• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da ölenler şehit mi sayılacak?

fenerbahce_yikilmaz_by_gokhanbarlas-d50bl4z.jpg

Olmazsa olmazdı.

Ya cok komik...
Geneli 20-30 yas arasi gencler veya anamiz babamiz yasinda insanlar can verdi. Siz olmeyi bayilmak mi sandiniz acaba? Yok onlar artik yok. Polislerimiz, askerlerimiz gibi gittiler onlar da. 100 insan can verdiyse en az 500 kisi annesini, babasini, evladini kaybetti. 500 kisi agliyor su an bir yerlerde hanimlar. Ben cok dindar biri degilim. Ve bu yuzden dindar insanlar bana hep acimasiz, duygusuz, merhametsizmisim gibi muamele yapiyor.
Ama ben sehitlere de aglarim, terore kurban verilenlere de. Cunku bi yerlerde birileri nefessiz kaldi, bunu dusunurum.
Dindar oldugunu dusunen insanlar, en merhametli en duygusal olmasi gereken insanlar hem de kadinlar burda kalkmis hayyiiiiiirrr onlari sehir saydirmaaaaammmm!!!!!!!! diyor.
Yahu sen kimsin kardes ?
Pardon sen kimsin peygamber mi Allah mi tovbe tovbe.
Sen kimsin sehitligi falan sorguluyorsun cok dindar arkadasim, sen buna nasil karar veriyorsun, hani inancliydin bacim sen?
Sen parca parca olmus kucuk bedenler uzerinden vicdanini tatmin ediyorsun sadece, sen uzulmezsin kardesim sen olen insanlari oyun gibi gorursun. Karsi taraftan olen olursa sen kazanirsin, sen iste bu kadar basitsin kardes.
Ben sizin askerlerimize, polislerimize de uzuldugunuzu dusunmuyorum. Eger uzulseydiniz 20 yasinda gencecik fakir fukara torpili olmayan o yuzden tayni doguya cikmis askerlere, polislere bir asker daha olmesin, bir polis daha olmesin diye baris isterdiniz, kraldan cok kralci olup savasi koruklemezdiniz.
Tekrar soyluyorum olenler genclerdi, masum insanlar, sadece senden farkli dusunuyorlardi hepsi bu. Insandi onlar, insan. Kimsenin cennetine cehennemine siz karar vermeyin artik yeter.

Kimsenin cennetine cehennemine siz karar vermeyin
Allah katında şehit olurlarmı olmazlarmı Allah bilir, haşa ona bi sözümüz yok, zaten devlet şehitsin derse direk cennete gitmiyorlar, sadece burda farklı haklar elde ediyorlar, üzüldüğümüz askerlerimizi polisimizi öldürenlere bu haklar verilmesin diyoruz.

Allah katında şehit olurlarmı olmazlarmı Allah bilir, haşa ona bi sözümüz yok, zaten devlet şehitsin derse direk cennete gitmiyorlar, sadece burda farklı haklar elde ediyorlar, üzüldüğümüz askerlerimizi polisimizi öldürenlere bu haklar verilmesin diyoruz.

Hmm dusuncelerini ifade etmek istersen olen babalarin evlatlari ac kalsin... Cok insani bi dusunce hanimefendi, dunyadan bihaber yuzlerce cocugun bogazindan lokma gecmesin bence de cok dogru!
Ordaki insanlar pkkli falan degil hanimefendi solcular, sendika mensuplari. Ideoloji farki var sadece hepsi bu.
Solcu babalarin cocuklari aylik kiytirik bi maasi hak etmez ama di mi? Ölsün onlar... Ne diyeyim ki size Allah insanin kalbini karartmasin sonucu katlanilamaz oluyor.
Bir gun sizin esiniz de ölebilir bir teror eyleminde illa eylemde olmasi gerekmez ordan geciyordur mesela kurban gider, ya da dini bir mitingde de teror eylemi olabilir o zaman birileri de sizin cocugunuzun bogazindaki lokmayi cekip almak icin var gucuyle cabalayabilir bunu unutmayin bence.

