• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da ölenler şehit mi sayılacak?

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...lakete-surukluyor.865881/page-4#post-43005064 buyrun bahsettiğim yazışmaların hepsi burada ispatımıda buraya koyduguma gore musadenızle ders calısıcam laf sokmak isteyen ALINTI YAPARAK yazsın ortaya konuşmasın.ha bu arada sınırım ne akp li olmasına ne chp olmasına sınırlendıgım nokta işine gelınce ordan yazması işine gelmeyınce burdan yazması(.)

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...lakete-surukluyor.865881/page-4#post-43005064 buyrun bahsettiğim yazışmaların hepsi burada ispatımıda buraya koyduguma gore musadenızle ders calısıcam laf sokmak isteyen ALINTI YAPARAK yazsın ortaya konuşmasın.ha bu arada sınırım ne akp li olmasına ne chp olmasına sınırlendıgım nokta işine gelınce ordan yazması işine gelmeyınce burdan yazması(.)

aranızdakı muhabbetın ne oldugunu bılmıyorum laf sokmak ıcın alıntılamadım :) ama Saraylim Saraylim hdp ye oyumu verıcem dedı yazdıgınız an ılgımı cektı verdıgınız lınkten gırıp baktım
ben akp ıle alakalı tartıstıklarını gordum

M matmazeldepresif de hdp yı kınamış kı her yerde kınadıgını gordum ben hıc farklı yazdıgını gormedım hdp yı hep kınar
ben sızın bahsettıgınız gıbı bı cumle goremedım o nerde acaba yanlıs yere mı baktım bılemedım

Son düzenleme:
saraylım chp ye oy attım demıs kı ? hdp ye atmamıs kı
matmazelın soyledıgı bırseye kızmıs hdp ıle alakalı
matmazelle ben hdp gorusunde aynıyız
bu konuda keskın fıkırlı olmasına kızmıs saraylım
ayy ben yanlıs yerimı okuyorum :KK70:
tolin tolin

tamam sahsen ben hepsını teeek teeek okudum tolin tolin saraylım konusunda haklıymıssın
:KK70: Saraylim Saraylim hdp barajı aşmalı demıs şuan onun şokundan cıkamadım hala...
sende saraylımın bıcok yorumunu begenmıssın onuda gordum :)
amaaaaa M matmazeldepresif de buna kızmıs :KK66:

ben baska hıc bırsey gormedım
sahsen bazen soyle yanlıs anlasılmalar olabılıyor...
mesela kendımden ornek verım;
benım amcam buyuk bırlık partısı ılce baskanı rahmetlı muhsın yazıcıoglunu cok severım benım tam hayat gorusumu savunurdu; amcamla araları cok ıyıydı, ozamandan kalma bana verdıgı anısı en ozel yerde durur....
memleketım antep e ılk anap partısını getırende annemın dayısı :KK70: annem chp lı,babam akp lı,ben 18 yasımdan berı bu 3 partıyede oy verdım :KK70: hıcbırısıde bana oyunu kıme verdın demedı :)
mesela ;oy verdıgım, dusuncesını mantıklı buldugum bı partı sonra yanlıs bı soylem yaparsa bı sarsılıyorum oy veresım gelmıyor...

sunu soyleyebılırım kı chp nın basında oldurulmeseydı ve muhsın yazıcıoglu olsaydı ozaman bambaska olurdu hersey
sımdı ben hem akp ıcın hem chp ıcın hem bbp ıcın yazabılırım
ucunede oyumu verdım :KK70: ucundede kendımı soz sahıbı bulurum e bu benım dönek oldugumumu gosterıyor ???
bu bı oyle bı boyle oldugumu gostermezkı ? degıl mı ?
boyle cok seslı ve cok renklı bı aılede buyumus bırı olarak terorıst ılan edılmedıgıme suan sukrettım dıyebılırım...

