• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlamıyolar çünkü işlerine gelmiyor!

Ben bu halleri cok iyi biliyorum, esler bu durumda malesef ne esim uzulsun ne annem uzulsun derken arada eslerini harciyorlar da farkina varamiyorlar.
Farkina vardiklarinda da malesef cok gec oluyor.
Insan bir dusunur zaten bu kadinin basinda 2 tane cocuk var, evinin derdi ayri.
Bir de ustune boyle usturupsuz istedigi zaman giren cikan insanlar olunca, asabi bozulur,
Yeri geldiginde insan komsusunu cekemiyor, bir kac gorusmeden sonra kendine nefes alacak bir alan ariyor.
Kaldi ki bunlar dibinde, surekli cani isteyince kalkip geliyor, bir de evin icinde cani istedigi gibi hareket ediyor.
Katlanmasi zor durum.
Ancak burada kilit es kisisi oluyor, maalesef ki care onda.
Cok doğru..eşimde topu surekli bana atiyor.. mesela tv izliyolarsa gidin evinizde izleyin de. Cocuklari gönder, acıkca söyle diye.. ama karşıda ki insanlar anlamıyor ki . işte bugün fişi cektim ama yuzsuz gibi hiiicbişey yokmus gibiler ki yarın gene gelebilsinler. Zaten bu gıdısle ben bi yerde patlıycam sanırım bi sinir krizi paklayacak bu işi gibi ki zaten bugun kendimi baya sıktım...

Canım o zaman madem sen eşinden desteği alıyosun soyle rahatca kapıya mi geldiler ac noldu de size geldik derlerse isim var her gün her gün geliyosunuz zaten de kapat kapıyı bir iki kovulsunlar . Eşinde bisey demez nasılsa o da durumun farkında ve senin haklı olduğunu biliyor .
Evet canim haklisn valla. Zaten onlarin lafiyla gelip bana birsey diyemez ki dediğini görmedim hic o konuda esim arkamda aslında. Konuşturmaz arkamdan annesini filan. Dediğin gibi yapmak en iyisi sanirim. Kızımda elimi kolumu baglıyor ya sureklı orda.. :((

Evet evet cok haklısınız maalesef hiç bi şekilde beni dinlemiyor ve herşeyi de gidip anlatıyor. şuan 3 yaşına girecek ama 2 yaşından beridir böyle. Oyle aglarken resmen herkes başımıza toplanıyor yani öyle böyle bi aglama değil. Dikkatini dağıtmak assla mumkun olmuyo hiç bi sekilde unutmuyo gidecek illa. Bi dönem düzeldi sadece mesela okula gittikleri dönem orda kimse yoktu babannesnden başka. sıkılıyodu ve gitmek istemiyodu ağlama huyuda bitmişti. Şimdi maalesef durum ayni :KK43:
Ağladığı zaman sakın susturmaya çalışmayın. Dışarıdan kimsenin gelmesine de izin vermeyin. Onunla konuşmayın sadece ağladığın sürece hiç bir şey yapmayacağım diyin, diğer odaya gidin. Sürekli üçüncü kişiler tarafından her hayır evete çevrilirse çocuğun karakteri için çok kötü olur. Bir iki gün sinirlerinizi zıplatacak kadar zorluk çekersiniz ama siz sakin kalıp ilgilenmezseniz susacaktır. Sürekli gündüzden çocuğa oyun, boyama, eğitimle doldurmanız lazım. Sürekli yukarıda sizin hayır dediklerinizi yapıyorlardır, ne isterse yemeye, izlemeye alışmıştır. Kurtulun en kısa sürede. Samimi olarak söylüyorum hiç özeliniz kalmaz. Keşke evi kabul etmeseymişsiniz.

Kızlar beni artik herkes taniyo sanirim. Artık bu eş ailesiyle ciddi anlamda basim belada. Önceki konularımı hatırlayan varsa altlı üstlüyüz ve zırt pırt geliyolar kendi evleri gibi tv degistirmeler sanki ben yokmuşum gibi ki burda herkes ben istemedigim icin inadıma yaptıklarını söylemişti.

Özellikle geçtiğimiz yazdan beri benı o kadar bunalttılar ki artik. Laf sokmalar ama samimiyetsiz şekilde canım bitanemli konusmalar. 2 görümce ve kaynana. Neyse okullarda tatil zaten evdeler 1 aydır dışarıda çıkamıyoruz. Kızım 3 yaşında ve onlara aşık. Sürekli otururken hadi anne ben babannemlere gidicem. Götürmemeye kalkarsam 2 yaş sendorumdan kalma çığlıklarla aglamalar. Mecbur gunde 3-4 kez yarım saat vs götürüp bırakıyorum isteyince onlar getiriyor geri. yani cocuk kendi istegiyle gidip geliyor bişey yapamıyorum. Bazen onlarla yemek kahvaltı vs istiyor. Onlarda onu cok seviyor. Ben pek gitmem.

