Anlam veremiyorum

Enişte bey tek başına kendi evlerinde kalıyor, o kısmı eleştirmek bana düşmez diye bir şey yazmadım. Tuhaflar malesef.
Mutsuz bence
Senle kocan dersaneye bile beraber gidiyorsunuz
Meraktan bi de evinize gelesi var herhalde

Yoksa insan sevmediği insanın evine neden çağırılmadım diye yaygara çıkarmaz ?
Aman iyi ki çağırmadılar demez mi
Bakmış aranız iyi bi çomak sokayım demiş, amacına da ulaşmış
Kardeşi sağ olsun biri gelse de beni doldursa diye bekliyomuş

Hayatim kocana soyle, bir dahakine kendi bacisini kendisi agirlasin
Evi temizlesin, yemekleri hazirlasin, yatak yorgan acsin (gorumce kisisi yatili kalmadan misafirlik anlamiyormus ya)
Gorumce de yedi silsilesini toplasin gelsin hala kizi emmi oglu dahil
Sen de sonra kocana ottan sebepten saydir
Sonra da sor kendisini nasil hissediyormus?pansiyon isletin daha kolay, hic degilse para kazanirsiniz
Misafir agirlamaktan da misafirden de tiksindirdiler insani beh yaaa
Ahhh ne güzel söyledin vallahi...
Misafirlikten tiksindirdiler, artı bayramlardan bile nefret ettim ben.

Ahhh ne güzel söyledin vallahi...
Misafirlikten tiksindirdiler, artı bayramlardan bile nefret ettim ben.
Sende çemkir
Annemi dıdımı dıdısını niye davet edip ağırlamıyosun diye
Erkek olmak varmış valla, 7 ceddini arayıp sormaz biri ona kızınca da karısına saydırır

Sende insansın, 2 kol sende de var, yemek hazırla, çağır ablanı hangi akşam istersen desen olmaz mı C CeYz ?

Bence de cagirmaliydin ne kadar yogun olabilirsin ki en fazla bir gun dersaneye gitmeyiverirdin bu laflardan daha onemli olmaz bence. Benimkiler (iki gorumcem ve kayinvaldem) hepimiz ayni srmtte oturuyoruz sadece mahallerimiz farkli benden yuz bulsalar onlar bile kalacaklar birak baska sehri :KK70:

Sende çemkir
Annemi dıdımı dıdısını niye davet edip ağırlamıyosun diye
Erkek olmak varmış valla, 7 ceddini arayıp sormaz biri ona kızınca da karısına saydırır

Sende insansın, 2 kol sende de var, yemek hazırla, çağır ablanı hangi akşam istersen desen olmaz mı C CeYz ?
Ben kuzenimle ne kadar yakınsam eşim de 7 ceddine o kadar yakın olduğu için arayıp sorar ne yazık ki :( Hatta siz akrabalarınızla çok kopuksunuz filan der konusu geçince. Ama dediğiniz gibi yapacağım artık, evi temizleyip istediğini yapıp çağırsın ablacığını

Çalışınca zor ya hele gene her şeye mana bulan evine girdiğinde gözleri dört dönen dedikoducu insanı ağırlamak...
Daha da diken üstünde oluyorsun..
Ama maalesef istemesekte karşı karşıya gelmek zorunda olduğumuz ağırlamak zorunda olduğumuz misafirlerimiz oluyor.
Her seferinde ağırlıyorsanız bu seferde çağırmalıydınız
Ama oda bu şekilde davranmamalıydı..

annem babam geldiginde kuzenim cagirmadi uzulmustuk çünkü ben onunkileri hep agirlarim
bize geldiginde 'o kadar yol geliyorsunuz bi bana ugramiyorsunuz askolsun' demisti, z.yagi gibi uste cikmistida bakakalmistik. sende oyle yap, kapidan girer girmez aaa askolsun bi bana ugramadiniz, davet mi bekliyorsunuz yabanci mısınız siz insan kardesinin evinden savet mi bekler vidi vidi' deyip uste cik. birde kirilmis gibi yap.
Ufacık bir imasında aynen bunu yapacağım

Ben kuzenimle ne kadar yakınsam eşim de 7 ceddine o kadar yakın olduğu için arayıp sorar ne yazık ki :KK43: Hatta siz akrabalarınızla çok kopuksunuz filan der konusu geçince. Ama dediğiniz gibi yapacağım artık, evi temizleyip istediğini yapıp çağırsın ablacığını
Ben kendi 7 ceddimi de aramadığım için bana garip geliyo
Ama herkesin aile bağları farklı
Onlar çok iç içe diye seni de zorunda hissettirmesine izin verme
Abla da senin evde senin, sen niye çağırmadın madem desene. Ya da dışarı çıkarsın gezdirsin ablasını

Her yıl gelip 3 ay gibi uzun süre kalan birinin turist gibi karşılanması bana komik bile geldi mesela : )

Görümce bana küsmüş, eşim şimdi telefonda söyledi...
Ya ben gerçekten anlayamıyorum; lütfen çift taraflı bakarak yorumlar mısınız, eleştiriye de hazırım.