Son düzenleme:
Sinirden kopuruyor suan oy derdine yaptiklari rezillige bak ya ne sehidi onlarin destekledigi
Insanlar ayni zamanda cocugu yanindayken vurdular o sehit iste bunlar degil!!! Barismis! Baris mitingiydi de neden bir
Tane turk bayragi yoktu o koca alanda?
Bura kanli meydan diye tepinkrlerken patladi o bomba kanli meydan da mi baris olacakmis ?!
Sehit mehit degil onlar ölü sadece!!!!
Dunya kadar hak tanidilar zaten fazlasiyla hak almislardi birde bunlar eklendi
O kadar cok kisi ölduki iclerinde saf saf baris mitingi die giden yada gecerken ugrayan yada ne bileyim bi sekilde dahil olup etkilenen gercekte onlarla ayni dusuncede olmayan insanlar vardir onlara yazik oldu onlarin ailelerine yazik oldu ..

benım amcam buyuk bırlık partısı ılce baskanı rahmetlı muhsın yazıcıoglunu cok severım benım tam hayat gorusumu savunurdu; amcamla araları cok ıyıydı, ozamandan kalma bana verdıgı anısı en ozel yerde durur....

sunu soyleyebılırım kı chp nın basında oldurulmeseydı ve muhsın yazıcıoglu olsaydı ozaman bambaska olurdu hersey
sımdı
ben hem akp ıcın hem chp ıcın hem bbp ıcın yazabılırım
ucunede oyumu verdım :KK70: ucundede kendımı soz sahıbı bulurum e bu benım dönek oldugumumu gosterıyor ???
bu bı oyle bı boyle oldugumu gostermezkı ? degıl mı ?
son sorudan başlıyorum.
bence gösterir. AKP, CHP ve BBP'den bahsediyorsunuz çünkü. 3 ayrı parti, 3 ayrı ideoloji.
her şeyden önce BBP MHP'den çok daha sert bir çizgidedir. örneğin MHP'ye oy verip BBP'ye geçseniz ya da başka milliyetçi bir partiye. sizin ideolojiniz bellidir.
aynı şey AKP SAADET partisi için de geçerlidir. Örneğin Saadet Siyasal İslamcı bir partidir, AKP daha milliyetçi ve liberal çizgidedir, ama ortak bir tabanları vardır ve oradan ayrışmışlardır.
CHP, DSP eş çizgidedir, bugün sırf DSP barajı aşamıyor diye CHP'ye oy veren çok DSP'li var, biri de benim annem.
aynı şey kısmen ÖDP ve HDP için de geçerlidir.
hadi çok zorlayalım ve MHP AKP de diyelim, ne de olsa AKP'nin içinde eski MHP'liler de var ama AKP-CHP cıks olmaz.
iki ayrı uç onlar.

son sorudan başlıyorum.
bence gösterir. AKP, CHP ve BBP'den bahsediyorsunuz çünkü. 3 ayrı parti, 3 ayrı ideoloji.
her şeyden önce BBP MHP'den çok daha sert bir çizgidedir. örneğin MHP'ye oy verip BBP'ye geçseniz ya da başka milliyetçi bir partiye. sizin ideolojiniz bellidir.
aynı şey AKP SAADET partisi için de geçerlidir. Örneğin Saadet Siyasal İslamcı bir partidir, AKP daha milliyetçi ve liberal çizgidedir, ama ortak bir tabanları vardır ve oradan ayrışmışlardır.
CHP, DSP eş çizgidedir, bugün sırf DSP barajı aşamıyor diye CHP'ye oy veren çok DSP'li var, biri de benim annem.
hadi çok zorlayalım ve MHP AKP de diyelim, ne de olsa AKP'nin içinde eski MHP'liler de var ama AKP-CHP cıks olmaz.
iki ayrı uç onlar.
@HayyaL sende okursan sevınırım
ılk oy verdıgım partı bbp yasım 18
sonra akp
sonra chp
ılkınde ogrencıydım
sonra okul bıtmıs hayata neden geldıgımı sorgulayan bırıydım
sımdı meslek sahıbı ve evlıyım
yanı bence bu 35 yas ustu bırı her oyunu baska partıye verırse döneklık olur
:KK66:
bbp basında hala muhsın yazıcıoglu olsaydı hala ona verırdım adamı öldurduler
tayyıbın soylemlerı degıstı goz yumdugu seyler oldu
partı savunmak adına goz gore gore yanlısla yurumektense dogruyu bulmak onemlı

son sorudan başlıyorum.
iki ayrı uç onlar.
Kesinlikle katılıyorum.
Bana da nedense CHP ve BBP çok uç geliyor.
İki uç. Birbirlerinin ideolojilerinde bağlanma noktaları ya da ortak bir amaçları dahi yok.

