Anlam veremiyorum

Lahmacun ayran mı? Sonra benim kulaklarımı çınlata çınlata sağır etsinler :))

Çınlatsınlar ne olur ki beklentiyi düşür strese girmekten iyidir

Malum çalışıyorum maksat birlikte olmak emeği ve zamanı iş yerinde harcadım kazandığım ile de yemeği hazır aldım yemek içmek değil sohbet güzel olsun der bir de kapak yaparsın

En fazla tembel der özensiz der ne olacak ki

Kesinlikle cagirmaliydin. Ne olursa olsun. Ben memlekete gittigimde abim beni bir gun bile evine cagirmasaydi acayip kirilirdim, tabi abimi doldurmazdim ama berbat bi duygu olurdu benim icin..
Abin ve eşi aynı şartlarda mı peki,yani benim gibiler mi? Evde olsam, 2 günüm tamamen boş olsa zaten davet ederdim.Zaten nadir gelen biri değil senenin yarısı burada. Eşimin ailesi çok kalabalık,herkes de kaldı arkasından konuştukları da oldu ben kulağımı tıkadım. Şuan ki kırgınlığı bana hiç içtenmiş gibi gelmiyor

ben yatılı misafir olayına sıcak bakmayanlardanım, zaten kendi annesinin evine gelmiş, orada görüşmüşler, illa adettir deyip konu sahibine gitmeye ne gerek var, ki her seferinde olan bir davet bu sefer bazı sebeplerden ötürü yapılmamış.
biraz anlayışlı olmak gerekir.

hem telefon açıp saydırmak ne demek, eşinin konu sahibini araması da yine hata.
eş dese ki, ben de düşünemedim, keşke düşünseydik hadi hak verilir, ama arayıp ceyzi suçlaması hiç doğru değil.

konu sahibi bence şunu demelisin;
benim evime gelip eksik gedik arayacak insanları bu durumdayken ağırlayamazdım, onlar böyle olmasalar kendileri davetsiz çaya gelirlerdi en azından, illa yemek daveti bekleyip aylarca benim evime uğramayan onlar. benim darılmam gerekirken onlar mı darılıyormuş?!

çalışıyorsun, yoğunsun, keza çağırmışsın müsait olmamış.Bu insanlar senden ne bekliyorlar ki? Bütün işini gücünü bırakıp gelmesi için yalvarmanı mı?

Birileri beni yemeğe davet etmese bunlar kardeşim yada çok yakınım da olabilir,
arayıp nasıl davet etmezsiniz, yada küstüm size tüüüü demeye utanırım ben.
Çok değişik insanlar var.

hiç sorma amaç üzüm yemekse bir akşam yemekten sonra alırsın pastanı çalarsın kapısını bir çay içmeye geldik dersin..

ben sana hak verdim ..
geldiklerinde gittiniz sonuçta dimi? hoşgeldin babında..

ille eve mi davet etmek gerekiyor ?
sonuçta çalışıyorsunuz .. sizin eve gelip yemek yiyince kendini birşey mi hissedecek anlamadım ki..
Aynen öyle ille de eve davet edilmesi gerekiyor. Geldiklerinde gittik tabiki hem de kaç kere.

Dolduruşa geldiği için... Görümce artık ona ne dediyse o da mahçup olup ezilmiş. Bana böyle böyle söyledi çok haklı dedi,ben de yukarıda yazdıklarımı haklı sebeplerimizi söyledim.Bana diyor ki bir kere de kendinde suç bulmuyorsun...

çalışan kadınız hafta içi misafir kabul etmek zor geliyor ama bu da eşinin kardeşi hafta sonların müsait değilse bir gün kendinden fedakarlık edip bence evine kabul etmeliydin.
sen evine kabul et ağırla beğenmezse kendi hatası olsun varsın arkandan konuşsun. şimdi bu saatten sonra çağırsan bak ben kardeşime söyledim de yaptırdım olacak. belli ki dedikoducu sen çağırmalıydın.
eşinin de dolup dolup sana gelip atarlanması bence ayıp olmuş farklı bir üslup kullanmalıydı hatta seninle bu tartışmayı yapsa bile ablasına benim eşim çalışıyor müsait değil demeliydi. ama bana sorarsan genel olarak haklı. senin çok sevdiğin ağırlamak istediğin biri olsaydı sanırım hafta içi de kendini zorlar alırdın. istemediğin için bahane üretiyormuşsun gibime geldi..

