Anlaşmalı boşanma hakkında yardım lütfen

She16

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2018
55
42
33
Merhaba 5 senelik evliyim 2.5 yasinda bir oglumuz var ne yazik ki bosanma karari aldik. Dogru mu yapiyorum bilmiyorum evliligim suresince kayinvalidemden cok sikintim oldu esimi aileme karsi dolduruyordu onun yuzunden siddet gordum. Tanimadan evlendik gorucu usulu baska sehirde yasiyordum.kayinvalidem istedi o tanistirdi esim ile de. Sonra 360 derece dondu tabi bana karsi. Esimin online oyun tutkusu vardi zar zor cocgumuz dogunca kavga gurultu birakti oynamayi lohusayken de bu yuzden siddet gordum. Ama yine de bir birliktelik olmadi cinsel hayatimizda sikintiydi hep ama cokta takilmadim onceligim huzurlu aile ortami olusturmakti. Esimin geliri guzel evimiz arabamiz var borcumuz yok ama ilgisi de yok bize.Hep cok fazla kazanma hirsi var anlayamiyorum. Bitkoin diye birsey var arabayi satip ona yatrmayi dusunuyordu haram para falan dedim ikna ettim en son hamlesi iddiaya basladi yapma etme dedim ondan gelecek paradan hayir gelmez ilgini bize ver yeter dedim oynamiyorum bakiyorum dedi oylesine hep hobilerin bitmiyor millet evini satiyor boyle seylerde girme cikamazsin dedim yok bir arkadasi sagolsun cildirmamak elde degil fuzuli harcamadan ve haramdan korkan esim gitmis kredi kartini patlasmis yetmemis kredi cekmis onuda yatirmis hepsini kaybetmis haliyle ramazan ramazan birde dertsiz basina dert aldi anlayacaginiz ben bunu daha yeni ogrendim.Cok fazla sebebimiz var bosanmak icin. Oglum icin hep alttan aldim sesimi cikarmadim cunku birsey dedigimde hakaretler ediyordu kendi haline biraktim sonuc bu ve girdigi borctan bunalimini benden cikartti yine. Esimin annesiyle 2 yildir gorusmuyorum bizim inanirmisiniz bilmem mistik olaylarimizda oldu bu cinci hocalar varya kayinvalidem oyle bakim falan yapiyordu ve farkli hocalara bile gittim ugrasiyor bosanmamiz icin zaten yine kulak asmadim gormezden geldim. Fakat sonuc olarak esimin ilgisi yine hep baska seylerde oyun bitiyor, araba tutkusu basliyor o bitiyor bitkoin o bitiyor iddia ve tokezledi sonunda bosanacagim dedim sonunda yoruldum seni kazanmak icin verdigim mucadeleden cocugumuz icin ama ona karsi da fevri babasiz buyudugu icin lohusayken ettigimz kavgada bosanma karari aldik sonra yalvardi babamin kaderini yasatma dedi gitmedim yine ayni gecen yilda oyle bir evre gecirdik sonuc yine degisen birsey yok. Cok yoruldum yiprandim herkes kendi cektigini bilir ya inancim guvenim kalmadi. Ailemi istemediler gelmesinler diye sehirdisindalar zaten yilda 2 kez gelirseler gelirler genelde ben gidiyordum. Gidince de ben ararim hep 3 hafta kalayim gel demez istersen kal der.. Oglum haliyle oyun cocugu ve cok merakli bunaliyor ondan da bi gidin annenlere kafa dinleyim falan der birde.Cok yasadigim sey var arkamdan donen cok dolap var kayinvalidem dusmanimin basina vermesin Rabbim o kadar gecimsizdir. Buzamana kadar neden bosanmadin diye sorabilirsiniz. Bosanmak icin evlenmedim bir umut huzurlu geciniriz diye cabaladim ama yok benim sozumun hukmu yok. Tek kurekle oldugumuz yerde donuyoruz iste.Annesini dinledi hep sonra arkadaslari yuzunden yaptiklari ben yapma derim biri yap desin yapar yani. Sorsaniz seviyor bizi cok ama icraatta birsey yok. Velhasil soracagim soru su artik net olarak bosanmaya karar verdik. Zor sancili bir surec biliyorum yaptigi borc yuzenden maasinin cogu kredi borcu ve kredi kartina gidiyor. Ben cocuk icin zorluk cikarmam babasidir gorur dedim istedigin zaman gelirsin ben gelemem borcum bitmeden diyor. 2aydir ayri yatiyoruz gelip bir defa sormadi neden gelmiyorsun yanima diye artik yine ben konusmak istedim. Suan bizi degil borcu dusunuyormus dedim benim yaninda olmama bile izin vermiyorsun ki manevi olarak bile dedim neyi nasil yapariz bende ise gireyim odeyim dedigimde benim borcum bu falan diyip kapatiyordu son olarak benimle derdini paylasmak yerine mac oyunu indirmis onu oynuyor yine online tabi. Konustugumzda maneviyatla mi odenecek borc ne konuscam senle dedi neden sarilsinmis bana. Illa cikartip borcunu odeyecek tutari masaya mi koymam gerekiyor yanasman icin dedim sesi cikmiyor evlenene kadar annesinin parasini yemis cok para kazaniyordu. Gecen sene zaten bana evlilige alisamadigini soylemisti. Gibi gibi anlatmaktan bile biktim ama yok. Simdi anlasmali bosananlar yardimci olursa sevinirim. Velayet bende kalacak nafaka icin suan parasi kesildigi icin zor yani mahkeme kalan tutardan mi karar kilar yoksa borc olmadigi gelirinden mi? Ev araba dan hak alabiliyormusum ben kendim icin nafaka talep etmeyecegim. Tazminat olarak evin yarisini isteyecegim annesi bu evrede devir yaptirabilir vermemek icin bu hakkimi korumak icin ne yapmam gerekiyor? Suan vercem zaten madur etmem diyor ama annesinin sozunu dinler ben gittikten sonra diye garantiye almak istiyorum oglumun gelecegi o para yoksa evi de satar yer yani artik hic guvenmiyorum. Avukat barodan isteyecegim daha sonraki haklar icin. Fakat once beraber dilekce mi vermeliyiz bunu bilmiyorum. Protokol dilekceden sonrami hazirlanacak nerde nasil olcak? izlenecek adimlar benim gibi durumda olanlar varsa bana yardimci olursa sevinirim. Nelerden hak aldiniz nasil yol izlediniz? Okuyan ve cevap verecek herkesten Allah razi olsun.

