Anksiyete ve korkular

Benim ailem egede ben İstanbuldayım. Yani eşimden başka kimse yoktu. Yemek yapamıyordum, temizlik vs hak getire. Önemli olan hassas noktayı kaçırdığımız için dibe vuruyoruz. Bize ne kadar gerçekçi gelirse gelsin asla olayın içine düşmemek. Şuan ben zorlanmıyormuyum hemde nasıl ama daha temkinliyim olaylara.. Yani sırtımızı kimseye dayayarak bir yere varamıyacağımız gibi bazı bahanelerin arkasına sığınarak hayatı bırakamayız. Lütfen kendinize destek olun. Siz güçlüsünüz.
Güçlü duramıyorum tüm gün yataktayım hiçbir şey yapamıyorum nolcak bu halim böyle giderse eşim beni boşar 😪

1 ay iyiyim 1 ay kötüyüm anksiyete geldikten sonra yataktan çıkmak hiçbir iş yapmak istemiyorum son 2 3 aydır hiç iyi değilim
daha önce profesyonel yardım almışmıydın? şu an bi profesyonel yardım alsan belki ilaçla birlikte çok daha iyi olur herşey..ben tekrar başlamayı düşünüyorum

Gerçek olmayan bir kaygı ve korku duygusu neden bukadar gerçekmiş gibi hissedilebiliyor...yakın zamanda tekrar iyi bir psikiyatri ve ilaç başlamayı düşünüyorum..birde whatsapp grup kurmak geliyor aklıma belki destek oluruz güncel paylaşarak ve iyi olabilecek şeylerde ön ayak olabiliriz..atıyorum mesela gün gün aktivite yada konu başlığı belirleyip konuşmak arştırma yapmak birbirimizi spora ve sağlıklı beslenmeye yönlendirebileceğimiz okuduğumuz kitabı yada izlediğimiz güzel bi filmi ne bileyim işte gibi gibi..
Bencede iyi olur
Gerçek olmayan bir kaygı ve korku duygusu neden bukadar gerçekmiş gibi hissedilebiliyor...yakın zamanda tekrar iyi bir psikiyatri ve ilaç başlamayı düşünüyorum..birde whatsapp grup kurmak geliyor aklıma belki destek oluruz güncel paylaşarak ve iyi olabilecek şeylerde ön ayak olabiliriz..atıyorum mesela gün gün aktivite yada konu başlığı belirleyip konuşmak arştırma yapmak birbirimizi spora ve sağlıklı beslenmeye yönlendirebileceğimiz okuduğumuz kitabı yada izlediğimiz güzel bi filmi ne bileyim işte gibi gibi..
bence de bu grup kurma fikrine hep sıcak baktım destek açısından bence çok iyi fikir

2 çccuğum var ve hayatı maraton yaşayan biriyim. İlaca karşı olduğum için 2 yıl mücadele ettim. Ama mücadele etmekti yanlış olan zaten. Düşünce akan deniz gibi asla durduramıyorsunuz. Uğraşmayacaksınız böyle rahatlıyorum taaa ki birini yenip diğerine geçene kadar. Dini yönden söyledikleriniz başım üstüne çok haklısınız..

