Anlam veremiyorum

Alys Alys 'cım her türlü fikre saygım sonsuz
Ben sadece bana fikrimi sormuştu peki sen neyaparsın diye bende davet ederdim
Ama tabiki abla biraz ağır konuşmuş dedim tabi bu konu üzerine çünkü geçmiş aile problemlerini bilmiyorum vs uyumsuzluklarını.
Birde dikkat ederseniz ben genellemede yapmadım kaçımızın eşi bunları yapabilir dedim
Bakın maşallah diyelim eşinize yapabiliyor :KK66: Allah muhabbetinizi daim etsin.
Bunun yanısıra hemen etiket gibi a bak oda çalışıyor madem böyle konuştu otursunda kendi yapsın yemeği demek biraz burada konu sahibinide kışkırtacak nitelikte .Bilemiyorum belki ceyz'in eşide yapabilir yemek yapmayı zaten ben yardım etmesinde demiyorum tabiki çalışsada çalışmasada erkek kadına yardım etmeli diye üzerine basıyorum.(Saygı sevgi herşeyin göstergesi bu).Yemek yapmayı biliyorsa da tabi ki geçsin eşi gelmeden hazırlasın dicek lafım yok ona .
Geçmiş konularını tam olarak hatırlayamadım mazur görün ben sadece bu konu hakkında fikrimi söyledim.

yok canım çok güzel yazmışsın, o yüzden alıntıladım ben seni zaten, polemik olmayacağını bildiğim için.

ben de eşler arası uyum ne ise öyle olsun diyenlerdenim.
kimi mesela çalışsa bile eşini mutfağa sokmaz rahat edemez, ne diyelim o kadına muhakkak eşin yemek yapsın mı diyelim.
eşler bir şeye birlikte karar verdiyse veya oluşan durum herkesin içine siniyorsa ne ala.

ben ceyzin bazı eski konularından haberdarım, eşin ailesi ile uyum sıkıntısı var. onlar çok içli dışlı iken ceyz biraz daha yalnız takılmayı seven birisi, yine de minimum beklentiyi karşılıyor, fazlası da içinden gelmiyor.

Abla bu yoğun tempoda anca bu kadar oldu kusura bakma deyiversin bişi olmaz. :KK51::KK48:
Bu akşamdan bir kaç bir şey hazırlayıp dolaba da atabilir. Yarına hazır olur. Bu da bi öneri :KK51:
Bu söylediğini normal bir insan olsa yani mazur görse laf söylemese yaparım, evimde ağırlamak için herşeyden feragat edip fırsat da yaratmaya çalışırım ama tanımadığınız için abarttığımı düşünüyorsunuz.O gelmden 1 gün önce evi temizlemem yemek filan hazırlamam lazım. birisi eviniz çok mu pis gibisinden bir şey yazmış, ben haftada 1gün temizlik yapıyorum biz evde yokuz ama annem ve kızım bizdeler. Temiz olmaması saçma bir şey mi? Haa bu arada görümce bir kutu çamaşır suyunu 1 haftada bitiren birisi aşırı titiz,bunu ben görmedim kendi ağzıyla söylüyor.O yüzden evimi tertemiz görmesini istiyorum,bir nevi psikolojik baskı kurdular bende

Bu söylediğini normal bir insan olsa yani mazur görse laf söylemese yaparım, evimde ağırlamak için herşeyden feragat edip fırsat da yaratmaya çalışırım ama tanımadığınız için abarttığımı düşünüyorsunuz.O gelmden 1 gün önce evi temizlemem yemek filan hazırlamam lazım. birisi eviniz çok mu pis gibisinden bir şey yazmış, ben haftada 1gün temizlik yapıyorum biz evde yokuz ama annem ve kızım bizdeler. Temiz olmaması saçma bir şey mi? Haa bu arada görümce bir kutu çamaşır suyunu 1 haftada bitiren birisi aşırı titiz,bunu ben görmedim kendi ağzıyla söylüyor.O yüzden evimi tertemiz görmesini istiyorum,bir nevi psikolojik baskı kurdular bende
Evinizin temizliği hakkında yorum yapanda bendim ama evde annenizin ve kızınızın olduğunu bilmeden söyledim. Bu yüzden kusura bakmayın.
O zaman tek çare annenize başvurun. Kızınız uykusundayken falan ya bir şeyler hazırlasın, ya ufaktan temizlik yapsın.

