ANKARA'DA DOĞUM İÇİN HASTANE VE DOKTOR TAVSİYESİ...

Tabi ki kabul eder. Üniversite devlet hastanesi sonuçta. Orada tanıdığım hekim yok. Birde bildiğim kadarıyla devlet hastanelerinde falan tek bir doktor takip yapmıyor. Yani senin kontrole gittiğin gün hangi kadın doğumcu poliklinikteyse o muayene ediyor seni diye biliyorum. Her gittiğinde farklı bir doktor muayene ediyor yani. Ama emin değilim bir sor öğren istersen. Özelde tahlil yaptırdım ürktüm demişsin nedenini öğrenebilir miyim? Birde neden devlet hastanesinde kaydının olması gerekiyormuş? Ben bu konuda bişey bilmiyorum mesela? Aydınlatabilir misin?

Canım doktor buldun mu bilmiyorum bir ayı geçmiş konu açalı, hepsini de okumadım ama Memorial da Doğum paketi var, testler falan her şey dahil normal Doğum 7,5 sezaryen 5,5 bin lira. Behice başak Ovayurt Öndeş doktorumun ismi, çok da ilgili ve bilgili bir bayan, tavsiye ediyorum

Buldum canım. Liv Hospital Coşkun Şimşire gidiyorum doğum paketi 4300 TL ödüyorum. Çok memnunum. İlgin için teşekkür ederim.

Bu paket bilgilerini ne zaman aldiniz?Bende memoriala gidiyorum ama boyle bir paketten haberim yok

Bu hastaneler soygundan başka bir şey değil. 5000tl ne demek ya? Üstelik sadece 1 gece kalıyorsun. Ben o 5000tl ile neler yaparım neler.

Yeni canım, 6 haftalıkken gitmiştik, 1,5 ay oldu paketi yaptıralı,geçen Mart’tan beri böyleymiş, neden söylememişler ki size?
Bir paketten haberim var evet ama senin soyledigin fiyatlar degil.1500tllik iki paket aliyorsun dogum fiyatları indirimli oluyor 4-5 bin tl araasi normal sezeryan 7-8bin tlye geliyor toplamda

Poliknikten bahsetmiyorum üniversite hastenesindeki doçentlerden öğretim üyelerinden bahsettim çoğunun özel muaynanesi var hastanede hala hasta bakanlarda var bildiğiniz varmı diye

Bir paketten haberim var evet ama senin soyledigin fiyatlar degil.1500tllik iki paket aliyorsun dogum fiyatları indirimli oluyor 4-5 bin tl araasi normal sezeryan 7-8bin tlye geliyor toplamda
Yok canın benim ki öyle değil, tüm testler dahil ve dört muayene dört kontroldü sanırım, dört nst ve ikili test ile şeker yüklemesi dahil, Doğum gecesi refakatçı dahil, bebeğe tulum, kuaför hizmeti, şerbet ikramı gibi dandik şeyler de var.Üç taksit alıyorlar ödemeyi, aynı şeyden mi bahşediyoruz acaba?

Yok ayni seyden bahsetmiyoruz bu soylediklerin tum doktorlarda gecerlimi sadece başak hanimda mi gecerli

Yok ayni seyden bahsetmiyoruz bu soylediklerin tum doktorlarda gecerlimi sadece başak hanimda mi gecerli
Sanmıyorum ayrı ayrı olsun, hepsindedir bence ama senin haberin olmaması acaba mı dedirtiyor, bankodaki Kızlar şaşkın biraz söylemeyi unutmuş bile olabilirler. Sen hangisine gidiyorsun?

Sanmıyorum ayrı ayrı olsun, hepsindedir bence ama senin haberin olmaması acaba mı dedirtiyor, bankodaki Kızlar şaşkın biraz söylemeyi unutmuş bile olabilirler. Sen hangisine gidiyorsun?
Ben Nesrin hanima gidiyirum Hazirandan beri.Bankodaki kızlarla hic konusmadim hep hasta yatış kismiyla konustum ben.Herhalde farkli paketler var doktora gore

Ben Nesrin hanima gidiyirum Hazirandan beri.Bankodaki kızlarla hic konusmadim hep hasta yatış kismiyla konustum ben.Herhalde farkli paketler var doktora gore
Doçent ya da Prof sa belki başkadır diye düşündüm ama o da değil, kontrolünde sor istersen belki hasta yatıştan başka anlaşmalısın diye söylememişlerdir, bu paket daha hesaplı ama baya da ilerlemişsin

Ben Prof. İskender Başere gidiyorum kendisi alanında çok tecrübeli ve ultrosonda çok iyi bir doktordur nerde sorsanız tanırlar kesinlikle gözü kapalı öneriyorum size uzmanlık alanı tüp bebek riskli gebelik hepsine bakıyor ve çok cana yakın bir doktor. Ben şuan bebeğimin kalp hastalığı nedeniyle baskent hastanesine geçmek zorunda kaldım sertac beye gidiyorum gidip memnun kalmayan varmı acaba

Kızlar Merhaba,

Arkadaşım Başkent Hastanesinde doğum yapacak görüşlerimi bildiririm demiştim. Dün doğum yaptı. Ziyarete gittik. Gördüklerimi aktarıyorum.

