• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlaşmalı mı boşanmalıydım?

biz bu konuyu 3 ay içinde en az 10 kez konuştuk. hep zamana yayalım dedim. ben asla görüşmem ya onlar ya ben demedim ki.

benim derdim iki taraf da birbirine kırgın, bırak bir şeyler vesile olsun barışmamıza görüşmemize demekti. bu hata mı? onun görüşmelerine engel olmadım ki, evime gelmek isteyen de olmadı ki kabul etmemiş olayım. bana onlar büyük sana kızgınlar, sen adım atacaksın diye diretiyordu.
e sen kendin diyorsun ablalarına düşkün diye böyle düşünen biri tabiki onlar büyük sen adım atmalısın diyecek
eşinin zihniyeti bu

Aslında üçüncü şahıslar için evliliği bitirmeye değmez, ortada bir tercih mi var yoksa basit bir şeyin büyümesi mi? Bence arkadaşların da dediği gibi blöf yaptı şimdi de geri adım atamıyor, yaşına göre çocukça davranmış. Özür dilerse bir şans daha verilebilir, güveninizi yeniden kazanması gerekli.

işte bunu diyorum, ben senin gibi değilim,onları çocukluğumdan tanımıyorum. bırak ben senle bi iyi olayım, zaten ailenle iyi olurum sana sevgimden. ama bana benden vazgeçmeyeceğin o güveni ver diyodum. haksız mıydı savaşım?
Evet, doru dusunuyosunuz... O biraz acele ediyor sanırım. Aranızı ailesiyle düzeltmeniz için... Onunda belki kendine göre haklı sebepleri olabilir. Belki aile sürekli onun yüzüne vuruyorsa o da arada kalmış olabilir...

Aynen bende bunu anlattım ama konu sahibi baya bir sinirli bana bile sinirlendi

Tmm blöfü elinde patladı ok çok güzel
Bu ona büyük ders olacaktır
Ama sizce böylesi bir sebeple bitmesi normal mi veya olur mu?

Bunu lehine çevirip durumlar düzelebilir gibime geliyor ve bu adam bir daha kolay kolay bu hataya düşmez

Şimdi burda konuşulması gereken evet haklısın boşan!! Olmamalı

Burada bu durumu nasıl düzeltilir konuşulmalı konu sahibini iyice körüklemek değil

Konu sahibi yine karar senin tabi biz sana evet haklısın diye gaz da verebiliriz ama bu kimin işine yarar ki

Bizene.. Ama sanane değil işte
arkadaşım ben sana değil, sonuna yazdığın o köpek gibi gelsin istiyorsun lafına sinirlendim.

söylediklerin gayet doğru, blöfü elinde patladı evet, ders olabilmesi için kendisinin gelip ya ben bi hata ettim demesi gerekmez mi?

bu sebeple bitmesi hiç normal değil bence, zaten katlanamadığım da bu. ama ben bunu nasıl lehime çevireceğim? ben valla ben dava açtım sen ders al diye, sen de gittin karşı avukat tuttun ama gel bir daha oturalım bitmesin dersem nasıl ders alcak? yaptığımın ne anlamı kalacak?

ben onu hala seviyorum ama beni kaybetmekten korkmadığı gerçeğiyle karşılaştım.

biz akşam ne yemek yiyelim diye işten çıktık, eve gittik bana bunu söyledi. hani kendisi düşünmez mi valla bi kavga yok ben bu kadına böyle yaparsam o hırsla gider dava da açar diye.

Konu sahibi boşanmak istemiyorsanız, ki diğer konularınızı bilmiyorum tek sorun bu konuda anlattığnız gibiyse, bence boşanmanın gereği yok.. Ortak tanıdığınız devreye girsin. Sanki ara bulmak istiyor gibi konuşsun, siz de geri adım atmış izlenimi vermezsiniz.
arkadaşım ortak bir tanıdık devreye sokmuşlar. ben gidip onlarla da konuştum. o da gidip konuşmuş. bu tanıdık onun büyüklerini arayıp bu saatten sonra birileri gitmeli evine, babasıyla konuşmalı. bunların arasında bi problem yok aslında demiş.onun ailesi demiş biz karışmayız kendi kararları. ve öyle de yaptılar.