ben seni haklı buluyorum cnm bende yoğun çalışıyorum bide milletin böle kaprısını filan hç çekemem yabancı mı canım geliyosa çıksın gelsin hep birlikte hazırlanır allah ne verdiyse özel ağırlama niye bekliyo anlamıyorum milletin tribinii boşver laf sokarsa şakayla sende dersn bişey eşininde sana çıkışması sinir bozucu olmuştur haliyle

Eşim bana yardım eder Allah var hakkını yiyemem hatta son bir kaç aydır pazar kahvaltılarını bile donatır,kızla ilgilenir sonra beni kaldırır.Ama ablasına yemek yaparsa illaki tutturamayacak beceremeyecek.Adım gibi eminim bu sefer de vah kardeşime yemek yaptırıyor filan diye dedikodu olacak,ne gerek var.

Tamam bak maşallah diyelim ozaman ;) e benim eşimde tutturamaz bana bal gelir yaptığı yemek mesela ;) ama tabiki davet ettiğim kimse ona yapmayı tutturamayabilir hatta beceremez.Bu yüzden kadın işidir dedim zaten.

vah kardeşime yaptırıyor şu bu demesi zaten onun ayıbı diyeceğim ,malesef bu insanlık karmaşası tek sizde yaşanmıyor sizde biliyorsunuz .Belli başlı herkesin ailesinde buna benzer şeyler var.Mesela kv severim bende çalışıyorum fakat eşim ile yılda bir bile yemeğe gitsek oraya bende görümce yok sofra kaldırılacağı zaman eşiim allah razı olsun yardım eder kv ise oğlum bak sen çalışıyorsun yoruluyon bırak biz yaparız diyor.Şİmdi koca kadınla laf mı yarıştırayım e bende çalışıyorum ne konuşuyon be kadın mı diyeyim.Eşim oradan anne farkındamısın bilemem ASEG de çalışyor.Evet oğlum haklısın kızım sende bırak oluyor.Ben üzerime düşen ne ise yapıyorum banane konuşsun dursunlar insanlık bende kalsın yani.....

yok canım çok güzel yazmışsın, o yüzden alıntıladım ben seni zaten, polemik olmayacağını bildiğim için.

ben de eşler arası uyum ne ise öyle olsun diyenlerdenim.
kimi mesela çalışsa bile eşini mutfağa sokmaz rahat edemez, ne diyelim o kadına muhakkak eşin yemek yapsın mı diyelim.
eşler bir şeye birlikte karar verdiyse veya oluşan durum herkesin içine siniyorsa ne ala.

ben ceyzin bazı eski konularından haberdarım, eşin ailesi ile uyum sıkıntısı var. onlar çok içli dışlı iken ceyz biraz daha yalnız takılmayı seven birisi, yine de minimum beklentiyi karşılıyor, fazlası da içinden gelmiyor.
:KK200::KK200:

Akşam ki gelişmeler;
Eşimin dediğine göre ablası şakayla karışık sitem etmiş.Elalem onu davet etmiş,hediyelere boğmuş biz bir kere bile davet etmemişiz falan...Eşim de abla çok haklısın ama gerçekten bir fırsat olmadı,bu haftasonu düğün vardı geçen hafta şu vardı diye bir kaç tane açıklama yapmış,ablası yine aynı şeyi söylemiş. Eşim de en sonunda bu haftasonu gelin abla demiş. O da "pazar günü mevlüt var,duruma göre bakarız" demiş.Ben de eşime kızdım cumartesi oradayız zaten akşam da o tarafta düğün var nasıl olacak o iş diye. Cumartesi gece 11de beraber dönermişiz bizim eve. Oldu dedim, ben ne ara temizlik yapacağım yemek yapacağım dedim. Ya off tamam, ben pazar günü onların gönlünü alacağım ama sen de bana karışma dedi salak. Gezmeye götürecek ablacığını. Konu bu şekilde kapandı,düğün sonrası neler gelişir bilmiyorum belki gelirler. Gelirse de onun yanında yemek,ufak tefek silme süpürme yapacağım,özel bir hazırlık yapamam artık
ilk yorumumda hak vermiştim sana ama bu yorumunu görünce şook oldum(salak kelimesi nedir ya) ki eşin arayı güzel bulmuş aslında seni renzide edecek bişey dememiş ablasına kendincede hazırlıcakmş bişeyler. bide çıkıp gezsinler madem ne var bunda bi kerede kapsamlı temizlk ypma bi toz al bi süpürge tamam yani böle huysuzluk yaparak eşinide haklı çıkarıyosn kimse ailesinden biri gelince bu şekilde davranılmasından hoşlanmaz sen dedikoducu dediğin görümceye malzeme veriyosn bu şekilde :/

Bende bir misafir geleceği zaman temizlik yaparım.Evim tertemiz olsun isterim,kimseye mahçup olmayayım isterim.Mali durumunuz el veriyorsa yarım gün olsun temizliğe yardımcı çağırabilirsiniz 1 günlüğüne.Anneniz de yemek olayında yardımcı olabilir size.Ama siz görümcenizle soğuk olduğunuz için içinizden gelmemiş çağırmak.Bence 1 gün olsa da çağırmalıydınız.Sonuçta ablası,Ona karşı mahçup olmak istememiş.Çağırdığınızda kırgınlığınızı belirtirsiniz.Ne kadar yoğun olduğumu biliyorsunuz,ha senin evin ,ha burası ne farkeder diyen sizdiniz ,samimiyetinize inandım,çağırma gereği duymadım.Bana kırgınlığınızı eşime arayıp söyleyeceğinize bana söyleseydiniz daha iyiydi ,diye kırgın bir şekilde söyleyebilirsiniz.

ilk yorumumda hak vermiştim sana ama bu yorumunu görünce şook oldum(salak kelimesi nedir ya) ki eşin arayı güzel bulmuş aslında seni renzide edecek bişey dememiş ablasına kendincede hazırlıcakmş bişeyler. bide çıkıp gezsinler madem ne var bunda bi kerede kapsamlı temizlk ypma bi toz al bi süpürge tamam yani böle huysuzluk yaparak eşinide haklı çıkarıyosn kimse ailesinden biri gelince bu şekilde davranılmasından hoşlanmaz sen dedikoducu dediğin görümceye malzeme veriyosn bu şekilde :/
O kelimede abartılacak bir şey yok ki, ben ona demedim salak diye, size yazarken kullandım sadece. Kızınca içimden öküz de derim kalas da derim.

C CeYz son durum nedir
Alacak mısınız yemeğe
Yemeği kim yapacak ?
Benim öküzcük pazar günü ablasını çocuklarını filan(İllaki dahil olan başka kişiler de olacaktır,kaynım eltim vb.) gezmeye götürecek sanırım,yani öyle söyledi. Eğer cumartesi gecesi düğün sonrasında eve dönerken davet bekliyormuş gibi hissedersem de davet edeceğim. Arkamdan konuşursa takmayacağım napayım:110:
Aaa yeni_ay yeni_ay , bak yine dışımdan söylemişim:KK45:

Benim öküzcük pazar günü ablasını çocuklarını filan(İllaki dahil olan başka kişiler de olacaktır,kaynım eltim vb.) gezmeye götürecek sanırım,yani öyle söyledi. Eğer cumartesi gecesi düğün sonrasında eve dönerken davet bekliyormuş gibi hissedersem de davet edeceğim. Arkamdan konuşursa takmayacağım napayım:110:
İyi olmuş böylesi
Bırak kardeşler kendi gönüllerini kendileri alsın ( :
Sonra duruma göre bakarsın
Sanki kocanı zincire bağlamışsın da ondan ablasını gezdirememiş gibi davranması çok tuhaftı

