Anksiyete atakları yaşıyorum, mezun olamayacağım

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.209
48.384
Herkese merhaba,
Geçen hafta doktora tezimi savundum ve başarılı oldum.
Tezin son düzeltmelerini yapıp enstitüye teslim etmem için bir ayım var.

Ama ben sanırım mezun olamayacağım.
Enstitü hiçbir konuda yardımcı olmuyor.
Jüri hocalarından biri yurtdışına gidecek pazar günü. Ondan ıslak imza almam için tezin son halini oluşturmam lazım. Yoksa kargo ile uğraşacağım.

Çok gerildim. Kalbim sıkışıyor artık. Bedenim reaksiyon veriyor. Eşim ve ailem bana bir şey olacağından korkuyor artık.

Son kriz sebebim ise şu: İmzaları bir şekilde hallettim. İmza atılan belgede adım eve kızlık soyadım yazıyor. X,Y şeklinde. Çünkü doktoraya başladıktan sonra evlendim ve pandemi sebebiyle online eğitim aldım. Okula hiç gitmedim ve soyadımı değiştiremedim.

Bende online sistem ile uyumlu olsun diye büyük salaklık yaparak ad ve kızlık soyadım ile üniversite de tüm işlemlerime devam ettim.

Fakat yök ulusal tez merkezinde adım ve çift soyadım gözüküyor

Son aşamada enstitü tezi, yök merkezine yükleyecek.
Orada sistemdeki soyismimle tez kapağındaki soyismin farklı olduğunu görecek.

Birisi X Y çift soyad
Diğeri X tek soyad

Yüzde yüz problem çıkaracaklar ve ben bir aylık sürede tüm işlemleri tamamlayamadığım için atılacağım
Bir hoca daha yurtdışında. Artık imza da alamam.

Napacağımı bilmiyorum.
6 yılım boşa gitti

3 gündür çıkan problemleri anlatsam şaşarsınız

Diş gösterceksin o zaman kanka, yardımcı olmayan kimse sekreter mi artık başka biri mi yüzüne yüzüne bağır avukatımı getiririm de. Çok da kasarlarsa tut bir avukat, sal üslerine güzelce telefon etsin fakülteye ya zorluk çıkarmayı bırakın ya da dava açıcaz diye. Afedersin ama herkesin anasını mikertirsin gerekirseSinirleri sağlam tut, son düzeltmeleri de koy bol şans dilerim

Ben bu tarz kızlık soyadı mevzusundan dolayı herhangi bir konuda sorun yaşayan birini duymadım.

Daha vakit varmış. Okula sorup emin olursun . Strese girecek bir durum yok.

Bu tarz dönemlerde sıkıntı yaşamayan da sonrasında çözemeyen de yoktur. Benim de bin tane şey geldi başıma, henüz acillik olmadığım bir mezuniyet olmadı sanırsam hele soyad konusu yani herkes az çok sıkıntısını yaşamıştır, biraz çirkefliğin çözemediği çok az şey vardır. Sakin ol kendini hasta etme ama biraz baskın olacak kadar da panik kal. Her şey yoluna girecek.

Teknik olarak 2 haftam kaldı. Sonraki dönem şansım yok. 2 hafta da oldu oldu yoksa bye bye diyorlar

Evet sekreter.
Asla telefonları açmıyor deli oldum bu süreçte.
Herkesten sonra istediği işlemi benden başta istiyor falan. Resmen çıldırttı beni. O tetikledi zaten beni yoksa sakindim

Teknik olarak 2 haftam kaldı. Sonraki dönem şansım yok. 2 hafta da oldu oldu yoksa bye bye diyorlar

Yahu kızım dert edinme. Yaptığın tezin ilk sayfasına ve diğer yerlerine YÖK tabanına eşleşecek şekilde ismini yaz. Sonra da imzaları topla.
Önünde 2 hafta var, o 2 haftada çık git okula isim düzeltmeyi yap. Yorgunum bitiğim diyorsan eşinle ya da arkadaşınla git, onlar işlemleri yaparken yanında dururlar, sorun çıkaran olursa saldırıp haklarlar. Madem yorgunsun ailenden destek al. Bu kadar. Önce tezi hallet, sonra git ismi düzelt. Ortada halledilmeyecek bir meselle görmüyorum

Evet farkındayım
6 yılın yorgunluğu ve stresi şu anda çıkıyor

Misscim. Evet halledilmeyecek mesele değil ama yurtdışındaki hocadan nasıl imza alacağım

Islak imza diyorlar. Biri Amerika da. Diğeri de Hollandaya gidiyor ctesi günü. Onu da kaçırıyorum yani

Misscim. Evet halledilmeyecek mesele değil ama yurtdışındaki hocadan nasıl imza alacağım

Islak imza diyorlar. Biri Amerika da. Diğeri de Hollandaya gidiyor ctesi günü. Onu da kaçırıyorum yani

Konuş adamlarlla, zaman az de imzaları bugün alamaz mısın? Çoğunu bitirdim pazara zaten 2 gün kaldı çok minor şeyler kaldı, yurtdışı zor olacak imzayı şimdi koysan olur mud ersin şansını dene. Alabildiğin kadarını al. ABDdde olan ne zamandır orada , ne zaman gelecek?

O bayramda gelecek. Onu sıkıntı etmiyorum. Almanyaya giden dönmeyecek. Zaten şu anda da farklı şehirlerdeyiz.

Sanırım sağlıklı düşünemiyorum. Okb olmaya başladığımı hissediyorum. Mesela hocaya evrak gönderdim. O evrağın farklı versiyonları da var pc de. Ve sürekli kafamda şu düşünce: Ya doğru versiyonu göndermediysen... Defalarca maili kontrol ettim doğru versiyon. Ama yine de beynim susmuyor

20 yıllık anksıyete hastasıyım
Şu yazdıklarını okurken ben yoruldum
Hiçbiri hakkında fıkrım yok ama lutfen sakın ol
Arkadaslar sorun olmaz demıs
ınsallah işlerin yokunda gider

20 yıllık anksıyete hastasıyım
Şu yazdıklarını okurken ben yoruldum
Hiçbiri hakkında fıkrım yok ama lutfen sakın ol
Arkadaslar sorun olmaz demıs
ınsallah işlerin yokunda gider

Teşekkür ederim.
İnsanlar doktora savunmasında geriliyor, bitince rahatlıyor.
Ben doktora savunmasında çok rahattım. ama 7 gündür cehennemi yaşıyor gibiyim
6 yılımın çöpe gitme ihtimali beni tüketti.
Göğsüme oturan bir öküzle yaşıyorum.
Rahatlık hissini çok özledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…