Neyse bugun kızım yukardan geldikten sonra
her zaman ki gibi yarım saat gecmeden toplanip geldiler üçü. Ben kapiyi actim direk mutfaga gittim . Hemen tv yi acip biri biyere uzandi digeri biyere. Son sese kadar acmıslar tv yi ki ben gece 2 saatlik uykuyla duruyorum cocuk uyumadı diş cıkarıyor(10aylık) başım catlıyor. Hiç keyfim yok yani. Tam uyutayim derken geldiler ayrica. Sinirim aşırı bozuldu kv 10 dk fln durup cıktı kızımda gene aglamaya basladı gitmek icin. bende görümcelerin oldugu odaya gidip "hadi sizde x'i size götürün gitmek istiyor" diyip tvnin fişini direk çektim. Herzaman güler yüzlü olurdum fln. Bu sefer tavırlı bi şekilde yaptm ve suratım asıktı ki hemen anlar onlar.
Hâla konuşmaya çalışıyolar. Teki anladı baya bozuldu giderken. Kızlar bu hanımlar beni gunahi kadar sevmiyor. Ama iki yüzlüler.
Mesafe koymaya calıstıkça da engel oluyolar. Çünkü sinir edemeyecekler bu şekilde.

Bense bunlarin bu hallerinden artık sıkıldım. bana kalsa kızımı 1 saat göndermem kendileride cok iyi biliyor. ben kimseye alın cocuguma bakın da demiyorum diyecek olsam kücüğüde gönderirim cünku asıl onunla ev işi yapmak zor oluyor . Onların bahaneleri sürekli cocuklar cocuklar. Kendi evlerine götürmezler hic. Önceden kızımıda götürmezlerdi hep bizim evdelerdi de cocuk simdi kendi istiyor öecbur götürüyorlar

Size sormak istediğim ben artık ne yapıcam. Daha kaç ay burdalar belli değil. aylarca ben bunlari avutamam. İşimi gücümü bile gece hallediyorum ben ki onlara ihtiyacım olmasın cocuk baktırma konusunda. Batıyolar artık . Cidden bunaldım eşimide delirttim. ne diyim artık gelip hepsini öldürcem en sonunda diye delirdi bugün. Ben ne yapayım her dakika onlarla oturmak istemiyorum yorgunum emrivaki kafalarına göre bize gelmelerinden sıkıldım. Yuzyuze konuşmak mumkuun değil ağzımı açsam karşımda konusacak insan bulamıyorum ki ne konusucam böyle durumda bi fikrim yok. zaten güler yüzlülüğümü kullanıyorlar ama kimin evine gitsen kapiyi acıp buyur etmez mi güler yüz gösterilmez mi gelen kişiye kim olursa olsun? Bunu resmen böyle kullanmak doğru birşey mi ? Ne yapmam lazim ki illa? 🤷🏼‍♀️
Ev bakın taşının. Yoksa bu gidişle bosanirsiniz

Acaba onlar da senin günde 3-5 kez gitmenden mi rahatsızlar o gelmeden biz gidelim diye mi düşünüyorlar torunu sevseler bile senin rahat etmek için onlara bıraktığı düşünüp anlaman için misilleme yapıyor olabilirler içli dışlı olmak istemeyip günde 3-4 kez kapılarına gitmen bana mantıksız geldi

Bence durumu anlatın.Ben bu tavrınızdan usandım artık deyin.Ayrıca çocugunuz baska yere gitmek ıstedı diye hemen yollamayın.Karşınıza slıp konuşun.Burası bi ev ve ben artık sureklı gelmelerınızden tukendım deyin.