Ama eşiniz dışarıda gezdirecekmiş,eve yine davet beklerler.Gezdirdiği boşa gider..Pazar kahvaltısına davet etseniz daha sonra sizin evden gitseler gezmeye ,daha gelmek istemezdiler bence.:cool:

Vallahi canin ne istiyorsa onu yap. Sanki dört dörtlük olunca laf soylemeyecekler. Ben bahane bulur almazdim yemeğe kahvaltiya falan. Banane kocam garip anasiniii piremses ablasını gezdirsin.Ben keyfime bakarım.

Bana göre kadın fıtratıdır ve yemeği onun yapması daha uygundur.Ama kadın çalışsada çalışmasada erkeğin karısına her yönden yardım etmesi lazım ve uygundur.Bu hem muhabbet arttırır hem aralarındaki sevgiyi ikiye katlar.Hayat müşterek diye ve kadının kendi tercih ediyorsa çalışmayı a bak ben çalışıyorum misafirlerim gelecek geç mutfağa bildiğin yemekleri yap ben geldiğimde pilav yetiştiremezsen kocacım ben yaparım demesi bence saçma ne kabiliyeti var ki bu konuda erkeklerin.Kaçımızın eşleri mutfağa girip mantı vs açmıştır.Yada soğanlı garnitürlü tavuk atmıştır fırına!KOnu nerelere geldi.Adamların çoğu elma soymayı bile bilmez.''İstisnalar kaideyi bozmaz''

Zaten ben görümcenin üslubunu başta dediğim gibi ağır buldum.Ama kendince sitem olarak yaptığını düşünüyorum.
VE hiçbirşekilde ceyz ile araları bozulsun ohh abimle birbirlerine girsinler de ceyz görsün gününü dediklerini düşünmüyorum.Bu benim fikrim tabi herkes benim ile aynı görüşte olacak diye birşey yok.
Kadının fıtratı olduğu kanısına nasıl vardınız? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Hangimiz anamızın karnından mantı açarak çıktık. Ama toplumsal roller yüzünden çoğu kız çocuğu bunlara alıştırılıyor. Erkek çocuklarına da aman oğlum sen otur deniyor. Bu hata da böyle konularda patlak veriyor. Kadın erkek istedi diye x kişisi için dersanesinden fedakarlık etsin deniyor. Bu haksızlık, bir tarafı ezmek benim gözümde. toplumsal 2 yüzlülük yüzünden bunları tartışıyoruz. Toplumsal kabuller kadının üzerine görev olarak yapıştırılmamalı.

Kadının fıtratı olduğu kanısına nasıl vardınız? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Hangimiz anamızın karnından mantı açarak çıktık. Ama toplumsal roller yüzünden çoğu kız çocuğu bunlara alıştırılıyor. Erkek çocuklarına da aman oğlum sen otur deniyor. Bu hata da böyle konularda patlak veriyor. Kadın erkek istedi diye x kişisi için dersanesinden fedakarlık etsin deniyor. Bu haksızlık, bir tarafı ezmek benim gözümde. toplumsal 2 yüzlülük yüzünden bunları tartışıyoruz. Toplumsal kabuller kadının üzerine görev olarak yapıştırılmamalı.

Neyse burada polemiğe girecek değilim .Ozaman şöyle diyelim anladığınız neyse o yapacak birşey yok bu durumda.
Anlayan anlamıştır ne demek istediğimi .KOlay gelsin size...

