Anlaşmalı boşanma yardımmm

locaselene

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2009
37
0
86
45
Merhabalar konuyla ilgili bilgisi olan varsa ve yorum yazarsa sevinirim tanıdığım biri anlaşmalı olarak boşandığını söylüyor anlattığına göre eşiyle beraber gitmişler ve hakimin karşısına bile çıkmadan boşanmışlar 5 yaşında bir kızları 2 yaşındada oğulları var ancak dilekçelerinde daha doğrusu adliyeden verilen dilekçede 2 yaşındaki çocuğun ismi geçmiyor böyle birşey mümkün olabilir mi neden çocuğun adı geçmiyor anlamadım sadece kızın velayetinden ve nafaka işlerinden bahsetmiş birde boşandığı günden sonra nüfus müdürlüğüne gitmiş boşanma ilamı diye bişey olmadığını söylemişler ve eski kimliğinin tamamen değiştirmek yerine sadece evli yazan yeri silmişler bekar yazılmış bide veriliş tarihi yeri değişmiş bu arkadaş yalanmı söylüyor yoksa boşanmak bu kadar basitmi anlamadım aydınlatırsanız sevinirim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kimse bir yorum yazmıyor mu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

üzgünüm ama bunu söyleyen kişi tamamen yalan söylüyor. emin olabilirsiniz. anlaşmalı boşanma süreci şöyledir. Eşler aralarında bir anlaşma protokolü hazırlarlar ve ortak eşyalardan, varsa mal varlığına, çocukların velayetine ve nafaka-tazminat konularına kadar bir çok konuyu bu protokol ile bir anlaşmaya bağlarlar. sonra bu protokol metninde yer alan tüm hususları HAKİMİN önünde tekrar ederler ve hakim de eksik bir husus yoksa boşanma kararı verir. buna boşanma ilamı denir. Boşanma tarihinden itibaren 15 günlük temyize başvurma süresi vardır. bu süre içinde taraflardan biri temyize başvurmazsa boşanma kararı kesinleşir ve tarafların nüfus kütüklerine işlenmek üzere bağlı oldukları nüfus dairelerine gönderilir. Taraflardan biri kimlik değiştirmek istediğinde zaten Nüfus Müdürlüğü Mernis sistemi üzerinden boşanma olayını görür ve kimlik tamamen yenilenir. Hatta eski seri ve sıra numaraları da değişir. Velayet konusuna gelince, anlaşma protokolünde kararlaştırılmamış olsa bile hakim duruşma sırasında bu hususu da karara bağlar ve bu karar da ilama yazılır. Eksik bıraktığım bir konu var mı bilmiyorum ama bu bilgilerle bile değerlendirildiğinde anlatılanın gerçek olmadığını farkedebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…