• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlamıyolar çünkü işlerine gelmiyor!

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.080
4.167
173
Kızlar beni artik herkes taniyo sanirim. Artık bu eş ailesiyle ciddi anlamda basim belada. Önceki konularımı hatırlayan varsa altlı üstlüyüz ve zırt pırt geliyolar kendi evleri gibi tv degistirmeler sanki ben yokmuşum gibi ki burda herkes ben istemedigim icin inadıma yaptıklarını söylemişti.

Özellikle geçtiğimiz yazdan beri benı o kadar bunalttılar ki artik. Laf sokmalar ama samimiyetsiz şekilde canım bitanemli konusmalar. 2 görümce ve kaynana. Neyse okullarda tatil zaten evdeler 1 aydır dışarıda çıkamıyoruz. Kızım 3 yaşında ve onlara aşık. Sürekli otururken hadi anne ben babannemlere gidicem. Götürmemeye kalkarsam 2 yaş sendorumdan kalma çığlıklarla aglamalar. Mecbur gunde 3-4 kez yarım saat vs götürüp bırakıyorum isteyince onlar getiriyor geri. yani cocuk kendi istegiyle gidip geliyor bişey yapamıyorum. Bazen onlarla yemek kahvaltı vs istiyor. Onlarda onu cok seviyor. Ben pek gitmem.

Neyse bugun kızım yukardan geldikten sonra
her zaman ki gibi yarım saat gecmeden toplanip geldiler üçü. Ben kapiyi actim direk mutfaga gittim . Hemen tv yi acip biri biyere uzandi digeri biyere. Son sese kadar acmıslar tv yi ki ben gece 2 saatlik uykuyla duruyorum cocuk uyumadı diş cıkarıyor(10aylık) başım catlıyor. Hiç keyfim yok yani. Tam uyutayim derken geldiler ayrica. Sinirim aşırı bozuldu kv 10 dk fln durup cıktı kızımda gene aglamaya basladı gitmek icin. bende görümcelerin oldugu odaya gidip "hadi sizde x'i size götürün gitmek istiyor" diyip tvnin fişini direk çektim. Herzaman güler yüzlü olurdum fln. Bu sefer tavırlı bi şekilde yaptm ve suratım asıktı ki hemen anlar onlar.
Hâla konuşmaya çalışıyolar. Teki anladı baya bozuldu giderken. Kızlar bu hanımlar beni gunahi kadar sevmiyor. Ama iki yüzlüler.
Mesafe koymaya calıstıkça da engel oluyolar. Çünkü sinir edemeyecekler bu şekilde.

Bense bunlarin bu hallerinden artık sıkıldım. bana kalsa kızımı 1 saat göndermem kendileride cok iyi biliyor. ben kimseye alın cocuguma bakın da demiyorum diyecek olsam kücüğüde gönderirim cünku asıl onunla ev işi yapmak zor oluyor . Onların bahaneleri sürekli cocuklar cocuklar. Kendi evlerine götürmezler hic. Önceden kızımıda götürmezlerdi hep bizim evdelerdi de cocuk simdi kendi istiyor öecbur götürüyorlar

Size sormak istediğim ben artık ne yapıcam. Daha kaç ay burdalar belli değil. aylarca ben bunlari avutamam. İşimi gücümü bile gece hallediyorum ben ki onlara ihtiyacım olmasın cocuk baktırma konusunda. Batıyolar artık . Cidden bunaldım eşimide delirttim. ne diyim artık gelip hepsini öldürcem en sonunda diye delirdi bugün. Ben ne yapayım her dakika onlarla oturmak istemiyorum yorgunum emrivaki kafalarına göre bize gelmelerinden sıkıldım. Yuzyuze konuşmak mumkuun değil ağzımı açsam karşımda konusacak insan bulamıyorum ki ne konusucam böyle durumda bi fikrim yok. zaten güler yüzlülüğümü kullanıyorlar ama kimin evine gitsen kapiyi acıp buyur etmez mi güler yüz gösterilmez mi gelen kişiye kim olursa olsun? Bunu resmen böyle kullanmak doğru birşey mi ? Ne yapmam lazim ki illa? 🤷🏼‍♀️

Yazacak cok sey var aslinda.
Allah kolaylik versin diyerek kenara cekilmek istemedim nedense.
Eger durum dediginiz kadar vahimse, diyecegim tek sey mesafeyi korumaniz.

