Anksiyete mi?

Konus dinliyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2018
1.983
4.065
133
29
Merhaba hanımlar.
Direk konuya gireceğim.
Şuan yazacak olmak bile kalbimin hızlı atmasına sebep oluyor.
2 yıldır yaşadığım talihsiz olaylar,ailevi v.s çok yıprandım. Türlü yalanlara maruz kaldım. Gerçeklerle ardı ardına nefes alamadan yüzleştim v.s

Yurtdışında yaşıyorum bilmeyenler için özet geçeyim.
Burda sağlık sistemi berbat. Sağlık ocağından bile randevu almak 2 hafta. Kolay kolay hastane gördüğümüz yok. En son doğum da gitmiştim 3 seneden fazla önce. Durumlar bu şekilde.

Vizeden dolayı şuan Türkiye’ye gidemiyorum.
Pasaportum gelir gelmez gideceğim.
Ama bu kalp çarpıntısı paniklerim ağlama krizlerim sürekli sinirli kavgacı durumlarım. Baş edemiyorum.
Bu anksiyete midir yoksa nedir bilemiyorum.
Aklıma yaşadığım geçmiş sorunlar beynimin içinde birden bire girerken kalbimde inanılmaz çarpıntı terleme ile nefes alamıyor gibi oluyorum.

En son canıma tak diyen olayı kısaca anlatıp bitireyim. Arabada gidiyorum birden bire yaşadığım sorunlar aklıma geldi. İçimde kızıyorum ama nasıl bir çarpıntı geldi. Arabayı nasıl çektim durdum oralar bende yok hatırlamıyorum.

Bu tarz şeylerden anlayan arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Aşamıyorum 2 gündür çok daha kötüyüm. Sürekli ağlama krizleri.
Türkiye’ye gitmeyi dört gözle bekliyorum.

Bu yaşadığınız panik atak son zamanlarda ben yaşıyorum geçmiş sıkıntılarım ve hala devam eden şeyler yüzünden oluyor bende
En son kayinvalidemin whatsap durumu görmüştüm bir gün hiç yani aklıma gelmez o sebepten panik geçireceğim.
Kadının adını görmemle akşamına panik atak gecirmem bir oldu ve ben olayın sonradan farkına vardım.
En güzel Yapacağınız sıkıntı veren kişilerden uzak durmaya çalışmak
Nefes daraldığı an nefes egzersizi yapıp ben iyiyim geçti geçecek diye telkinde bulunmak.
Yönlendirmeli meditasyonlar var onları uygulamak ve en önemlisi kendinizden sagliginizdan önemli hicbirsey yok .

Merhaba hanımlar.
Direk konuya gireceğim.
Şuan yazacak olmak bile kalbimin hızlı atmasına sebep oluyor.
2 yıldır yaşadığım talihsiz olaylar,ailevi v.s çok yıprandım. Türlü yalanlara maruz kaldım. Gerçeklerle ardı ardına nefes alamadan yüzleştim v.s

Yurtdışında yaşıyorum bilmeyenler için özet geçeyim.
Burda sağlık sistemi berbat. Sağlık ocağından bile randevu almak 2 hafta. Kolay kolay hastane gördüğümüz yok. En son doğum da gitmiştim 3 seneden fazla önce. Durumlar bu şekilde.

Vizeden dolayı şuan Türkiye’ye gidemiyorum.
Pasaportum gelir gelmez gideceğim.
Ama bu kalp çarpıntısı paniklerim ağlama krizlerim sürekli sinirli kavgacı durumlarım. Baş edemiyorum.
Bu anksiyete midir yoksa nedir bilemiyorum.
Aklıma yaşadığım geçmiş sorunlar beynimin içinde birden bire girerken kalbimde inanılmaz çarpıntı terleme ile nefes alamıyor gibi oluyorum.

En son canıma tak diyen olayı kısaca anlatıp bitireyim. Arabada gidiyorum birden bire yaşadığım sorunlar aklıma geldi. İçimde kızıyorum ama nasıl bir çarpıntı geldi. Arabayı nasıl çektim durdum oralar bende yok hatırlamıyorum.

Bu tarz şeylerden anlayan arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Aşamıyorum 2 gündür çok daha kötüyüm. Sürekli ağlama krizleri.
Türkiye’ye gitmeyi dört gözle bekliyorum.
Yoğun bir negatif enerji altında gibisiniz sanki.

