Anlam veremiyorum

Onu eşine şikayet edip kavga etmelerine sebep olduktan sonra hala çağırması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Bir de bu nasıl ataerkil bir mantıktır. Karı koca ikisi de çalışıyor. Hatta konu sahibi bir de dersaneye gidiyormuş. O zaman konu sahibinin abisi geldiğinde de konu sahibinin kocası onu ağırlasın. Onun için yemek yapsın falan. Eğer davet etmezse de konu sahibinin abisi konu sahibini arayıp eşinden şikayet etsin, konu sahibi de ona hak verip eşine kızsın.

Madem ablası aradığında utandı: "Haklısın abla, düşünemedik. Benim de aklıma gelmedi, onun hiç gelmemiştir, çok yoğun zaten. Tamam bizi utandırma, plan program yapıp arayacağım seni" deseydi. Konu sahibiyle beraber yemek yapsalardı veya lahmacun vs ısmarlasalardı. Herkes de mutlu olsaydı.
Konu sahibinin eşi ceyz ' in abisi geldiğinde oda en güzel şekilde ağırlamasi lazım tabiki.ama mutfağa giripte evde onlar gelecek diye takdir edersiniz ki lahmacun veyahut kurufasulye yapamaz evde ceyz varsa ona yardım eder kadın işini yani yemekleri yapamaz. Ceyz sanırım ne demek istediğimi anladı .ben uzaktan gelen bir insanın birkerede olsa calissada onu davet etmesi taraftarıyim. Yani bu benim fikrim tabi.size göre cagirilmayabilir. Bana göre ise nezaketen dahi olsa birkere çağirılır. Gönül alınır. Burada sert bir yaklaşım sergilesede görümce aslinda sevgisinden sitem ediyor .ha biraz sert o ayrı.

Görümce bana küsmüş, eşim şimdi telefonda söyledi...
Ya ben gerçekten anlayamıyorum; lütfen çift taraflı bakarak yorumlar mısınız, eleştiriye de hazırım.

Görümcem başka bir şehirde oturuyor,senede 2 kere filan 2 çocuğuyla beraber İstanbula annesine gelir 2 ay bazen 3 ay kalır, neyse.Şimdi de yaklaşık 2 aydır buradaydı ve ben bu sefer evimde ağırlayamadım.Bir kere davet ettik, kayınvalidemle beraber yaşayan babanne rahatsızlandığı için plan iptal oldu,biz oraya gitmek zorunda kaldık hatta hem görümcem hem kayınvalide ikisi de dedi,"Ha sizin ev ha burası ne farkeder,önemli olan görüşmek"diye..Sonra da kaldı öyle..

Normal biri de değil ki arkadaşlarımı ailemi ağırladığım gibi rahat bir şekilde ağırlayayım, telefonda birbirlerine yediği içtiğini sayan,dedikoduyu seven insanlar ve misafirlik anlayışı yatılı kalmak.Önceki geldiğinde halasının kızını getirmişti,bir başka sefer ayıp olmasın diye görümcemi/eltimi/kayınvalidemi beraber davet ettim yanlarında eş,çocuk,teyze ve teyzesinin oğlu da geldi.Hatta ben bir sürü yemek hazırlamıştım,kaynım mangal var diyerek ısıttırmadı. Gayet yeterli et olmasına rağmen aynı miktar kadar daha et aldırdı eşime... Çok uzatmak istemiyorum böyle sürprizlere, sinir olmalara da hazır değilim bu aralar,onu anlatmak için bu detayları yazdım. Haftaiçi çalışıyorum,2 akşam dersaneye gidiyorduk onları da haftasonu akşam 6ya aldılar.Velhasıl kelam, çağıramadım.

Eşime bugün saymış da saymış,eşim de beni aradı bana saydı. Yok kadın haklı yok elalem şöyle bilmem ne...Şimdi size soruyorum,yoğun birisinin evine davet beklemenin mantığı nedir? Ben hiç böyle şeyler beklemem diye mi bana tuhaf geliyor? Salı günü gidecekmiş, cumartesi de düğün var diye biz oraya gideceğiz. Kesin laf sokacak herkesin içinde.
Oncelikle ne olursa olsun 2-3 ay kaldigi icin bir defa bari ayarlamaliydiniz bir sekilde. Bir aksam dershaneye gitmeyerek mesela bilemiyorum durumlarinizi ama gorumceniz baska acidan bakmaz.
Ama mantiken bakinca oyle yada boyle calisiyorsunuz bir yandan dershane bir yandan ev esinizde bunlarin farkinda oldugu halde size laf saymasi son derece can sikici olmus. Takilacaginiz durum bu olsun. Esinizle kimse icin ara bozmaya degmez. Hayat kisa.