Pazartesi günü kontrole gittiğinde bebeğin kilosu 3800 normal doğmaz o yüzden çarşamba 7:30 da gel sezaryen yapalım demiş doktor. Dün sabah 7:30 da hastaneye gitti akşam 17:30 da doğuma aldılar. Çünkü çok yoğunmuş. Yani herkese o gün sezaryen için gün vermişler. Bu kadar saat beklemek inanılmaz stresli ben ya hastaneyi ayağa kaldırırdım yada o stresden normal doğururdum.

Onun dışında salı günü gece 12'den itibaren bişey yeme demişler. Doğumdan çıktıktan sonra da 6 saat daha bişey yemek içmek yok dediler. 24 saati geçkin aç kaldı. Ameliyat öncesi bişey yememesi anlaşılır. ama epidural olan birinin ameliyat sonrası bol su tüketmesi gerektiğini biliyorum ki günlerce baş ağrısı yaşamasın. Bu bana çok saçma geldi.

Sonrasında saat itibariyle konuştum bebeği hala yanına getirmemişler. 40 haftalık doğdu. Sezeryan ile doğan bebeklere oksijen veriyoruz bu nedenle yenidoğanda kalması gerekiyor bir süre demişler. Ki kontrollerinde ve doğum sonrasında herhangi bir problem yok bebekte demişlerdi. Eğer doğum sonrası bebeğinizde herhangi bir sağlık problemi yoksa ve siz bebeğinizi hemen yanında istiyorsanız tercih etmemeniz gereken bir hastane başkent.

Bunun dışında epidural sezaryen daha acısız bi yöntem normal doğuma göre. Ama ameliyattan çıktığında bizim kız perperişan olmuştu. Ağrılarından duramıyordu. Ameliyat sonrası sezeryan tabiki daha zor ama hemen ağrı sancı bizim kızda baş gösterdi. Ve bebeğini çok merak ediyordu. Bugün sabah yürütmüşler ve bebeğini uzaktan göstermişler.

Dün ameliyat sonrası doktor da kontrole geldi. Bizim enişte gebelik takibi boyunca tüm kontrollere gitmesine rağmen doktor bizim enişteyi tanıyamadı.

Benim iyi ki hastane değiştirmişim dediğim durumlar şunlar.
Not: Anlık gelişen sağlık problemleri dışındaki beklentilerimi yazıyorum.

1) Çocuğun kilosu bence çok değildi 4.5 kilo normal doğum yapan yakınım var. Sağlık problemi olmadığı sürece kurbanlık koyun gibi sezaryen bana çok yanlış geliyor. Zaten doktorlar plansız doğumlara girmiyor dedikleri için hastane değiştirdim.

2) Sezaryen ile doğan çocuklara bir sağlık problemi yoksa oksijen verildiğini ilk kez duydum. Anne - bebek dostu doğumlarda bebek anneden hiç ayrılmıyor. Hatta ameliyat masasında bile bebeğini emzirebiliyorsun.

3) Ve kontrolleri geçtim sezaryen için bile bu kadar saat beklemek inanılmaz stresli.

Doğum (normal ya da sezaryen) hiç kolay değil. Ama ezbere sezaryen yapılması, annenin bu kadar yıpratılması ve hiç bir problem olmamasına karşın bebeğin bu kadar anneden uzak kalması bence iyi birşey değil. Maddi açıdan düşünenlerede şunu belirtmek isterim. Eminim ki benden daha çok para ödemiştir hastaneye. Lütfen iyi araştırın. Çünkü biz kadınlar bu duyguyu en özel haliyle yaşamayı ve bebeğimize en iyi şekilde kavuşmayı sonuna kadar hakediyoruz.

Merhaba
Bu benim ilk gebeliğim. Başkent üniversitesinde takip oluyorum ve gayet memnunum.Doktorumuz bizimle çok ilgili. Doğuracağım zaman bu kadar beklemeyi açıkcası hiç istemem, biraz korktum açıkcası. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Acaba bahsettiğiniz ve enişteyi tanıyamayan hangi hoca :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…