Vücudunuz psikolojik stresi daha fazla tolere edemeyip somatik belirtiler vermeye başlamış.

Ben dahil kimse size buradan tanı koyamaz ama yazdıklarınıza bakılırsa, kaygı bozukluğu veya panik atak geçirme eğiliminiz var gibi.

Psikiyatri yerine psikoloğa gidebilirsiniz. İlla ilaç lazım diye düşünmeyin.

Psikiyatri randevusu alana kadar bu şekilde idare edebilirsiniz diye düşünüyorum. Kendinizi bırakmayın. Telkinlerde bulunun.

Vücudunuz tepki vermeye başlamış. Biraz rahatlamanız lazım. Havuza, masaja gidin. Kafanızı dağıtın. Olur mu 🌺

Bu hangi ulke? Nasil hastaneye gidemiyorsunuz hic anlamadim
Ben yazmak istememiştim. Ama iyi oldu sizin yazdığınız. Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları psikiyatrik tedavi göremiyor galiba, bu tarz hizmetler alamıyor demek ki … :KK51:

İnsan haklarına bu kadar önem veren Avrupa ülkelerinde psikolojik danışmanlık ve benzeri hizmetlerin de yeterince gelişmiş olduğunu düşünüyorum.

Sadece bizdeki gibi önüne gelen acilde muayene olamıyor, veya 1. Basamak doktorunun uzmana yönlendirmesi olmadan branşlardan randevu alamıyorlar. Böylece gereksiz randevu ve iş gücü engellenmiş oluyor. Ben böyle biliyorum, araştırdığımda bunları okuduğumu hatırlıyorum 😊

Yoğun bir negatif enerji altında gibisiniz sanki.

Vücudunuz psikolojik stresi daha fazla tolere edemeyip somatik belirtiler vermeye başlamış.

Ben dahil kimse size buradan tanı koyamaz ama yazdıklarınıza bakılırsa, kaygı bozukluğu veya panik atak geçirme eğiliminiz var gibi.

Psikiyatri yerine psikoloğa gidebilirsiniz. İlla ilaç lazım diye düşünmeyin.

Psikiyatri randevusu alana kadar bu şekilde idare edebilirsiniz diye düşünüyorum. Kendinizi bırakmayın. Telkinlerde bulunun.

Vücudunuz tepki vermeye başlamış. Biraz rahatlamanız lazım. Havuza, masaja gidin. Kafanızı dağıtın. Olur mu 🌺
Yorumunuz içim çok teşekkür ederim gerçekten.
Ama yok olmuyor havuza gittim kapalı ortam daha beter oldum. Masaja gittim o rahatlama olayında nasıl bir rahatlamaysa ağlama krizi ile bitti.
Online psikolojik destek alıyorum Türkiye’den. Ama uzak olmanın verdiği stres ile onu da bıraktım.
Bende düşündüm panik atak olabilir mi diye.
Bilemiyorum çok zor gerçekten.

Panik atak ve anksiyete bozukluğu bende de var kalp krizi geçiriyorum diye hastaneye koştuğumdan biliyorum. :) 2,5 yıl tedavi gördüm ama tamamen geçmiyor.. Hala devam ama alıştım..

Ben yazmak istememiştim. Ama iyi oldu sizin yazdığınız. Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları psikiyatrik tedavi göremiyor galiba, bu tarz hizmetler alamıyor demek ki … :KK51:

İnsan haklarına bu kadar önem veren Avrupa ülkelerinde psikolojik danışmanlık ve benzeri hizmetlerin de yeterince gelişmiş olduğunu düşünüyorum.

Sadece bizdeki gibi önüne gelen acilde muayene olamıyor, veya 1. Basamak doktorunun uzmana yönlendirmesi olmadan branşlardan randevu alamıyorlar. Böylece gereksiz randevu ve iş gücü engellenmiş oluyor. Ben böyle biliyorum, araştırdığımda bunları okuduğumu hatırlıyorum 😊
Alabiliyoruz.
Örnek psikolog tarih veriyor görüşme oluyor sonraki tarih 1 ay sonra. Sıkı takip yok. Sistem kötü.
Örnek arkadaşım kanser oldu 2. Randevu 4 ay sonra verildi. Kanser çok büyüdü. Hemen o zaman müdahale olsaydı rahim alınmayacaktı.
Ama dediğim gibi anlatmak ile bitmez burası.