Konu sahibinin eşi ceyz ' in abisi geldiğinde oda en güzel şekilde ağırlamasi lazım tabiki.ama mutfağa giripte evde onlar gelecek diye takdir edersiniz ki lahmacun veyahut kurufasulye yapamaz evde ceyz varsa ona yardım eder kadın işini yani yemekleri yapamaz. Ceyz sanırım ne demek istediğimi anladı .ben uzaktan gelen bir insanın birkerede olsa calissada onu davet etmesi taraftarıyim. Yani bu benim fikrim tabi.size göre cagirilmayabilir. Bana göre ise nezaketen dahi olsa birkere çağirılır. Gönül alınır. Burada sert bir yaklaşım sergilesede görümce aslinda sevgisinden sitem ediyor .ha biraz sert o ayrı.

Ceyz çalışmasa o yapsın yemekleri de ikisi de çalışıyorsa yemek kadın işi değil. Hayat müşterek. Bir de ceyz onları çağırmış zaten, mazeret bildirip gelmemişler. Ceyz onların yanına gidince de "sizin ev bizim ev fark etmez, görüştük işte" gibi bir şey demişler. Ceyz de ondan rahat davrandı herhalde. Bir de kırıldıysa açıp ceyz'e söyleseydi. "Sizin ev bizim ev farketmez" deyip Ceyz'i rahatlatıp sonra kocasına şikayet etmek çok acayip.

Ceyz çalışmasa o yapsın yemekleri de ikisi de çalışıyorsa yemek kadın işi değil. Hayat müşterek. Bir de ceyz onları çağırmış zaten, mazeret bildirip gelmemişler. Ceyz onların yanına gidince de "sizin ev bizim ev fark etmez, görüştük işte" gibi bir şey demişler. Ceyz de ondan rahat davrandı herhalde. Bir de kırıldıysa açıp ceyz'e söyleseydi. "Sizin ev bizim ev farketmez" deyip Ceyz'i rahatlatıp sonra kocasına şikayet etmek çok acayip.
Tabiki kişiye göre degisjr

C CeYz eşinizin bu kadar azarından sonra asla evime davet etmem. Eşiniz ederse etsin. Çünkü bu saatten sonra davet etmeniz demek, görümcede şu düşünceyi uyandıracaktır. Kardeşime fırçayı attım. O da gitti karısına fırçayı attı mum gibi ettim. Bu da sizin üzerinizde hakimiyet kurulabileceğinin göstergesi olur. Hiç sevmem böyle işleri.:KK62:
Malesef söyledigin seyi yapmış eşim.

Bence çağırmanıza gerek yok. Misafirliğe gittiğin eve peşinde kuyruk gibi misafirle gitmek ne demek. Ayrıca kocanız size sayacağına otursun yemekleri hazırlasın ağırlasın ablasını. Siz de çalışıyorsanız misafir ağırlamak ev işi yapmak sizin olduğu kadar eşinizin de görevi.

Yemek yapmak kadın işi değildir. Yemek yapmak ancak çalışmayan bir kadının işi olarak görülebilir. Kadın da erkek kadar çalışsın eve para getirsin. Ama iş görümce ağırlamaya gelince hazırlıklar kadın işi olsun. O kadar ezdirmesin kadınlar kendilerini. Ablasını isterse mantı açıp ağırlasın. Onu karısını görümcenin dolduruşuyla azarlamadan düşünecekti.

Akşam ki gelişmeler;
Eşimin dediğine göre ablası şakayla karışık sitem etmiş.Elalem onu davet etmiş,hediyelere boğmuş biz bir kere bile davet etmemişiz falan...Eşim de abla çok haklısın ama gerçekten bir fırsat olmadı,bu haftasonu düğün vardı geçen hafta şu vardı diye bir kaç tane açıklama yapmış,ablası yine aynı şeyi söylemiş. Eşim de en sonunda bu haftasonu gelin abla demiş. O da "pazar günü mevlüt var,duruma göre bakarız" demiş.Ben de eşime kızdım cumartesi oradayız zaten akşam da o tarafta düğün var nasıl olacak o iş diye. Cumartesi gece 11de beraber dönermişiz bizim eve. Oldu dedim, ben ne ara temizlik yapacağım yemek yapacağım dedim. Ya off tamam, ben pazar günü onların gönlünü alacağım ama sen de bana karışma dedi salak. Gezmeye götürecek ablacığını. Konu bu şekilde kapandı,düğün sonrası neler gelişir bilmiyorum belki gelirler. Gelirse de onun yanında yemek,ufak tefek silme süpürme yapacağım,özel bir hazırlık yapamam artık