Evet, doru dusunuyosunuz... O biraz acele ediyor sanırım. Aranızı ailesiyle düzeltmeniz için... Onunda belki kendine göre haklı sebepleri olabilir. Belki aile sürekli onun yüzüne vuruyorsa o da arada kalmış olabilir...
çok arada kaldığını söylüyor, ama arada kalarak evlilik nasıl yürür?

biz 4. yıla girdik, ilk aylarda olur bu kavgalar. 4. yıla kadar uzuyorsa bundan sonra nasıl benim arkamda durabilir bu insan?

kararindan vazgecme.
cok isteseydi gurur yapmaz bi yolunu bulur konusurdu.

haklarinida al, ilerde cok pisman olursun.
insanlar ayrilik döneminde cirkinlesiyorlar taniyamiyorsun
çirkinleşmeye başladı bile. karşılıklı mı bilmiyorum tabi

arkadaşım ortak bir tanıdık devreye sokmuşlar. ben gidip onlarla da konuştum. o da gidip konuşmuş. bu tanıdık onun büyüklerini arayıp bu saatten sonra birileri gitmeli evine, babasıyla konuşmalı. bunların arasında bi problem yok aslında demiş.onun ailesi demiş biz karışmayız kendi kararları. ve öyle de yaptılar.

Biraz bekleyin bakalım, sabredin, boşanmak istemiyorsanız çokca dua edin... Allah bir fırsat verecektir.
ir de konunun uzmanı değilim ama çekişmeli boşanmak için yeterli sebepler mi ki mahkemeye sunduklarınız. Mesela iki tarafta birşey talep etmiyorsa anlaşmalıya dönmez mi dava??

O senin geri dönüp barışacağını düşünüyordu
Oyle olmayınca afalladı sonrada erkeklik gururuna yediremeyip
Boşanmayı kabul etti.
Bence sizi hangi boşanma türü yıpratmayıp psikolojınızı bozmayacaksa onu seçin derim.
arkadaşım ilk gece konuştuğunda da benden para isteme param yok dedi bana. o kadar zoruma gitti ki, her şey tamam bunu da mı düşündü diye sinirlenip gidip çekişmeli açtım davamı. benim hayatım gitmiş 4 yılım gitmiş. hangi para karşılayabilir ki bunu utanmadan bana bunu diyor diye düşündüm.

Aslında üçüncü şahıslar için evliliği bitirmeye değmez, ortada bir tercih mi var yoksa basit bir şeyin büyümesi mi? Bence arkadaşların da dediği gibi blöf yaptı şimdi de geri adım atamıyor, yaşına göre çocukça davranmış. Özür dilerse bir şans daha verilebilir, güveninizi yeniden kazanması gerekli.
aynenn, tek başına bile gelse babama ben onu seviyorum dese bu bile bir adım. sağa sola ayrılmak istemiyorum diyor, bekleyelim düşünsün diyor, davayı görüyor ve ben naptım demiyor. avukata gidiyor.hangi sevgi buna izin verebilir?

Biraz bekleyin bakalım, sabredin, boşanmak istemiyorsanız çokca dua edin... Allah bir fırsat verecektir.
ir de konunun uzmanı değilim ama çekişmeli boşanmak için yeterli sebepler mi ki mahkemeye sunduklarınız. Mesela iki tarafta birşey talep etmiyorsa anlaşmalıya dönmez mi dava??
ben evimiz ve eşyalarımız üzerinde ne hakkım varsa fazlasıyla talep ettim. ne şekilde anlaşmaya döner bilmiyorum ama istediklerimi verecek olsa zaten avukata gitmezdi

arkadaşım ilk gece konuştuğunda da benden para isteme param yok dedi bana. o kadar zoruma gitti ki, her şey tamam bunu da mı düşündü diye sinirlenip gidip çekişmeli açtım davamı. benim hayatım gitmiş 4 yılım gitmiş. hangi para karşılayabilir ki bunu utanmadan bana bunu diyor diye düşündüm.

Siz detay vermedikçe ben bişey bilemem
Sadece sizi tanımasam bile sizi düşündüğüm için dedim.
Madem çekişmeli boşanmak istiyorsunuz boşanın.
Ve haklısınız sizin emekleriniz kimse ve o kağıt parçaları yerine koyamaz ..