Panik atak ve anksiyete bozukluğu bende de var kalp krizi geçiriyorum diye hastaneye koştuğumdan biliyorum. :) 2,5 yıl tedavi gördüm ama tamamen geçmiyor.. Hala devam ama alıştım..
Aile ilişkileriniz nasıldı?
Çocuklarıma sabrımın en sonuna kadar kullanıyorum. Gerekirse kaçıyorum ama başarıyorum. Onun dışında eşimin her hareketinden nefret ediyorum. Be hiç anlamıyor gibi.
Kafamla o kadar meşgulüm ki onu boşamam gerektiğine inanıyorum ara ara kafamda böyle kararlar alıyorum. Aile ilişkilerim şuan berbat kimseye tahammülüm yok.

tanı koymak gibi bir yetkim yok, bana da anksiyete teşhisi konmuştu daha önce. anlattıklarınız panik atağa da benziyor. öncelikle sakin olmaya çalışın, benim de yerli yersiz iç sıkıntılarım oluyor hiç sebep yokken. ne kadar etkisi var bilmiyorum, bu aylar depresyon ayıymış. normalde de kaygılı bir yapınız mı var her konuya karşı? yoksa problemlerinizden dolayı mı kaygılısınız?

Yorumunuz içim çok teşekkür ederim gerçekten.
Ama yok olmuyor havuza gittim kapalı ortam daha beter oldum. Masaja gittim o rahatlama olayında nasıl bir rahatlamaysa ağlama krizi ile bitti.
Online psikolojik destek alıyorum Türkiye’den. Ama uzak olmanın verdiği stres ile onu da bıraktım.
Bende düşündüm panik atak olabilir mi diye.
Bilemiyorum çok zor gerçekten.
Alabiliyoruz.
Örnek psikolog tarih veriyor görüşme oluyor sonraki tarih 1 ay sonra. Sıkı takip yok. Sistem kötü.
Örnek arkadaşım kanser oldu 2. Randevu 4 ay sonra verildi. Kanser çok büyüdü. Hemen o zaman müdahale olsaydı rahim alınmayacaktı.
Ama dediğim gibi anlatmak ile bitmez burası.
Anlıyorum. Zaten stres altındasınız, niyetim iyi dahi olsa sizinle sağlık sistemi hakkında istişare etmek pek uygun olmayacak , daha da gerilecek gibisiniz çünkü şu an. Başka bir zaman bilgilenmek isterim oranın işleyişi hakkında 😊

Geceleri uyumakta zorluk çekiyor musunuz? Ne zamanlar bu ataklar geliyor?

tanı koymak gibi bir yetkim yok, bana da anksiyete teşhisi konmuştu daha önce. anlattıklarınız panik atağa da benziyor. öncelikle sakin olmaya çalışın, benim de yerli yersiz iç sıkıntılarım oluyor hiç sebep yokken. ne kadar etkisi var bilmiyorum, bu aylar depresyon ayıymış. normalde de kaygılı bir yapınız mı var her konuya karşı? yoksa problemlerinizden dolayı mı kaygılısınız?
Problemler atlatıldı ailecek herkes işine gücüne bakıyor. Ama ben hala oradayım!! Oradan çıkamıyorum. Çok yoruldum. 26 yaşındayım.
Ama saçlarım da çıkan beyazlar beni şoka uğratıyor. Sanki deprem oldu herkes kurtuldu ama ben hala direniyor gibiyim.

Anlıyorum. Zaten stres altındasınız, niyetim iyi dahi olsa sizinle sağlık sistemi hakkında istişare etmek pek uygun olmayacak , daha da gerilecek gibisiniz çünkü şu an. Başka bir zaman bilgilenmek isterim oranın işleyişi hakkında 😊

Geceleri uyumakta zorluk çekiyor musunuz? Ne zamanlar bu ataklar geliyor?
Olur tabi.
Şuan 23:35 çoktan uyumam gerekirdi 7’de kalkıyorum. Ama döne döne 1’i bulur.
Bazen erken saatte şok bi şekilde uyuyakalıyorum.
Gece1-3 gibi uyanıyorum. Uyumak eziyet.
Mesela şuan da başımda felaket bir kramp girip gidiyor gibi.