Sizin dılekce vermeniz yeterli protokolü ıkınız de ımzalamalısınız..

Tesekkur ederim. Imzalar o konuda sorunumuz yok ama ev satisa cikacak sonucta evliligimiz devam ederken alinanlar ortak ya hani. Satildiginda yarisi benim. Ama ben ailemin yanina gittikten sonra devir falan edebilir mi annesinin uzerine falan? Dilekce bu haftaici verecegiz dilekceden sonra devir etmesi gibi bir olasilik var mi peki? Bu konuda bilginiz varmi?

Ev evliliğiniz sırasında alındıysa hak iddia edebilirsiniz.İlk önce muhtara veya belediyeye gidip aile konutu şerhi koydurmanız gerek.Öyle yaparsanız satamaz sizden habersiz.

Bir avukata gidin dogru düzgün halledin bu işleri.
Böyle mağdur olursunuz. Evi şimdi satılığa çıkarmak çok anlamsız bir kere. Adama para kaçırmak için fırsat vermekten başka bir şey değil.
Evlendikten sonra edindiğiniz malların yarısı sizin zaten.
Ama anlaşmalı boşanma diyorsunuz, bir protokol hazırlanması lazım o da avukatsız olmaz.
Avukata gidin birlikte, istekşerinii söyleyin, o hazırlasın protokolü, imzalarınızı atım dava açılsın.

Bir avukata gidin dogru düzgün halledin bu işleri.
Böyle mağdur olursunuz. Evi şimdi satılığa çıkarmak çok anlamsız bir kere. Adama para kaçırmak için fırsat vermekten başka bir şey değil.
Evlendikten sonra edindiğiniz malların yarısı sizin zaten.
Ama anlaşmalı boşanma diyorsunuz, bir protokol hazırlanması lazım o da avukatsız olmaz.
Avukata gidin birlikte, istekşerinii söyleyin, o hazırlasın protokolü, imzalarınızı atım dava açılsın.
Zaten gidecegim once dilekce vermem gerektigini soylediler sonra protokol imzalaniyormus. Suan mahcup bize karsi tabi mecbur verecek ben o surece kadar satmasindan korkuyorum satis protokol imzalandiktan sonra olack. Tesekkur ederim.

Eve arabaya şerh koydur yoksa senden habersiz satar yada devreder haberin olmaz
Bunu bilmiyordum iste o yuzden actim konuyu kimseye guvenmiyorum artik sadece bakiyorum dedigi seyde bile milyarlar yatirmis kendimi garantiye almak icin adimlarimi saglam atmam lazim neden madur olayim ama dimi? O para zaten oglumun gelecegi icin banka hesabinda durcak yedirmem yani

Kör oldum.

Önce baroya gidip gerekli evraklar listesini alın,
Listeyi tamamlayıp baroya teslim edin, 15 gün içerisinde size bir avukat atayacaklar ve siz o avukata vekalet vereceksiniz.
Sonra da sadece dilekçe için bir metin isteyecek sizden, yaşadıklarınızı anlattığınız.
Sonrasında arkanıza yaslanın, avukatınız her konuda yardımcı olacaktır.

Kör oldum.

