Ankara’da HSG Yaptıranların Deneyimlerine İhtiyacım Var !

mervearsy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2018
129
55
33
Merhaba hanımlar,

Ankara’da HSG (rahim filmi) çektirmeyi düşünüyorum ve bu işlemi yaptıranlardan bilgi almak istiyorum. Hangi hastanede çektirdiniz, ücret bilgisi nedir ve memnun kaldınız mı? Paylaşacağınız tecrübeler benim için çok değerli olacak.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bende aynı konu üzerinde araştırma yapıyorum fiyat aldığım bazı hastaneler var. Ortalama 10-15 bin arası ama doktor önerisi lazım benim içinde. Takipteyim

Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Ben de araştırma aşamasındayım ve birkaç hastaneden fiyat aldım. Anestezi de ekstra ücret ekliyor sanırım. Acaba anestezi olmadan çektiren var mı? Çok acılı bir işlem mi, bu konuda da bilgi alabilirsem çok sevinirim.

Şöyle söylim ben bugün İstanbul’da devlet hastanesinde çektirdim toplam 10 dklık bir işlem ben muayeneden bile korkan biriydim ve gram korkulacak bişe değilmiş şu an ağrım bile yok ağrı kesici aldım onu bile içmedim bence hiç gerek yok özele o kadar para vermeye :)

Merhaba ben etlik zübeyde hanim da cektirdim hsg mi. Anestezisiz bir sekilde cekildi. Ben kontrole o hastaneye gitmistim ve orda devam ettim. Acikcasi bende basta özele gitmeyi düşündüm dr.um hic özele para verme cabucak olur biter diye beni biraz cesaretlendirdi.
İslem acısız dersem yalan olur. Illa ki ağrı oluyor. Sonucta tüplerinize bir anda basınçlı madde gönderiliyor. Acı ağrı oluyor. Ama dayanilmayacak ve dakikalarca süren bir islem degil. Regl agrisi illa ki cekmissinizdir. Regl ağrısının en yogun oldugu anı vardır ya o ağrıyı 15 20 saniye falan 2 veya 3 defa yaşadığınızı düşünün. Eski dönemlerdeki korkutucu sekillerde yapilmiyor ben ilk arastirdigimda vazgecmistim öyle soyleyim. Ama o kadar zor islem degil. Anlık agri oluyor sonrasinda da eve gecince azicik arada sızlıyor gibi oluyor kasıklar.
Tavsiyem islem esnasinda tok olmanız sekeriniz tansiyonunuz düşebilir, benim basima geldi ben genel olarak igneden falan korkan biriyimdir o esnada da elimde olmadan kendimi kasıp korkuttum sonrasinda sekerim ve tansiyonum düşmüştü meyve suyu icip aninda müdahale sayesinde yıkılmadım az uzanmistim islemden çıkınca hastanede.
Kisaca korkmayin ama ağrısız sıfır Acı diye birsey de yok. Illa ki agri olacak çünkü net görünsün filmde diye etkili basınçlı islem yapmaları gerekiyor. Dayanilmayacak birsey asla degil.

Merhabalar, bugün çektirdim bende. Lokman Hekim Sincan hastanesimde çektirdim Anestesisiz olarak çektirdim. İla alerjim olduğu için anestezi istemedim ama anestezili olsaydı keşke. Fiyatı 5972₺

Merhaba. Devlet hastanesinde mi yaptırdınız bu işlemi. Şayet devlet hastanesınden yaptırdıysanız ne bir ücret ödediniz mi ve malum sıra almak cok zor şu an devlet hastanelerinde nasıl ravdevu oluşturabıldınız.

Merhaba, devlet hastanesinde cektirdim evet. Regl oldugunuz gün arayip randevu aliyorsunuz, eger o ay icinde musaitlik varsa veriyorlar ama gec kalirsaniz aramak icin bir sonraki aya kaliyor.
Arayacaginiz numarayi muayeneye gittiginizde size doktorunuz veriyor.
Herhangi bir ücret ödemeden işlemi yaptırıyorsunuz. Eger anestezi almadan yaptirmayi düşünüyorsanız benim düşüncem hic bosuna özele gitmeyin.
Ama anestezili düşünüyorsanız o zaman zaten mecbur özele gidilmesi gerekiyor devlet anestezili yapmiyor bu işlemi.
Genelde bir sekilde randevu bulunuyor bu arada.