Zaten bu zamanda hele bu kadar insanlarin bir birleri ile temastan uzak olmasi gereken zamanda bir zahmet herkes kendi evinde yayilsin.
Nitekim siz tek basiniza birsey yapamazsiniz, burada onemli olan esinizin nasil tavir aldigi.
Bu kadar dingonun ahirina cevirilmemeli bir ev.
Sahsi dusuncem, ben nasil kendim baskalarinin hayatlarina bu kadar girmiyorsam kimse de benim hayatima bu kadar giremez.
Misafir gibi gelip gitmelerine eyvallah, ancak evin ikinci sahibi gibi davranmalari hic hos degil.

Tatlım eşin ses etmedikçe daha da fazlasını yapacaklar. Eşim kızıyor diyorsun ama iyi kızamıyor demek ki. 🤷‍♀️🤷‍♀️

Ben bu halleri cok iyi biliyorum, esler bu durumda malesef ne esim uzulsun ne annem uzulsun derken arada eslerini harciyorlar da farkina varamiyorlar.
Farkina vardiklarinda da malesef cok gec oluyor.
Insan bir dusunur zaten bu kadinin basinda 2 tane cocuk var, evinin derdi ayri.
Bir de ustune boyle usturupsuz istedigi zaman giren cikan insanlar olunca, asabi bozulur,
Yeri geldiginde insan komsusunu cekemiyor, bir kac gorusmeden sonra kendine nefes alacak bir alan ariyor.
Kaldi ki bunlar dibinde, surekli cani isteyince kalkip geliyor, bir de evin icinde cani istedigi gibi hareket ediyor.
Katlanmasi zor durum.
Ancak burada kilit es kisisi oluyor, maalesef ki care onda.

İlişkiniz aşırı laçka bir hal almış gerçekten. Karşılıklı birbirinize nasıl tahammül ediyorsunuz anlamadım. Siz TVnin fişini onlar izlerken çekiyorsunuz, onlar yine bişey demeden kalıyor, üstüne siz böyle yaptığınız halde gidip geliyorlar. Sonra çocukla iş zor diye gitmesinin iyi olduğunu söylüyorsunuz. Karşılıklı sabırlar diliyorum size

Eşinle konus eğer buna bir sınır getirin sürekli bize gelmeyin demeyi kabul ederse amenna. Yoksa ben konuşacağım demedin deme .Gibi bir konuşma olabilir .

Tatlım eşin ses etmedikçe daha da fazlasını yapacaklar. Eşim kızıyor diyorsun ama iyi kızamıyor demek ki. 🤷‍♀️🤷‍♀️
Cokkk haklisin canim ama inan ki bunlarlida yızsuzluk cok fazla. 3 gun ust uste hem sabah hem aksam babasi geldi mesela ve kapiyi aralayip 'ya ne oldu musait değiliz yatıyoruz uyuyoruz belki duşta olur insan bizle ne yapacaksnda sürekli geliyorsun dedi babasına eşim. Adam yuzsuz yuzsuz bu saatte mi yatıyonuuz sizde yav dedi. Sonra gelmeye devam. Her gelişinde kapidan ceviriliyor ama yok.yani cidden insan olan laftan anlar biraz. Eşim varken gelemiyorlar cunku o her seferinde sokmuyor eve tersliyo filan. Bende bişey diyemiyorum ya kullanıyorlar istemedigimi de anladıklari icin

Fişi çekmeniz süper olmuş 🥳
Gerçekten uzun zamandır bunu yapmayi okadar istiyodum ki :))) baya bozuldular o an. Ama simdi az önce gördüm hic bişey yokmuş gibi konuşmaya çalışıyolar. Her seferinde de aynısını yapıcam yuzsuzlugu bırakırlar belki. Ya bide bilmesem beni seviyolar herhalde diyicem cidden

Eşinle konus eğer buna bir sınır getirin sürekli bize gelmeyin demeyi kabul ederse amenna. Yoksa ben konuşacağım demedin deme .Gibi bir konuşma olabilir .
Oda topu bana atıyor ozaman kendin hallet gidin evinizde tv izleyin filan de cocuklari sürekli yolla ben ne diyeyim bu sefer doldurmuş salmış derler diyor. Denk geldikce söyleyebiliyor anca oda ayda yılda bir. :(

Çocuğunuza şimdiden ağlama nöbetleri ile her istediğini yapma şansı sunarsanız - ki ikinci çocuk ve stresli olmanızdan anlıyorum ve hak veriyorum size- bu çocuğun yetişmesinden, sizi dinlememesinin önünü alamazsınız. Yarın bir gün evdeki konulardan bile onun sayesinde haberleri olur.
Sınırlama getirin, göndermeyin. Ama en önemlisi bir bahane ile en kısa zamanda bahane ile virüs sonrası evden çıkıp yer değiştirmeniz.