Bir gun sizin esiniz de ölebilir bir teror eyleminde
benim eşim terör eyleminde ölürse Allah'ın izniyle şehit olur.
yine birşeyi kaçırıyorsunuz, oradaki teröristlerden bahsettim. yani pkklı olanlardan. benim ideolojimi savunmayanlar demedim.

Ölen insanlarin sehit sayilip sayilmamasini tartismaktan daha önemli, ülkemizde ölümleri nasil yok ederiz, nasil bir önlem almaliyiz ?
Bir daha böyle derin trajedi sahneleri yasyamayalim diye ne tedbirler almaliyiz olmaliydi. umurumda degil ister sehit sayilsin ister sayilmasin. Ben insanlar ölmesin diyorum, buna cözüm bulun diyorum !
Normalinde o bölgeye AKP, MHP, CHP, HDP tüm partiler gidip elele biz bir bütünüz, halkimiz tarafindan meclise secilmis insanlariz. Üzgünür ve bir daha olmamasi icin size söz veriyoruz desinler isterdim.
Ölmüs artik, onlarla birlikte aileleride, Daha ne geri getirebilirki ??? Sehitligimi ???

Şehit sayılma olayına bende karşıyım, gereksiz bir yaklaşım buluyorum. orada ölen sivil polisi yine şehit say kabul ama sivil vatandaşlar için gereksiz bir durum.

Hmm dusuncelerini ifade etmek istersen olen babalarin evlatlari ac kalsin... Cok insani bi dusunce hanimefendi, dunyadan bihaber yuzlerce cocugun bogazindan lokma gecmesin bence de cok dogru!
Ordaki insanlar pkkli falan degil hanimefendi solcular, sendika mensuplari. Ideoloji farki var sadece hepsi bu.
Solcu babalarin cocuklari aylik kiytirik bi maasi hak etmez ama di mi? Ölsün onlar... Ne diyeyim ki size Allah insanin kalbini karartmasin sonucu katlanilamaz oluyor.
Bir gun sizin esiniz de ölebilir bir teror eyleminde illa eylemde olmasi gerekmez ordan geciyordur mesela kurban gider, ya da dini bir mitingde de teror eylemi olabilir o zaman birileri de sizin cocugunuzun bogazindaki lokmayi cekip almak icin var gucuyle cabalayabilir bunu unutmayin bence.[/QUO diazz hanım yoldan geçerken ölünce şehit pek olunmuyor genelde bildiğim kadar.

bu konuda size katılıyorum.
solcular pkk lı değildir.
hatta bu vatanı bizden çok sevdiklerine eminim.
ama o gun orada bu vatanı bölmek isteyen yatarıklarda vardı diaz hanım

Bahaneler cok, baris istemek icinde, baris istememek icinde.
Zeki ve akilli ülkeler refah icinde mutluluk icinde yasiyor, kafasini kullanamayan ülkeler, hep agliyor, acilar yasiyor bmbalar patliyor, insanlar ölüyor, kin, nefret, önyargi ile örtünmü vatanseverleri hic bir zaman anlayamayacagim.
ISID bir terör örgütüdür
PKK bir terör örgütüdür ! Bunlari tartismaya gerek yok dünya alem biliyor.
Ama birakinda artik bunlara alet olmayalim ve bizim kardesliligimiz, huzurumuzun, barisimizin arasina bunlar giremesinler. gelin baris ve birlik icinde hepimiz ülkemizi koruyalim, savunalim. Ama 13 % oy almis bir partiye pkk dersen o Zaman barisi elde etmemiz zor. Bunu anlatmaya calisiyorum. Kurnaz olun, iyilikle cözülsün hersey. Bir bayrak altinda yasayalim ama icinde kürtüde olsun, aleviside, lazida olsun suniside !

benim eşim terör eyleminde ölürse Allah'ın izniyle şehit olur.
yine birşeyi kaçırıyorsunuz, oradaki teröristlerden bahsettim. yani pkklı olanlardan. benim ideolojimi savunmayanlar demedim.