Görümcem başka bir şehirde oturuyor,senede 2 kere filan 2 çocuğuyla beraber İstanbula annesine gelir 2 ay bazen 3 ay kalır, neyse.Şimdi de yaklaşık 2 aydır buradaydı ve ben bu sefer evimde ağırlayamadım.Bir kere davet ettik, kayınvalidemle beraber yaşayan babanne rahatsızlandığı için plan iptal oldu,biz oraya gitmek zorunda kaldık hatta hem görümcem hem kayınvalide ikisi de dedi,"Ha sizin ev ha burası ne farkeder,önemli olan görüşmek"diye..Sonra da kaldı öyle..

Normal biri de değil ki arkadaşlarımı ailemi ağırladığım gibi rahat bir şekilde ağırlayayım, telefonda birbirlerine yediği içtiğini sayan,dedikoduyu seven insanlar ve misafirlik anlayışı yatılı kalmak.Önceki geldiğinde halasının kızını getirmişti,bir başka sefer ayıp olmasın diye görümcemi/eltimi/kayınvalidemi beraber davet ettim yanlarında eş,çocuk,teyze ve teyzesinin oğlu da geldi.Hatta ben bir sürü yemek hazırlamıştım,kaynım mangal var diyerek ısıttırmadı. Gayet yeterli et olmasına rağmen aynı miktar kadar daha et aldırdı eşime... Çok uzatmak istemiyorum böyle sürprizlere, sinir olmalara da hazır değilim bu aralar,onu anlatmak için bu detayları yazdım. Haftaiçi çalışıyorum,2 akşam dersaneye gidiyorduk onları da haftasonu akşam 6ya aldılar.Velhasıl kelam, çağıramadım.

Eşime bugün saymış da saymış,eşim de beni aradı bana saydı. Yok kadın haklı yok elalem şöyle bilmem ne...Şimdi size soruyorum,yoğun birisinin evine davet beklemenin mantığı nedir? Ben hiç böyle şeyler beklemem diye mi bana tuhaf geliyor? Salı günü gidecekmiş, cumartesi de düğün var diye biz oraya gideceğiz. Kesin laf sokacak herkesin içinde.

Yoğun birinin evine davet beklenmemeli. Lakin burada burada işi gücü olmayan aylarca evinden uzak kalan bir insandan bahsediyoruz.Yani hayatında takılacak konuşacak başka işi gücü yok muhtemelen. Sizi görmek isteyen adam sohbet etmek vakit geçirmek isteyen adam nerde nasılına bakmaz. Ki zaten plan yapılmış ama gerçekleşememiş. Eşinizin gaza gelmesinide garipsedim aynı yoğunluğu o da yaşıyor neticede. Aman böyle insanlara yaranamazsınız. Dedikoducu insan her daim dedikodu malzemesi bulur.

Ayrıca görümceniz kardeşinize açıp sayana kadar güzel bir dille konuşsa canımı çıkar?

Dolduruşa geldiği için... Görümce artık ona ne dediyse o da mahçup olup ezilmiş. Bana böyle böyle söyledi çok haklı dedi,ben de yukarıda yazdıklarımı haklı sebeplerimizi söyledim.Bana diyor ki bir kere de kendinde suç bulmuyorsun...

O zaman desene esine "madem öyle, baci ise senin bacin, sen niye cagirmadin? Eger istiyorsan hadi sen cagir ama sen evi temizle, yemegi yap, onlari agirla"

Hayir gecen sene zaten agirlamisin. Bu kiz kralice mi prenses mi her sene büyük misafirmis gibi agirlayacan? Hafta ici calisip, hafta sonu dershane kolay mi sanki! Esine kesinlikle resti cek. Hizmetci degilsin, sende insansin.

eşın senı ezdırmıs
gorumce bellıkı normal usturuplu bı kadın degıl eşine noluyor onu dınleyıp sana laf soyletıp ustune sana laf sayıyor

eşinden o cesaretı alıp sana saydırıyor zaten yiyosa senı arasın kırıldım desın ozaman...

