• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete..

Geçmiyor geçmiyor zehir oldu uykularım.. ki bu gerçek bir hastalık ve ilaç tedavisi şart bence ! Çünkü ben çok renkli hayatı rahat bi hayatı olan sürekli neşeli, Gülen ve gamsız biriyim... ama bu hastalığın bunlarla hic bir alakası yok. Bi geldi mi iptal oluyorsun benim ki travmalara bağlı
Aynen çevremde olan birinde vardı herşeye korkuyor bı ses geliyor korkuyor bı patirdi geliyor korkuyor biri dışarı çıkıyor birşey olacak diye korkuyor ilaç tedavisi kullandı biraz düzelir gibi oldu

Evet sanki gerçek olsalar atlatılmıyormus gibi neler neler atlattık... ama yine de huy oldu bu en kötü senaryolarla kendimi korkutmak kriz geçirmek
Belırlı seyler var mı mesela düşmek,yanmak,boğulmak vs belirgin olup genelde bu tarz seyler hakkında endıse duymak gıbı.

Aynen çevremde olan birinde vardı herşeye korkuyor bı ses geliyor korkuyor bı patirdi geliyor korkuyor biri dışarı çıkıyor birşey olacak diye korkuyor ilaç tedavisi kullandı biraz düzelir gibi oldu
Offf of annemde çok var bu benim. Ama onu rahatsız etmiyor bu durumu. Birazda çocukluktan cok etkilendim annemin bu huylarından bana geçti

Belırlı seyler var mı mesela düşmek,yanmak,boğulmak vs belirgin olup genelde bu tarz seyler hakkında endıse duymak gıbı.
Yok böyle değil genelde. Daha çok kafada kurma senaryoları ve sanki dünyanın sonu gelmişcesine korkmak.. böyle düşmek yanmak gibi değil öncesi ve sonrası olan birbirine bağlı durumlar söz konusu

Yok böyle değil genelde. Daha çok kafada kurma senaryoları ve sanki dünyanın sonu gelmişcesine korkmak.. böyle düşmek yanmak gibi değil öncesi ve sonrası olan birbirine bağlı durumlar söz konusu
Anladım yaşadığınız sorunlar üzerindeki korkularınızdan kaynaklanıyor. Temel seyler olsaydı yardımcı olmak ısterdım. Olay örgüsünden kaynaklı oldugu ıcın sorunlarınız destek almanız ıyı olacaktır. Birde youtube da izzet güllü videoları onerebılırım

Anksiyete var bende kaygılarım coooookkkkk fazla vardı. Tedavi oluyorum daha iyiyim randevunu al git bence iyi gelicek güven bana.istersen özelden kullandığım ilacida yazabilirim

Arkadaşlar anksiyete , kaygı bozukluğu yaşayan var mı? Panik atak veya? Böyle karın bölgesinde kasılmalar falan, ani çarpıntıları olan var mı? Genel olarakta sürekli düşünen, endişelenen aynı konudan korkan/ kaygı duyan? Tam kapanmada doktora gitmek istemiyorum bu ve benzeri durumları yaşayanların yorum ve önerileri nedir?
Geçmiş olsun tek başınıza atlatmanız zor olabilir
İlerleyince çok daha kötü oluyor maalesef

Anladım yaşadığınız sorunlar üzerindeki korkularınızdan kaynaklanıyor. Temel seyler olsaydı yardımcı olmak ısterdım. Olay örgüsünden kaynaklı oldugu ıcın sorunlarınız destek almanız ıyı olacaktır. Birde youtube da izzet güllü videoları onerebılırı
Evett hep olay örgüsü... çok teşekkür ederim size 🙏🏻

Geçmiş olsun tek başınıza atlatmanız zor olabilir
İlerleyince çok daha kötü oluyor maalesef
Aslında ben bu zamana kadar hiç sorun olarak görmedim ne biliyim normal bisey sandım fakat bilinclenince ve fiziksel ve psikolojik ilerlediğini fark edince dedim ki ben kafayı üşütmüşüm... hem de çocukluktan beri

