Ankarada yaz okulu sorunu

Ustten ders alma hayallerim suya dustu ondan bu uzuntum yada cift anadal hayalim :'( 1.97 yapti ortalamami cokmu kotu

2. sınıfta başla ÇAP yapmaya alttan dersini aldıktan sonra, 1-2 sene uzatırsın en kötü. Hayalinse ve seni bir adım ileri götürecek bir bölümse 1-2 sene uzatmak çok büyük bir kayıp sağlamaz.

2. sınıfta başla ÇAP yapmaya alttan dersini aldıktan sonra, 1-2 sene uzatırsın en kötü. Hayalinse ve seni bir adım ileri götürecek bir bölümse 1-2 sene uzatmak çok büyük bir kayıp sağlamaz.
Okudugum bolummu cift anadal yapmak istedigimmi

Ben de aynı bölümden mezun oldum. Çap yapmak için dersinizin kalmaması lazım. Olmazsa da seneye verirsiniz. İkişer kere fizik üçer kere matematik aldım. Referans almayın tabi ama 3.50 ile mezun oldum. Şimdi ucundan kıyısından harfle geçeceğinize seneye daha iyi not ile geçebilirsiniz. İstanbulda YTÜ yaz okulu açıyor ama Ankara'da maalesef bilgim yok. Yaz okulundan ders alıp geçmek nispeten daha zor geliyor tabi kendi okulunda aldığın derslere göre. Her okulun müfredatı farklı.

Ustten ders alma hayallerim suya dustu ondan bu uzuntum yada cift anadal hayalim :'( 1.97 yapti ortalamami cokmu kotu
1. Sınıf dersi gözüktüğü için 1. Sınıf ortalaması yükselmiş olarak gözükür cift anadal hayali için başka dersleri de almanız ya da bu dönem çok iyi ortlama yapmanız gerekir kümülatif ortalamanız yükselmiş olur alttan alırsanız 2. Sınıf için çiftanadala başvuramazsınız

Seneye 1 donem dersi verip 2 donem basvuru yapabilirmiyim konterjan acilirmi ? Suan mesleginizi yapiyormusunuz :)

Seneye 1 donem dersi verip 2 donem basvuru yapabilirmiyim konterjan acilirmi ? Suan mesleginizi yapiyormusunuz :)

İcinizi karartmak istemem ama işsizim şu an :) geçen yıl mezun oldum. Okullara göre değişiyor dönem arası başvuru alan okulunuz varsa başvurabilirsiniz. Çap ve yandal için alttan dersiniz olmaması lazım. İkinci sınıfin sonunda da çapa başlayan arkadaşlarım vardı.

Emin misiniz 1 yilin yukselicegine ? Internette oyle yazmiuor

Bir de tavsiyem eğer akademisyen olmak gibi bir niyetiniz yoksa dersleri çok kafanizda büyütmeyin. İş hayatina giden yol sağlam referanslardan geciyor. Ne yapın edin bu konuda bağlantılarınızı şimdiden kurmaya çalışın. Eğer imkânınız yoksa mezun olunca iş bulmak hayli zor. Dersleri iyi olan arkadaşlarım issizken akademik olarak iyi olmayan ama sosyal ve girişken arkadaşlarim gayet iyi mevkilerde çalışmaya başladılar bile.

Tusa girmeyi denedinizmi

Tusa girmeyi denedinizmi

Yapabilene saygım sonsuz ama tıp dışılara açılan kadro bir elin parmaklarını geçmiyor ve maalesef sadece kimyacilar girmiyor. Uzmanlik bitse bile doktor olarak Kadro açılması tıp fak mezunu doktorlara göre düşük. Niyetiniz varsa imkansız değil ama cok cok zor. Doktorların 6 senede gördüğü dersleri sadece bir iki donem görülen teorik Biyokimya ile kapatmaya çalışmak epey sıkıntı. Sonuçta aynı konulardan sorumluyuz sınavda

Peki sizce kimya muhendisligine capmi yoksa tusami hazirlanmaya baslamaliyim ? Cap yapan arkadaslariniz iyi yerlerdemi

Peki sizce kimya muhendisligine capmi yoksa tusami hazirlanmaya baslamaliyim ? Cap yapan arkadaslariniz iyi yerlerdemi

Mezun olmadilar henüz. Kimya ve Kimya Mühendisliği arasında uçurum kadar fark yok. Bence endüstri mühendisliği bilgisayar mühendisliği gibi alanları değerlendirin. Şimdi ne desem olmaz. Dört sene sonra ne olacağını bilemeyiz. Aniden alan dışı tus kaldırılır insanlar mağdur olur zamanında biyoloji mezunlarına tanınan bu hak kaldırıldi mesela mağdur oldular. Zaman değişiyor sistem değişiyor.Benim şahsi fikrim oldukça zor ama sizin hayatınız umarım gönlünuzce olur

Tamam tesekkur ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…