- 29 Mart 2015
- 20
- 0
- 36
- Konu Sahibi nehirdemirnehir
Nehirdemir sen hamileydin dimi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aynen bendede öyle sürekli kötü seneryolar var kafamda ya bana bişey olacak gibi ya bebeğime aklım bana oyun oynuyor sanki
okadar çok aynı şeyleri yaşıyoruz ki canım korkma bişey olmaz ama hamile kalırsan ilacı keserler buna hazırlıklı ol bence önce piskolojik olarak hazır hisset kendini çünkü ben hamile kalmayı düşündüm ilaçların etkisiye iyi hissettim kendim bıraktım ilacı hamile kaldım ve tabi hamilelikte vücut değişiyor hormonlar değişiyor birsürü değişiklik oluyor vücudunda bende önce dış gebelikse diye endişe yaşadım sonra bebek içimde canlanmaz ölürse beni zehirlerse diye şimdide bağırsaklarım gaz bel kasık ağrım var bağırsaklarım sürekli faliyet halinde şimdide ondan korkuyorum kansersem diye başkalarına diyorum saçma geliyor ama buda benim hastalığım siz en iyi anlarsınız bütün bunlara hazırlıklı ol ben iyi hissetiğim bi dönemde hamile kaldım hiç bunları hesaplamadım ve dediğin çok doğru en güzel ilaç tevekkül olsunda düşünelim demek ama bazen maneviyatımız eksik kalıyo en büyük problemde bu olsa gerek duedelim birbirimize inş
Arkadaşlar doktor bana Ludıomıl 25 mg verdi bebeğe sakıncası yok dedi 13 haftalık hamileyim
Nasıl gidiyor nehirdemirnehir?Seni çok merak ediyorum maşallah bebeğin baya olmuş:) Nasıl baş ediyorsun, ben kalan aylarda ne yapacağımı bilemiyorumSANKİ GERÇEKTEN OLMUŞ GİBİ YAŞIYOSUN O ACIYI DEMİ ÇOK İYİ ANLIYORUM SENİ AMA O AN DUR VE Bİ ARA DÜŞÜN DAHA ORTADA BİŞEY YOK BEN NEDEN OLMADAN ÜZÜLÜYORUM BELKİDE BİŞEY YOK BOŞUNA ÜZÜLÜYORUM OLSUN OZAMAN DÜŞÜNÜRÜM DE OZAMAN ÜZÜLÜRÜM DE BENİM YAPTIĞIM DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMAK DE RAHATLAMAYA ÇALIŞ BİLİYORUM ZOR AMA BAŞKA ÇARE YOK DUAET
Evet emziren nasıl olacak acaba? Birde doğum sonrası depresyon olabiliyormuş Allah bize sabır ve dayanma gücü versin. Yürüyüş yapsan biraz iyi gelir mi? Namaz mantıklı bencede inşallah huzur verir ruhuna, dayanıyor herşey yavruları için bazen korkuyorum bu halim bebeğe zarar verir mi die? Ama doktor ilaç olmaz dioişte ite kaka gidiyo hergün yeni bişeyler buuyorum kafama takacak ilaç taraftarı değil doktorlar ama ben çok moralsizim yanlız kalamıyorum içimden bişey yapmak gelmiyor ev işi yapamıyorum hergün biyerlere gitmek istiyorum gün sayıyorum doğum olsada ilaçlarımı alsam diye ama emzirirkende zor sanırım Allah yardımcımız olsun inş namaza falan başlayayım diyorum rahatlatır faydası olur mutlaka
evet canım caresiz sabır dileyecez havalar çok güzel yürüyüş ii geliyor ama çarşıda kalabalıkda dolaşmak tenha yerler gene boğuyor ama nereye kadar yürüyeceksin 1 bilemedin 2 saat yürürsün evde ev işi oluyor yemek yiyecek ama ben evde kalkıyorum apar topar bişeyler yapıyorum ortalığı toparlıyorum atıyorum kendimi sokağa çok çevremde yok bigün biri bi gün biri ee sonra düşünüp kalıyorum yakınlarımda komşularım olsa gitsek gelsek samimi kapımızı çalsak öyle bir çevremde yok çalışmak çok mantıklı ama hamile bi kadına kimse iş vermiyor hatta çıkarıyorlar malsef çalışıyordum ben ne güzel hamile kalınca çıkardılar boşluğa düştüm bi anEvet emziren nasıl olacak acaba? Birde doğum sonrası depresyon olabiliyormuş Allah bize sabır ve dayanma gücü versin. Yürüyüş yapsan biraz iyi gelir mi? Namaz mantıklı bencede inşallah huzur verir ruhuna, dayanıyor herşey yavruları için bazen korkuyorum bu halim bebeğe zarar verir mi die? Ama doktor ilaç olmaz dio
canım senin daha çok küçük bebişin ilk 3 ay dolmadan vermiyolar zaten sonrasındada çok çok mecbur kalırsan bizdede sıkıntı bu zaten kaygı bozukluğu ilaç içsen bi türlü içmesen bi türlü içmsen sana sıkıntı rahatlayamıyorsun içsen korkuların bu sefer çocuğa dönüyo ilaç bi zarar verise diye kaygılanmaya vijdan azabı çekmeye başlıyosun napsan skıntı yaniEvet emziren nasıl olacak acaba? Birde doğum sonrası depresyon olabiliyormuş Allah bize sabır ve dayanma gücü versin. Yürüyüş yapsan biraz iyi gelir mi? Namaz mantıklı bencede inşallah huzur verir ruhuna, dayanıyor herşey yavruları için bazen korkuyorum bu halim bebeğe zarar verir mi die? Ama doktor ilaç olmaz dio
