- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.394
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
anladım,teşekkür ederim.Evet devlet hastanesi, ilaca başlayalı henüz 2 hafta oldu. Doktorum 2 hafta sonra etkileri başlayacak demişti bakalım inşallah yakında görmeye başlarım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
anladım,teşekkür ederim.Evet devlet hastanesi, ilaca başlayalı henüz 2 hafta oldu. Doktorum 2 hafta sonra etkileri başlayacak demişti bakalım inşallah yakında görmeye başlarım
nasıl aştınız o dönemi?Anksiyeteyi yenmek için neler yaptınız?Cok cok endiseli oldugunuz dusundugunuz sey neyse sizi bu hale getiren cozumsuz olanan ne varsa onu cozume kavusturun. Ben en basta ilac kullandim paxera yesil receteli oyle istesenizde alamiycaklari icin isim veriyorum. Daha sonra doktorum depresyonunda eklendigini belirterek duxet verdi. Cok cok panik oldugum beni cok uzen saatlerce dusundugum icinden cikamadigim agladigim hatta kendimi perisan ettigim bir donemde basladi anksiyetem. Ayakta uyusukluk kalp carpintisi elde titreme.vucut titremesi. Mide bulantisi mideye kramp girmesi ayaklarin titremesi ve halsizlik yasadiklarimdandi. Simdi en fazla cok sinirleniyorum. Yasadigim seyler beni sinirli biri haline getirdi. Ama diger yasadigim seyleri astim cok sukur su an ilacta kullanmiyorum. Sadece su sinirlenme problemi icin bir kez daha cikcam hastaneye
şu an ibb'nin psikolojik danışmanlık merkezine gidiyorum.Siz anksiyeteyi yendiniz mi?Canım ben devletede gitmiştim özelede hep ilaç yazdılar tek bi tane doktor kafanda çözebilirsin ilaç kullanma bence demişti ondan sonrada kullanmadım terapist felanda iyi gelebilir aslında onada gidebilirsin
aniden aklıma olumsuz düşünceler geliyor ve bu olumsuz düşünceler önce beni titretiyor,ardından mide bulantısı yaşıyorum.Bazen o olumsuz düşünceler o kadar yoğunlaşıyor ki hiç çıkamayacakmışım gibi geliyor.Kafanızın üstünde sürekli kara bulutlar dolaşıyor gibi.Anlatır mısınız neler yaşıyorsunuz?
nasıl aştınız peki o dönemi?İlk araba kullanmaya başladığım zaman öğrendim anksiyete olduğumu
ilaç kullanmaya başladım ama kendi irademle bıraktım ilacı çünkü sürekli uykumu getiriyordu.
arabayı ilerlettikçe azaldığını farkettim.
şu anda geleceğim hakkındaki başka endişelerim nedeniyle yine aynı şeyleri yaşamaya başladım kendi kendime aşmaya çalışıyorum tekrar ilaç istemiyorum ilaçfobim var zannımca
Düşünmemeye çalışıyorum herşeyin düzeleceğini bunun hayatta sadece benim başıma gelmediğini falan kendimi telkin ediyorum. Bende işe yarıyor.nasıl aştınız peki o dönemi?
muhteşem,inşallah bende de işe yarar.Düşünmemeye çalışıyorum herşeyin düzeleceğini bunun hayatta sadece benim başıma gelmediğini falan kendimi telkin ediyorum. Bende işe yarıyor.
Bunun için özellikle sizi oyalayacak şeyler bulmanız gerekiyor. Kafa boş kaldığında kendini nerelere çekiyor tahmin edersiniz
Bazı yaşadıklarımdan sonra kendi kendimi tedavi etmeyi öğrendim
tıpkı sırtımdaki kocaman yükleri tek başıma taşımayı öğrendiğim gibi...
inşallahmuhteşem,inşallah bende de işe yarar.
süper,ben de bunu öğreneceğim inşallah.inşallah
aslında istersek oluyor
düşünmemeye çalıştıkça unutuluyor.