Dedigim gibi cok dindar biri degilim ama cok sevdigim bir islami hikaye ve hadis var. Sahabenin ismini tam hatirlayamiyorum ama savas zamaninda karsi taraftan kelime-i sehadet getiren birini oldurdugunu Hz. Muhammed'e anlatiyor, peygamber de ona kelime-i sehadet getirmis madem niye oldurdun diyor. Sahabe elimdeki kilictan korkup kelime-i sehadet getirdi, yurekten soylemedi diyor. Hz. Muhammed de sunu diyor : " Nerden biliyorsun, kalbini mi yaripa baktin?".
Harika bi hikaye bence bu, ders almak isteyen cok ders alir.
Pardon hanimefendi patlama aninda insanlarin beynini mi kalbini mi yarip baktimiz da pkkli oldugunu anladiniz, yoksa elinizde dagda kalasnikoflu resimleri mi var?

o gun orada bu vatanı bölmek isteyen yatarıklarda vardı
Haklisin, kesin varlardi, ama onlar vardi diye hepsini vatani bölmek icin orada idiler dememiz yanlis olur. Yoksa cok haklisin ! Ama o azinligida biz kenetlenirsek, onlara firsat kalmaz ! Kale icten yikilir distan degil.
Biz kale olarak icten saglam duracagiz, onlarin ne provokasyonlarina gelecegiz, nede yapmak istediklerini savunacagiz. Bizler barisi ve bir bayrak altinda yasamayi sectigimizi onlara gösterecegiz.

diazz diazz ne güzel bir ayetmis o öyle. Aynen biz hep insanlari yargilamayi cok severiz ama yüregini bilemeyiz.

İlle de muhalefet olucak dimi ?
İnsani dusunceymiş.
Oradakiler de insanmış..
Ordakilerin hepsi masum değildi..
HDP bile değil PKK bayrağıyla katılmışlar yürüyüşe..
Hdp bile değil bak hdp..
Hdp olsa; bi kaç iyi söze inandılar derdim..
Adam çünkü edebiyat parçalıyor..
Ama orda PKK bayrağı vardı..
Her kürt hdpyi destekleyebilir ama pkkyı destekleyemez..
Pkklılar ölüpte benim abimr kardeşime babama amcama sayıma enişteme eşime sevgilime komşuma namlu tutucak ?
Bende eveetttt barış mitingi dicem.
Yok öyle bi dünya !
Orda masumlar vardı amenna.
Ama terörü destekleyenler de vardı.
Benim isyanım teröristin cebine para girmesi..
O giren parayla da senin benim evime acı keder hüzün girmesi..
Bu konuda eğer acımasızsam.
Evet acımasızım..
Evet hainim.
Evet insani duygularımı köreltmişim..

Gidip gerilla kamplarına para yardımı yapmakla ben bi fark göremiyorum..

Dedigim gibi cok dindar biri degilim ama cok sevdigim bir islami hikaye ve hadis var. Sahabenin ismini tam hatirlayamiyorum ama savas zamaninda karsi taraftan kelime-i sehadet getiren birini oldurdugunu Hz. Muhammed'e anlatiyor, peygamber de ona kelime-i sehadet getirmis madem niye oldurdun diyor. Sahabe elimdeki kilictan korkup kelime-i sehadet getirdi, yurekten soylemedi diyor. Hz. Muhammed de sunu diyor : " Nerden biliyorsun, kalbini mi yaripa baktin?".
Harika bi hikaye bence bu, ders almak isteyen cok ders alir.
Pardon hanimefendi patlama aninda insanlarin beynini mi kalbini mi yarip baktimiz da pkkli oldugunu anladiniz, yoksa elinizde dagda kalasnikoflu resimleri mi var?
neden bu kadar hiddetlisiniz anlamadım?
ben şu, şu ve şu pkklı mı dedim? içlerinde olduğunu biliyoruz, onlardan bahsettim. elimde fotoğrafları yok elbet kimsenin içini bilemem. hadi genellemiyorum, savcıyı öldürenlere destek olanlar gözümde terörist.

Back