ılk oy verdıgım partı bbp yasım 18
sonra akp
sonra chp
ılkınde ogrencıydım
sonra okul bıtmıs hayata neden geldıgımı sorgulayan bırıydım
sımdı meslek sahıbı ve evlıyım
yanı bence bu 35 yas ustu bırı her oyunu baska partıye verırse döneklık olur
:KK66:
bbp basında hala muhsın yazıcıoglu olsaydı hala ona verırdım adamı öldurduler
tayyıbın soylemlerı degıstı goz yumdugu seyler oldu
partı savunmak adına goz gore gore yanlısla yurumektense dogruyu bulana kadar denemeyı tercıh ederım
bilemedim, şimdi. ben ilk oy kullandığımdan beri hep aynı partiye oy veriyorum. ondan garip geliyor olabilir elbette. Montaigne'in bir sözü vardır, çok severim: "Kafalarımız, düşüncelerimiz içinde yer değiştirebilsinler diye yuvarlaktır" diye. sizinkiler yer değiştirmiş demek ki :KK54:

bilemedim, şimdi. ben ilk oy kullandığımdan beri hep aynı partiye oy veriyorum. ondan garip geliyor olabilir elbette. Montaigne'in bir sözü vardır, çok severim: "Kafalarımız, düşüncelerimiz içinde yer değiştirebilsinler diye yuvarlaktır" diye. sizinkiler yer değiştirmiş demek ki :KK54:
herseyın etkısı var dusuncelerın degısmesınde
kı dusunceler degısebılır
zira degısmeyen tek sey degısımdır madem özlü sozlere ılgınız var
bakın hala soyluyorum
ılk oy verdıgım buyuk bırlık partısıydı
muhsın bey yasasa hala o partıye oy verıyor olurdum
bunda bı degısıklık yok
suan benım dusuncemı yansıtan bı partı yok
ee nasıl yapcaz ozaman
bende oy vermek ıcın yaptıklarına bakıyorum yapacaklarına ornek oldugu ıcın
ona gore degerlendırıyorum
yanı
dönek olmak bukadar kolay degıl
zira oyle olsaydı sevgılımızden vazgectıgımız ıcın
okulumuzdan vazgectıgımız ıcınde DÖNEK OLURDUK :KK66:

herseyın etkısı var dusuncelerın degısmesınde
kı dusunceler degısebılır
zira degısmeyen tek sey degısımdır madem özlü sozlere ılgınız var
bakın hala soyluyorum
ılk oy verdıgım buyuk bırlık partısıydı
muhsın bey yasasa hala o partıye oy verıyor olurdum
bunda bı degısıklık yok
suan benım dusuncemı yansıtan bı partı yok
ee nasıl yapcaz ozaman
bende oy vermek ıcın yaptıklarına bakıyorum yapacaklarına ornek oldugu ıcın
ona gore degerlendırıyorum
yanı
dönek olmak bukadar kolay degıl
zira oyle olsaydı sevgılımızden vazgectıgımız ıcın
okulumuzdan vazgectıgımız ıcınde DÖNEK OLURDUK :KK66:
estağfurullah, ben size asla dönek demedim, öyle anladıysanız, özür dilerim. zaten verdiğiniz oyu sorgulamak benim haddim değil.
siz partiler arasında bir kıyas yaptığınız için ben kendi fikrimi yazdım.
AKP'ye olan düşüncelerim bellidir, ben bir kere bile, neden AKP'ye oy veriyorsun diye sormadım kimseye, beni ilgilendirmez çünkü.
yine de anladığım kadarıyla siz ideolojik olarak CHP'ye çok yakın durmuyorsunuz. bilmem yanılıyor muyum?
elbette isterseniz cevap vermek zorunda değilsiniz ama bir şeyi merak ettim, BBP'ye niçin oy vermiyorsunuz, soruyorum çünkü benim takip ettiğim bir parti değil, mevcut başkanlarının adını bile bilmiyorum. nesini yanlış gördünüz?