Birde eşin niye sana dönüyor hemen,
o düşünseymiş o hazırlık yapsaymış madem :)
Onun ablasını ağırlamak yada davet etmek sadece senin
düşünmen gereken birşey mi.

Abin ve eşi aynı şartlarda mı peki,yani benim gibiler mi? Evde olsam, 2 günüm tamamen boş olsa zaten davet ederdim.Zaten nadir gelen biri değil senenin yarısı burada. Eşimin ailesi çok kalabalık,herkes de kaldı arkasından konuştukları da oldu ben kulağımı tıkadım. Şuan ki kırgınlığı bana hiç içtenmiş gibi gelmiyor

Keske bir kac saatinizden fedakarlik edebilseydiniz. Ama olan olmus zaten. Kendinizi her zaman karsinizdakinin yerine koyun. Diyelim ablaniz geliyor sehir disindan ve hic cagirmiyorsunuz? Ilginc olurdu bence..

hiç sorma amaç üzüm yemekse bir akşam yemekten sonra alırsın pastanı çalarsın kapısını bir çay içmeye geldik dersin..

Aynen öyle. Bir akşam çaya gelicez de diyebilirdi.
Ama bu resmen beklemiş beklemiş, şişmiş :=)
İlk fırsatta da kusmuş. Yazık yani araya nifak sokmanın lüzumu yok.

Benim anlayamadığım yoğun birinin evine davet beklemek,olmayınca da küsmek arkasından konuşmak ne demek? Onu mantığım almıyor. Sen yapar mıydın mesela böyle bir şeyi?

Şöyle yapardım şimdi nazım kime geçer doğal olarak abime, yengeme, ablama tamamen empati kuruyorum.
Aslında sana söyleyemediğini abisine söyleyerek belliki rahatlamak istemiş bir sitem gibi
Bak beni davet etmediniz onca yolu tüm ailemi görmek için geliyorum sizin yaptığınıza bak üzüldüm babında
Sende öyle düşün,

Mesela geçen senin durumuna ben düştüm ablam yurt dışından geldi ve ben son ana kadar davet etmedim:KK48:
Oda anneme demiş şu kızına bak ayıp be insan bir davet eder
BENDE ablam ya ne var be edecektik heralde hemen ne şikayet ediyon delisin kızım sen demiştim görmüyon mu yoğunluğu mu dedim. bana rahatça söyledi sonrasında hemen ettim tabi ayıp ettim gerçekten sığdırmalıydım onu bu süreçe
Oyüzden oda abisini tutmuş söylemiş belki biraz üslup sert ama idare ediver ceyz netice gidecekler yolcular....:KK68:

Aynen öyle ille de eve davet edilmesi gerekiyor. Geldiklerinde gittik tabiki hem de kaç kere.

bilemedim ki şimdi..
davet edilince ne oluyor ego mu tatmin oluyor ?
hani bu işin yolu yordamı bu mu ?
pek anlamadığım şeyler..
kaldı ki çağırmışsınız uygun olmamış..
ille kadını çağırıp yemek yedircem diye bir telaş içinde mi olmanız gerekiyormuş ?

yorumlardan etkilenmeden yazayim dedim..ancak esiniz hakli.gorumceniz 2 ay kalmis ve siz bi gun bile evinize davet etmemissiniz.insan kardesinin evine rahatca size gelecegiz diyemiyorsa bu sizden kaynaklaniyor.esinizde davet edebilirdi..hata sade sizde degil.

Keske bir kac saatinizden fedakarlik edebilseydiniz. Ama olan olmus zaten. Kendinizi her zaman karsinizdakinin yerine koyun. Diyelim ablaniz geliyor sehir disindan ve hic cagirmiyorsunuz? Ilginc olurdu bence..

bilgece benzer şu tarz olaylar yaşıyoruz, kendi ablan olursa dedin ya, o yüzden cevap yazayım dedim;

ablam kolejde öğretmen ve özellikle TEOG a yaklaşınca çok yoğun ve stresli bir döneme giriyor.
o zamanlarda ben anneme gidince ablama kesinlikle kendini zorlamamasını kendi planını bozmamasını baştan söylüyorum.
hatta biz yemek yapıp genelde ailecek onları ağırlıyoruz.
çocuğuna kv si bakıyor normalde, diyoruz ki istersen çocuğu gönder biz buradayken kv de dinlensin biraz.

hani samimiyet varsa olması gereken budur bence, samimiyet yoksa da zaten yapılan bir davet ve geçerli bir gerekçe ile iptal olma durumu var.
yeterli olmalı.

bigünü ayarlayıp çağırmalıydınız.
ama görümcenin eşine söylenmesi filan hoş değil.