Acaba onlar da senin günde 3-5 kez gitmenden mi rahatsızlar o gelmeden biz gidelim diye mi düşünüyorlar torunu sevseler bile senin rahat etmek için onlara bıraktığı düşünüp anlaman için misilleme yapıyor olabilirler içli dışlı olmak istemeyip günde 3-4 kez kapılarına gitmen bana mantıksız geldi
Ama şöyle ki ben kızım istediğinde götürmüyosam mesela kızım öyle bi aglamaya cıglık atmaya başlıyor ki onlar sesini duyup almaya geliyolar. Hatta geçen dedim utaniyorum artık 5 kere kapınıza gelmeye başımdan çocugumu atıyormuş gibi görmeyin sizde biliyosunz durumu dedim. Ki zaten geçen kv agzından kaçırdı sana kalsa sen bize hiç getirmezsin zaten ama hem buranın hem bizim evin cocugu o normal istemesi filan dedi. Ben şu son 1 aydır götürüyorum. Ondan oncede onlar geliyodu ayni sekilde yani ben götürmeden öncede

Yaa bu günlerde bari gelmesinler olabildiğince kimseyle görüşmek istemiyorum deyin ve bence de kimseyle görüşmeyin Kendi aileniz de dahil. Yaa kimse niye ciddiye almıyor bu salgını anlamış değilim.

Kızlar beni artik herkes taniyo sanirim. Artık bu eş ailesiyle ciddi anlamda basim belada. Önceki konularımı hatırlayan varsa altlı üstlüyüz ve zırt pırt geliyolar kendi evleri gibi tv degistirmeler sanki ben yokmuşum gibi ki burda herkes ben istemedigim icin inadıma yaptıklarını söylemişti.

Özellikle geçtiğimiz yazdan beri benı o kadar bunalttılar ki artik. Laf sokmalar ama samimiyetsiz şekilde canım bitanemli konusmalar. 2 görümce ve kaynana. Neyse okullarda tatil zaten evdeler 1 aydır dışarıda çıkamıyoruz. Kızım 3 yaşında ve onlara aşık. Sürekli otururken hadi anne ben babannemlere gidicem. Götürmemeye kalkarsam 2 yaş sendorumdan kalma çığlıklarla aglamalar. Mecbur gunde 3-4 kez yarım saat vs götürüp bırakıyorum isteyince onlar getiriyor geri. yani cocuk kendi istegiyle gidip geliyor bişey yapamıyorum. Bazen onlarla yemek kahvaltı vs istiyor. Onlarda onu cok seviyor. Ben pek gitmem.

her zaman ki gibi yarım saat gecmeden toplanip geldiler üçü. Ben kapiyi actim direk mutfaga gittim . Hemen tv yi acip biri biyere uzandi digeri biyere. Son sese kadar acmıslar tv yi ki ben gece 2 saatlik uykuyla duruyorum cocuk uyumadı diş cıkarıyor(10aylık) başım catlıyor. Hiç keyfim yok yani. Tam uyutayim derken geldiler ayrica. Sinirim aşırı bozuldu kv 10 dk fln durup cıktı kızımda gene aglamaya basladı gitmek icin. bende görümcelerin oldugu odaya gidip "hadi sizde x'i size götürün gitmek istiyor" diyip tvnin fişini direk çektim. Herzaman güler yüzlü olurdum fln. Bu sefer tavırlı bi şekilde yaptm ve suratım asıktı ki hemen anlar onlar.
Hâla konuşmaya çalışıyolar. Teki anladı baya bozuldu giderken. Kızlar bu hanımlar beni gunahi kadar sevmiyor. Ama iki yüzlüler.
Mesafe koymaya calıstıkça da engel oluyolar. Çünkü sinir edemeyecekler bu şekilde.

Bense bunlarin bu hallerinden artık sıkıldım. bana kalsa kızımı 1 saat göndermem kendileride cok iyi biliyor. ben kimseye alın cocuguma bakın da demiyorum diyecek olsam kücüğüde gönderirim cünku asıl onunla ev işi yapmak zor oluyor . Onların bahaneleri sürekli cocuklar cocuklar. Kendi evlerine götürmezler hic. Önceden kızımıda götürmezlerdi hep bizim evdelerdi de cocuk simdi kendi istiyor öecbur götürüyorlar

Size sormak istediğim ben artık ne yapıcam. Daha kaç ay burdalar belli değil. aylarca ben bunlari avutamam. İşimi gücümü bile gece hallediyorum ben ki onlara ihtiyacım olmasın cocuk baktırma konusunda. Batıyolar artık . Cidden bunaldım eşimide delirttim. ne diyim artık gelip hepsini öldürcem en sonunda diye delirdi bugün. Ben ne yapayım her dakika onlarla oturmak istemiyorum yorgunum emrivaki kafalarına göre bize gelmelerinden sıkıldım. Yuzyuze konuşmak mumkuun değil ağzımı açsam karşımda konusacak insan bulamıyorum ki ne konusucam böyle durumda bi fikrim yok. zaten güler yüzlülüğümü kullanıyorlar ama kimin evine gitsen kapiyi acıp buyur etmez mi güler yüz gösterilmez mi gelen kişiye kim olursa olsun? Bunu resmen böyle kullanmak doğru birşey mi ? Ne yapmam lazim ki illa? 🤷🏼‍♀️