Problemler atlatıldı ailecek herkes işine gücüne bakıyor. Ama ben hala oradayım!! Oradan çıkamıyorum. Çok yoruldum. 26 yaşındayım.
Ama saçlarım da çıkan beyazlar beni şoka uğratıyor. Sanki deprem oldu herkes kurtuldu ama ben hala direniyor gibiyim.
bence sizin psikolog yardımı almanız gerekiyor, herkes işine gücüne bakıp tek siz bakamıyorsanız desteğe ihtiyacınız var demektir. eğer orada gidemiyorsanız online terapi almaya devam edin derim, az da olsa faydası olacaktır.
benim de anksiyeteden dolayı uyku problemim var malesef, kendi başına kolay atlatılan bir durum değil.

Olur tabi.
Şuan 23:35 çoktan uyumam gerekirdi 7’de kalkıyorum. Ama döne döne 1’i bulur.
Bazen erken saatte şok bi şekilde uyuyakalıyorum.
Gece1-3 gibi uyanıyorum. Uyumak eziyet.
Mesela şuan da başımda felaket bir kramp girip gidiyor gibi.
Sorunların kaynağını ortadan kaldırmanız veya en azından uzaklaştırmanız mümkün değil mi?

Deşarj olup zihninizi boşaltabileceğiniz bir uğraş edinin. Seramiktir, resimdir, müzik aletidir. İnanın stresinizin uzaklaştığını, düşüncelerinizin berraklaştığını göreceksiniz.

Geceleri uyumadan melisa ve papatya çayı içmenizi öneririm. Ilık ballı süt de olur.

Nevresimlerinizi sık sık değiştirin. Kokusu sizi rahatlatır. Yatak ve yastığınızın konforunu artırın.

Bunlar basit ve faydasız gibi görünüyor ama inanın stress-relieving açısından çok işe yarıyor.

En azından mesajlarınızda beni mutlu eden şey sorunun farkındasınız, misal araç kullanmayı bırakmışsınız. İngiltereyi biraz biliyorum, eğer başka bir ülke olsaydı sosyal organizasyonları araştırmanızı söyleyecektim ama İngilterede imkanlar çok kısıtlı.

Türkiyede daha çok güvendiğiniz biri ile daha sık görüşmenizi tavsiye edeceğim.
Şu an ingilterede olan bir paikolog ile görüşseniz in person görüşebiliyor musunuz bilmiyorum ama kanadada bu tip görüşmeler hep online tercih ediliyor. Açıkcası ben odamda bir anda psikologumu açıp, içimdekileri kusup, kapttıktan sonra yatagımdan hiç kalkmadan o seansı özümseme lüksünü de seviyorum. her seanstan sonra biraz ekranı kapatıp konuşulanları düşünmek bana çok konforlu geliyor

Sizdeki bu durum bende adet öncesi günlerde oluyor tıpa tıp. PMDD dedi doktor. Adetime birkaç gün kala aklıma gelir yaşadıklarım, onun dışında mutluyum ve umursamam ama o dönem panik, anksiyete, agresifliğin üst leveli. PMS'in çok ağır versiyonu. Belki sizinkisi de dönem dönem oluyorsa, hormonal de olabilir. Onun dışında yaşadıklarınızı kontrol edemiyorsanız, durum hormonal değil ve psikoloğa görünmeniz lazım.

Sorunların kaynağını ortadan kaldırmanız veya en azından uzaklaştırmanız mümkün değil mi?

Deşarj olup zihninizi boşaltabileceğiniz bir uğraş edinin. Seramiktir, resimdir, müzik aletidir. İnanın stresinizin uzaklaştığını, düşüncelerinizin berraklaştığını göreceksiniz.

Geceleri uyumadan melisa ve papatya çayı içmenizi öneririm. Ilık ballı süt de olur.

Nevresimlerinizi sık sık değiştirin. Kokusu sizi rahatlatır. Yatak ve yastığınızın konforunu artırın.

Bunlar basit ve faydasız gibi görünüyor ama inanın stress-relieving açısından çok işe yarıyor.
Hayvanlarla ilgileniyorum. Çocuklar okuldayken bana en iyi gelen bu.
Kedi köpek onlara dokunmak sevmek sarılmak bana bu aralar en iyi gelen şey.
Köpeğim var o benim kötü olduğumu bu aralar anladığı için en ufak ani hareketlerim de kucağıma atlayıp kanepede üzerimde duruyor kalkmamam için.

Back
X