Anlam veremiyorum

Şunu bilir şunu söylerim her zaman yaparsın yaparsın bir kez yapamazsın sendne kötüsü olmaz. Eşimin kuzeni şehir dışında yaşıyor sevdiğim bir kız her gelişinde görüştüm gittim yanına vs.
Son gelişinde pek gidemedim eve de davet edemedik bende çalışıyorum ve yaşadığı şehre döndüğünde kaç kez mesaj attım cevap vermedi soğuk soğuk yazdı. Daha sonrada ben kendimi geri çektim herkeisn sıkıntıları derdi işi gücü var dedim sonra iş döndü o aramaya mesaj atmaya başladı

Ayrıca çok darılıp incindiyse bunu ya içinde yaşamalı yada sana daha çok görüşmek istediğini güzel bir dille ifade etmeliydi. Eşine çemkirmesi onunda seni azarlaması tamamen saçmalık fesatlık

Misafir ağırlamayı da misafir gitmeyi de pek sevmem. Dışarıda buluşalım gönlümüzce dertleşelim kimseye yük olmadan mantığındayım. O yüzden bahsettiğiniz gibi debdebeli tören bekleyen bir misafir için bir ay öncesinden temizliğe falan girişmem gerekir herhalde... Ben olsam ben de erinir son dakikaya bırakır bir şekilde katakulliye getirip işin içinden çıkmaya çalışırdım.
Çalışıyorsunuz + dershaneye gidiyorsunuz + gelen de yedi ceddi ile yatıya geliyor. Hadi bunu talep eden kişi zaten huyu gereği böyle davranıyor, eşinize ne oluyor? Durumunuzu anlatıp kusura bakma abla ama böyle oldu işte. Bir dahaki gelişinizde telafi ederiz dese ne olur?
Ya da viledayı, toz bezini elime verdirip temizliği ona kitleyip akşama da yine eşinizin kartından kebap söyleyebilirsiniz.

Amaç sohbet muhabbet olsa bir çayla bisküviye hallolurdu, amaç gelini çekiştirmek sanki...

Eşin dolduruşa müsait demek ki
Haklı haksız biri bişey deyince sana saydıracak böyle
Deseydin 'ha bu ev ha sizin ev ne fark eder' demelerine inandım. Keşke inanmasaydım
Öyle demeseler ne yapar eder belki bi akşam elimden geldiğince ağırlardım

Bu ne biliyor musun?
Sen elinden gelenin fazlasını yapmışsın, eşinin ailesini eşinden fazla önemsemiş ve sahiplenmişsin. O kebaplar pişerken eşin bile kendini misafir zannetmiş :)
Dolayısıyla görümcenin çağırılmaması senden başka kimsenin suçu olamaz gibi geliyor herkese.
Ben olsam çağırmam. Bundan sonraki gelişlerinde de hiç kendimi kasmam Allah ne verdiyse yer giderler. Saygısızlık.

bence bir kere çağırarak sorumluluğu üzerinden atmışsın, o gün ne sebeple olursa olsun gelemediyse başka zaman kendisi müsaitseniz uğrayacağım diyip gelseydi.
bizim aile ilişkileri mi enteresan bilmiyorum ama görümcelerim beni davet etmedin tribine girse ben onlara küserim davetiye mi bekliyorsun kardeşinin evine gelmek için diye...

Bazıları insan değil ev görmeye meraklı bence
Hani hiç gidip görmeseniz tamam ama görüşülmüş hatta aksaklık olmasa size de geleceklermiş
Bence 2-3 ay annesinin evinde dura dura sıkılıyo, sadece senden değil herkesten devet bekliyo
Misaifr dediğin 2-3 gün hadi 1 hafta kalır
3 ay kalıyosan misafir değilsin zaten
Ha bir akşam yemeğine davet edilse hoş olurmuş ama olmadı diye de yaygara basmaya gerek yok
Daha önceki size gelişinde peşine kuyruk takmasa bende sende gönüllü bi şekilde fırsat bulur çağırırdın

annem babam geldiginde kuzenim cagirmadi uzulmustuk çünkü ben onunkileri hep agirlarim
bize geldiginde 'o kadar yol geliyorsunuz bi bana ugramiyorsunuz askolsun' demisti, z.yagi gibi uste cikmistida bakakalmistik. sende oyle yap, kapidan girer girmez aaa askolsun bi bana ugramadiniz, davet mi bekliyorsunuz yabanci mısınız siz insan kardesinin evinden savet mi bekler vidi vidi' deyip uste cik. birde kirilmis gibi yap.