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Ayarlayabilirsem muhakak devlet hastanesınde çektiririm. Çünkü özelde bu işlem 10 bin tl. Hsg çektrdikten sonra muhtemelen aşılama deneyeceğim. Özelde bir doktora göründüm ben. Tüplerim açık mı değil mi diye şu ana kadar hiç kontrol edilmesini gerektiği söylenmedi bana. Açıkcası aşılamayı özel de mi yoksa devlette mi yaptırsam onu da bilmiyorum. Devlette nasıl işliyor süreç onu da bilmiyorum :) İnsan karşılaşmadan başına gelmeden bilemiyor. Burda forumda dolaşırken bir kaç kişi hsgden sonra kendiliğinden gebeliğin oluştuğunu yazmış. Fakat benim eşimin ileri hareketinde problem var benimde pcos var. Aşılama ilk etapta mantıklı geldi. Doktorda önerdi.

Rica ederim ne demek
Dedigim gibi anestezisiz düşünüyorsanız bence bosuna özele para vermis olursunuz. Devlette de ayni islem yapılıyor ücret odemiyorsunuz. Birazcik agri sancı olabiliyor ona hazırlıklı olmanizi tavsiye ederim
Ben size ufak bilgi vereyim madem yeni basliyorsunuz bu islere, bende ilk hsg cektirerek baslamistim zaten drlarin ilk istegi o oluyor tüpler açık degilse yapilan tüm asilamalar vs bosa gider.
Insallah tupleriniz açıktır
Ben devlette aşılama yaptırdım. Süreç devlette de özelde de ayni ilerliyor. Ilac veriyorlar ilaci kullaniyorsun 5 gün falan sonra kontrole cagiriyorlar vajinal muayene ile yumurtalarin büyümüş mü diye bakiyorlar. Istenen büyüklük 17mm ve üzeri. Bu seviyelere gelene kadar hapla basladiysan tedaviye ekstra hap kullanmiyorsun 5 gun kullanip sonra 2şer gün arayla falan kontrole cagiriyorlar yumurtan yeterli boyuta ulaştığında catlatma ignesi veriyorlar. Igne ile tedavi olursan da yumurta yeterli boyuta gelene kadar igneyi vurmaya devam ediyorsun.
Sonra catlatma ignesi vurduruyorsun ve 36 saat sonra aşılama islemi icin esinle gidiyorsun. Eşten alınan örnek kisa bir işlemle vajinal yolla sana gönderiliyor, 20 dk civarında uzaniyorsun sonra evine gidiyorsun. Cok ayakta kalmamani dinlenmeni tavsiye ederim. Onca emek veriliyor bosa gitmesin
Bizde de sebepsizdi mesela olmamasi, eşimde de bir sorun yoktu bende pcos vardi yalnizca. Ama pcos gebelige engel degil bunu baştan söyleyeyim. Drlar bunu önemsemiyor. Sadece beslenmene dikkat etmeni biraz da hareket etmeni istiyor. Ben de son aşılamamdan sonra hamileyim şükür bizim aşılama ile mi dogal yolla mi oldu henüz net degiliz bu konuda ama vesilesi aşılama kisaca korkma pcos gebelige engel degil. Benim bir cok arkadasim dogum yapti pcos olup. İçini ferah tutmak önemli.
Son olarak da, bence bir kez devlette aşılama yaptır bir kez de özelde yaptir imkanın varsa.
Ama tutmama durumu olursa devlette devam edip yeniden devlette aşılama yaptirmani tavsiye ederim. Çünkü devlette aşılama yaptığında raporlu tüp bebek tedavisi olabiliyorsun sartlarin uyarsa. Normalde t.bebek su an 100binden fazla sanirim devlette 3te biri gibi fiyata hatta daha uyguna olabiliyorsun.

Cabucak bebişin sana gelsin insallah

Tekrar çok teşekkür ederim :) Öncelikle devlette yapmak isterim bu işlemi ama sıra bulmak vs beni çok yorar mı diye düşünmeden edemiyorum ve devlette yarı özel gibi bir şey oldu. Pcosum ama bebeğim olmayacak diye hiç düşünmedim şu zamana kadar Allahın izniyle olur inşallah. Tavsiyelerin ve verdiğin bilgiler için gerçekten çok sağol inan bana da bir fikir olacak bu yazdıkların. Buna göre bende yapacak olduklarıma yön veririm. Adet olmayı beklıyorum yaklaşık 8 gün sonra adet olacağım. Hepimiz için hayırlısı inşallah :)

