• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete..

bende de anksiyete var. sürekli her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen, irdeleyen, zaman kavramı konusunda kaygılı bir insanım. yanında da büyük bir uyku bozukluğu. hep yazıyorum, uzun süre bir ilaç kullandım, ağır bir ilaçmış. bebek gibi uyuyordum ama git gide sersemlemiştim ve gebelik düşündüğüm için kademeli bırakmak zorunda kaldım. hayatımın en kötü günleriydi yoksunluk krizine girdim. eğer verilen ilaç hafifse kullanılması iyi olabilir ama psikiyatristten önce terapiye gitmenizi öneririm.
Terapi farkındalığımı daha çok arttırabilir dogru. En ufak olay senaryosunda bile o yoksunluk o çaresiz kaygı mahvediyor..

Kesinlikle sizin yaptıgınıZ çıkarımlar nokta atışı dogru... ve ben bir çok spiritüel ve kişisel gelişim egitimleri alan biriyim bilgi her şeydir sizin bu verdiginiz bilgiler yönlendirmeler karşılığı maddi olan bilgilerdir. Çok teşekkür ediyorum bunu uygulayacagım
Duanın gucunu bılselerdı tum parayı ellerıyle ıterlerdı :KK200: Şifa olsun..

Canımmm çok geçmiş olsun öncelikle, bende 10 yıldır anksiyete ve panik atak hastasıyım. 1 yıldır olmuyordu, ama 20 gün önce çok şiddetli bir atak geçirdim ve soluğu ruh sağlığının acilinde aldım :) eskiden kullandığım bir ilaç vardı, tekrar onu yazdılar, benim ataklarıma iyi gelen tek ilaç, bir iki haftada etki eder deselerde 3 günde toparladı, kullandıkça anksiyetelerim sıfırlandı, ilaç tedavisini bu kez asla bırakmak istemiyorum çünkü anksiyete gerçekten korkunç bir şey ve eğer ilaç işe yarıyorsa net kullanmak gerek.

bunun dışında kafayı meşgul etmek çok önemli, içimden gelmese de sabahları biraz spor, bir kaç sayfa kitap okumak, günlük yazmak, hatta temizlik yemekle uğraşmak...

Birde “bilinçaltının gücü.” Diye bir kitap var, tavsiye ederim. Umarım şu illetten hepimiz kurtuluruz ve hiç tekrarlamaz. Cehennem azabı resmen
Öncelikle teşekkürler. Yalnız hissettirmediniz. Evet o kitabı okumuştum biraz hafifletmişti etkiyi ama travmatik olaylar yaşadıkça nafile.. zaten düsüne düsüne kendimiz de cekiyoruz bir takım şeyleri. Ben de bazen intihar edecek gibi oluyorum ama hemen geçiyor 😅 tam ruh sağlığı bölümü acillik durumlar yaşanıyor cidden.. o noktaya gelebiliyorum en küçücük olayda bile. Ne kadar meşgul olursam o kadar az oluyor özellikle calısırken, zaten bir senedir anladım inanır mısınız anksiyetem olduğunu bu pandemi sebebiyle boş boş kalınca anladım iyi oldu aslında çocukluğumdan beri bu yaşıma kadar mahvetmişim hayatı kendime ve buna devam ediyorum bana hep normal bisey gibi geldi cünkü.. mutlaka tedavi olacağım

Terapi farkındalığımı daha çok arttırabilir dogru. En ufak olay senaryosunda bile o yoksunluk o çaresiz kaygı mahvediyor..
kesinlikle ilaçlardansa terapi insanın duygu düşüncelerine daha net etki ediyor. ben ilaçtan evet memnundum, ağır ilaçtı. bir şeyler düşünmemi etkiliyordu düşünmedikçe daha mutlu, rahat uyuyan biri oluyordum. ama eninde sonunda ilaçlar bir süre sonra bırakılmak zorunda kalındığında boşluğa düşüyorsun. hafif bir ilaç ve terapi, ya da sadece terapi sizi daha kaygısız birine dönüştürebilir diye düşünüyorum :KK200:

Öncelikle teşekkürler. Yalnız hissettirmediniz. Evet o kitabı okumuştum biraz hafifletmişti etkiyi ama travmatik olaylar yaşadıkça nafile.. zaten düsüne düsüne kendimiz de cekiyoruz bir takım şeyleri. Ben de bazen intihar edecek gibi oluyorum ama hemen geçiyor 😅 tam ruh sağlığı bölümü acillik durumlar yaşanıyor cidden.. o noktaya gelebiliyorum en küçücük olayda bile. Ne kadar meşgul olursam o kadar az oluyor özellikle calısırken, zaten bir senedir anladım inanır mısınız anksiyetem olduğunu bu pandemi sebebiyle boş boş kalınca anladım iyi oldu aslında çocukluğumdan beri bu yaşıma kadar mahvetmişim hayatı kendime ve buna devam ediyorum bana hep normal bisey gibi geldi cünkü.. mutlaka tedavi olacağım

hiç geciktirmeyin tedavinizi ve umudunuzu kaybetmeyin, kendi kendimize zehir ediyoruz hayatımızı bazen ama inanın 20 gündür nefes aldığımı hissediyorum, sanki tüm renkler canlandk, yolda yürümekten bile keyif alan bir insan haline geldim... Umarım sizin de en kısa sürede daha iyi hissettiğiniz yazılarınızı okuruz 🥰