Oda topu bana atıyor ozaman kendin hallet gidin evinizde tv izleyin filan de cocuklari sürekli yolla ben ne diyeyim bu sefer doldurmuş salmış derler diyor. Denk geldikce söyleyebiliyor anca oda ayda yılda bir. :KK43:
Canım o zaman madem sen eşinden desteği alıyosun soyle rahatca kapıya mi geldiler ac noldu de size geldik derlerse isim var her gün her gün geliyosunuz zaten de kapat kapıyı bir iki kovulsunlar . Eşinde bisey demez nasılsa o da durumun farkında ve senin haklı olduğunu biliyor .

Yazacak cok sey var aslinda.
Allah kolaylik versin diyerek kenara cekilmek istemedim nedense.
Eger durum dediginiz kadar vahimse, diyecegim tek sey mesafeyi korumaniz.

Zaten bu zamanda hele bu kadar insanlarin bir birleri ile temastan uzak olmasi gereken zamanda bir zahmet herkes kendi evinde yayilsin.
Nitekim siz tek basiniza birsey yapamazsiniz, burada onemli olan esinizin nasil tavir aldigi.
Bu kadar dingonun ahirina cevirilmemeli bir ev.
Sahsi dusuncem, ben nasil kendim baskalarinin hayatlarina bu kadar girmiyorsam kimse de benim hayatima bu kadar giremez.
Misafir gibi gelip gitmelerine eyvallah, ancak evin ikinci sahibi gibi davranmalari hic hos degil.
Cok teşekkr ederim cok haklısınız. Hayatımda kimseye boyle bi davranıs sergilemedim ya istesemde yapamam benimde 2 yengem var 18 küsür senelik evliler üstelik abla kardeşten farkımız yok .. insan biraz da kendini bilecek ya gerçekten ama eminim beni gıcık etmekten başka amaçlarıda yok

Gerçekten uzun zamandır bunu yapmayi okadar istiyodum ki :))) baya bozuldular o an. Ama simdi az önce gördüm hic bişey yokmuş gibi konuşmaya çalışıyolar. Her seferinde de aynısını yapıcam yuzsuzlugu bırakırlar belki. Ya bide bilmesem beni seviyolar herhalde diyicem cidden
Televizyon çocuğun gelişimini körükler deyip her seferinde görümcelerin eline 5-10 tane masal kitabı verin, işe yarayıp okusunlar kızınıza. 🤓

Çocuğunuza şimdiden ağlama nöbetleri ile her istediğini yapma şansı sunarsanız - ki ikinci çocuk ve stresli olmanızdan anlıyorum ve hak veriyorum size- bu çocuğun yetişmesinden, sizi dinlememesinin önünü alamazsınız. Yarın bir gün evdeki konulardan bile onun sayesinde haberleri olur.
Sınırlama getirin, göndermeyin. Ama en önemlisi bir bahane ile en kısa zamanda bahane ile virüs sonrası evden çıkıp yer değiştirmeniz.
Evet evet cok haklısınız maalesef hiç bi şekilde beni dinlemiyor ve herşeyi de gidip anlatıyor. şuan 3 yaşına girecek ama 2 yaşından beridir böyle. Oyle aglarken resmen herkes başımıza toplanıyor yani öyle böyle bi aglama değil. Dikkatini dağıtmak assla mumkun olmuyo hiç bi sekilde unutmuyo gidecek illa. Bi dönem düzeldi sadece mesela okula gittikleri dönem orda kimse yoktu babannesnden başka. sıkılıyodu ve gitmek istemiyodu ağlama huyuda bitmişti. Şimdi maalesef durum ayni :(

İlişkiniz aşırı laçka bir hal almış gerçekten. Karşılıklı birbirinize nasıl tahammül ediyorsunuz anlamadım. Siz TVnin fişini onlar izlerken çekiyorsunuz, onlar yine bişey demeden kalıyor, üstüne siz böyle yaptığınız halde gidip geliyorlar. Sonra çocukla iş zor diye gitmesinin iyi olduğunu söylüyorsunuz. Karşılıklı sabırlar diliyorum size
Aslında bu ilk defa oldu. inanın okadar sıkıldım ki aylar hatta yıllardır böyle bu durum. İlk filan değil yani böyle gelmeleri. .. ama ben ilk defa böyle davrandim. Daha oncede hadi siz cocuklari size götürüp sevin benimde işim var filan dedim. Ama anlamıyorlar🤷🏼‍♀️ Bundan sonrada arttırmayı düşünüyorum ama kızım da elimi kolumu baglıyor

Back