Rica ederim bende gectim bu yollardan cok aradim bazi sorularin cevaplarini..
Gidecegin hastanede infertilite bölümüne gitmen gerekiyor. Bu bölümde de randevu bulmak zor degil. Genelde istedigin güne randevu aliyorsun. Sadece hsg cektirmek icin hemen araman gerekiyor. Ona da 1 ay degilse 2.aya randevu bulursun.
Zaten asilama basladiginda randevusuz gidiyorsun artik. Sadece ilk muayenene randevulu gitsen yetiyor. Sonrakilere dr 2 gün sonra gel diyor mesela gidiyorsun. Cok randevuyla işin de yok. Bence oncelikle devlette dene. Sonrasina bakarsin

Tamam o zaman dediğiniz gibi yapayım ben ilk deneme devlette olsun. 2. deneme özelde doktorum var onunla beraber denerim. :) normalde tamamlayıcı saglık sıgortası yaptırdım gecen sene dogum teminatlı fakat bu sene fiyatlar cok uçmuş gebelıkde oluşmadı. Belki hemen oluşmaz yine bir kaç ay denemek zorunda kalırız diye dedim sadece muayene kısmını sigorta yaptıralım. Allah nasip ederde bebek sahibi olursak acil durum gerektiren yerde özelde muayene olurum. Doğum da nasıp kısmet olursa devlette olurum.. Allah bebişinizi sağlıkla kucagınıza almayı nasıp etsin inşaallahh :)

Aynen bence de önce devlette deneyip olmazsa özelde denersin. Zaten tecrübe sahibi olunca daha kolaylasiyor ilk basta zor geliyor bilmedigin icin. Sigortalar bu yıl cok artmis fiyatları hele de dogum teminatli olanlar. İnşallah gönlünce olsun hersey aminn çok teşekkür ederim inşallah Allahım saglikla kavustursun bebegimize en kisa zamanda sende kavusursun inşallah

Amiiiinn inşallahh sağlıkla :)

Merhabalar yorumlarınızı okudum bende hsg çektirmek istiyorum da eşim varikosel ameliyatı oldu fakat süreçte bende kendime baktırmak istiyorum kadın doğuma çok gittim fakat hiç hsg çektir diyen de olmadı talep ediliyor sanırım, infertilite bölümü yazmışsınız kadın doğuma değim oradan mı randevu almam gerekiyor pek bilgim yokta bu konuda

Merhaba ben de size bir şey sormak istiyorum. Ben üç düşük yaptım sebepsiz. Hiç kimse benden rahim filmi istemedi. Acaba kendiliğimden gebe kaldığım için mi? Tam olarak hangi durumda isteniyor? Faydası olacaksa ben de yaptırayım.

Merhabalarr Normal sartlarda sizden de istemeleri lazım aslinda. Evliliginizin kaçıncı yilindasiniz ? Genelde 1 yildan fazladir evli olmak ve 1 yildir korunmamis olmak gerekiyor. Benim ilk kontrole gittigim dr bir sorunumuz olmamasina ragmen benden ilk istedigi hsg olmustu.
Kadin dogum bölümüne randevu alirken infertilite diye alt baslik oluyor ya oradan alıp giderseniz o zaman direkt basliyorlar zaten işlemlere. Sonrasinda düşünürseniz aşılama da yapiyorlar.
Hsg , sperm testi, reglin 3.gunu hormonlar ve muayene falan diye baslaniyor.

Merhaba, kayıplarınız icin çok üzüldüm inşallah yeniden evladınız olur sag salim
Sizden genetik test istediler mi peki ? Tekrarlayan düşüklerde oncelikle genetik test yapılması gerekiyormus.
Dediginiz gibi muhtemelen dogal yolla hamile kaldiginiz icin hsg istememislerdir ama düşük sonrasi tuplerde herhangi bir yapisiklik kalinti varsa da sonrasinda gebe kalinamiyor ve hsg cekilmesini tavsiye ediyor doktorlar diye biliyorum ben. Bence gittiginizde doktorunuzdan isteyebilirsiniz. Ama onceliginiz genetik test olmali yaptirmadiysaniz
Hsg 1 yillik korunmasiz ilişki sonrasi gebe kalinmamasi durumunda isteniyor öncelikle. Ama düşük sonrasi yaptıranları da okumustum burda.

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için, amin.
Evet genetik ve pıhtılaşma testlerime bakıldı. Bir sorun yok denildi. Ankara Şehir Hastanesinin tekrarlayan düşük polikliniği var ona gittim bu ay tekrar, endokrine de gidiyorum insülin direncim de var. Hepsi bir sorun olmadığını söylüyor yine de hematolojiye de git bakalım dediler. Bugün randevum var ama bir şey çıkacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…