estağfurullah, ben size asla dönek demedim, öyle anladıysanız, özür dilerim. zaten verdiğiniz oyu sorgulamak benim haddim değil.
siz partiler arasında bir kıyas yaptığınız için ben kendi fikrimi yazdım.
AKP'ye olan düşüncelerim bellidir, ben bir kere bile, neden AKP'ye oy veriyorsun diye sormadım kimseye, beni ilgilendirmez çünkü.
yine de anladığım kadarıyla siz ideolojik olarak CHP'ye çok yakın durmuyorsunuz. bilmem yanılıyor muyum?
elbette isterseniz cevap vermek zorunda değilsiniz ama bir şeyi merak ettim, BBP'ye niçin oy vermiyorsunuz, soruyorum çünkü benim takip ettiğim bir parti değil, mevcut başkanlarının adını bile bilmiyorum. nesini yanlış gördünüz?
suan hıcbı partıye yakınlık duymuyorum
zamanın türkeşi chp de olsaydı
zamanın muhsını chp de olsaydı
yada chp nın basına keske oyle adamlar gelse ümidi içindeyım acıkcası...
dın ıle devlet ıslerının bırbırıne karıstırılmasına kesınlıkle karsıyım
bunu en ıyı yapan rahmetlı muhsın yazıcıogluydu
tayyıp bunu abarttı
bı genc olarak bazı seylerı benı urkuttu ...
kemal kılıcdaroglu ıkı lafı bı araya getırıp dersıne calısıp guzel guzel partısının basında durmuyor
oda ıcıme sınmıyor
yanı benım ıcın suan kotulerın ıcınden en ıyıyı secmek kalıyor
bunun ıcınde yaptıklarına bakıyorum
bol bol sıyasal bılgıler polıtıkası okudum oy vermek ıcın yahu :KK70:
kım ne yapmıs ne katmıs maddı olarak ne yemıs ne yememmıs dıye
kendımde ılgılı kesın olarak bıtek sunu soyleyebılırım kı
tek oy vermeyecegım partı hdp ve türevıdır :KK66:
gercekden durusuna ınandıgım bı adam chp veya akp farketmez basına gecerse seve seve oyumu verıcem
zıra sunuda soylıyım akp mılletvekılı aslında chp lıde olabılıyor
ya da tam tersı :KK66:

Son düzenleme:
N nscckts okudum yazdıklarını.
Bana nedense bugüne kadar yazdıklarından mhpli gibi gelmiştin o yüzden chp seçmeni olmana şaşırdım elbette herkesin özgür iradesi.
Hayırlısı olsun... Umarım kullandığımız her oy ülkemizin geleceği için bir ışık kaynağı olur.

N nscckts okudum yazdıklarını.
Bana nedense bugüne kadar yazdıklarından mhpli gibi gelmiştin o yüzden chp seçmeni olmana şaşırdım elbette herkesin özgür iradesi.
Hayırlısı olsun... Umarım kullandığımız her oy ülkemizin geleceği için bir ışık kaynağı olur.
ınsallah...
hepımızın temennısı bu yonde olmalı
bu parlak ve kaygan zemınde hersey yanlıs anlasılmaya cok acık :)
okudugun ıcınde tesekkur ederım

Konuya donersek, Ankarada olenlerin sehit sayilmasi taraftari degilim. Terore verilen ne ilk kurban, bu gidisle ne de son olacaklar.. Ama ailelerine tazminat verilebilir, konusulmasi gereken aslinda bu. Devlet guvenlikte sinifta kaldi, MIT gorevini yapmadi, canli bombalar listeler ellerinde iken once bombalasinlar diye serbest birakildi, takip bile edilmedi, sonuc vahim.. Sorumlular hesap vermeli, ailelere tazminat verilmelidir.