Kendine güvenin arttıkça negatifleri pozitife dönüştürebiliyorsun
ben o kadar çok şeyi unuttum ki bariz bir şekilde sanırım hafızam siliyor ister istemez . kendi söylediklerimi bile hatırlamıyorum
Hayat o kadar değerli ve kısa ki
değmiyormuş geç öğrendim ama başardım
inşallah canımsüper,ben de bunu öğreneceğim inşallah.
hiç ilaç kullandınız mı peki?Benim bugün ibb'de gittiğim psikolog direkt ilaç dedi ama özelde gittiğim psikolog ilaç kullanacak düzeyde bir kaygı yaşamadığımı söylemişti.Kararsız kaldım,tekrar özeldeki psikologa gitsem mi diye.inşallah canım
geleceğimle ilgili bir kaygım var ve 1 yıl içinde netleşecek
nasıl bir atak geçiriyorum aklıma gelince anlatamam
özellikle son günlerde çok iştahsız ve uykusuzum
ama işime verdim kendimi evde de çocuklar spor ev işi derken aklıma getirmeyerek aşıyorum
Bekleyip göreceğiz diyorum.
Eğer kaygılardan hayatınızı sürdürmekte zorlanıyorsanız yönetemiyorsanı kontrolden çıkıyorsa ilaç kullanacak düzeyde oluyor. Yönetebiliyorsanız ilaca tabii ki gerek yok.hiç ilaç kullandınız mı peki?Benim bugün ibb'de gittiğim psikolog direkt ilaç dedi ama özelde gittiğim psikolog ilaç kullanacak düzeyde bir kaygı yaşamadığımı söylemişti.Kararsız kaldım,tekrar özeldeki psikologa gitsem mi diye.
Tamamen geçmedi ama eskisi gibi sürekli de devam etmiyor üstte de yazdım ya bi olay yaşadığında sorun çözülse bile devam ederdi eskiden şimdi bir gün sürdü geçti evreleri mi var artık anksiyetenin bilemiyorum 15-20 yaş aralığında çok yoğundu benimkişu an ibb'nin psikolojik danışmanlık merkezine gidiyorum.Siz anksiyeteyi yendiniz mi?
Kullandım canim ama 1 ay sonra bıraktım kendim. psikologla çözülecekse ilaçsız tercih ederimhiç ilaç kullandınız mı peki?Benim bugün ibb'de gittiğim psikolog direkt ilaç dedi ama özelde gittiğim psikolog ilaç kullanacak düzeyde bir kaygı yaşamadığımı söylemişti.Kararsız kaldım,tekrar özeldeki psikologa gitsem mi diye.
Psikolog ilaç yazamaz ki? Psikologa gidiyorsanız terapi olur, konuşursunuz. Psikiyatriste mi gittiniz acabahiç ilaç kullandınız mı peki?Benim bugün ibb'de gittiğim psikolog direkt ilaç dedi ama özelde gittiğim psikolog ilaç kullanacak düzeyde bir kaygı yaşamadığımı söylemişti.Kararsız kaldım,tekrar özeldeki psikologa gitsem mi diye.
Bu hiç bi zaman tamamen geçmez çünkü hayatta kalmak için kaygıya ihtiyacımız var ama belli bi oran olarak tabiki.o yüzden kaygınız belli bi seviyeye indiğinde hani geçmediki diye düşünmeyin. İlaç gerekir bazı durumlarda ama anksiyete,panik atak vs bunlar sonuç hastalıklar aslında.bastırdığınız bazı şeyler bedeninizde böyle ortaya çıkıyor.o yüzden aslında terapi alırsanız sizin için çok iyi olur.duygu düzenlemeyi öğrenebilirseniz ilaçsız da belli bi seviyeye kadar çok güzel baş edebilirsiniz.Merhaba,aranızda anksiyete yaşayıp atlatan varsa neler yaptınız da atlattınız?Sürecinizi bizimle paylaşırsanız çok çok mutlu olurum.Artık ben de bu illetten kurtulmak istiyorum,1 senedir yakama yapıştı bırakmadı.
Al kardeş bendeki oYayginiysa alırım bı dal