Akşam ki gelişmeler;
Eşimin dediğine göre ablası şakayla karışık sitem etmiş.Elalem onu davet etmiş,hediyelere boğmuş biz bir kere bile davet etmemişiz falan...Eşim de abla çok haklısın ama gerçekten bir fırsat olmadı,bu haftasonu düğün vardı geçen hafta şu vardı diye bir kaç tane açıklama yapmış,ablası yine aynı şeyi söylemiş. Eşim de en sonunda bu haftasonu gelin abla demiş. O da "pazar günü mevlüt var,duruma göre bakarız" demiş.Ben de eşime kızdım cumartesi oradayız zaten akşam da o tarafta düğün var nasıl olacak o iş diye. Cumartesi gece 11de beraber dönermişiz bizim eve. Oldu dedim, ben ne ara temizlik yapacağım yemek yapacağım dedim. Ya off tamam, ben pazar günü onların gönlünü alacağım ama sen de bana karışma dedi salak. Gezmeye götürecek ablacığını. Konu bu şekilde kapandı,düğün sonrası neler gelişir bilmiyorum belki gelirler. Gelirse de onun yanında yemek,ufak tefek silme süpürme yapacağım,özel bir hazırlık yapamam artık

Yine o kadar aksiyon arasında ağırlamanızı istemiş eşiniz, madem kendiside elini taşın altına koysun. Gelirse de gelsin düğün mevlüt vs derken ne yapmanızı bekleyecekler ki? Siz ne yaparsanız yapın yaranamayacaksınız. En temizi bırakın eşiniz halletsin.:KK51:

Benim anlayamadığım yoğun birinin evine davet beklemek,olmayınca da küsmek arkasından konuşmak ne demek? Onu mantığım almıyor. Sen yapar mıydın mesela böyle bir şeyi?

Ben de hiç anlamam bu psikolojiyi. Birinin evine ille de davet beklemek edilmeyince de küstüm diye şikayet edilmesi çok komik. Ben olsam müsait olamamıştır der geçerim ya da kırılsam bile arayıp da hayatta şikayet edemem.
Eğer laf sokarsa bence görümcene söyle biraz büyüsün artık..

Yemek yapmak kadın işi değildir. Yemek yapmak ancak çalışmayan bir kadının işi olarak görülebilir. Kadın da erkek kadar çalışsın eve para getirsin. Ama iş görümce ağırlamaya gelince hazırlıklar kadın işi olsun. O kadar ezdirmesin kadınlar kendilerini. Ablasını isterse mantı açıp ağırlasın. Onu karısını görümcenin dolduruşuyla azarlamadan düşünecekti.

Bana göre kadın fıtratıdır ve yemeği onun yapması daha uygundur.Ama kadın çalışsada çalışmasada erkeğin karısına her yönden yardım etmesi lazım ve uygundur.Bu hem muhabbet arttırır hem aralarındaki sevgiyi ikiye katlar.Hayat müşterek diye ve kadının kendi tercih ediyorsa çalışmayı a bak ben çalışıyorum misafirlerim gelecek geç mutfağa bildiğin yemekleri yap ben geldiğimde pilav yetiştiremezsen kocacım ben yaparım demesi bence saçma ne kabiliyeti var ki bu konuda erkeklerin.Kaçımızın eşleri mutfağa girip mantı vs açmıştır.Yada soğanlı garnitürlü tavuk atmıştır fırına!KOnu nerelere geldi.Adamların çoğu elma soymayı bile bilmez.''İstisnalar kaideyi bozmaz''

Zaten ben görümcenin üslubunu başta dediğim gibi ağır buldum.Ama kendince sitem olarak yaptığını düşünüyorum.
VE hiçbirşekilde ceyz ile araları bozulsun ohh abimle birbirlerine girsinler de ceyz görsün gününü dediklerini düşünmüyorum.Bu benim fikrim tabi herkes benim ile aynı görüşte olacak diye birşey yok.