evet canım caresiz sabır dileyecez havalar çok güzel yürüyüş ii geliyor ama çarşıda kalabalıkda dolaşmak tenha yerler gene boğuyor ama nereye kadar yürüyeceksin 1 bilemedin 2 saat yürürsün evde ev işi oluyor yemek yiyecek ama ben evde kalkıyorum apar topar bişeyler yapıyorum ortalığı toparlıyorum atıyorum kendimi sokağa çok çevremde yok bigün biri bi gün biri ee sonra düşünüp kalıyorum yakınlarımda komşularım olsa gitsek gelsek samimi kapımızı çalsak öyle bir çevremde yok çalışmak çok mantıklı ama hamile bi kadına kimse iş vermiyor hatta çıkarıyorlar malsef çalışıyordum ben ne güzel hamile kalınca çıkardılar boşluğa düştüm bi an
Merhaba canım, strese girme nolur daha çok yeni kese görülmesi normal benimde 4 haftaliken kese olmamıştı. Sana ilk defa mı oluyor bu hisler daha önce bu konuda doktora gittin mi?Kızlar herkese merhaba. Ben de panikatak belirtileri yaşıyorum sanırım. Yaşayanlara bi sormak istedim. Normalde zaten çok kaygı ve endişe duyan, hemen heyecanlanan, çabuk korkan bi insanım. Ama son bi iki aydır ciddi belirtilerim var. Tüp bebek tedavisi gördüm ve tabi öncesinde bi yıldır bi çok tedavi... zor bir süreçti. Sürekli bi kaygo hali, endişe hali. Geçen aylarda kansızlık için bi serum kullandım. Tüp bebek tedavisine başlamak için değerlerim çabuk düzelsin diye. Ama dahiliye doktoru yazarken çok tereddüt etti ve alerji yaparsa v.s gibi beni stresre soktu. Raporsuz da yazılmıyodu. Halbuki üniversite yıllarında yine kullanmıştım hiç problemsiz. O serumu takıldığımda bi süre sonra kendimi sakinleştirememeye başlafım. Yan etkilerinde ölüme kadar gidebilir alerjik durumlarda filan yazıyodu çünkü. Hele iki üç defa nolur bitsin eve gidelim diye yalvardım eşime nerdeyse. Eve gelip az uzanınca rahatladım. Şu anda da tüp bebek yoluyla hamile kaldım. Henüz dört haftalık. Ama keseyi henüz görmediğimiz için çok endişeliyim. Betahcg güzel arttığı ve hormon değerlerim gayet iyi olduğu halde ya dış gebelikse ya keseyi göremezsem v.s diye strese giriyorum belirti arıyorum. Dün gece kasığıma bi ağrı vurdu ve ben nefes alamamaya başladım. Kalbim deli gibi çarpıyodu. Midem bulandı. Sanki tüm vücudumu kontrol edemiyodum. Bebeğime bişe olacak, iç kanama mı geçiriyorum, yoksa bu dış gebelik mi diye krizlere girdim ve çok zor sakinleştim. Sonra panik atak olabileceğimi düşündüm. Yaşayanlar daha iyi bilir, ne yapmalıyım sizce? Olabilir mi? Biraz uzun oldu ama bilenlere danışmak istedim özellikle.
Merhaba canım, strese girme nolur daha çok yeni kese görülmesi normal benimde 4 haftaliken kese olmamıştı. Sana ilk defa mı oluyor bu hisler daha önce bu konuda doktora gittin mi?
benimde ara ara oluyordu ama bi şekilde iyi lduğuma ikna oluyodum geçiyordu ama hamileliğimden beri çok arttı ve hiç geçmiyor biri bitiyor biri başlıyor her an bişey olacak gibi oluyor bi hastalık çıkacak yada bişey olacak gibi hamileliğimi hiç yaşayamıyorumİlk defa olmuyo. Daha önceleri daha küçük çaplarda olurdu. Bu yıl daha çok olmaya başladı. Doğrusu ben hastaneye gitmekten çok korkan ve şiddetle kaçınan biriydim. Bu yıl çok hastaneye gittim. Bi de kadın doğum yani. En zorlarından biri. Çok şükür Allah nasip etti hamilelik ama endişelerim çok yoğunlaşmaya başladı. Hiç gitmedim ben bu konuda doktora... Bugün keseyi gördük şükür. Biraz rahatladım. Kasık ağrılarımın da normal olduğunu söyledi doktor. Daha iyi hissediyorum. Ama en ufak bişey de yine nükseder mi bu hisler bilmiyorum.. Bi daha bu kadar şiddetli yaşarsam mutlaka doktora gideceğim. Evladımız olsa ona da eziyet etmek istemem. Sağlıklı bi ruh hali gerekli bişe annede sonuçta...
