Anlayıslı olmanın dozunu abarttım mı

ev almak için düğünü falan önemsemiyorum
Şimdi ben sevgiliniz dediğini yapar mı bilemem ama ikiniz eşit para koyup üzerine kredi çekmek mantıksız değil.
O koyabilirse direkt koysun siz arabayı satın koyun fark etmez.
Ha ben yapar mıyım sanmam işim uzak arabasız sürünürüm yürü otobüse bin in tekrar yürü tekrar otobüse bin,in ve işe yürü.
Öyle bir durum yoksa olabilir.
Her evlenen de ev almıyor orası ayrı neden direkt ev muhabbetine girdiniz ki?
İlk seneleriniz borçla geçer huzursuzluk yaratabilir

Zor zamanlar yaşadım borçlarımız vardı okurken ailemden maddi bi destek almadım kredi burs bi şekilde okulu bitirdim.İşea girdim bi kaç yıl sonra araba için kredi çektim kendime bi araba aldım maaşımın çok büyük bir kısmı bu borçlara gidiyor ama olsun diyorum hep hayalimdi bu benim .Erkek arkadaşım araba aldıgımda sigorta yaptırırken bana destek oldu ama onunda kendı borcları oldugu ıcın iki ay sonra tamamını gerı ödedim bana destek olmasını isterdim azda olsa çok küçük miktarlarda olsa bu beni biraz üzdü.Evlenmeyi düşünüyoruz hep nasıl yaparız diye konusurduk öyle düğün olsun o alınsın bu alınsın kafasında olan bı ınsan degılım ama evımız olsun eşyaymıs dugunmus hıc umrumda degıl sevgilime gecen gün nasıl yapacagız bız ne zaman bı adım atacagız dedım kiraya çıkacagız bi süre dedı pekıyı ya sonra dedım senin araban var onu satarız bi o kadarda ben bırıktırırım bıde dugundekı takılar olur kredı cekerız dedı .Herkes her şeyi isterken ben tek başıma bu yaşımda para harcamak yerıne tüm maaşımı arabanın kredısıne verıyorum elimizde hiçbi şey kalmadan bu kadar zorlukla evlenemeyız adım atmayalım önce bi toparlanalım dedım çünkü onunda kendı bıreysel borçları var elindeki tüm para oraya gidiyor. Benden arabayı satmamı ıstemesi çok acayıbıme gitti anlayıslı olmanın dozunu abartmıs olabilir miyim sizce genelde bi şey isteyenler daha çok kıymetli oluyor dışarı çıkıyoruz bi gün oysa bi gün ben karsılıyorum arabayla gidiyoruz zaten sevdiğim insan bunların konusu olmaz ama sanki fazla anlayıslıyım bi kız olarak bu kadar sorumluluk almak bilmiyorum yanlıs mı dusunuyorum
Bu yazdiklarinizda sizin anlayisli oldugunuz hicbir bolum goremedim ben. Daha evlenmeden ilerde alacaginiz ev icin satilacak arabanizin derdine dusmussunuz. Sadece sizin icin demiyorum ama ben cok sasiriyorum ya insan sevdigi biriyle hayat dusunurken nasil bu kadar maddi hesaplarla bakabilir…
Ayrica erkek arkadasiniz da gayet normal cevaplar vermis bence

Allah’tan anlayışlıymışsınız yani. Kendi borcunuz için adamdan maddi destek bekleyip daha evlenmeden ev sahibi olmasını istiyorsunuz. Millet ev alarak mı evleniyor hep, sanki süpürge alıyorsunuz, o kadar kolay mı bu iş? Elbet bir şeylerin satılması+kredi çekilmesi gerekiyor. Bu devirde iki üç milyon başka türlü zor toparlanır zaten.

Ben hep diyorum çocuk kısmında yazık ama diyorlar ki anne olma hakkı herkesin değil mi?
Ama fakirler evlenmeyecekse bu devirde evlenen sayısı ne olur o zaman🤔
Ya da fakirliğin tanımını yapmak lazım belki de fakirlik nedir?
Bir de konu sahibinin sevgilisinin yaşı nedir o da önemli bence belirtti ise de görmedim.
Ama aynı parayı biriktirip kredi çekip ev alabilecek durumdalarsa hiç durmasınlar.

