Anlayışsız eşim....

bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
432
16
68
Bursa
Merhaba arkadaşlar. Ben hamileyim ve 1 yaşında bir tane daha çocuğum var. Maddi açıdan da biraz sıkışık bir dönemdeyiz. Çalışmam gerekiyor diye Şu an çalışıyorum, çocuğuma kayınvalidem bakıyor. Sabah 6 da kalkıyorum, akşam 8 de evde oluyorum. Eve gittikten sonra yemek olsun akşamdan kalan bulaşık, çamaşırıydı diğer ev işleriydi ayrıca birde kucağımdan hiç inmek istemeyen bir bebekle hamile hamile işlere de yetişmeye çalışıyorum. Son günlerde eşimin de arkadaşları akşam oturmaya geliyorlar. Bütün bu işler yetmezmiş gibi bide misafirle uğraş, yanlarında rahat oturama, uzanma, bide öyle anlayışsızlar ki saat 11 gibi kalkıp gidiyorlar. Eşimde rahatsız bu durumdan ama millete bişey diyemiyoruz tabi. E bide eşimle de sürekli tartışıyorum, ben hamile hamile çalışıp sana destek oluyorsam sende ev işlerinde bana destek olmak zorundasın diye. O da ya uzanıp tv izler ya da kalakr benimle tartışa tartışa bir işin ucundan tutar, ama öyle tartışır ki yapmasa daha iyi... Bazen oturup ağlıyorum, uykuya dinlenmeye benimde ihtiyacım var neden bunları yaşıyorum diye, ama hiçbirşey içinde olduğum duruma fayda etmiyor. Çocuğumla da yeterince ilgilenemediğim için ayrıca vicdan azabı çekiyorum. En büyük derdim de eşimin desteğinin olmaması, beni hiç anlamaması, en azından hamilelik döneminde daha hassas ıolduğumu düşünüp hiç destek olmaması. Bari buraya içimi döküp rahatlamak istedim.

sonuna kadar haklisin eşin çok düşüncesiz ve duyarsiz
evet misafire müsait değiliz,denilebilir
bunda ayıp birşey yok
yazık caniniza paralamayın kendinizi

böyle bi adamdan niye ikinci çocuğu yapıyosunuz
sizce hak ediyor mu
size hiç acımayan sorumluluk almak istemeyen bi adam var karşınızda
olan size olmuş

galiba erkeklerin çoğunda var bu durum benimde aynı hem yardım etmez işlere hemde söylenir sürekli yok ev dağınık yok elbiseleri hala yıkamadın mı asmadın mı diye hatta geçen akşam annemlere uğradık annemısrar etmesine rağmen yemek yemedi karnım tok dedi eve geldik saat 10 oldu bana tutturdu yemek hazırla benim karnım acıktı orda da söyledim evde hazır yemek yok karnın açsa ye diye düşüncesiz bunlar tek senin ki değil çok takma kafana hamilesin stres yapma bu kadar

sonuna kadar haklisin eşin çok düşüncesiz ve duyarsiz
evet misafire müsait değiliz,denilebilir
bunda ayıp birşey yok
yazık caniniza paralamayın kendinizi

Misafir arayıp da gelmiyor ki, çat kapı geliyor. Eşimin mahalleden arkadaşları.

İkinci çocuğu bende henüz düşünmüyordum ama hesapta yokken oldu.

Kocanızı fazla rahata alıştirmıssınız bukadar cok yorulıyorsunuz calısmayın. Ben valısmayacagım deyip evde cocugunuzla ılgılenın doğuma adepte olun. Kocanızda bi zahmet evi tek basına geçindirmeye çalışsın gerekırse kendisi kuru ekmek yesin cocuklarına baksın. Alıstırmayın hanımlar bu kadar rahata alıstırmayın. Hamılelıgınız ıyı olsa yada eşiniz anlayıslı olsa çalışın tabıkı ama zorlamayın kendinizi lütfen

Niye bir şey diyemiyorsunuz ? Evinize oturmaya gelen misafirler , çat kapı gelen misafirler mi ?
Misafir, gelmeden önce arar, müsait misiniz diye sorar, ev sahibi de buyurun gelin derse gelirler..

Eşiniz , kusura bakmayın bugun şu işimiz başka zamana inşallah diyip başından atamıyor mu ..?

Ev işleri vs, bence bunları her gün yapmak yerine , günlük bir plan yapın..
Hafta sonu evde oluyorsanız, mutlaka evinizi hafta sonu gündüzdez temizleyin,dışarı çıkıp gezme gibi durumlarınız varsa da öğleden sonraya bırakın bu işlerinizi..

Hafta içi ise salı ve cuma günleri evinizin genel temizliğine ayırın , pazartesi ve perşembe de çamaşır günleriniz ve ütü günleriniz olsun..
Ufak ufak biriken işleri böyle planlı yaparsanız rahat edeceğinizi düşünüyorum..
Hem iş birikmez hem de yorulmazsınız..

Çok güzel bi öneri ama bi misafir geldimi yemekdi çaydı derken birsürü bulaşık birikiyor. E zaten yemekle çayla ilgilenirken mutfağı toparlayamıyorum. Ertesi gün git yemek yap yemek ye önceki günün bulaşıklarını yıka, bütün enerjim bitiyo bide çocuk var zaten birazda onunla ilgilenip kendimi yatağa atıyorum. Sonra o gün evi toparlayamadım diye ertesi güne birikmiş dağınıklık oluyo. Yani bi düzen oturtamadım.Zaten bigün gelmeseler ikinci gün diğer arkadaşı mutlaka geliyor.

