Anksiyete..

yyaarreen

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2021
101
28
18
Arkadaşlar anksiyete , kaygı bozukluğu yaşayan var mı? Panik atak veya? Böyle karın bölgesinde kasılmalar falan, ani çarpıntıları olan var mı? Genel olarakta sürekli düşünen, endişelenen aynı konudan korkan/ kaygı duyan? Tam kapanmada doktora gitmek istemiyorum bu ve benzeri durumları yaşayanların yorum ve önerileri nedir?

Bende yasiyorum ve ilac kullaniyorum.Midede kasilma kalp carpintisi ayakta uyusukluk ellerde titreme var bende

Kendi kendine geçmiyor doktora gitmelisin
Geçmiyor geçmiyor zehir oldu uykularım.. ki bu gerçek bir hastalık ve ilaç tedavisi şart bence ! Çünkü ben çok renkli hayatı rahat bi hayatı olan sürekli neşeli, Gülen ve gamsız biriyim... ama bu hastalığın bunlarla hic bir alakası yok. Bi geldi mi iptal oluyorsun benim ki travmalara bağlı

Teşhis ne olarak konuldu ve ilaç ise yarıyor mu? Benim o kadar çok travmam oldu ki en sonunda bünye dayanmadı. Travmalara bağlı sürekli anksiyete atakları yaşıyorum.
Ilaclar etki ediyor.Yani bu sureci ilacsiz atlatabilir miydim bilmiyorum.Cunku ilacla bile hala bazi etkileri devam ediyor.Ilacla anksiyetenin bazi etkileri kayboldu.Umursamadim ilk basta ama bende de bu etkiler yavas yavas geldi mesela.Sende ihmal etme.Bulanti ve el titremesi sonradan oldu mesela.Ve bu kalp carpintisi vb. insani asiri derecede yoruyor.Tumuyle nasil gecer bende aratiriyorum.

Ben varım 2009 da başladı ilk ama şimdi fiziksel olarak ilk başlardaki kadar etkileyemiyor beni 4 yıldır felanda ilaç kullanmıyorum sürekli kötüyü düşünmene sebeb olduğu için sevdiğin şeylerle meşgul et canım kendini ben öyle öyle hafiflettim bide

Hepsi var ben de.. ileri seviyede olduğumu hissediyorum cünkğ artık dayanamıyorum

Hafifletebiliyorum ben de ama fiziksel etkileri artmaya başladı sanırım vücut artık sinyal veriyor

Ne zaman başlamıştı canım uzun süre mi oldu sanada
Ben bi hamilelik süreci atlattım kürtaj oldum ondan sonra daha çok arttı. Hamileligin basıma gelmesi imkansızdan hamile kalmıştım sok oldum e haliyle travmaya bağlı olarak simdi her imkansız olan korkum gerçek olabilirmiş gibi geliyo bunu asmam lazım. Ama önceden de vardı ben de anksiyete yaşadığım ani ve kötü olaylar yüzünden

Hepsi var ben de.. ileri seviyede olduğumu hissediyorum cünkğ artık dayanamıyorum
O zaman tam kapanmadan dolayı doktora gitmeyi ertelemeniz doğru değil. Basit bir şey değil sonuçta, ne kadar erken giderseniz o kadar iyi

Bende maalesef anksiyete ve panik bozukluk rahatsızlıklarından muzdarip biriyim. Açıkçası bu durum doktora gitmeden çözülecek gibi değil. Doktordan kastım da git psikiyatra yut ilacı yat uyu değil. Düzenli terapi görmek gibi daha işlevsel şeyleri kastediyorum. Ben panik dalgaları yaşadığım zaman acilen her nerdeysem ortamı değiştiriyorum yani evin içinde başka bir odaya geçiyorum bulunduğum yerin camını açıyor yüzüme su çarpıyorum hemen bir müzik açıyorum. Daha sonra o alevli anlar geçtikten sonra kafamda dönüp duran o kötü düşünceleri sürekli tekrarlamamak için kendimi meşgul tutuyorum. ders çalışmak yetişkinler için boyama kitapları var boyama yapmak, ya da elime normal bir kağıt kalem alıp googledaki basit karakalem resimlerini çizmeye çalışıyorum. Her türlü el işi olur ama meşgul olmak lazım bir şekilde. Naçizane kendi yaşadıklarım böyle.

Çok haklısınız. Ben de kendimi meşgul etmeye çalışıyorum. Calısırken en az seviyedeydi mesela minimuma indirmiştim özellikle yalnız kaldığımda başlıyor ataklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…