Herkesin hakki değil, çocuk sorumluluktur.
Biz sosyal bir devlet değiliz artık, eğitimin kalitesi devlet okullarında çok düşük.
Beslenme, barınma şartları vs ...
Mucize değilse en fazla dünyaya bir asgarî ücretli işçi daha getirir
Bir kadın, anne olmak benim de hakkım değil mi diyerek ilkel içgüdüleriyle, olmayacak adamlardan çocuk yapmamalı.
Sadece fakir erkek değil, merhametsiz, sevgi nedir bilmeyen, ruhu hasta adamlarla da yapılmamalı.

Bırak
Bulabiliyorsan zengin bir koca bul ama işte o da karaborsa, güzel kızlar, zengin ailelerin iş ortaklığı evlilikleri filan derken size sıra gelmez.
Fakir adamla ömür mü geçer be
Derdin birken ikiye katlanır, ne gerek var?
Azıcık aşım tasasız başım
Bence haklısın:)
Ama herkes dengini buluyor. Bir kiz arkadaşım var ,ailesinin Zekeriyaköyde müstakil evi falan var, durumu çok iyi. Tamamen rastgele seyehatte biriyle tanıştı, şimdi her haftasonu İzmir'e gidiyor adamın yatıyla geziyorlar 🙈 ben de seyehatte rastgele adamlarla sevgili oluyorum,yedi milletten insan , en Euro kazananı bile benim gibi züğürt,kendine anca yetiyor 😂😂
Yine bir başka arkadaşım var, togg çekilişini kazandı, kendi arabasını elden çıkaramadan onu da aldı. Düşün maddi durumunu,atakoy gokdelenlerinde yalnız yaşıyor ve daha otuzlarınin başında. Bir stk için bir süre aynı ortamda bulunduk, birbriimizin ismidnen başka bir şey bilmediğimiz bir ortamdi. tulumlu falandik. Onca insanın içinde flört ettiği adamın Kadıköy'de kendi dairesi varmış 🙈🙈 gayet denk yani durumları.
Bir şekilde herkes dengini buluyor

Koca mi ariyosun yolunacak tavuk mu?? Hosuna gitmediyse daha zenginini bul, vardir illa. Adam senden arabani satmani istememis. Ev istemissin, sanki kirada oturacak tek insan senmissin gibi, o da ev alabilmek icin cozjm yolu onermis. Rahatini bozup elini tasin altina koyamayacaksan ev falan isteme oyleyse

Herkesin hakki değil, çocuk sorumluluktur.
Biz sosyal bir devlet değiliz artık, eğitimin kalitesi devlet okullarında çok düşük.
Beslenme, barınma şartları vs ...
Mucize değilse en fazla dünyaya bir asgarî ücretli işçi daha getirir
Bir kadın, anne olmak benim de hakkım değil mi diyerek ilkel içgüdüleriyle, olmayacak adamlardan çocuk yapmamalı.
Sadece fakir erkek değil, merhametsiz, sevgi nedir bilmeyen, ruhu hasta adamlarla da yapılmamalı.
Aynısı erkekler için de geçerli aslında.
Erkekler de aynı şeyi düşünmeli.
Ama sadece şurda açılan konulara bakarsak kaç kişi ama hamile kalmışım diye devam ediyor konulara.
O konu farklı şimdi keşke düşünse,ölçüp biçse,planlasa herkes.
Ben evlilik kısmında fakirlik kriterini merak ettim nedir o diye sadece.
Şimdi herkes ev alalım öyle evlenelim dese 40ını 45ini bekleyebilir karşılıklı.
Ev almasa burdaki kişiler mesela yine de fakir tüü evlenmeyin mi diyeceğiz.
Yani evini tutsa biraz birikmiş ile biraz kredi ile de eşyalarını alsa sırt sırta verip yan yana gelip evi için çalışsa tatilini de yapacaksa rahatça da geçinecekse iyi değil mi?
Beş sene sonra da eve bakar.
Bu denkleme ev girerse bir sürü insan fakir olmaz mı o zaman?