seyi denediniz mi? bu surece onlari da katip, yukunuzu paylasmayi. biraz tatli biraz siteml onlara da is yaptirmayi. cocuk onlara gittiginde neden eve donmek istiyor? belki o ev kucuk cocuk icin oynamaya uygun degil ya da guvenli.degil diye dusundum. kiziniz insan ariyor ve babanesine gitmek istiyor. ama babanesinde oynayacak bir seylee soksa belki hemen sikilip donmek istiyordur. siz birlikte geldiklerinde yine onlara oyun önerseniz? kucukten de bunaldiginizda onu da biraz halalarina verip kafa dinleseniz.

2yaşındaki kızınızın her dediğini yapıyorsunuz bu arada gözümden kaçmadı....

2 yas hayir demek icin cok yanlis bir yas. sonra dunyayi dar edip sinirlerimizi laçka ediyorlar. evinde bir de bebek var.

benim 2 yas stratejim o beyaz diyorsa ben siyah istiyorsan griyi yapmakti. cok sukur gecti donemler, büyüdü, simdi hic oyle bir çocuk degil.

Ama şöyle ki ben kızım istediğinde götürmüyosam mesela kızım öyle bi aglamaya cıglık atmaya başlıyor ki onlar sesini duyup almaya geliyolar. Hatta geçen dedim utaniyorum artık 5 kere kapınıza gelmeye başımdan çocugumu atıyormuş gibi görmeyin sizde biliyosunz durumu dedim. Ki zaten geçen kv agzından kaçırdı sana kalsa sen bize hiç getirmezsin zaten ama hem buranın hem bizim evin cocugu o normal istemesi filan dedi. Ben şu son 1 aydır götürüyorum. Ondan oncede onlar geliyodu ayni sekilde yani ben götürmeden öncede
İyi istiyorlarsa kendi tercihleri görümcenlerle güzellikle konuş kişisel algılamayın ben insanlarla çok sık görüşmekten hoşlanmıyorum de

Bence onların yanında kontrollü bir sinir krizi geçirin. Madem eşinizden yana da bi sıkıntı yok koyverin gitsin:KK53: Ardından sakın aynı davranmayın. Kapıyı açmadan "yeter işim var gelmeyin" diye bağırın. (Ama öyle ses yükselmesi gibi değil, deli gibi tabiri caizse). Normalde hiç tarzım değil ama gerçekten yüzsüzlük hat safhadaysa tarz marz koy kenara:KK55: Fakat evvela çocuğunuza söz geçireceksiniz. Bunun için çocuk eğitimleriyle ilgili videolar var onlar yol gösterir.

Çocuğunuza şimdiden ağlama nöbetleri ile her istediğini yapma şansı sunarsanız - ki ikinci çocuk ve stresli olmanızdan anlıyorum ve hak veriyorum size- bu çocuğun yetişmesinden, sizi dinlememesinin önünü alamazsınız. Yarın bir gün evdeki konulardan bile onun sayesinde haberleri olur.
Sınırlama getirin, göndermeyin. Ama en önemlisi bir bahane ile en kısa zamanda bahane ile virüs sonrası evden çıkıp yer değiştirmeniz.
Merhaba, size birsey danismak icin alintiladim 🤗bu aglama nobetlerine karsilik vermemeyi tam olarak hangi aydan sonra yapmak gerekir? Kizim suan 7 aylik hic aglatmamaya calisiyorum acaba yanlis mi yapiyorum. Suan daha cok kucuk diye simarir mi falan diye dusunmuyorum acaba hata mi bu..

Konu sahibi yerden goge kadar haklisin. Ozellikle 10 aylik minnak baya yoruyordur seni. Bence tv nin fisini cekme gibi hareketlerle tepkini belli etmeye devam et. Illa ki anlayacaklar.

Siz o kapıya gittikçe onlarda zaten sende geliyosun diye düşünüyp olabilirler. Bi çocuk almış evin bütün hanımlarını aşağı yukarı keyfine göre gezdiriyo sanırım :emir_bebek:
Ayrıca da bazı insanlar nasıl oluyo acaip yüzsüz olabiliyorlar. Kavga da etseniz güzelce de konuşsanız anlamıyorlar. Aynı devam ediyorlar. Bence kızınız bakıtın. Ben bebeği yaturcam bende dinlenicem gelmeyin deyin. Geldiklerinde bebeği tutsunlar işinize yardım isteyin. Bu kadar da cazip gelmesin eviniz onlara. Gelmek hakları yanlış anlaşılmasın ama eşte istemediğini göre patavatsız insanlar ona göre yorum yapıyorum.