ceyz daha önceki konularından bildiğimiz kadarıyla eşinin ailesi ve senin aranda bir gerginlik zaten var, daha doğrusu eşinle senin aranda oluyor gerginlik, beklentileri karşılamadığın için.
bunca zaman beklentilerin düşmemesi de enteresan, hani öğrenmediler mi ceyz bu şekilde takılıyor diye, yani bundan önce de buna benzer olaylar yaşamışsınızdır muhtemelen görümceyle de kv ile de.
hala seni kendilerine benzetme davası mı güdüyorlar nedir, ben anlamadım.

neyse bence de çok karışma, kardeşinin gönlünü eşin alsın.
senin yerinde olsam temizlik yapmak yerine ders çalışırım,
sınava ne kalmış şurada.

bir de bir gün dersaneye gitme diyen arkadaşları da anlayamadım gerçekten, sen zaten o konuları evde çalışabiliyor olsan dersaneye para vermezsin, bir de evnden o iş için ayrılmazsın, keyif için gitmiyorsun ya.

Bana göre kadın fıtratıdır ve yemeği onun yapması daha uygundur.Ama kadın çalışsada çalışmasada erkeğin karısına her yönden yardım etmesi lazım ve uygundur.Bu hem muhabbet arttırır hem aralarındaki sevgiyi ikiye katlar.Hayat müşterek diye ve kadının kendi tercih ediyorsa çalışmayı a bak ben çalışıyorum misafirlerim gelecek geç mutfağa bildiğin yemekleri yap ben geldiğimde pilav yetiştiremezsen kocacım ben yaparım demesi bence saçma ne kabiliyeti var ki bu konuda erkeklerin.Kaçımızın eşleri mutfağa girip mantı vs açmıştır.Yada soğanlı garnitürlü tavuk atmıştır fırına!KOnu nerelere geldi.Adamların çoğu elma soymayı bile bilmez.''İstisnalar kaideyi bozmaz''

Zaten ben görümcenin üslubunu başta dediğim gibi ağır buldum.Ama kendince sitem olarak yaptığını düşünüyorum.
VE hiçbirşekilde ceyz ile araları bozulsun ohh abimle birbirlerine girsinler de ceyz görsün gününü dediklerini düşünmüyorum.Bu benim fikrim tabi herkes benim ile aynı görüşte olacak diye birşey yok.

aseeg bir çok arkadaşım senin gibi düşünürken bir çok arkadaşım da düşünmüyor.

en iyi uyumu da eşleri ile aynı görüşe sahip olanlar yakalıyorlar.

ben bu görüşe sahip değilim mesela, eşim de değil, mantı açmaz belki ama soslu tavuğu yapar. ben de mantı açmam bu arada. ev işleri konusunda kavga etmeyiz.

ama konu sahibi ile eşinin arasında senin bahsettiğin uyumsuzluk biraz var gibi, ceyz ikinci görüşe yakınken eş birinci görüşe daha yakın gibi. birbirlerini idare ediyorlar gibi görünüyor, ama bu tarz durumlarda sıkıntılar yaşanıyor...

Ya arkadaşlar adam altı üstü ablasını evinde ağırlamak istiyo, bunu ne kadar abarttınız.
Konu sahibi sende gerçekten çok katısın. Ya ben böyle bir şey ya da başka bir şey için eşime ''salak'' diyemem. Ne kadar kolay karalıyorsunuz eşinizi bi anda.
Anlattığınız kadarıyla eşinizle de evde doğal olarak çok vakit geçiremiyorsunuz. Ben temizlik yapacaktım falan diyecek kadar çok mu batıyo eviniz siz böyle yoğun çalışırken. ve eve uğramazken.
Maksat muhabbet olsun. Krallara layık sofralar hazırlamanıza gerek yok. Görümceniz sizin yoğunluğunuzu biliyorsa bana sofra donatmamış diyecek değil heralde.
Yapmayın Allah aşkına. Bu kadar sert olmayın. Sırf istemediğiniz için her şeyden bahane arıyorsunuz gibi geldi.