suan hıcbı partıye yakınlık duymuyorum
zamanın türkeşi chp de olsaydı
zamanın muhsını chp de olsaydı
yada chp nın basına keske oyle adamlar gelse ümidi içindeyım acıkcası...
dın ıle devlet ıslerının bırbırıne karıstırılmasına kesınlıkle karsıyım
bunu en ıyı yapan rahmetlı muhsın yazıcıogluydu
tayyıp bunu abarttı
bı genc olarak bazı seylerı benı urkuttu ...
kemal kılıcdaroglu ıkı lafı bı araya getırıp dersıne calısıp guzel guzel partısının basında durmuyor
oda ıcıme sınmıyor
yanı benım ıcın suan kotulerın ıcınden en ıyıyı secmek kalıyor
bunun ıcınde yaptıklarına bakıyorum
bol bol sıyasal bılgıler polıtıkası okudum oy vermek ıcın yahu :KK70:
kım ne yapmıs ne katmıs maddı olarak ne yemıs ne yememmıs dıye
kendımde ılgılı kesın olarak bıtek sunu soyleyebılırım kı
tek oy vermeyecegım partı hdp ve türevıdır :KK66:
gercekden durusuna ınandıgım bı adam chp veya akp farketmez basına gecerse seve seve oyumu verıcem
zıra sunuda soylıyım akp mılletvekılı aslında chp lıde olabılıyor
ya da tam tersı :KK66:
anlıyorum.
ben örneğin Kemal Kılıçdaroğlunu ve duruşunu çok severim. Siyasette sakin, rahat ve ağzının ayarının bilen insan seviyorum. Rahmetli Ecevit'i de çok severdim, Rahmetli İsmail Cem'i de çok severdim. ikisi de öldü gitti.
Bahçeli'nin akçeli işlere bulaşmadığını bilirim, dürüst de bir insandır, ama benim için fazla agresiftir mesela.
ama Bahçeli'ye beslediğim sempatiyi ne Rahmetli Yazıcıoğlu'na beslerim, ne de Rahmetli Türkeş'e ikisi de benim sevmediğim bir ideolojiyi sever.
ikisi de rahmetli oldu, günahlarıyla, sevaplarıyla, hatalarıyla öldüler.
ama şunu söyleyebilirim, eğer Yazıcıoğlu ya da onun görüşlerini benimseyen biri CHP'nin başında olsaydı, gider baraj altında kalacağını bile bile DSP'ye oy verirdim.
elbette AKP milletvekili CHP'li olabiliyor, sayı Ertuğrul Günay bunun en bilindik örneğidir, peki siz Sayın Günay AKP'li iken, partinin sitesinde CHP'li olduğu döneme dair tek bir kelime olmadığını biliyor muydunuz? bu benim ilk öğrendiğimde inanılmaz garibime giden bir bilgiydi.

anlıyorum.
ben örneğin Kemal Kılıçdaroğlunu ve duruşunu çok severim. Siyasette sakin, rahat ve ağzının ayarının bilen insan seviyorum. Rahmetli Ecevit'i de çok severdim, Rahmetli İsmail Cem'i de çok severdim. ikisi de öldü gitti.
Bahçeli'nin akçeli işlere bulaşmadığını bilirim, dürüst de bir insandır, ama benim için fazla agresiftir mesela.
ama Bahçeli'ye beslediğim sempatiyi ne Rahmetli Yazıcıoğlu'na beslerim, ne de Rahmetli Türkeş'e ikisi de benim sevmediğim bir ideolojiyi sever.
ikisi de rahmetli oldu, günahlarıyla, sevaplarıyla, hatalarıyla öldüler.
ama şunu söyleyebilirim, eğer Yazıcıoğlu ya da onun görüşlerini benimseyen biri CHP'nin başında olsaydı, gider baraj altında kalacağını bile bile DSP'ye oy verirdim.
elbette AKP milletvekili CHP'li olabiliyor, sayı Ertuğrul Günay bunun en bilindik örneğidir, peki siz Sayın Günay AKP'li iken, partinin sitesinde CHP'li olduğu döneme dair tek bir kelime olmadığını biliyor muydunuz? bu benim ilk öğrendiğimde inanılmaz garibime giden bir bilgiydi.