işte bunlar hep vıtamınsızlıkten nefret ederım boyle ınsanlardan bence hıc arama davet etmek zorunda da degılsın... hıııc kafanı takma it ürür kervan yurur

bellıkı sen onların çitasını fazla yukseltmıssın bı arkadas demıs bıdahakıne lahmacun yap ayran koy dıye cok dogru demıs ... beklentılerı fazla senden

Yoğun birinin evine davet beklenmemeli. Lakin burada burada işi gücü olmayan aylarca evinden uzak kalan bir insandan bahsediyoruz.Yani hayatında takılacak konuşacak başka işi gücü yok muhtemelen. Sizi görmek isteyen adam sohbet etmek vakit geçirmek isteyen adam nerde nasılına bakmaz. Ki zaten plan yapılmış ama gerçekleşememiş. Eşinizin gaza gelmesinide garipsedim aynı yoğunluğu o da yazıyor neticede. Aman böyle insanlara yaranamazsınız. Dedikoducu insan her daim dedikodu malzemesi bulur.

Ayrıca görümceniz kardeşinize açıp sayana kadar güzel bir dille konuşsa canımı çıkar?

Görümce Ceyz'i sevmiyomuş, o yüzden düzgünce söylemez kardeşini gazlar
Kardeşi de düne kadar aklına bile getirmiyodu davet işini
Ablası dürtünce aslan kesildi
Mutfağın anahtarı Ceyz'de mi sanki, gitsin hazırlasın ablacığını da masanın baş köşesine oturtsun kim tutuyo

Görümce Ceyz'i sevmiyomuş, o yüzden düzgünce söylemez kardeşini gazlar
Kardeşi de düne kadar aklına bile getirmiyodu davet işini
Ablası dürtünce aslan kesildi
Mutfağın anahtarı Ceyz'de mi sanki, gitsin hazırlasın ablacığını da masanın baş köşesine oturtsun kim tutuyo

İşte bende onu anlamıyorum. Aslında eşi burada ceyz ile aynı şeyi düşünmüş hiçte rahatsız olmamış. Kalayı yiyince eşine çemkirmiş. Burada iki yüzlü kim? Ceyz'in eşi çağırsaymış madem. Eşi "ya canım ablamları yemeğe alalım" dese Ceyz yok hayır olmaz demez bence. Ortada sorumsuzluk ayıp varsa o zaman Ceyz'in eşide kabahatli.
Hem bu kadar yakın akrabalıklarda kalp kırmadan böyle bıcak bilenmeden konuşulması gerektiğinden yanayım.

eşın senı ezdırmıs
gorumce bellıkı normal usturuplu bı kadın degıl eşine noluyor onu dınleyıp sana laf soyletıp ustune sana laf sayıyor

eşinden o cesaretı alıp sana saydırıyor zaten yiyosa senı arasın kırıldım desın ozaman...

işte bunlar hep vıtamınsızlıkten nefret ederım boyle ınsanlardan bence hıc arama davet etmek zorunda da degılsın... hıııc kafanı takma it ürür kervan yurur

bellıkı sen onların çitasını fazla yukseltmıssın bı arkadas demıs bıdahakıne lahmacun yap ayran koy dıye cok dogru demıs ... beklentılerı fazla senden
Bu akşam zaten evde ufaktan bir kıyafet kopacak kesin. Ablan öyle konuşunca sen ne dedin diyeceğim,bakalım ne cevap verecek?

Dolduruşa geldiği için... Görümce artık ona ne dediyse o da mahçup olup ezilmiş. Bana böyle böyle söyledi çok haklı dedi,ben de yukarıda yazdıklarımı haklı sebeplerimizi söyledim.Bana diyor ki bir kere de kendinde suç bulmuyorsun...
Neden arkanızda durmuyor anlamadım. Cağırmişsınız onlar müsait olamamış, sonra gidip görüşmüşsünüz,sonrada zaten siz müsait olamamışsınız,eşiniz farkinda değil mi bunların? Diyememişmi "biz cağırdık gelemediniz,eşimin kurs saatleri değişti müsait olamadık"diye. Size saydırmasını gerektirecek bir durum yok. Ayrıca keyfi bir sebepten cağırmamazlık yapmamışsınız ki.

C CeYz eşinizin bu kadar azarından sonra asla evime davet etmem. Eşiniz ederse etsin. Çünkü bu saatten sonra davet etmeniz demek, görümcede şu düşünceyi uyandıracaktır. Kardeşime fırçayı attım. O da gitti karısına fırçayı attı mum gibi ettim. Bu da sizin üzerinizde hakimiyet kurulabileceğinin göstergesi olur. Hiç sevmem böyle işleri.:KK62:

Back
X