O zaman tam kapanmadan dolayı doktora gitmeyi ertelemeniz doğru değil. Basit bir şey değil sonuçta, ne kadar erken giderseniz o kadar iyi
Bunu yenı gordum.
Kurtaj oldugunuz ana gerı donun o anı hıssettıgınız duyguları yenıden hıssetmeye calısın. Hastaneyı,doktorun yuzunu, hastane kokusunu vs sankı ordaymıs gıbı.
Tum olayları gozunuzde canlandırın ta ki kürtaj sonrası ilk atağınızı geçirdiğiniz ana kadar.
Kürtaj sonrasındaki ilk atağa geldiğinizde canlandırma işleminizde atak yasayan ''Yarenn'' değil psikolojik düzeyde daha iyi hisseden,güçlü olan yada kendinizi nasıl o anda daha ıyı nıtelendırebılecegınız sekılde hayal edın.
Başlarda zor gelecek ama sonralarında ataklarınız azalacaktır.
Her korkunuz ıcın yapabılırsınız yeter kı duzenlı deneyınız

Bunu yenı gordum.
Kurtaj oldugunuz ana gerı donun o anı hıssettıgınız duyguları yenıden hıssetmeye calısın. Hastaneyı,doktorun yuzunu, hastane kokusunu vs sankı ordaymıs gıbı.
Tum olayları gozunuzde canlandırın ta ki kürtaj sonrası ilk atağınızı geçirdiğiniz ana kadar.
Kürtaj sonrasındaki ilk atağa geldiğinizde canlandırma işleminizde atak yasayan ''Yarenn'' değil psikolojik düzeyde daha iyi hisseden,güçlü olan yada kendinizi nasıl o anda daha ıyı nıtelendırebılecegınız sekılde hayal edın.
Başlarda zor gelecek ama sonralarında ataklarınız azalacaktır.
Her korkunuz ıcın yapabılırsınız yeter kı duzenlı deneyınız
Hmm deneyeyim bir. Fakat benim korkum kürtaj değildi o masaya yattığımda bile doktora espriler yapıyordum. Bekarım ve ailemle yaşıyorum korunurken hamile kaldım ailem öğrendi.. olay örgüsünün baslangıcı hamile olduğumu öğrendiğim an tam olarak ve doktora şaka mı diye ciddi ciddi sormuştum şaka sanmıştım sonra krize girip çabuk annemi içeri çağırın falan demiştim.. O anı sürekli yaşıyorum sürekli hissediyorum o an ki korkuyu endiseyi

Aslında ben bu zamana kadar hiç sorun olarak görmedim ne biliyim normal bisey sandım fakat bilinclenince ve fiziksel ve psikolojik ilerlediğini fark edince dedim ki ben kafayı üşütmüşüm... hem de çocukluktan beri
Aynen bende bu durumu normal sanıyordum 3 sene önce fiziksel etkilenmeye başlayana kadar
Benim de ikinci Doğum sonrası patlak verdi

Aynen bende bu durumu normal sanıyordum 3 sene önce fiziksel etkilenmeye başlayana kadar
Benim de ikinci Doğum sonrası patlak verdi
Böyle yasamak çok zor.. farkına varınca anladım inanılmaz zor.. tedavi olduktan sonra da derim mutlaka gerçekten çok yıpratmışım kendimi diye..

YBöyle yasamak çok zor.. farkına varınca anladım inanılmaz zor.. tedavi olduktan sonra da derim mutlaka gerçekten çok yıpratmışım kendimi diye..
Zor kelimesi bile yaşanılan durumu anlatmaya yetersiz kalır
İlaç kullanıyorum, hayata normal bakabilmek
Korkmadan yaşamak Harika!

bende de anksiyete var. sürekli her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen, irdeleyen, zaman kavramı konusunda kaygılı bir insanım. yanında da büyük bir uyku bozukluğu. hep yazıyorum, uzun süre bir ilaç kullandım, ağır bir ilaçmış. bebek gibi uyuyordum ama git gide sersemlemiştim ve gebelik düşündüğüm için kademeli bırakmak zorunda kaldım. hayatımın en kötü günleriydi yoksunluk krizine girdim. eğer verilen ilaç hafifse kullanılması iyi olabilir ama psikiyatristten önce terapiye gitmenizi öneririm.

