• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da ölenler şehit mi sayılacak?

neden bu kadar hiddetlisiniz anlamadım?
ben şu, şu ve şu pkklı mı dedim? içlerinde olduğunu biliyoruz, onlardan bahsettim. elimde fotoğrafları yok elbet kimsenin içini bilemem. hadi genellemiyorum, savcıyı öldürenlere destek olanlar gözümde terörist.

Hiddetli degilim gorusumu savunuyorum sadece. Savciyi oldurenler bence de terorist, askerleri polisleri oldurenler de terorist ve bu sivil insanlari oldurenler de terorist, olenler degil oldurenlerdir terorist olan. Kim bir ideoloji icin kanunsuzca oldururse bence teroristtir. Olen insanlarin arkasindan atip tutmak da en basit tabirle ayiptir...

Hiddetli degilim gorusumu savunuyorum sadece. Savciyi oldurenler bence de terorist, askerleri polisleri oldurenler de terorist ve bu sivil insanlari oldurenler de terorist, olenler degil oldurenlerdir terorist olan. Kim bir ideoloji icin kanunsuzca oldururse bence teroristtir. Olen insanlarin arkasindan atip tutmak da en basit tabirle ayiptir...
sanırım aynı şeyi düşünüyoruz, ama ifade de ayrılıyoruz. hanımefendi şayet ölenlerin arasında terörist varsa ki var bunu biliyoruz asla genellemiyorum lütfen 9 yaşındaki veysel ve ölen 11 chpliden dem vurulmasın. 97 kişiden 1 kişi bile teröristse ve buna şehit denecekse benim kanıma dokunuyor.

sanırım aynı şeyi düşünüyoruz, ama ifade de ayrılıyoruz. hanımefendi şayet ölenlerin arasında terörist varsa ki var bunu biliyoruz asla genellemiyorum lütfen 9 yaşındaki veysel ve ölen 11 chpliden dem vurulmasın. 97 kişiden 1 kişi bile teröristse ve buna şehit denecekse benim kanıma dokunuyor.

sareciğim sana katılıyorum..

ayrıca ben şehitlik mertebesinini o kadar basit olmadığını düşünüyorum.

masum olup zulumkar bir şekilde öldürülmek ayrı.

gögüs gögüse vatan için sınırda karakolda savaşta milli mücadele ölüp şehit olmak ayrı.

şehitlik mertebesi= efendimizin mertebesi

arasında sınır fark olmadığnı duymuştum.o kadar yuksek bir mertebe.

her patlamada her yürüyüşte her kavgada vefat edene maalesef şehit diyemeyiz.

yazdığın herşey benım düşüncelerimi o kadar güzel ozetlemişki.

sareciğim sana katılıyorum..

ayrıca ben şehitlik mertebesinini o kadar basit olmadığını düşünüyorum.

masum olup zulumkar bir şekilde öldürülmek ayrı.

gögüs gögüse vatan için sınırda karakolda savaşta milli mücadele ölüp şehit olmak ayrı.

şehitlik mertebesi= efendimizin mertebesi

arasında sınır fark olmadığnı duymuştum.o kadar yuksek bir mertebe.

her patlamada her yürüyüşte her kavgada vefat edene maalesef şehit diyemeyiz.

yazdığın herşey benım düşüncelerimi o kadar güzel ozetlemişki.
yahu bu memlekette ölen polisin bile öldüğü gün istirahatli günümü yoksa çalıştığı günmü diye sorgulanıyor ki şehit denebilsin. vallahi benim kanıma dokunuyor.

