• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete

Cok cok endiseli oldugunuz dusundugunuz sey neyse sizi bu hale getiren cozumsuz olanan ne varsa onu cozume kavusturun. Ben en basta ilac kullandim paxera yesil receteli oyle istesenizde alamiycaklari icin isim veriyorum. Daha sonra doktorum depresyonunda eklendigini belirterek duxet verdi. Cok cok panik oldugum beni cok uzen saatlerce dusundugum icinden cikamadigim agladigim hatta kendimi perisan ettigim bir donemde basladi anksiyetem. Ayakta uyusukluk kalp carpintisi elde titreme.vucut titremesi. Mide bulantisi mideye kramp girmesi ayaklarin titremesi ve halsizlik yasadiklarimdandi. Simdi en fazla cok sinirleniyorum. Yasadigim seyler beni sinirli biri haline getirdi. Ama diger yasadigim seyleri astim cok sukur su an ilacta kullanmiyorum. Sadece su sinirlenme problemi icin bir kez daha cikcam hastaneye
nasıl aştınız o dönemi?Anksiyeteyi yenmek için neler yaptınız?

Canım ben devletede gitmiştim özelede hep ilaç yazdılar tek bi tane doktor kafanda çözebilirsin ilaç kullanma bence demişti ondan sonrada kullanmadım terapist felanda iyi gelebilir aslında onada gidebilirsin
şu an ibb'nin psikolojik danışmanlık merkezine gidiyorum.Siz anksiyeteyi yendiniz mi?

Anlatır mısınız neler yaşıyorsunuz?
aniden aklıma olumsuz düşünceler geliyor ve bu olumsuz düşünceler önce beni titretiyor,ardından mide bulantısı yaşıyorum.Bazen o olumsuz düşünceler o kadar yoğunlaşıyor ki hiç çıkamayacakmışım gibi geliyor.Kafanızın üstünde sürekli kara bulutlar dolaşıyor gibi.

İlk araba kullanmaya başladığım zaman öğrendim anksiyete olduğumu
ilaç kullanmaya başladım ama kendi irademle bıraktım ilacı çünkü sürekli uykumu getiriyordu.
arabayı ilerlettikçe azaldığını farkettim.
şu anda geleceğim hakkındaki başka endişelerim nedeniyle yine aynı şeyleri yaşamaya başladım kendi kendime aşmaya çalışıyorum tekrar ilaç istemiyorum ilaçfobim var zannımca :-)

İlk araba kullanmaya başladığım zaman öğrendim anksiyete olduğumu
ilaç kullanmaya başladım ama kendi irademle bıraktım ilacı çünkü sürekli uykumu getiriyordu.
arabayı ilerlettikçe azaldığını farkettim.
şu anda geleceğim hakkındaki başka endişelerim nedeniyle yine aynı şeyleri yaşamaya başladım kendi kendime aşmaya çalışıyorum tekrar ilaç istemiyorum ilaçfobim var zannımca :-)
nasıl aştınız peki o dönemi?

nasıl aştınız peki o dönemi?
Düşünmemeye çalışıyorum herşeyin düzeleceğini bunun hayatta sadece benim başıma gelmediğini falan kendimi telkin ediyorum. Bende işe yarıyor.
Bunun için özellikle sizi oyalayacak şeyler bulmanız gerekiyor. Kafa boş kaldığında kendini nerelere çekiyor tahmin edersiniz
Bazı yaşadıklarımdan sonra kendi kendimi tedavi etmeyi öğrendim
tıpkı sırtımdaki kocaman yükleri tek başıma taşımayı öğrendiğim gibi...