Hmm deneyeyim bir. Fakat benim korkum kürtaj değildi o masaya yattığımda bile doktora espriler yapıyordum. Bekarım ve ailemle yaşıyorum korunurken hamile kaldım ailem öğrendi.. olay örgüsünün baslangıcı hamile olduğumu öğrendiğim an tam olarak ve doktora şaka mı diye ciddi ciddi sormuştum şaka sanmıştım sonra krize girip çabuk annemi içeri çağırın falan demiştim.. O anı sürekli yaşıyorum sürekli hissediyorum o an ki korkuyu endiseyi
Tamam olabılır.
Bu anını değiştirebilirsin yine bu yöntemle.
Düzenli olarak yapılan duygu durum degısıklıgı sağlayan küçük terapi yöntemi bu. Beynıne ve bılıncaltına kazınmıs olan olumsuz anıları degıstırmeye calısacaksın sadece. Kotu anılarından aklına geldıgı ıcın ımkansız gıbı gorunen farklı kötü konularında olabılecegını ınandırmıssın kendını savunma olarakta beynın tehlıke var zannedip ataklar yasatıyor ve bıtmeyen bir kötü düşünce/ihtimaller skalasına giriyorsun.Bu noktada etrafındakılerının ve kendının verdıgı telkınler yetersız kalabılır. Tekrar tekrar o anları dusun ve pozıtıfe cevırmeye calıs o an guclu oldugunu vs.
İlaçlar anılarını değiştirmezler. Kullandıgın muddetce sadece senı ıyı hıssettırırler. Iyı bır pskılog ıcınde cıddı malıyet gerekıyor artık.

Canımmm çok geçmiş olsun öncelikle, bende 10 yıldır anksiyete ve panik atak hastasıyım. 1 yıldır olmuyordu, ama 20 gün önce çok şiddetli bir atak geçirdim ve soluğu ruh sağlığının acilinde aldım :) eskiden kullandığım bir ilaç vardı, tekrar onu yazdılar, benim ataklarıma iyi gelen tek ilaç, bir iki haftada etki eder deselerde 3 günde toparladı, kullandıkça anksiyetelerim sıfırlandı, ilaç tedavisini bu kez asla bırakmak istemiyorum çünkü anksiyete gerçekten korkunç bir şey ve eğer ilaç işe yarıyorsa net kullanmak gerek.

bunun dışında kafayı meşgul etmek çok önemli, içimden gelmese de sabahları biraz spor, bir kaç sayfa kitap okumak, günlük yazmak, hatta temizlik yemekle uğraşmak...

Birde “bilinçaltının gücü.” Diye bir kitap var, tavsiye ederim. Umarım şu illetten hepimiz kurtuluruz ve hiç tekrarlamaz. Cehennem azabı resmen

Tamam olabılır.
Bu anını değiştirebilirsin yine bu yöntemle.
Düzenli olarak yapılan duygu durum degısıklıgı sağlayan küçük terapi yöntemi bu. Beynıne ve bılıncaltına kazınmıs olan olumsuz anıları degıstırmeye calısacaksın sadece. Kotu anılarından aklına geldıgı ıcın ımkansız gıbı gorunen farklı kötü konularında olabılecegını ınandırmıssın kendını savunma olarakta beynın tehlıke var zannedip ataklar yasatıyor ve bıtmeyen bir kötü düşünce/ihtimaller skalasına giriyorsun.Bu noktada etrafındakılerının ve kendının verdıgı telkınler yetersız kalabılır. Tekrar tekrar o anları dusun ve pozıtıfe cevırmeye calıs o an guclu oldugunu vs.
İlaçlar anılarını değiştirmezler. Kullandıgın muddetce sadece senı ıyı hıssettırırler. Iyı bır pskılog ıcınde cıddı malıyet gerekıyor artık.
Kesinlikle sizin yaptıgınıZ çıkarımlar nokta atışı dogru... ve ben bir çok spiritüel ve kişisel gelişim egitimleri alan biriyim bilgi her şeydir sizin bu verdiginiz bilgiler yönlendirmeler karşılığı maddi olan bilgilerdir. Çok teşekkür ediyorum bunu uygulayacagım

Back