Bana göre kadın fıtratıdır ve yemeği onun yapması daha uygundur.Ama kadın çalışsada çalışmasada erkeğin karısına her yönden yardım etmesi lazım ve uygundur.Bu hem muhabbet arttırır hem aralarındaki sevgiyi ikiye katlar.Hayat müşterek diye ve kadının kendi tercih ediyorsa çalışmayı a bak ben çalışıyorum misafirlerim gelecek geç mutfağa bildiğin yemekleri yap ben geldiğimde pilav yetiştiremezsen kocacım ben yaparım demesi bence saçma ne kabiliyeti var ki bu konuda erkeklerin.Kaçımızın eşleri mutfağa girip mantı vs açmıştır.Yada soğanlı garnitürlü tavuk atmıştır fırına!KOnu nerelere geldi.Adamların çoğu elma soymayı bile bilmez.''İstisnalar kaideyi bozmaz''

Zaten ben görümcenin üslubunu başta dediğim gibi ağır buldum.Ama kendince sitem olarak yaptığını düşünüyorum.
VE hiçbirşekilde ceyz ile araları bozulsun ohh abimle birbirlerine girsinler de ceyz görsün gününü dediklerini düşünmüyorum.Bu benim fikrim tabi herkes benim ile aynı görüşte olacak diye birşey yok.

Tüm dünyada en başarılı ve ünlü aşçıların neredeyse tamamı erkek. Yemek yapmıyorlarsa tembelliklerinden, millet ne der diye öğrenmediklerinden, anneleri öyle alıştırdığı için. Halbuki kendi kendine yetemeyen, yumurta kırmaktan aciz adamlar yetiştiriyorlar, farkında değiller.

Diyelim yemek beceremiyor ve öğrenme ihtimali de yok, o zaman temizliği o yapsın. Yoksa yardım ediyorum dedikleri pek bir iş olmaz. Kadın bir misafir için 5 saat harcıyorsa, erkek kaç dk yardım eder. Herkesin sorumlulukları olması en iyisi. Kadının hem işe gitmesi, hem dersaneye gitmesi, hem yemek yapması, hem temizlik yapması, erkeğin 5-10 dakika salataya falan yardım etmesi adil değil. Belki ceyz'lerde öyle olmuyordur. Eşi Pazar sabahı kahvaltısını hazırlayıp onu öyle uyandırıyormuş. Okuyunca sevindim.

Tüm dünyada en başarılı ve ünlü aşçıların neredeyse tamamı erkek. Yemek yapmıyorlarsa tembelliklerinden, millet ne der diye öğrenmediklerinden, anneleri öyle alıştırdığı için. Halbuki kendi kendine yetemeyen, yumurta kırmaktan aciz adamlar yetiştiriyorlar, farkında değiller.

Diyelim yemek beceremiyor ve öğrenme ihtimali de yok, o zaman temizliği o yapsın. Yoksa yardım ediyorum dedikleri pek bir iş olmaz. Kadın bir misafir için 5 saat harcıyorsa, erkek kaç dk yardım eder. Herkesin sorumlulukları olması en iyisi. Kadının hem işe gitmesi, hem dersaneye gitmesi, hem yemek yapması, hem temizlik yapması, erkeğin 5-10 dakika salataya falan yardım etmesi adil değil. Belki ceyz'lerde öyle olmuyordur. Eşi Pazar sabahı kahvaltısını hazırlayıp onu öyle uyandırıyormuş. Okuyunca sevindim.

OlaBİlir tabiki bende dedim zaten istisnalar kaideyi bozmaz.
Zaten ben yapmasın gibi bir cümle de kullanmadım ayrıca dikkatli okursanız tüm yazdıklarımı anlarsınız.
Sadece sırf ortada sıkıntı var diye otursun kendi yapsın mantığını yanlış bulduğumu dile getirdim,okadar...

Eşim bana yardım eder Allah var hakkını yiyemem hatta son bir kaç aydır pazar kahvaltılarını bile donatır,kızla ilgilenir sonra beni kaldırır.Ama ablasına yemek yaparsa illaki tutturamayacak beceremeyecek.Adım gibi eminim bu sefer de vah kardeşime yemek yaptırıyor filan diye dedikodu olacak,ne gerek var.

Ceyz sizin misafirleri bir daha kahvaltıya veya brunch'a çağırın o zaman. Bu konuda eşiniz daha çok yardım eder sanırım. Sonra da hep beraber dışarıda gezip evlere dağılırsınız.

Back
X