Düşünmemeye çalışıyorum herşeyin düzeleceğini bunun hayatta sadece benim başıma gelmediğini falan kendimi telkin ediyorum. Bende işe yarıyor.
Bunun için özellikle sizi oyalayacak şeyler bulmanız gerekiyor. Kafa boş kaldığında kendini nerelere çekiyor tahmin edersiniz
Bazı yaşadıklarımdan sonra kendi kendimi tedavi etmeyi öğrendim
tıpkı sırtımdaki kocaman yükleri tek başıma taşımayı öğrendiğim gibi...
muhteşem,inşallah bende de işe yarar.

muhteşem,inşallah bende de işe yarar.
inşallah
aslında istersek oluyor
düşünmemeye çalıştıkça unutuluyor.
Kendine güvenin arttıkça negatifleri pozitife dönüştürebiliyorsun
ben o kadar çok şeyi unuttum ki bariz bir şekilde sanırım hafızam siliyor ister istemez . kendi söylediklerimi bile hatırlamıyorum :-)
Hayat o kadar değerli ve kısa ki
değmiyormuş geç öğrendim ama başardım

inşallah
aslında istersek oluyor
düşünmemeye çalıştıkça unutuluyor.
Kendine güvenin arttıkça negatifleri pozitife dönüştürebiliyorsun
ben o kadar çok şeyi unuttum ki bariz bir şekilde sanırım hafızam siliyor ister istemez . kendi söylediklerimi bile hatırlamıyorum :-)
Hayat o kadar değerli ve kısa ki
değmiyormuş geç öğrendim ama başardım
süper,ben de bunu öğreneceğim inşallah.

süper,ben de bunu öğreneceğim inşallah.
inşallah canım
geleceğimle ilgili bir kaygım var ve 1 yıl içinde netleşecek
nasıl bir atak geçiriyorum aklıma gelince anlatamam
özellikle son günlerde çok iştahsız ve uykusuzum
ama işime verdim kendimi evde de çocuklar spor ev işi derken aklıma getirmeyerek aşıyorum
Bekleyip göreceğiz diyorum.

inşallah canım
geleceğimle ilgili bir kaygım var ve 1 yıl içinde netleşecek
nasıl bir atak geçiriyorum aklıma gelince anlatamam
özellikle son günlerde çok iştahsız ve uykusuzum
ama işime verdim kendimi evde de çocuklar spor ev işi derken aklıma getirmeyerek aşıyorum
Bekleyip göreceğiz diyorum.
hiç ilaç kullandınız mı peki?Benim bugün ibb'de gittiğim psikolog direkt ilaç dedi ama özelde gittiğim psikolog ilaç kullanacak düzeyde bir kaygı yaşamadığımı söylemişti.Kararsız kaldım,tekrar özeldeki psikologa gitsem mi diye.

hiç ilaç kullandınız mı peki?Benim bugün ibb'de gittiğim psikolog direkt ilaç dedi ama özelde gittiğim psikolog ilaç kullanacak düzeyde bir kaygı yaşamadığımı söylemişti.Kararsız kaldım,tekrar özeldeki psikologa gitsem mi diye.
Eğer kaygılardan hayatınızı sürdürmekte zorlanıyorsanız yönetemiyorsanı kontrolden çıkıyorsa ilaç kullanacak düzeyde oluyor. Yönetebiliyorsanız ilaca tabii ki gerek yok.

şu an ibb'nin psikolojik danışmanlık merkezine gidiyorum.Siz anksiyeteyi yendiniz mi?
Tamamen geçmedi ama eskisi gibi sürekli de devam etmiyor üstte de yazdım ya bi olay yaşadığında sorun çözülse bile devam ederdi eskiden şimdi bir gün sürdü geçti evreleri mi var artık anksiyetenin bilemiyorum 15-20 yaş aralığında çok yoğundu benimki

Kullandım canim ama 1 ay sonra bıraktım kendim. psikologla çözülecekse ilaçsız tercih ederim

Psikolog ilaç yazamaz ki? Psikologa gidiyorsanız terapi olur, konuşursunuz. Psikiyatriste mi gittiniz acaba