Arkadaşlar anksiyete , kaygı bozukluğu yaşayan var mı? Panik atak veya? Böyle karın bölgesinde kasılmalar falan, ani çarpıntıları olan var mı? Genel olarakta sürekli düşünen, endişelenen aynı konudan korkan/ kaygı duyan? Tam kapanmada doktora gitmek istemiyorum bu ve benzeri durumları yaşayanların yorum ve önerileri nedir?
Yıllardır okb hastasıyım.Hiç vakıt kaybetmeyın .Durumunuz varsa terapi alın.Benım burda terapı alacagım bır doktor yok.Sadece gıdıp ılac yazdırabılıorum.Bırgun maddı durumum olursa ve şehır yeterlı olursa terapıde alacagım.Çok zor hastalık.Zaten hastalıkların kolayı yok.Allah dermansız dert vermesın.Ole bı hastalıkkı bıldıgın kendınle savasıosun .Çok zor çok .

Arkadaşlar anksiyete , kaygı bozukluğu yaşayan var mı? Panik atak veya? Böyle karın bölgesinde kasılmalar falan, ani çarpıntıları olan var mı? Genel olarakta sürekli düşünen, endişelenen aynı konudan korkan/ kaygı duyan? Tam kapanmada doktora gitmek istemiyorum bu ve benzeri durumları yaşayanların yorum ve önerileri nedir?
Benimde vardı kendimi telkin ederek idare ediyordum taa ki elim kolum uyuşmaya başlayana kadar. Baktım olacak gibi değil doktora gittim ve ilaç kullandım 8-9 ay kadar. Şimdi daha iyiyim arada bir yine çok düşünmeye başlıyorum ama eskisi gibi değil beni kaygılandırmıyor. O boyuta gelmiyorum. Bence bir doktora gitmelisin.

Depresyon ve anksiyete geçirdim. Bir süre ilaç kullandım reçeteli doktorumun verdiği. Aşırı uyku yapıyor ama yatınca da uyuyamıyorsun. Gece yarısı çarpıntı ve korkuyla uyanıp kendini berbat hissettiren birşey. Kalp atışının dışarıdan duyulması. Başına kötü şeylerin gelme ihtimali yada geldiğini düşünmek, olanlar dünyanın sonuymuş gibi kaygı ve korku yaşamak. Sosyalleşip çevre değişikliği yapmak ve hayatınıza destek bir erkek olması iyi geliyor.

Beyninizi meşgul etmeniz lazım ibadet olur film kitap spor elişi olur ama mutlaka beyninizi rahatlatacak sizi iyi hissettirecek bir hobiniz olmak zorunda. Ben kpss hazırlandığım dönem başlamıştı bende ben bol bol kitap okuyarak atlattım diyebilirim ha hala var ama eskisi kadar sık uğramıyor. Yeni hobimde pano isleme Pinterestten görseller buluyorum işliyorum onları kıyafetlerime havluya veya kumaş alıyorum onlara. Gün içinde enerjinizi birşeye yönlendirin mutlaka evet kesin çözüm değil ama işe yarıyor. Kapanmada gidebilirsiniz sağlık hakkınız kısıtlanmıyor

Ben de bir dönem ilaç kullandım. Nasıl bir his olduğunu çok iyi bilirim. Yogayı öneririm size. Ben yogayla büyük oranda üstesinden geldim. Ama başlangıçta yoga tek başına yeterli olmayabilir. Ufak doz ilaçlarla atlatabilirsiniz ancak sizde travmaya sebep olan şeyleri çözmenizi öneririm. Zor bir hastalıktır ama çözümsüz değil. İş sizde bitiyor.

Youtubede İzzet güllünün panik atakla ilgili videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Etkisini gören cok kisi olmuş

Ben de 5 aydır tedavi görüyorum.Pek düzelme yok. Baş ağrısı ve vücut ağrılarım beni öldürüyor. Kurtulanlar yardımcı olabilir mi? Dayanamıyorum artık

Anksiyete var bende kaygılarım coooookkkkk fazla vardı. Tedavi oluyorum daha iyiyim randevunu al git bence iyi gelicek güven bana.istersen özelden kullandığım ilacida yazabilirim
Bana yazarmisiniz ilacın adini bencede var bu durum bide kaç ayda duzelme basladi

Evet bende de çarpıntı göğğste sıkışma nefes almada zorluklar sürekli tekrarlayan olumsuz düşünceler hiç bişeyden zevk alamama benim kendiliğinden geçiyor ama bi süre sonra tekrarlıyor

Benimde son bir yıldır anksiyete bozukluğum var. Yoğun bir ölüm korkusu sarıyor. Her gece istisnasız kalbim agrıyor gibi geliyor hah şimdi kolum uyuştu hah şimdi boynuma vurdu kesin bişey oluyor hah şimdi huzursuzluk geldi diye diye kendime hayatı zindan ediyorum. Sadece geceleri bu his oluyor. Bir süre ortadan kayboluyor sonra tekrar geliyor. Hiç ilaç kullanmadım bakalım nereye kadar.

Merhaba herkese benm kaygım yolculuk fobisi ve evim dısında Baska yerde kalmam yarın gitmem lazım ama gel gör bugün cok kötüyüm pasiflora kapsül işe yarar mı

Back