Aynısı erkekler için de geçerli aslında.
Erkekler de aynı şeyi düşünmeli.
Ama sadece şurda açılan konulara bakarsak kaç kişi ama hamile kalmışım diye devam ediyor konulara.
O konu farklı şimdi keşke düşünse,ölçüp biçse,planlasa herkes.
Ben evlilik kısmında fakirlik kriterini merak ettim nedir o diye sadece.
Şimdi herkes ev alalım öyle evlenelim dese 40ını 45ini bekleyebilir karşılıklı.
Ev almasa burdaki kişiler mesela yine de fakir tüü evlenmeyin mi diyeceğiz.
Yani evini tutsa biraz birikmiş ile biraz kredi ile de eşyalarını alsa sırt sırta verip yan yana gelip evi için çalışsa tatilini de yapacaksa rahatça da geçinecekse iyi değil mi?
Beş sene sonra da eve bakar.
Bu denkleme ev girerse bir sürü insan fakir olmaz mı o zaman?
Zengin kız fakir adamla
ZEngin adam fakir kız ile evlense
Türkiyede gelir dağılımında bir adalet olacak gibi😁😁😁😁

Zor zamanlar yaşadım borçlarımız vardı okurken ailemden maddi bi destek almadım kredi burs bi şekilde okulu bitirdim.İşea girdim bi kaç yıl sonra araba için kredi çektim kendime bi araba aldım maaşımın çok büyük bir kısmı bu borçlara gidiyor ama olsun diyorum hep hayalimdi bu benim .Erkek arkadaşım araba aldıgımda sigorta yaptırırken bana destek oldu ama onunda kendı borcları oldugu ıcın iki ay sonra tamamını gerı ödedim bana destek olmasını isterdim azda olsa çok küçük miktarlarda olsa bu beni biraz üzdü.Evlenmeyi düşünüyoruz hep nasıl yaparız diye konusurduk öyle düğün olsun o alınsın bu alınsın kafasında olan bı ınsan degılım ama evımız olsun eşyaymıs dugunmus hıc umrumda degıl sevgilime gecen gün nasıl yapacagız bız ne zaman bı adım atacagız dedım kiraya çıkacagız bi süre dedı pekıyı ya sonra dedım senin araban var onu satarız bi o kadarda ben bırıktırırım bıde dugundekı takılar olur kredı cekerız dedı .Herkes her şeyi isterken ben tek başıma bu yaşımda para harcamak yerıne tüm maaşımı arabanın kredısıne verıyorum elimizde hiçbi şey kalmadan bu kadar zorlukla evlenemeyız adım atmayalım önce bi toparlanalım dedım çünkü onunda kendı bıreysel borçları var elindeki tüm para oraya gidiyor. Benden arabayı satmamı ıstemesi çok acayıbıme gitti anlayıslı olmanın dozunu abartmıs olabilir miyim sizce genelde bi şey isteyenler daha çok kıymetli oluyor dışarı çıkıyoruz bi gün oysa bi gün ben karsılıyorum arabayla gidiyoruz zaten sevdiğim insan bunların konusu olmaz ama sanki fazla anlayıslıyım bi kız olarak bu kadar sorumluluk almak bilmiyorum yanlıs mı dusunuyorum
Bence Burada gereksiz eleştirenler olmuş sizi. Düşüncenizi haklı buldum. Bir ilişkide maddi olarakta manevi olarakta erkek bir adım önde olmalı. Tabiki sizde hesap ödeyeceksiniz ama bir o bir ben şeklinde olmamalı bence. Siz arada ödersiniz..
özetle evlenirseniz, sizin arabanız satılacak ve üzerine ortak bütçeden para biriktirilecek.(bende o kadar para koyarım demiş ama o zamanda ev bütçesine katkısı olmayacak. Sıkıntıyı sizde çekeceksiniz. Yani evin çoğunu siz Ödemiş olacaksınız. Önemli olan soru: karşı tarafın niye borcu olduğu? Evi yok, arabası yok, birikmiş parası yok . Bu borç ne için peki . Hayat müşterek diyorlar ama maddi sıkıntıda o kadar toz pembe olmuyor bu hayat. Mesele zengin koca bulmak değil mesele , evleniyorsan standartın yükselmesi. Yoksa bir ömür yine benzer maddi sıkıntıları çekmek için evlenilmez. Ben hep bu düşüncedeydim ve bu doğrultuda bir evlilik yaptım. Eşimle de severek evlendik. Ama mantığımda ön plandaydı. Benimde bekarken aldığım araba vardı. Evlenirken Onu anneme vereceğim dedim ve konu kapandı. Biz de krediyle ev aldık ama Asla tekrar sormadı bile arabamı .( O araba benim kenardaki güvencem çünkü) Maaşımı tam olarak bilmez bile. Ben market harcaması yaparım sadece maaşımdan.kalanı şahsi harcamalarım.Hayat sizin seçim sizin. Biraz talepkar olmakta hiç bir zarar yok bence. Siz daha evlenmeden düğün stresine girmişsiniz. Bu stresi sevgiliniz size yüklemiş. Çok uzun oldu ama Sonuç olarak evlilik masrafını karşılayamayacak ekonomik güçte bir sevgiliniz var. Ya böyle kabul edin ya ayrılın.