Bence cagirmaliydiniz.iki ay hiç mi vaktiniz olmadı ki...Yani ben de gidiyorum memlekete 2 ay yaz tatilinde.eltim orada yaşıyor. É bir çaya da olsa davet ediyor.insan bekliyor ister istemez. ..Hı kimse cagirmasa ağzımı da açmam ama.gorumce de yakalamış fırsatı doldurmuş eşinizi

Bir de bu kadar dedikoducularmis .Sırf bu yüzden bile cagirirdim ben olsam. Aslında dışarda yemek yedirip çaya yatiya eve götürün en iyisi ....

Ben de çalışıyorum. Acil habersiz memleketten gelen misafire öyle yaparım genelde.

Ama eşinizde dusunmemis. Size niye kızıyor anlamadım. Yani hadi sizin gönlünüz yoktu da dusunemediniz. Ablam cagiralim mi der insan.esinix size kizmakta haksız. Doldurusa gelmiş. Size patlamış. ......

Üzgünüm ama çağırmalıydın.
Yani ben çağırıyorum.
Benim görümcem de yılda bir ya da iki gelir. Hemen hemen gidene kadar ya bizde ya annesinde oluruz hergün. Gerçi benim ev durumum daha rahat,yemekleri kocam yapar,çok yardımcı olur bana.
İnan ki ben de sıkılıyorum,yoruluyorum,bunalıyorum şu misafir muhabbetlerinden ama çekirdek aile olunca idare etmek şart.

Görümce bana küsmüş, eşim şimdi telefonda söyledi...
Ya ben gerçekten anlayamıyorum; lütfen çift taraflı bakarak yorumlar mısınız, eleştiriye de hazırım.

Görümcem başka bir şehirde oturuyor,senede 2 kere filan 2 çocuğuyla beraber İstanbula annesine gelir 2 ay bazen 3 ay kalır, neyse.Şimdi de yaklaşık 2 aydır buradaydı ve ben bu sefer evimde ağırlayamadım.Bir kere davet ettik, kayınvalidemle beraber yaşayan babanne rahatsızlandığı için plan iptal oldu,biz oraya gitmek zorunda kaldık hatta hem görümcem hem kayınvalide ikisi de dedi,"Ha sizin ev ha burası ne farkeder,önemli olan görüşmek"diye..Sonra da kaldı öyle..

Normal biri de değil ki arkadaşlarımı ailemi ağırladığım gibi rahat bir şekilde ağırlayayım, telefonda birbirlerine yediği içtiğini sayan,dedikoduyu seven insanlar ve misafirlik anlayışı yatılı kalmak.Önceki geldiğinde halasının kızını getirmişti,bir başka sefer ayıp olmasın diye görümcemi/eltimi/kayınvalidemi beraber davet ettim yanlarında eş,çocuk,teyze ve teyzesinin oğlu da geldi.Hatta ben bir sürü yemek hazırlamıştım,kaynım mangal var diyerek ısıttırmadı. Gayet yeterli et olmasına rağmen aynı miktar kadar daha et aldırdı eşime... Çok uzatmak istemiyorum böyle sürprizlere, sinir olmalara da hazır değilim bu aralar,onu anlatmak için bu detayları yazdım. Haftaiçi çalışıyorum,2 akşam dersaneye gidiyorduk onları da haftasonu akşam 6ya aldılar.Velhasıl kelam, çağıramadım.

Eşime bugün saymış da saymış,eşim de beni aradı bana saydı. Yok kadın haklı yok elalem şöyle bilmem ne...Şimdi size soruyorum,yoğun birisinin evine davet beklemenin mantığı nedir? Ben hiç böyle şeyler beklemem diye mi bana tuhaf geliyor? Salı günü gidecekmiş, cumartesi de düğün var diye biz oraya gideceğiz. Kesin laf sokacak herkesin içinde.
Bundan sonra hiç çağırma.Laf soksa bile duyma ama tavrını koru.Taviz tavizi doğurur.Kimse beni,eşime şikayet edemez.Görümcem bile olsa.Elalemde umrumda değil.Öylede konuşuyorlar böylede.

Back
X