bilgece benzer şu tarz olaylar yaşıyoruz, kendi ablan olursa dedin ya, o yüzden cevap yazayım dedim;

ablam kolejde öğretmen ve özellikle TEOG a yaklaşınca çok yoğun ve stresli bir döneme giriyor.
o zamanlarda ben anneme gidince ablama kesinlikle kendini zorlamamasını kendi planını bozmamasını baştan söylüyorum.
hatta biz yemek yapıp genelde ailecek onları ağırlıyoruz.
çocuğuna kv si bakıyor normalde, diyoruz ki istersen çocuğu gönder biz buradayken kv de dinlensin biraz.

hani samimiyet varsa olması gereken budur bence, samimiyet yoksa da zaten yapılan bir davet ve geçerli bir gerekçe ile iptal olma durumu var.
yeterli olmalı.

Ama iste ablani dusunuyorsun sonucta. Burda gorumce icin bir sey dusunulmemis ki.. bir aksam davetinden bir sey olmaz kanaatindeyim. Biz boyle seylere kultur olarak deger veriyoruz. Okurken evlendim ve tam vize haftasi sap diye birileri geldi. Kaynanama da gonderemem amcam gelmis. Mecbur sinavlara gitmedim. Amcamin gönlünü birakacagima sinavlara gitmem daha iyi. Ha amcam sinavimin oldugunu bilseydi muhakkak beni kendisi gotururdu ama sinav telafisi var bence ki telafi de etmistim zaten.
Kalp kirilmasini gonul birakilmasini sevmiyorum. Kendi acimdan dusunuyorum her seyi. Bana yapilmasini istemedigim seyi baskasina asla yapmazdim..

Misafir ağırlamayı da misafir gitmeyi de pek sevmem. Dışarıda buluşalım gönlümüzce dertleşelim kimseye yük olmadan mantığındayım. O yüzden bahsettiğiniz gibi debdebeli tören bekleyen bir misafir için bir ay öncesinden temizliğe falan girişmem gerekir herhalde... Ben olsam ben de erinir son dakikaya bırakır bir şekilde katakulliye getirip işin içinden çıkmaya çalışırdım.
Çalışıyorsunuz + dershaneye gidiyorsunuz + gelen de yedi ceddi ile yatıya geliyor. Hadi bunu talep eden kişi zaten huyu gereği böyle davranıyor, eşinize ne oluyor? Durumunuzu anlatıp kusura bakma abla ama böyle oldu işte. Bir dahaki gelişinizde telafi ederiz dese ne olur?
Ya da viledayı, toz bezini elime verdirip temizliği ona kitleyip akşama da yine eşinizin kartından kebap söyleyebilirsiniz.

Amaç sohbet muhabbet olsa bir çayla bisküviye hallolurdu, amaç gelini çekiştirmek sanki...
Amaç muhabbet çay değil, beni sevmez zaten ben de onu sevmem. Ben kızıma onun yüzünden ilk senelerdeki gibi bir doğum günü yapamadım. Çocuğu olan arkadaşlarımla bir olup onları görmemezlikten geldiğimi söylediği için ve bunu yine bana değil de eşime söylediği için bu sene sinirlenip kimseyi çağırmadım,doğum gününü kendi aramızda kutlamıştık. Pastayı bile eleştirdi, özel yaptırdığım pasta tatbaktaki kadar güzel değilmiş de ne gerek varmış o kadar paraya filan... Haa bir de ben ona niye abla demiyormuşum. Bu olaydaki tek sıkıntı, herkesi gezdi bir bize gelip yiyip içemedi sefa süremedi. Samimi olmayan,içi fesat insanlar için kendimi çok sıkıntıya sokasım gelmiyor. Zoraki çağırırdım bu sefer çağıramadım ne yapabilirim yani...