Adamın borcu varken nasıl aynı miktar para koyacak?
Kazandığı borcuna gidiyorsa, evlenirseniz evin yükü sizin sırtınızda olacak gibi görünüyor.

Ayrıca, siz bu kişiyi koşulsuz seviyor olsaydınız bu konuyu açmazdınız. Bu durum sizi rahatsız ediyorsa evlendiğiniz zaman bu borçları, parasızlığı sizi o kadar rahatsız eder ki, saygınız bile azalabilir.

Bence evlilik konusunu çok iyi düşünün. Evlenince her duygu x1000 olarak size geri dönüyor.

Kira da oturmak istemiyorsan evini barkını almış birisiyle evlenmelisin. Boş hayallere kapılma. Şimdiki sevgilinle olmaz. Arabanı plana dahil etmek istemiyorsan annemin arabası felan de

Bence haklısın:)
Ama herkes dengini buluyor. Bir kiz arkadaşım var ,ailesinin Zekeriyaköyde müstakil evi falan var, durumu çok iyi. Tamamen rastgele seyehatte biriyle tanıştı, şimdi her haftasonu İzmir'e gidiyor adamın yatıyla geziyorlar 🙈 ben de seyehatte rastgele adamlarla sevgili oluyorum,yedi milletten insan , en Euro kazananı bile benim gibi züğürt,kendine anca yetiyor 😂😂
Yine bir başka arkadaşım var, togg çekilişini kazandı, kendi arabasını elden çıkaramadan onu da aldı. Düşün maddi durumunu,atakoy gokdelenlerinde yalnız yaşıyor ve daha otuzlarınin başında. Bir stk için bir süre aynı ortamda bulunduk, birbriimizin ismidnen başka bir şey bilmediğimiz bir ortamdi. tulumlu falandik. Onca insanın içinde flört ettiği adamın Kadıköy'de kendi dairesi varmış 🙈🙈 gayet denk yani durumları.
Bir şekilde herkes dengini buluyor
Para parayı çekiyor diyosun :KK53:

-Senin bekarken aldığın araban satılacak
-Altınların gidecek
-Çekilen krediyi birlikte ödeyeceksiniz
-Kiradayken para biriktirmekten bahsediyor sanırım becerebilirse bu birikimi yaparken sen evi geçindireceksin, yani o birikimi de senin sayende yapacak.
Ev senin bence sen almış oluyorsun 😂😂
Sonsuza kadar mutlu mesut yaşadığınızı düşünürsek hiç Bi önemi yok ama Bi gün boşansanız en azından arabayı sattığınız ve eve kattığınız için pişman olursunuz. Ben kararsız kaldım. Evliyken bu planların yapılması normalde sevgiliyken arabayı satma konusu itici geldi.

Arabayı satalim , bir o kadar da ben koyayım demiş.
Ama borçları var.
Ev kurmak, düğün yapmak falan hep masraf.
Yani bu planda senin araban satılır, altınların eklenir, kredi çekilir ama bence o katkıda bulunmaz.
Araban ne kadar ediyor? Hadi düşük model diyelim 400 bine sattın.
Maaşlı çalışan haliyle bu adam 400u çıkarabilecek mi? Satacak arsası falan var mı?
Sordun mu 'nereden bulacaksın o parayi' diye?
Çünkü kastettiği beraber odeyeceginiz bir kredi çekmek de olabilir. Kalan için de sen kredi çekeceksin zaten, aç sefil yaşayacaksınız
Ya Yengenç bugün aşkı memnunun tekrarını izlerken seni kime benzettiğimi buldum. Arsen halaya. 😂😂 Sergi sergi gezmesi sanata düşkünlüğü karakteri . 😂😂😂

Ya Yengenç bugün aşkı memnunun tekrarını izlerken seni kime benzettiğimi buldum. Arsen halaya. 😂😂 Sergi sergi gezmesi sanata düşkünlüğü karakteri . 😂😂😂
Hic izlemedim aşkı memnuyu. Ama internette gezen videolardan aZ çok biliyorum. Devamlı insanları 'ciftlige gelin bu haftasonu' diye darlayan kadın mı😂

Back
X