Çocuk daha 10 aylık korona var malum mümkünse şu virüs geçene kadar herkes evinde kalsın bir süre görüşmeyelim bizim kızı da göndermeyeceğim yanlış anlamayın lütfen. Bu zamanda "bir süre görüşmeyelim" demek seni seviyorum demektir. Deyin ve içeri almadan kapıyı kapatın.
+Çocuk da ağlarsa ağlasın anlatın ona mikroplar var bir süre evden çıkamayız mikroplar gidince gidersin deyin. Benim kızım da annanneye babanneye gitmek istiyor ama mikroplar var kızım çıkamayız diyorum.

Öncelikle kızınızı evinizde tutmayı siz bir şekilde halledeceksiniz, kızınız bu kadar sık gittiği sürece mesafe koyamazsiniz.

Sonrasında da yorgunum, uykusuzum diyeceksiniz gayet açık konuşacaksıniz.
Altli üstlü olmanız istedikleri zaman gelebilme hakkı vermiyor onlara.

Ama siz hem kızım gitsin çok ağlıyor , hemde onlar gelmesin derseniz öyle tek taraflı bir mesafe olmaz.

Ya bu arada koronayi hatırlatın öksürün yanlarında.
Aile içinde geçmiyor sanıyorlar galiba..

Yok yok haklsınız valla kızlar. Eşimde de iş yok tmm tmm diyip duruyor sanmıyorum ki gidip birşey konusacak. Ben artık bu işi kendim çözücem cidden dune kadar hep guler yuzluydum fln ama artk asıcam suratımı kapi calınca direk yarım aralayıp kızımı verip şak diye örtücem suratlarına. Geldigindede yarım aralayip gec kızım diyicem onların girmesine fırsat vermeden. Kücügü sorarlarsa al getiriyim orda sevin diyicem. Bende de var cok yuz veriyorum ben cok samimi oluyorum yuz buluyolar. Valla daha ortada okulların acılacagı yok aylarca bunlarimi cekicem. Bunu kendileri istedi ne yapiyim. Buarada virus konusu onlarda kp dahil kiimse evden cıkmıyor markete bile..

Öncelikle kızınızı evinizde tutmayı siz bir şekilde halledeceksiniz, kızınız bu kadar sık gittiği sürece mesafe koyamazsiniz.

Sonrasında da yorgunum, uykusuzum diyeceksiniz gayet açık konuşacaksıniz.
Altli üstlü olmanız istedikleri zaman gelebilme hakkı vermiyor onlara.

Ama siz hem kızım gitsin çok ağlıyor , hemde onlar gelmesin derseniz öyle tek taraflı bir mesafe olmaz.

Ya bu arada koronayi hatırlatın öksürün yanlarında.
Aile içinde geçmiyor sanıyorlar galiba..
Aslinda şöyle,Kızımın gitmesi şu yönden iyi oluyor, onlards onu cok sevdiği icin kızım gitmesede bu sefer onu gormeye gelıyolar sureklı yani o gidince daha az gelmeye baslamıslardi. Simdi hic gondermesemde onlar kesin gelecek. Zaten ben şu 1 aydır falan götürüyorum. Ama bunlar yıllardırr böyle benm evimde...

Siz o kapıya gittikçe onlarda zaten sende geliyosun diye düşünüyp olabilirler. Bi çocuk almış evin bütün hanımlarını aşağı yukarı keyfine göre gezdiriyo sanırım :emir_bebek:
Ayrıca da bazı insanlar nasıl oluyo acaip yüzsüz olabiliyorlar. Kavga da etseniz güzelce de konuşsanız anlamıyorlar. Aynı devam ediyorlar. Bence kızınız bakıtın. Ben bebeği yaturcam bende dinlenicem gelmeyin deyin. Geldiklerinde bebeği tutsunlar işinize yardım isteyin. Bu kadar da cazip gelmesin eviniz onlara. Gelmek hakları yanlış anlaşılmasın ama eşte istemediğini göre patavatsız insanlar ona göre yorum yapıyorum.

Ya boşanın ya taşının. Başka yol olmadığını siz de biliyorsunuz bence

Back