende salak gibi yatıp dinlenmiyorum, hala hoş olmaz diye hizmet edip oturuyorum yanlarında. Bundan sonra yapmıycam ama. Misafir geldiği gün özellikle yemek değil kahvaltılık koycam sofraya. Sonrada kaldırıp geçip uzancam. Eşimde durumdan rahatsız olursa, rahatsızlığını bana değil arkadaşına söyle, hamileyim ben yoruluyorum, dinlenicem, rahatsız oluyorsan gelmesinler diycem. Akşamdan bulaşıklarımı dizebileceğim bi makine alamadık daha :) borçlar bitince artık.

Ya çok özür dilerim ama eşinizin arkadaşlarıyla beraber eve girmek,sofraya oturmak biraz tuhaf değil mi?Sanki sizin kankalarınız..
Hayır anlamadığım eşiniz bu durumdan rahatsız değil mi?
Bir an eşimin öyle bir şey yaptığını hayal ettim de hayır hayır gerçekten çok itici...

Evet tabi çok memnun olduğum bir durum değil. Hatta geldiğinde anneni de getir, kız arkadaşını da getir diyorum bilmiyorum artık ne demek istediğimi anlıyormudur. Ama işte surat yapamıyorum. Zamanında eşime çok desteği olmuş bi iki arkadaşı. Eşim hoşlanmadığı biri olursa yanında tutmaz zaten beni, annemlere git filan der, onun için ayrıca tartışırız. Ama bu gelenler güvendiği insanlar. Yani bu durumdan rahatsız olduğunu sanmıyorum. Ama şahsen ben, eşimi kıskanabileceğim yaşta bir arkadaşım sürekli bize gelse sürekli aynı ortamda olsalar rahatsız olurdum. Belki de eşim fazla rahat. Bide şöyle bi durum var. Gelen kişilerden birinin ciddi düşündüğü bi sevgilisi var. Onunla telefonda konuşurken bizde olduğunu söylemiyo. Neden söylemiyorsun diye sorduğumda da sen varsın ya kıskanır şimdi diyor eşimin yanında. Ben evli barklı kadın, kocamla beraberken elalemin sevgilisi kıskanıyo, ama benim eşim o söze rağmen rahat yani. Çok şükür ki konuyu açtığımdan beri gelmiyorlar :) bi kaç gündür rahatım :)

Yani sizin gibi yorum yapanları anlayamıyorum... Siz korunup da gebe kalan kimseyi görmediniz die hamile kalan yok mu yani... Bende spiral varken hamile kaldım oğlum dokuz aylıktı. Kesin çözüm diye bişey yok.napsın kadın rahmini mi aldırsın. Nolacak Doğunca yetişemezsin bilmem ne... Bende bunları çok duydum ve o kadar kötü etkilendim ki.. Zaten ilk yavrusu küçük olacak daha ilgilenemediği için üzülecek, bi de diz böyle derseniz yazık değil mi. Olumlu,yapıcı olmak varken iyi korunsaydın yetişemezsin öbürü koşturacak falan olur bulur o da büyür demek varken moral bozmaya ne gerek var.. Üstelik hamile..

Son düzenleme:

Konuyu okurken aynı şeyi düşündüm. Hamilesin bahanen de var. Belim ağrıyor, ayaklarım şişti yat uzan. Çocuğunu da al yanına yatakta oynayın. Misafirler el ayak çekene kadar her akşam yat. Milleti memnum edicem diye sağlığından olacaksın. Sen kendini düşünmezsen başkası hiç düşünmez (hele koca hiç düşünmez).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…