Önce baroya gidip gerekli evraklar listesini alın,
Listeyi tamamlayıp baroya teslim edin, 15 gün içerisinde size bir avukat atayacaklar ve siz o avukata vekalet vereceksiniz.
Sonra da sadece dilekçe için bir metin isteyecek sizden, yaşadıklarınızı anlattığınız.
Sonrasında arkanıza yaslanın, avukatınız her konuda yardımcı olacaktır.
Tesekkur ettim

Ayni zamanda takilaruizida talep edecekseniz uyanik olun takilarinizin oldugu dugun fotolarinizi alin delil olarak mahkeme ona gore karar cikarir.ilk baslarda hersyee tamam der karsi taraf ama sonra is ciddiye binice olmadik numaralar yaparlar digun videolariniz resimlerinizi hemen delil olarak saklayin evle ilgili je varsa evin disinda baska bir yere goturun bulamiyacagi delil olarak ayrica kendinizde nafaka isteyin neden istemiyorsunuz k8 en dogal hakkiniz bu

Ayni zamanda takilaruizida talep edecekseniz uyanik olun takilarinizin oldugu dugun fotolarinizi alin delil olarak mahkeme ona gore karar cikarir.ilk baslarda hersyee tamam der karsi taraf ama sonra is ciddiye binice olmadik numaralar yaparlar digun videolariniz resimlerinizi hemen delil olarak saklayin evle ilgili je varsa evin disinda baska bir yere goturun bulamiyacagi delil olarak ayrica kendinizde nafaka isteyin neden istemiyorsunuz k8 en dogal hakkiniz bu
Sanirim ben hala cok merhametliyim dugunumden 1 hafta sonra kayinvalideme vermistim geri de yaptirmadim evimiz arabamiz var diye takmayi sevmiyorum zaten diye sadece mutlu olmakti amacim ama suan duygusal davranma zamani da degil sanirim dimi? Evet resimlerim var dugunden mehir de bende zaten bunlari hic dusunmemistim. Nafaka da iste uzuluyorum boyle sacma sapan seylerden girdigi borctan bunalimda nasil odeyecegim diye kara kara dusunuyor kaldiki arabadanda istemiyordum ama sonra alacagim dedim 1 yil sonra borcu bitecek o rahat harcayacak ben neden zorlanayim oglumuz icin kullanirim onuda sonucta dedim. Cok saolun inanin dusunmedim hic altinlari unutmusum bile yillik nafaka artisi da oluyormus sanirim tüfe ile onuda beyan edecegim her yil zam aliyor sonucta

Bu işler baronun vereceği avukatla hallolmaz gibi geliyor bana, zaten kötü niyeti varsa o arada hemen satabilir hepsini.
Bence hemen kendine bir avukat bul.
Evlendikten sonra edinilen malların yarısı senindir, ama ev ve araba evlenmeden alındıysa kendi isteğiyle verirse verir yoksa hiç bir hak iddaa edemezsin.
Borç onun kendi borcu, aldığı maaş üzerinden bir nafaka belirler mahkeme,.
Aklında olsun düğünde takılan her şey senin, onlar paylaşıma girmeyecek...

Bir mesleğin var mı, ailen destekçin mi?
Boşandıktan sonra ne yapacaksın plan yaptın mı?

Bu işler baronun vereceği avukatla hallolmaz gibi geliyor bana, zaten kötü niyeti varsa o arada hemen satabilir hepsini.
Bence hemen kendine bir avukat bul.
Evlendikten sonra edinilen malların yarısı senindir, ama ev ve araba evlenmeden alındıysa kendi isteğiyle verirse verir yoksa hiç bir hak iddaa edemezsin.
Borç onun kendi borcu, aldığı maaş üzerinden bir nafaka belirler mahkeme,.
Aklında olsun düğünde takılan her şey senin, onlar paylaşıma girmeyecek...

Bir mesleğin var mı, ailen destekçin mi?
Boşandıktan sonra ne yapacaksın plan yaptın mı?
Tesekkurler iyi ki acmisim dedirtiyosun konuyu hepiniz saolun. Simdi ailem destekcim gecen yilda konusu gectiginde soylemistim meslegim yok aciktan okuyorum bekarken hep calistim is sikintim yok kpss sinavlarina hazirlanacagim birakmiyorum hayati daha bi siki calistim suan tabi asgari ucretli yada kismen biraz daha yuksek maas alirim bosandiktan sonra ailemle yasamayi dusunuyorum oglum icin daha uygun olacagini dusunuyorum zamanla cok daha iyi olacagimiza ibaniyorum kendime guvenim var inaniyorumda zaten cunku arkamda biraktigim keske su yolu da deneseydim dedigim birsey yok. Tabii dogru iste merak ettigim bir diger konunun cevabini siz verdiniz maas uzerinden nafaka belirleniyorsa cok cok iyi

X