Valla ben de bu ara deprem korkusuna taktim. Neden boyle oluyor anlamiyorum. Umarim feraha cikariz
96 yılında babamı ani kalp kriziyle kaybettim 15 yasindaydim o günden bu güne degisim gösteren korkularım oldu hep..gögsüm agrısa sol kolum tutulsa oturup kalp krizi gecirmeyi bekledim..yıllarca ölüm korkusu yasadım..kuş uçtu çicek actı diye kendimi cok rahatlatmaya calistim evet yillarca da ilac kullanmadim..kurs lara katildim vs. Inanın ayda 2..3 defa ambulans la acillik oluyodum.. esimle sorun yasadım hep ne yazık ki yasamayan bilemez..konu komsudan utanır oldum . 2016 yılında 3. Dogumumu yqptım bu seferde kaybetme korkusu..yada bana bisey olursa cocuklarıma ne olur korkusu basladı.dısarı yalnız cıkamaz oldum cıksam gidecegim yere kadar tlf la biriyle konustum hep.hayat cekilmez bir hal aldı ve cocuklqrıma gorevlerimi yerine getiremez oldum. İlaca bende karsi oldum yillarca cunku ne yazik ki kullandigin surece iyisin tedavi ettigini dusunmuyorum..ama gittim emzirme doneminde olmama ragmen bu riski goze aldim paxera verdi bana onu bile kullanmaya baslamaktan korktum 1 ay sonra baslayabildim cunku ilac alerjim vardı ve madde bilinmiyordu. Basladim ve iyiki basladım cok pisman oldum bunca yil bekledigim icin..1 yil kullandim azaltarak biraktim yaklasik 6 aydir kullanmiyorum ama sikayetlerim ufak ufak yine beni yokluyo sanırım tekrar baslıycam.. Allah güc kuvvet versin tüm cekenlere gercekten cok zor..ve arkadasım bu panige kapilinca la havle
tesbihini defalarca oku...

Öncelikle merhaba. Benim yaşadıklarımı yaşayanlar ile konuşmak beni rahatlatacak diye umuyorum.. Ben 6 aydır anksiyete tedavisi görüyorum. Şizofren olmak en büyük korkum oldu maalesef.. Psikiyatrım bu konuya asla ihtimal vermiyor ama ben araştırdıkça bir şizofrenin yaşadıklarını yaşıyorum sanki.. Aynı dertten muzdarip başka bir arkadaşım varmı acaba..

Aynı durum bende de var maalesef. Ancak dönem dönem anksiyete sıralamam değişiyor. Şu an lider olan su korkusu, yaklaşık iki yıl önce liderlik şizofreni korkusundaydı. Ancak ben şizofreni olmaktan değil, yaşadığım hayatın gerçek olmamasından korkuyordum. Yani çoktan şizofreni hastası olmaktan ve bugüne kadar fark etmemiş olmaktan korkuyordum. Hiçbir şey yapmadım. Zamanla liderliği başkası kaptı. :işsiz:

Aynı durum bende de var maalesef. Ancak dönem dönem anksiyete sıralamam değişiyor. Şu an lider olan su korkusu, yaklaşık iki yıl önce liderlik şizofreni korkusundaydı. Ancak ben şizofreni olmaktan değil, yaşadığım hayatın gerçek olmamasından korkuyordum. Yani çoktan şizofreni hastası olmaktan ve bugüne kadar fark etmemiş olmaktan korkuyordum. Hiçbir şey yapmadım. Zamanla liderliği başkası kaptı. :işsiz:
Gerçekten iyi , açıklayıcı bir anlatım tebrik ederim . Benimde bu ara yabancılaşma hissim başladı . Şizofreniyi geçtik şimdi wes duydum acaba bunu sadece benmi duydum yoksa ben gaipten seslermi duyuyorum vs . Yani bitmiyor ..

Gerçekten iyi , açıklayıcı bir anlatım tebrik ederim . Benimde bu ara yabancılaşma hissim başladı . Şizofreniyi geçtik şimdi wes duydum acaba bunu sadece benmi duydum yoksa ben gaipten seslermi duyuyorum vs . Yani bitmiyor ..

Herkesteki problemler birbirine yakın ya da aynı. Dediğin ses durumu daha önce oldu. Ancak çok kısa sürdü. Bir daha da hiç tedirgin etmedi öyle. Farklı bir konuya geçti. Seviyesi mı var anlamıyorum. İyice saldım artık. Sıradaki gelsin.:KK71:

Hamile kalmadan, çocuk sahibi olmadan çözülmesi gereken bir problem. Hormonların da etkisiyle delirme noktasına geldim artık. İşin içinden çıkamıyorum

3 senedir bitti gitti derken yine hortladı hayat kabusa döndü :KK43: Allah herkeze şifa versin çok zor bi hastalık :KK43:

96 yılında babamı ani kalp kriziyle kaybettim 15 yasindaydim o günden bu güne degisim gösteren korkularım oldu hep..gögsüm agrısa sol kolum tutulsa oturup kalp krizi gecirmeyi bekledim..yıllarca ölüm korkusu yasadım..kuş uçtu çicek actı diye kendimi cok rahatlatmaya calistim evet yillarca da ilac kullanmadim..kurs lara katildim vs. Inanın ayda 2..3 defa ambulans la acillik oluyodum.. esimle sorun yasadım hep ne yazık ki yasamayan bilemez..konu komsudan utanır oldum . 2016 yılında 3. Dogumumu yqptım bu seferde kaybetme korkusu..yada bana bisey olursa cocuklarıma ne olur korkusu basladı.dısarı yalnız cıkamaz oldum cıksam gidecegim yere kadar tlf la biriyle konustum hep.hayat cekilmez bir hal aldı ve cocuklqrıma gorevlerimi yerine getiremez oldum. İlaca bende karsi oldum yillarca cunku ne yazik ki kullandigin surece iyisin tedavi ettigini dusunmuyorum..ama gittim emzirme doneminde olmama ragmen bu riski goze aldim paxera verdi bana onu bile kullanmaya baslamaktan korktum 1 ay sonra baslayabildim cunku ilac alerjim vardı ve madde bilinmiyordu. Basladim ve iyiki basladım cok pisman oldum bunca yil bekledigim icin..1 yil kullandim azaltarak biraktim yaklasik 6 aydir kullanmiyorum ama sikayetlerim ufak ufak yine beni yokluyo sanırım tekrar baslıycam.. Allah güc kuvvet versin tüm cekenlere gercekten cok zor..ve arkadasım bu panige kapilinca la havle
tesbihini defalarca oku...
İlaç kullanınca hiç bunlar yaşanmıyomu gayet iyi neşe dolumu olunuyo

Çok geçmiş olsun. Benim çok sorgulayıcı bir yapım var en son seansta kuşku varmı diye sordu doktorum, bundan bile yola çıkarak bir sürü şey geldi aklıma. Neden böyle sordu, kuşku şizofrenlerde olur vs gibi..
Aynısı ben ya çok korkuyorum kuşku geldiği zaman diyorum şizofrenlerde olur bu diye yolun korku geliyor titriyorum nasıl bitecek bu ızdırap ya Rabbim yardım etsin

inanın birebir aynı şeyleri yaşadım 2 yıldır şizofren olma korkusu çok tap yapmıştı bi ara sonra acaba bi yerimde bi hastalık varda doktorlarmı bulamıyor korkusu(sağlığını yitirme korkusu) kalp krizi geçirme korkusu vs.. hepsi sadece anksiyeteden kaynaklı şizofren değilsiniz hatta şizofren olabilecek son insanlardanız çünkü şizofren olan biri bunun farkında bile olmaz demişti zamanında terapistim...bunlar sadece korku insan en çok neye değer veriyorsa onu kaybetmekten korkuyor
Şizofreni korkusunda siz hangi belirtileri yaşadınız ben inanılmaz korkuyorum titriyorum şizofreni belirtileri var diye midem bulanıyor yemek yemek istemiyorum bişey yapmak istemiyorum nasıl geçecek hiç bilmiyorum yenemiyorum ilaçsa ilaç terapiyse terapi hepsini yapıyorum nolcak böyle nasıl iyileşeceğim

Şizofreni korkusunda siz hangi belirtileri yaşadınız ben inanılmaz korkuyorum titriyorum şizofreni belirtileri var diye midem bulanıyor yemek yemek istemiyorum bişey yapmak istemiyorum nasıl geçecek hiç bilmiyorum yenemiyorum ilaçsa ilaç terapiyse terapi hepsini yapıyorum nolcak böyle nasıl iyileşeceğim
Merhaba , geçen ay farmaside işe başladım ve bu ay inşallah müdür olacağım . Bu beni o kadar etkiledi ki . Herşeyi unuttum diyebilirim . Tamamen monoton hayattan kurtulmak gerekiyor . Ara sıra yine zorlanıyorum ama o sorunlar uğrayıp geçiyor ..

X