Ben pandemi Türkiyede açıklandıği zaman beyin mr ina girecektim, tabi okullari kapadılar filan ben girmedim. Ama hastalandım resmen birşey varsa bilemeyeceğim diye, pandemide etkiledi resmen hastalandım. Sonra bir cesaret gittim mr a girdim hiçbir sey çıkmadi ama ben 3 ay kendimi hasta olduğuma inandirdiğim icin gerçekten ağrılar çekiyordum ve o değil şu hastalık mi diye, basks doktorlara gittim tam o ara kalp çarpıntım , ellerimde titreme başladı boyle başımı kaldıramıyor gibi his değişik, online terapiye başladım ama iyi değildim. O sürede sehir değiştirdik. Tabi daha düzeldim ama şunu farkettim kaçmaya çalıştıkça kaygı çoğalıyor. Mesela namaza kilmaya kalkıyordum o an kalp çarpıntısı , ellerimde bacaklarimda titreme basliyordu ve bu beni endişelendiriyor daha fazla oluyordu. Oturarak namaz kilmaya başladım bazen tek farzi kılıyordum , sonra bir gün kendi kendime dedim ne yapıyorsun kendine bir bak. Bu namazı oturarak kılmayacaksın ölmedin ya dedim başladım kilmaya namaz ortasında düzenliyordum. O ara acele kıldığimda oldu ama oturarak kılmayacaksın dedim kendime . Sonra geçti herşey cok nadir geliyor hic aldırış etmeden isime işime gücüme bakıyorum. Resmen pandemi bana bunu bıraktı.

Merhaba,aranızda anksiyete yaşayıp atlatan varsa neler yaptınız da atlattınız?Sürecinizi bizimle paylaşırsanız çok çok mutlu olurum.Artık ben de bu illetten kurtulmak istiyorum,1 senedir yakama yapıştı bırakmadı.
Bu hiç bi zaman tamamen geçmez çünkü hayatta kalmak için kaygıya ihtiyacımız var ama belli bi oran olarak tabiki.o yüzden kaygınız belli bi seviyeye indiğinde hani geçmediki diye düşünmeyin. İlaç gerekir bazı durumlarda ama anksiyete,panik atak vs bunlar sonuç hastalıklar aslında.bastırdığınız bazı şeyler bedeninizde böyle ortaya çıkıyor.o yüzden aslında terapi alırsanız sizin için çok iyi olur.duygu düzenlemeyi öğrenebilirseniz ilaçsız da belli bi seviyeye kadar çok güzel baş edebilirsiniz.

Merhaba, çok geçmiş olsun. Bunu yaşamayan bilemez. Illet bişey 🤦‍♀️ eğer fiziksel rahatsızlık yasatiyorsa size ilaç kullansaniz daha iyi. Kendi kendine kr8z anını yonetebilmek hic kolay bişey değil. En azından ben başaramadım, telkinde yapamadım. Ne zaman telkin yapsam daha çok panik oldum 🤷‍♀️ ben normal hayatımda da panik bir insanım, bu atak durumunda daha da katlanıyor. Cekilmez bir hâl alıyor. Mide bulantısı, çarpıntı, ellerde uyuşukluk, ishal, karın ağrısı, halsizlik, yoğun öleceğim düşüncesi, terleme l,istahsizlik benim yaşadıklarım. O anda hiçbirşey yapamıyorum sanki elim ayağım boşaliyo hareketsiz kalıp kendi icime dönüyorum. Kafamı mesgulde edemiyorum ben. Dokrora gidiyorum ve ilaç kullaniyorum uzun zamandır cunku ben tek başıma baş edemiyorum. Ilaci tam bırakacak gibi.oldum yine atak geçirdim Bu yuzden ilaca devam ediyorum isteyerek yoksa o yaşadıklarımın altindan ben kalkamıyorum . Ihtiyacıniz varsa ilaç kullanın korkmayın.

Back