Evet sağlıklı ruh hali çok önemli hemde hayatın her anında.Ama işte elde olmaması çok kötü. Ben ilk üniversite yıllarımda ilaç kullandım proc kullanmıştım 6 ay. 1,5 yıldır citoles kullanıyordum hamile olmadan 2 ay önce bırakmıştim. Hamile olunca terapi şeklinde devam ediyor ama bazı günler çok kötü oluyorum. Hamilelikte ilaç vermiyor benim doktorum birde üstüne hormonlar öğrendiğim andan itibaren sigara tiryakisi ben hiç içmemistim ama biraz önce 5-6 nefes çektim çok utanıyorum. Bir çaresi olmalıİlk defa olmuyo. Daha önceleri daha küçük çaplarda olurdu. Bu yıl daha çok olmaya başladı. Doğrusu ben hastaneye gitmekten çok korkan ve şiddetle kaçınan biriydim. Bu yıl çok hastaneye gittim. Bi de kadın doğum yani. En zorlarından biri. Çok şükür Allah nasip etti hamilelik ama endişelerim çok yoğunlaşmaya başladı. Hiç gitmedim ben bu konuda doktora... Bugün keseyi gördük şükür. Biraz rahatladım. Kasık ağrılarımın da normal olduğunu söyledi doktor. Daha iyi hissediyorum. Ama en ufak bişey de yine nükseder mi bu hisler bilmiyorum.. Bi daha bu kadar şiddetli yaşarsam mutlaka doktora gideceğim. Evladımız olsa ona da eziyet etmek istemem. Sağlıklı bi ruh hali gerekli bişe annede sonuçta...
Nehirdemir merhaba,siz doğum yaptınız sanırım başka bir konu açmışsınız ordada gördüm zaten.ben de 31+5 haftalık hamileyim ve 3-4 haftadır çok zor zamanlar geçiriyorum.içim sıkılıyor bunalıyorum evime sığamıyorum.geceleri kan ter içinde uyanıyorum ce ölücem sanıyorum.iç sıkıntısından dolayı nefes darlığım var hiç bişey yiyemiyorum o yüzden ve kilo veriyorum doktorum paikiyatriye yönlendirdi ama bir gün iyi iki gün kötüyüm.antidepresan verdi doktor ama kullanmaya korkuyorum bebeğim için.bebekten bile zevk almıyorum şu anda hayatım bomboş geliyor.yarınım yok gibi çalışamıyorumda mecburen raporumu aldım bu hafta.siz nasıl oldunuz geçtimi merak ettim.o kadar çok mırale desteğe ihtiyacım var ki.bana yardımcı olurmusunuz.ÇOK ZOR YA OKADAR İYİ ANLIYORUM Kİ SENİ RABBİM HEPİMİZE ACİL ŞİFALAR VERSİN İNŞ EN KIZA ZAMANDA ANNE OLURSUN AMA TEDAVİNİ OL DERİM ÖNCE ÇÜNKÜ GEBELİKDE HORMANLARDA DEĞİŞİNCE KAYGILAR DAHA ÇOK ARTIYOR KAYGISI OLMAYAN İNSAN BİLE KAYGILANIYORKİ BİZDE ZATEN BÖYLE BİR PROBLEM VAR DÜŞÜN İYCE ARTIĞINI BEN ŞUANDA 3,5 AYLIK HAMİLEYİM VE SÜREKLİ KAYGI İÇİNDEYİM KENDİMİ ÇOK DİNLİYORUM VÜCÜDUMU İNCELİYORUM SÜREKLİ HER DEĞİŞİMİ KÖTÜ HASTALIKSA DİYE KORKUYORUM BEBEĞİMİ GÖREMEYECEM DİYE KORKUYORUM DOĞUMU NASIL YAPACAM ŞİMDİDEN DÜŞÜNÜYORUM GENEL OLSA UYANAMAM BELDEN UYUŞURSAM FELÇ KALIRIM DİYE KORKUYORUM İNSANLARIN ÇOK GÜZEL HUZURLA MUTLULUKLA GEÇİRDİĞİ DÖNEMLERİ BEN KAYGIYLA GEÇİRİYORUM SONRADA BEBEĞİMLE İLGİLENEMEDİM DİYE VİJDAN AZABI ÇEKİYORUM ONU HUZURSUZ ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM YEMEM GEREKENLERİ YİYEMİYORUM OYSA BEN NELER HAYAL ETMİŞTİM MÜZİKLER İLAHİLER DİNLETECEKTİM SÜREKLİ SAĞLIKLI DOĞAL ŞEYLER YİYYECEKTİM HEP GÜLECEKTİM KONUŞACAKTIM AMA YAPAMIYORUM BU İÇ HUZURSUZLUĞUMDAN DOLAYI BANADA DUA EDİN