Merhaba ^^
Gördüm ki birçok arkadaşımız anksiyete bozukluğu yaşıyor.Hastalıkların en kötüsü psikolojik rahatsızlıklar diye düşünüyorum.Kendini kontrol edememek,zayıf birine dönüşmek insanı çok yıpratıyor gerçekten de.Umarım en kısa zamanda sıkıntılarımızdan kurtuluruz ^^
Kendi sorunlarımdan bahsetmek istiyorum biraz.Desteklerinizi,yardımlarınızı bekliyorum ^^
18 yaşındayım.Üniversite sınavına hazırlanıyorum.Yoğun bi çalışma dönemim,streslerim var.Ama sorun ettiğim bu değil.Kesin olarak ne zaman başladığını bilmesemde beni rahatsız etmeye başladığını yaklaşık 3 yıl kadar önce farkettim.Geceleri gördüm rüyalardan çok etkileniyor,sonraları uyuyamıyordum,tekrar o rüyaları görmek korkusuyla.Aradan biraz zaman geçtikten sonra başka bi rüya görene kadar unutuyordum,rahatlıyordum.Ama 1 yıl öncesinde şikayetlerim gittikçe arttı.Karanlıktan aşırı derecede korkmaya karanlıkta duramamaya başladım.Elektrikler kesildiğinde ne yapacağımı şaşırıyordum.Kalbim deli gibi çarpıyor,nefes alamıyordum.Bu korkum gittikçe arttı.Evin içinde odalar arası geçişler de bile korkuyordum.Geceleri karanlıkta yatamıyor,loş ışıkta bile duramıyordum.Sürekli normal ışıkta yatıyordum.Bu tabikide beynimin daha çok yorulmasına,baş ağrılarına,uykusuzluğa sebebiyet veriyordu.Işıklar kapandığı an odanın içinde,etrafta bir sürü değişik canlı,yaratık varmışta üzerime geliyormuş,odamın içinde birşeyler dolaşıyormuş gibi hissediyordum.Küçüklüğümden beridirde geceleri kalkıp evde dolaşırım.Tabi bu uykumda yaptığım bişeydir.Uyurgezermişim yani.Annem ablam anlatır.Kalkar onlarla konuşurmuşum falan.Yaptıklarımın çoğunu hatırlamam ama bir keresinde gece kalkıp dışarıya çıkmak için kapıyı açarken ablam uyanmış yanıma gelmiş.Ne yapıyosun diyor,bende merdivende ablamı gördüm ona kapıyı açıcam diyorum.Bu tarz şeyleri çok yaptım.Bunlarında korkularımla alakası var mı bilmiyorum.Ablam üniversiteye gittikten sonra odamda tek kaldım.Geceleri iyice korkmaya başladım.Çok kötü rüyalar görüyordum.Geceleri ağlayıp uyuyamaz oldum.Annemler psikoloğa götürmeye karar verdiler gittik.Küçük bi yerde yaşıyorum.2 psikolog 1 psikiyatrist var.Şansımdan mıdır artık gittiğim psikolog bana 10 cümle konuştuysada 9 unda akşamları gezmeye git dedi.Psikologdan vazgeçtik.Psikiyatriste gittik.Anlattım sıkıntılarımı.2011 in haziran ayıydı.Prozac şurupla başladık.Daha sonra prozac ın hapına geçtik.Bu sırada kötü rüyalar görmeye devam ediyordum.Aşamları ne bir yere gezmeye gidebiliyordum ne doğru dürüst bi yerde durabiliyordum.Odama her girişimde dolapların içini,perdelerin arkasını kontrol ediyordum.Uyku hapını kullanmaya başladığımın 2inci günü yan etki yaptı.Beynimde uyuşma,karıncalanma gibi acayip bişeyler hissediyordum.O gece acilde sabahladık.Başka zararsız bi uyku hapına geçtik-Desyrel-. Prozac ilk zamanlarımda çok uyku yapıyordu.Halsizdim,uyukluyordum.Oturduğum yerde uyuyakalırdım.Sonraları yavaş yavaş alıştım.Karanlıkta dışarıya çıkabilir oldum.Küçük bi el fenerim vardı.Her zaman onu yanımda taşırdım.Karanlıkta kalırsam açardım.Rahatlardım biraz.Annem babam,sağolsunlar çok destek oldular.Düzenli olarak gittim psikiyatrisime.Fazla konuşmazdı her gidişimde en fazla 20 cümle kurardı ama şükür ki karanlık korkumu karanlıkta durabilecek o nefessiz kalmaları yaşamayacak kadar atlattım.Ama daha değişik sıkıntılarım ortaya çıktı.Yalnız kalamıyorum.Hala odama girdiğimde heryeri kontrol ediyorum.Perdelerin arkası,dolaplar,kıyafetlerimin arası.Odadn 1 dakika ayrılsam bile tekrar kontrol ediyorum heryeri.Işık açık olsun veya olmasın,yüzüm duvara dönük uyuyamıyorum.Sürekli arkamda bişeyler varmış gibi hissediyorum.Duştayken gözümü kapatamıyorum.Ben gözümü kapatınca bişeyler olacak,örümcek,yılan gelecek gibi... Sınavım yaklaştı.Bu nedenle prozac ı içmeyi bıraktım.Etkilemesin,halsizlik yapmasın diye.Ama şu anda yine karanlıkta uyuyamıyorum.Sarı renkli gece lambam var.Onda da uyuyamıyorum.Odanın içinden çıt sesi gelse bişey mi var acaba diye konorl ediyorum.İlacı içemem.Adet düzensizliği sorunum ve demir eksikliği anemim var bu yeterince halsizlik veriyor.Üstüne ilacıda kaldıramam.Ama sürekli içmek istiyorum.Rahatça uyumak odamda hiçbişeyi kontrol etmeden durmak istiyorum.Üstüne bir de kan fobim var.Kan gördüğümde bayılırım.Kötü olurum.Eğer izlediğim bir filmde,dizide kan sahnesi varsa bakamıyorum.Denk gelirsemde rüyalarıma giriyor.Dibi gözükmeyen suya giremiyorum.Böyle bi su birikintisi havuz görsemde korkmaya başlıyorum.Orman resimlerine,deniz,ırmak resimlerine bakamıyorum.Onlara bakarken kötü hisler geliyor içime.Sonrada rüyama girecekler diye korkuyorum.Böyle yazınca bifarklı hissettim.Neyse,sizi daha fazla sıkmak istemiyorum.Hepimizin sıkıntıları var.Önerilerinizi,yorumlarınızı bekliyorum ^w^