gunay gıbı verılebılecek ısımler var...
ben ecevıtden zıyade esı rahşan hanımı baz alırım cunku asıl sıyasetcı oydu :) o adamıda pisi pisine öldurduler .
bende bahçelıyı fazla agresıf bulurum en basıtı herseye hayır dıyen adam yahu :) gecen gun bunla ılgılı hayıflanması daha da ılgınctı
bana gore rahmetlı muhsın yazıcıoglu daha naiftı :) kısıden kısıye gorusler gercekden cok degısıyor ...
aslında muhsın yazıcıoglu tam chp ye yakıscak adamdı ataturk un partısını en ıyı sekılde devam ettırebılecek adamdı
menemenı yakın dıyen önderın ızınden gıdersek kazanırız dıyordu ...
onun tek derdı dunyadakı tum turklerı bı araya getırmektı bunun ıcın proje yapmıstı pisi pisine ölduruldu
kısısel olarak tanıdıgım ıcın hakkında okadar net konusuyorum bılhassa agzından duydugum sozlerdı bunlar

aynı seylere ne kadar farklı bakan bursuru ınsanız :) bukadar cok renk ve dusunce guzel aslında
kemal kılıcdaroglu fazla sakın belkıde ondan kaybedıyor denız baykal ondan daha ıyıydı en azından ıyı bı muhalefettı
muhalefet ne kadar basarılı olursa ıktıdarda ayagını okadar denk alıyor

Son düzenleme:
gunay gıbı verılebılecek ısımler var...
ben ecevıtden zıyade esı rahşan hanımı baz alırım cunku asıl sıyasetcı oydu :) o adamıda pisi pisine öldurduler .
bende bahçelıyı fazla agresıf bulurum en basıtı herseye hayır dıyen adam yahu :) gecen gun bunla ılgılı hayıflanması daha da ılgınctı
bana gore rahmetlı muhsın yazıcıoglu daha naiftı :) kısıden kısıye gorusler gercekden cok degısıyor ...
aslında muhsın yazıcıoglu tam chp ye yakıscak adamdı ataturk un partısını en ıyı sekılde devam ettırebılecek adamdı
menemenı yakın dıyen önderın ızınden gıdersek kazanırız dıyordu ...
onun tek derdı dunyadakı tum turklerı bı araya getırmektı bunun ıcın proje yapmıstı pisi pisine ölduruldu
kısısel olarak tanıdıgım ıcın hakkında okadar net konusuyorum bılhassa agzından duydugum sozlerdı bunlar

aynı seylere ne kadar farklı bakan bursuru ınsanız :) bukadar cok renk ve dusunce guzel aslında
kemal kılıcdaroglu fazla sakın belkıde ondan kaybedıyor denız baykal ondan daha ıyıydı en azından ıyı bı muhalefettı
muhalefet ne kadar basarılı olursa ıktıdarda ayagını okadar denk alıyor
Menemen'i yakın hikayesi çoğunlukla yanlış bilinir. Atatürk emri vermiştir, sonra sakinleşince "bir daha böyle emirler verirsem uymayın, sonra tekrar sorun" demiştir. hatta ilk etapta emrin uygulanmasını engelleyen Rahmetli İsmet Paşa'dır.
Menemen acı bir olaydır ve Atatürk için Kubilay tam da yetiştirmek istediği bir cumhuriyeti temsil eder. Gericiler tarafından öldürülmesi Mustafa Kemal Paşa'nın çok sert tepki vermesine neden olmuştur.
yani Yazıcıoğlu'nun aksine Atatürk Menemen'i yaktırmamıştır, ki o dönemde yakın dese yakacak çok insan vardı ve belki biz bugün sorgulamaya başlamış olacaktık, neredeyse yüzyıl sonra.
görüyorum ki Türkler Enver Paşa'dan hiç ders almamış. Tüm Türkleri bir çatı altında toplayamazsınız.
her şeyden önce Türk dediğimiz kavram Orta Asya'dan bu yana değişti.
ikincisi şu an yazıştığınız ve konuşma içinde ya da kendisine sorulduğunda Türküm diyen bu kadın (bkz: ben) Türk değil.
ben çeyrek Acem çeyrek Arap Yarı Yunan'ım.
dolayısıyla biraraya topladığımız toplayacağımız insanlar bize bir Yunandan, bir Araptan daha yakın olmayacak. başka kültürlerle bir arada yaşamış, başka toplumlar onlar.
elbet aramızda bir tarihi birlik var, bu yüzden de her daim iyi ilişkiler kurmak, ortak çıkar bellemeye çalışmalıyız ama şu an Türklerin ümmete yönelik bir devlet kurmaya kendini adaması ne kadar manalıysa Türk Birliği de buna eş değer.
her ne olacaksak 783.563 km2 de Türk, Laz, Ermeni, Yahudi, Çerkes, Kürt, Süryani, Arap ile olacağız.
"biz" buyuz.
Birebir tanıdığınız, sevdiğiniz, saygı duyduğunuz ve kendisi de rahmetli olduğu için ben Yazıcıoğlu'nu naif bulmadığımı söylemekle yetineyim.
ha ölümüne gelince, Yazıcıoğlu bence de öldürüldü.