Bak ne yap biliyor musun ..
Örneğin akşamdan dolma doldur, yarın ki yemeğini hazır et.Eve gelince hazırlaması kolay olur.Sadece pişirmek kalır..
Haftanın her günü , ne yemek yapacağının listesini yap..

Bir akşam hazır patates,hazır köfte al kızar..
Köfte ile patates kızarırken sen de ufak bir salata yaparsın, sadece masayı kurmak ve afiyetle yemek kalır..

Bir akşam al hazır mantını , koy tencereye pişsin.Yoğurt ve salça sosunu dök afiyetle ye, sonra eşin ve çocuğunla birlikte otur ..
Veya çocuğunu uyuturken yanına uzan,sende dinlenirsin..

Bir akşam makarna günün olsun , peynirli , kıymalı vs nasıl yapmak istersen koy makarnanı haşlansın..
Artık hazır makarnalar bile var..

Bir akşamda hazır pişen böreklerden al, işten mi geldin koy çayını ,at fırına böreğini..
Sonra afiyetle ye..

Yani pratik seni zorlamayak yemekler yaparsan sana da o kadar çok vakit kalır..

Hergün iş yapılmaz, iki günde bir yap veya üç günde bir..

Sen sadece eşinden şu rica de bulun. Mümkünse hafta içi eve misafir gelmesin.Yoğun olmadığımız vakitlere gelsin de.Bu ricana da hayır demez değil mi..

Haklısın hatta bugün iş çıkışı eşimi markete götüreyim, dediğin gibi hazır şeyler alayım, çünkü yemek yapmak 8 'den sonra zor geliyor. Birde senin dediğin şekilde deniyeyim. Sağolasın :)

Öyle valla kısa sürede olacak yemekleri yaparsan , sana akşam bol bol vakit kalır..
Düşünsene , işten gelmişsin ıspanak yapmakla uğraşıyorsun..
Ispanağın yapraklarını yıka et temizle pişir falan.Bir yandan çocuğa bak , ne kadar zor olur..

Salı ve cuma günlerinde de , sen evi temizlerken eşin çocuğunuzla ilgilenir.Hemencecik bitirirsin işlerini..Eşin çocukla yarım saat ilgilense, sen yarım saatte evi bir güzel süpürüp, tozunu almış olursun..

Son düzenleme:
Ah canim bnm hamile hamile nelerle ugrasiyorsun. Arkadasin önerileri cok guzel yemek için cok daha basit seyler dene. Evide her gun temizleme wvet toparlarsin ama hergyb Süpür sil can dayanmaz. Haftada 2 gun yap. Ayrica hamilesin misafir kabul etmezsen kimse alinmaz. Onlarin yaninda da arafa ayh uyh et az bi sancim var falan de onlarda az anlayis göstersinler.

Yerinizde olsam akşamları rahatsız olmasam bile rahatsız olurum. Gitsin bişeyler hazırlasın olmadı dışarıdan sipariş etsin. Çat kapı gelen olursa da al üzerine bir pike uzat ayaklarını "malum hamilelik sıkıntıları" dersin. Kocan da bu arada misafire hürmet istiyorsa gitsin çaylarını demleyip servislerini yapsın. Yapmasa da kendi sorunları. Bu halinizde çalışıyorsunuz minnet duyması gerekirken şu yaptığı hiç olmuyor.

Hamile halinizle misafirlere çok hizmet etmeyin. Arkadaşın dediği gibi bir çeşit yemeği koyun misafir olacak anlayışsızların önüne.
Bunların aile yaşantısı yokmu merakettim.

cocugunuza babaanne bakıyormuş hergun yemek ıstemesenız bıle haftanın 3 gunu orda yemegınızı yesenız hem yemek yapmaktan hem mısafır agırlamaktan kurtulmuş olursunuz cat kapı gelenlerde 1 2 evde yksunuz artık gelmezler
bıseylerı duzene sokup rutıne bındırmenız lazım cunku 2.cocuk olunca emın olun işler daha cok karısacak daha cok yorulacaksınız

Arkadasim asil sen daha cocugun 1 yasindayken maddi durumunuz uygun degilken neden 2 cocugu yapiyorsun biraz bekleseydin keske yukun azalirdi

O zaman sende yemek yapma. Ya gerçekten, önce bütün ipleri onlara veriyorsunuz ondan sonra kiziyorsunuz. Ayrica nereden buluyorsunuz böyle erkekleri? Odunerkek.com sitesimi varda benmi bilmiyorum?

Beni yardim etmek istemeyen insana bende ders olsun diye artik hiçç bir ise elime sürmem. Yemek yapilcaksa, kendime yaparim, o'da ne yiyorsa kendisi yapsin. Camasir, ütü,... hepsi. Öylece hersey kolay olmadigini anlar heralde. Konu sahibine sesleniyorum, artik kocanda söylesin arkadaslarina karisi hamile diye, çalisan insanlariz diye, o ne hafta içi saat 11 kadar kalmak? Öylece hersey kolay olmadigini anlar heralde.

bebek,gözün aydın kaynanadan kurtulmuşsun.bebeklerin hayırlı olsun.eşin söylense de duymazlıktan gel.beraber iş yapmayı öğrenmesi lazım eşin

Canım sen yemek yap temüzlik yap çocuk bak aynı zamanda eve ekmek getir kocanda işten eve gelip keyif çatsın neden çünkü o bir erkek.

Ne demek ya bu senin canın yokmu o adamın hiç acıması yok mu. Çok üzüldüm senin adına. Bir gün de ver bebeğini kucağına uzat ayaklarını dinlen bakalım o zaman napıcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…