Hakkını helal et içinden gerekirse yüz yüze de helalleş de neden anlaşmalı boşanmak istiyorsun anlamadım.. hiç gerek yok.. yıpranman üzüntün bunların da bir bedeli olmalı bence..

Siz detay vermedikçe ben bişey bilemem
Sadece sizi tanımasam bile sizi düşündüğüm için dedim.
Madem çekişmeli boşanmak istiyorsunuz boşanın.
Ve haklısınız sizin emekleriniz kimse ve o kağıt parçaları yerine koyamaz ..
aslında anlaşmalı istiyordum. adım atmayınca direkt çekişmeli olsun dedim hırsımdan. :KK43:

Hakkını helal et içinden gerekirse yüz yüze de helalleş de neden anlaşmalı boşanmak istiyorsun anlamadım.. hiç gerek yok.. yıpranman üzüntün bunların da bir bedeli olmalı bence..
ya aslında beni sanki dönecek diye bekliyordu ya, ben direkt gittim dava açtım. yaşadıklarımıza haksızlık gibi geliyor tüm bunlar..

böyle olmamalıydı diyorum.

birbirimizi bu kadar yıpratmaya hakkımız yok, o benim istediğimi yapamadı ben de onunkini, el sıkışarak ayrılalım. bir de son kez konuşalım söylenmemiş sözler içimizde kalıp bizi sonrasında pişman etsin istemiyorum.

ya aslında beni sanki dönecek diye bekliyordu ya, ben direkt gittim dava açtım. yaşadıklarımıza haksızlık gibi geliyor tüm bunlar..

böyle olmamalıydı diyorum.

birbirimizi bu kadar yıpratmaya hakkımız yok, o benim istediğimi yapamadı ben de onunkini, el sıkışarak ayrılalım. bir de son kez konuşalım söylenmemiş sözler içimizde kalıp bizi sonrasında pişman etsin istemiyorum.

İçinden ne geliyorsa onu yap canım şu var ki anne ve ablalarla bu kadar iç içe olan biriyle devam etsen aynı sorunlar yıllarca devam edecek.. iyice düşün taşın hislerinde de azalma varsa zaten çok daha kolay olur her şey.. fazlası değil ama hakkın olduğuna inandığın şeyleri de talep etmekten vazgeçme derim..

Evliliklerde galiba en önemli şey
Bi taraf alttan almalı anlayış göstermeli
Ama karşılıklı , böyle olunca üzülmüşünüz
Sonuçta kolay değil tabi
Bazı şeyler vardır affedilebilir diye düşünüyorum bazıları da vardır evlilik bitirir
Sizin için hayırlısı olsun

Evliliklerde galiba en önemli şey
Bi taraf alttan almalı anlayış göstermeli
Ama karşılıklı , böyle olunca üzülmüşünüz
Sonuçta kolay değil tabi
Bazı şeyler vardır affedilebilir diye düşünüyorum bazıları da vardır evlilik bitirir
Sizin için hayırlısı olsun
bana sorarsanız bu konu yüzünden evlilik bitirilmez..

ama beni ve evliliğimizi bu kadar hafife alması,mutluluğumuzu 3.kişilere bağlaması yüzünden bitiriyorum ben:KK43:

İçinden ne geliyorsa onu yap canım şu var ki anne ve ablalarla bu kadar iç içe olan biriyle devam etsen aynı sorunlar yıllarca devam edecek.. iyice düşün taşın hislerinde de azalma varsa zaten çok daha kolay olur her şey.. fazlası değil ama hakkın olduğuna inandığın şeyleri de talep etmekten vazgeçme derim..
aslında onun hiçbir şey haketmediğini düşünüyorum. biz çok seviyorduk birbirimizi. sevgi bu kadar basit mi ki?

Bı anlık hırsla agzından bır laf cıkmıs sızleri getirdiği noktaya bak.. Ailem olmadan asla restini ceken insan, sen olmadan asla dememiş! Yaptıgı belkide sadece blöften ibaret olabilecegini varsaymak isterdim ama bu geldiğiniz son noktada geri adım atmamıs olması sizi haklı cıkarır.. Bence bır adım atmayın.. Ondan bekleyin..

Back