Menemen'i yakın hikayesi çoğunlukla yanlış bilinir. Atatürk emri vermiştir, sonra sakinleşince "bir daha böyle emirler verirsem uymayın, sonra tekrar sorun" demiştir. hatta ilk etapta emrin uygulanmasını engelleyen Rahmetli İsmet Paşa'dır.
Menemen acı bir olaydır ve Atatürk için Kubilay tam da yetiştirmek istediği bir cumhuriyeti temsil eder. Gericiler tarafından öldürülmesi Mustafa Kemal Paşa'nın çok sert tepki vermesine neden olmuştur.
yani Yazıcıoğlu'nun aksine Atatürk Menemen'i yaktırmamıştır, ki o dönemde yakın dese yakacak çok insan vardı ve belki biz bugün sorgulamaya başlamış olacaktık, neredeyse yüzyıl sonra.
görüyorum ki Türkler Enver Paşa'dan hiç ders almamış. Tüm Türkleri bir çatı altında toplayamazsınız.
her şeyden önce Türk dediğimiz kavram Orta Asya'dan bu yana değişti.
ikincisi şu an yazıştığınız ve konuşma içinde ya da kendisine sorulduğunda Türküm diyen bu kadın (bkz: ben) Türk değil.
ben çeyrek Acem çeyrek Arap Yarı Yunan'ım.
dolayısıyla biraraya topladığımız toplayacağımız insanlar bize bir Yunandan, bir Araptan daha yakın olmayacak. başka kültürlerle bir arada yaşamış, başka toplumlar onlar.
elbet aramızda bir tarihi birlik var, bu yüzden de her daim iyi ilişkiler kurmak, ortak çıkar bellemeye çalışmalıyız ama şu an Türklerin ümmete yönelik bir devlet kurmaya kendini adaması ne kadar manalıysa Türk Birliği de buna eş değer.
her ne olacaksak 783.563 km2 de Türk, Laz, Ermeni, Yahudi, Çerkes, Kürt, Süryani, Arap ile olacağız.
"biz" buyuz.
Birebir tanıdığınız, sevdiğiniz, saygı duyduğunuz ve kendisi de rahmetli olduğu için ben Yazıcıoğlu'nu naif bulmadığımı söylemekle yetineyim.
ha ölümüne gelince, Yazıcıoğlu bence de öldürüldü.
turklukten kastım o degıldır kımse has kan turk degıldır kı
bende türkmenım bı tarafımda arap mesela
turklerı bı araya toplamaktan kastı bambaska
ırkcılıktan degıl
nobel odulu alan mardınlı bılım adamı bıle turkıyede degıl
anlatabıldım mı :) amac bu...

turklukten kastım o degıldır kımse has kan turk degıldır kı
bende türkmenım bı tarafımda arap mesela
turklerı bı araya toplamaktan kastı bambaska
ırkcılıktan degıl
nobel odulu alan mardınlı bılım adamı bıle turkıyede degıl
anlatabıldım mı :) amac bu...
yok onu anladım. sadece bence Türkleri bir araya toplama, bir devlet, ya da bir organizasyon, mesela Türkmen Birliği, çok efektif bir şey değil. ama bence değil, fikrinizdir, saygı duyarım.

Back