Eş ailesi diye demiyorum
Benimde şehir dışından dayım geliyor mesela
Hemde 1 haftacık filan, yıllık izninde
Ben sadece bi Pazar kahvaltıya alıyorum
Hafta içi annemde, dayımlarda ve ablamda kalıyorlar
Onlar ev hanımı, ben değilim
Onlar meşakkatli yemekler de yapıyor
Benim bazen kendi yemeğim bile olmuyor, eşimle makarna yer kalkarım ama misafire olmaz o iş
O yüzden kahvaltıya alıyorum, kahvaltılık hazır zaten yanına bi börek oldu bitti ( zaten 16 yalık kızım da var )
Ama alamasam da dayım yaygara basmaz yani görümcen tuhaf, eşin de dolduruşa gelmeye çok müsaitmiş

Amaç muhabbet çay değil, beni sevmez zaten ben de onu sevmem. Ben kızıma onun yüzünden ilk senelerdeki gibi bir doğum günü yapamadım. Çocuğu olan arkadaşlarımla bir olup onları görmemezlikten geldiğimi söylediği için ve bunu yine bana değil de eşime söylediği için bu sene sinirlenip kimseyi çağırmadım,doğum gününü kendi aramızda kutlamıştık. Pastayı bile eleştirdi, özel yaptırdığım pasta tatbaktaki kadar güzel değilmiş de ne gerek varmış o kadar paraya filan... Haa bir de ben ona niye abla demiyormuşum. Bu olaydaki tek sıkıntı, herkesi gezdi bir bize gelip yiyip içemedi sefa süremedi. Samimi olmayan,içi fesat insanlar için kendimi çok sıkıntıya sokasım gelmiyor. Zoraki çağırırdım bu sefer çağıramadım ne yapabilirim yani...
Sizin kişisel problemleriniz varmış
Onu yeni öğrendim
Çağırmak zorunda değilsin ki, zaten anlaşamıyosunuz niye dip dibe olma çabası
Eşin dengeyi kuramayanlardan maalesef C CeYz

Eşine selamımı söyle
Abla kendi ablası
Salı'ya kadar hala burda
Alsın ablasını dışarda yemek yesinler iki kardeş, olsun bitsin
Her şekilde konuşur onun derdi eve gelmek. Ne evse artık...

Hayatim kocana soyle, bir dahakine kendi bacisini kendisi agirlasin
Evi temizlesin, yemekleri hazirlasin, yatak yorgan acsin (gorumce kisisi yatili kalmadan misafirlik anlamiyormus ya)
Gorumce de yedi silsilesini toplasin gelsin hala kizi emmi oglu dahil
Sen de sonra kocana ottan sebepten saydir
Sonra da sor kendisini nasil hissediyormus?pansiyon isletin daha kolay, hic degilse para kazanirsiniz
Misafir agirlamaktan da misafirden de tiksindirdiler insani beh yaaa

Her şekilde konuşur onun derdi eve gelmek. Ne evse artık...
Kıskanıyo mu acaba eşinle seni ve evinizi
3 ay burda ya görümce, enişte bey nerde ?
Kendi mutsuzsa bazıları başkalarının mutluluğunu da çekemiyor maalesef

Hayatim kocana soyle, bir dahakine kendi bacisini kendisi agirlasin
Evi temizlesin, yemekleri hazirlasin, yatak yorgan acsin (gorumce kisisi yatili kalmadan misafirlik anlamiyormus ya)
Gorumce de yedi silsilesini toplasin gelsin hala kizi emmi oglu dahil
Sen de sonra kocana ottan sebepten saydir
Sonra da sor kendisini nasil hissediyormus?pansiyon isletin daha kolay, hic degilse para kazanirsiniz
Misafir agirlamaktan da misafirden de tiksindirdiler insani beh yaaa
Ceyz yatsın kalksın dua etsin ki
Kendi ailesinin binasında kalıyorlar
Ya eş ailesinin binasında olsalardı
İnsan düşünemiyo bile
Ordan bile yetiyolar maşallah
Çok kalabalık ve bol yatmalı bunlar sülalecek sanırım, varsa yoksa erkeğin ailesi sülalesi önemli sanki

Kıskanıyo mu acaba eşinle seni ve evinizi
3 ay burda ya görümce, enişte bey nerde ?
Kendi mutsuzsa bazıları başkalarının mutluluğunu da çekemiyor maalesef
Enişte bey tek başına kendi evlerinde kalıyor, o kısmı eleştirmek bana düşmez diye bir şey yazmadım. Tuhaflar malesef.

Back
X