- 10 Haziran 2020
- 111
- 88
- Konu Sahibi Mutsuzbiri123
Arkadaşlar merhaba ben 18 yaşındayım yaklaşık 5 ay önce 2 senelik ilişkim bitti zaten çok sorunlu bir ilişkiydi ama ben çok seviyordum o yüzden çok etkilendim uzun süre kendime gelemedim ama zamanla geçmek yerine gittikçe kötüleşti yataktan çıkacak gücüm yoktu canım hicbir şey yapmak istemiyordu sürekli ağlama krizleri yaşıyordum kendimi çok suçlu hissediyordum sadece erkek arkadaşım konusunda değil her şeyde ve ben bu sene üni sınavına hazırlanıyorum çok başarılı bir öğrenciydim ama bu durum kötüleştikçe ders çalışamamaya basladim sürekli cok yorgun hissediyorum kendimu zorlayip calismayi denesem bile aklim karmakarisik her zaman odaklanamıyorum çalısamayinca da sinav icin asiri stres yapiyorum kendimi gereksiz ise yaramaz bir insan olarak görüyorum ailem bunları bilmiyordu tabi onlara belli etmemeye çalışıyordum ama bir süre sonra fiziksel sorunlar yaşamaya başladım hiç iştahım yoktu hiçbir şey yiyemiyordum zorla yediğim birkaç lokmayı da hemen kusuyordum aşırı mide bulantısı yaşıyordum ailem beni farklı farklı doktorlara götürdü ama hiçbir şey çıkmadı annem erkek arkadaşımı ve ayrıldığımızı biliyordu zaten o en başından beri stres kaynaklı olduğunu bi psikologla görüşmem gerektiğini söylüyordu ama ben kabul etmiyordum yaklaşık 6 7 kili verdim bu süreçte zaten yaşıma göre zayıf bir kızdım tamamen eridim en sonunda annem beni dinlemeyip beni zorla bi psikiyatriste götürdü yaygın anksiyete bozukluğu ve majör depresyon tanısı kondu doktor hemen tedaviye başlamamız gerektiğini söyledi ailem ilaç kullanmamı istemedi önce ama doktor durumun ilerlediğini ilaçsız düxelmemin çok zor olacağını söylemiş o yüzden kabul ettim ve antidepresan kullanmaya başladım aynı zamanda psikoterapi de görüyorum tedaviye başlayalı 1 aydan fazla oluyor ama ben henüz bir faydasını göremiyorum uyku sorunum vardı neredeyse hiç uyuyamıyorum doktor uyku ilacı verdi artık daha rahat uyuyorum ve mide bulantılarım azaldı ama onun dışında bi etki görmedim doktor bana tedaviye başlarken uzun bir tedavi olacak hemen düzelecek bir sey değil demişti zaten ama gittikçe kötüleşiyor ilaçların dozunu artırıyor doktor sürekli ama psikolojik bir sey mi bilmiyorum bi etkisi olmuyor gibi hissediyorum bazen o kadar kötü oluyorum ki kendimi kapkaranlık bir boşlukta hissediyorum ve o boşluktan çıkabilmek için fiziksel bir sey hissetme ihtiyacı duyuyorum kendime zarar vermeye başladım kolumu kestiğinde kanın akmasını izliyorum ve o an hiçbir şey hissetmiyorum ama sonradan biri görür diye korkuyorum ve son zamanlarda intihar düşünceleri aklımı kurcalamaya başladı doktorumu çok seviyorum ve güveniyorum ona bundan bahsettim ama o da ne yapabilir ki elinden geleni yapıyor sonuçta bunun bana bağlı bir sey olduğunu biliyorum ama engel olamıyorum bu suçluluk değersizlik fazlalık hissi yakamı bırakmıyor bu dünyada fazlalık olduğunu hissediyorum bazen daha önce böyle bir sey yaşadınız mi