Ya arkadaşlar adam altı üstü ablasını evinde ağırlamak istiyo, bunu ne kadar abarttınız.
Konu sahibi sende gerçekten çok katısın. Ya ben böyle bir şey ya da başka bir şey için eşime ''salak'' diyemem. Ne kadar kolay karalıyorsunuz eşinizi bi anda.
Anlattığınız kadarıyla eşinizle de evde doğal olarak çok vakit geçiremiyorsunuz. Ben temizlik yapacaktım falan diyecek kadar çok mu batıyo eviniz siz böyle yoğun çalışırken. ve eve uğramazken.
Maksat muhabbet olsun. Krallara layık sofralar hazırlamanıza gerek yok. Görümceniz sizin yoğunluğunuzu biliyorsa bana sofra donatmamış diyecek değil heralde.
Yapmayın Allah aşkına. Bu kadar sert olmayın. Sırf istemediğiniz için her şeyden bahane arıyorsunuz gibi geldi.

canım dediklerine kesinlikle katılıyorum.

ama ilk mesajında konu sahibi görümcenin beklenti içinde olduğundan, onu ağırlamak için çok hazırlık yapması gerektiğinden, bir şey eksik olursa arkasından konuşulacağından falan bahsetti.
hani krallara layık bir şeyler yapmazsa gene laf yiyecek, bu da elbette şevkini kırıyor.

canım dediklerine kesinlikle katılıyorum.

ama ilk mesajında konu sahibi görümcenin beklenti içinde olduğundan, onu ağırlamak için çok hazırlık yapması gerektiğinden, bir şey eksik olursa arkasından konuşulacağından falan bahsetti.
hani krallara layık bir şeyler yapmazsa gene laf yiyecek, bu da elbette şevkini kırıyor.

Abla bu yoğun tempoda anca bu kadar oldu kusura bakma deyiversin bişi olmaz. :KK51::KK48:
Bu akşamdan bir kaç bir şey hazırlayıp dolaba da atabilir. Yarına hazır olur. Bu da bi öneri :KK51:

aseeg bir çok arkadaşım senin gibi düşünürken bir çok arkadaşım da düşünmüyor.

en iyi uyumu da eşleri ile aynı görüşe sahip olanlar yakalıyorlar.

ben bu görüşe sahip değilim mesela, eşim de değil, mantı açmaz belki ama soslu tavuğu yapar. ben de mantı açmam bu arada. ev işleri konusunda kavga etmeyiz.

ama konu sahibi ile eşinin arasında senin bahsettiğin uyumsuzluk biraz var gibi, ceyz ikinci görüşe yakınken eş birinci görüşe daha yakın gibi. birbirlerini idare ediyorlar gibi görünüyor, ama bu tarz durumlarda sıkıntılar yaşanıyor...

Alys Alys 'cım her türlü fikre saygım sonsuz
Ben sadece bana fikrimi sormuştu peki sen neyaparsın diye bende davet ederdim
Ama tabiki abla biraz ağır konuşmuş dedim tabi bu konu üzerine çünkü geçmiş aile problemlerini bilmiyorum vs uyumsuzluklarını.
Birde dikkat ederseniz ben genellemede yapmadım kaçımızın eşi bunları yapabilir dedim
Bakın maşallah diyelim eşinize yapabiliyor ;) Allah muhabbetinizi daim etsin.
Bunun yanısıra hemen etiket gibi a bak oda çalışıyor madem böyle konuştu otursunda kendi yapsın yemeği demek biraz burada konu sahibinide kışkırtacak nitelikte .Bilemiyorum belki ceyz'in eşide yapabilir yemek yapmayı zaten ben yardım etmesinde demiyorum tabiki çalışsada çalışmasada erkek kadına yardım etmeli diye üzerine basıyorum.(Saygı sevgi herşeyin göstergesi bu).Yemek yapmayı biliyorsa da tabi ki geçsin eşi gelmeden hazırlasın dicek lafım yok ona .
Geçmiş konularını tam olarak hatırlayamadım mazur görün ben sadece bu konu hakkında fikrimi söyledim.

Dolduruşa geldiği için... Görümce artık ona ne dediyse o da mahçup olup ezilmiş. Bana böyle böyle söyledi çok haklı dedi,ben de yukarıda yazdıklarımı haklı sebeplerimizi söyledim.Bana diyor ki bir kere de kendinde suç bulmuyorsun...

Hayır madem sen yoğunsun sen evde yokken eşin çağırsaymış?!?
Ama yok illa elin kızına sen hizmet edeeksin ki eşin kabarsın yoksa olmaz
Kendi ablasını, öz ablasını kendi davet etmiş mi ?
Niye senden beklemiş

Eşim bana yardım eder Allah var hakkını yiyemem hatta son bir kaç aydır pazar kahvaltılarını bile donatır,kızla ilgilenir sonra beni kaldırır.Ama ablasına yemek yaparsa illaki tutturamayacak beceremeyecek.Adım gibi eminim bu sefer de vah kardeşime yemek yaptırıyor filan diye dedikodu olacak,ne gerek var.

Back
X