Aslinda bi onceki soruda cok durust yazmadim haklisiniz biraz hiddetliyim cunku chp genclik kollarindan vefat edenlerden biri benim yakinimdi. Hala pek kendimde degilim. Birileri hala buraya bilmeden etmeden onlar teroristtiioooo yazinca sinirlerim bozuluyor, dayanamiyorum cunku degildi iste. Meselenin bundan sonrasi herkesin kendi vicdanina kalmis, sizin gorusunuz benim gorusume hakaret etmedikce saygi duyuyorum tabiki.

yahu bu memlekette ölen polisin bile öldüğü gün istirahatli günümü yoksa çalıştığı günmü diye sorgulanıyor ki şehit denebilsin. vallahi benim kanıma dokunuyor.

Takdir Allahındır. sare

biz bilemeyizki savaşta ölen her askerde şehit olmayabilir.

içinde buğday tanesi kadar iman olmayan asla şehit olamaz misal.

Belki de sevgili hukumetimiz insanlar yahu arkadas meclisin, bakanliklarin, basbakanligin ve sarayin dibinde nasil patliyor bu bomba? Nasil aciz bir ulke olduk biz daha kendi baskentinin gobeginde butun yuksek mevki kamu kurumlarina 10 dklik mesafeye kadar nasil gelir de bu adamlar kendini patlatir, bunu kim yapiyor bunun sonu nereye gidiyor demesinler diye sehitlik verilecek yok bilmem ne diye bizi oyaliyor, aklimizi mesgul ediyor, gundemle oynuyor... Yine bizi boluyor, yine savasi korukluyor.
Artik bir kisinin daha olmesini istemiyorum ve bu ulkede gercekten korkuyorum.

açıklamaya gel, neymiş işid yapmıs
he he tabii
kesin öyle olmustur..

söylenecek çok şey var aslında, ama işte düşünce özgürlüğü yok bu ülkede.

Sehit sayilip sayilmasindan cok, oraya tüm partilerin gitmesini isterdim, Orada elele yürüyüs yapip biz buradayiz bu laneti kiniyoruz demesini isterdim. Ölülerde bile ayirim yapiyoruz, kimin mitingi diye bakiyoruz, ölenin mezhebini veya dinini soruyoruz sorguluyoruz. Biz ne ara böyle olduk ? :KK57:
Sehit sayilsin veya sayilmasin, ölenleri geri getiremedikten sonra sehit saysaniz ne fayda ? :KK43::KK43::KK43:

Baktım baktım baktım bir sürü fotoğrafa, barış yürüyüşünde pkk bayrağı görmedim. Bana fotoğrafını atarmısınız rica etsem. Gözümden kaçmış olmalı.
yokmus oyle fotograf ellerinde ama pkkbayragi sallayan vardi diyor onceki mesajlarinda. teroristin baskentin gobeginde olmasi garip gelmiyor ama olenlere sehit denmesi garip galiyor.

Madem hdp pkkdir o zaman neden kapanmiyor bu parti yoksa teror orgutunun partisi olabilecegine inandiniz ya da olmasini kaniksadiniz mi

Baktım baktım baktım bir sürü fotoğrafa, barış yürüyüşünde pkk bayrağı görmedim. Bana fotoğrafını atarmısınız rica etsem. Gözümden kaçmış olmalı.
yokmus oyle fotograf ellerinde ama pkkbayragi sallayan vardi diyor onceki mesajlarinda. teroristin baskentin gobeginde olmasi garip gelmiyor ama olenlere sehit denmesi garip galiyor.

Madem hdp pkkdir o zaman neden kapanmiyor bu parti yoksa teror orgutunun partisi olabilecegine inandiniz ya da olmasini kaniksadiniz mi

Patlamada ölenler arasında terör örgütleriyle ilişkili olanlar bu kanundan yararlanamayacak. Böyle bir bilgi var.

Valla kimse fotoğraf atamadığına göre yokmuş demek ki...
Takip ettiğim bi haber grubunda vardı. Bende bakıyorum sitelere hala.

Bu ülkede poşu takmak bile terör örgütü üyesi olduğunun kanıtı sayılıyorken böyle bir ayrım yapmaya kalkmak çok tehlikeli. Akıl işi değil.

Back