ben doğuştan kalp hastasıyım ve riskli gebelik takibinde olmam gerekiyor.ilk doğumu ufuk üni hastanesinde sezeryanla yaptım.bu hastanede yeni doğan yoğun bakımı var ama çok küçük doğarsa örneğin 5 veya 6. ayda başka hastaneye sevk edilir bebeğiniz.çok yetersiz ama devlete kıyasla daha iyi.şuanda 2. gebeliğim ve tekrar ufuk üni. hastanesine gittim ve bana 3.aya yaklaştığımda doktorlar, sizin gebeliğiniz riskli burası size hiç uygun olmaz burası butik hastane gibi dediler ve yolladılar. Ankara Tıp ve Hacettepe ye gittim ama onlarda 3. ay dolmak üzere biz bakamayız dediler bende tüm maddi imkansızlıkları göz ardı edip tıpış tıpış Başkent Üni. hastanesinin riskli gebelik bölümündeki bir, sözde doçent doktordan randevu aldım.kendisi daha beni muayene etme zahmetine bile girmeden daha önceki kalp ameliyatlarıma bakıp ,kardiyolojiye danışma zahmetine bile girmeyip sen buraya neden geldin der gibi hemen bugün aldır yoksa ölürsün yada felç kalırsın dedi.ben ilk gebeliğim sorunsuz ve güzel geçtiği için bukadar büyük bir riski kağıda bakarak görmesi karşısında şok oldum (hatta o an felç geçirmediysem birdaha geçirmem diyorum ).tabi konuşma devam ederken istemsizce ağladım ve bana duygusal yaklaşmamamı söyledi.( sanırım bunu neşeyle ve sevinçle karşılamamı bekliyordu).birde dalga geçer gibi bebeğimin kalp atışlarını dinledim bangır bangır :) peki dedim nasıl aldırıcam ;git bir devlet hastanesine alttan iğne yapsınlar düşür dedi.(yani o an o odada sesli bir kamera olsada tüm medyaya bunu yayma şansım olsa dedim sonrasında)çıktım hastaneden ama ben ben değildim ağlamaktan ölüyorum sandım.eşim apar topar geldi durumu anlattım sonra bir akrabamın önerisiyle salya sümük çaldım şuanki meleğimin(doktorumun) kapısını.sekreterinden asistanına kadar hepsi beni sakinletirdi.ben eğer çok büyük risk yoksa sapa sağlam bebeğimi aldırmak istemiyorum dedim.beni hemen bir kardiloji doktoruna gönderdi acil ekg ye bakıldı ve hepsi o gün o kadın doğum doktoruyla yaşadığım diyolağa en az benim kadar şaşırdı.sonuç olarak kalbimin ilk gebeliğim gibi bunu da sıkı takiple ve ilaçlarla tolere edebileceği kararına vardık ve sürekli takiple sağlıklı bir gebelik geçebileceğim söylendi.dünyalar benim oldu
şuan 4 aylık oldum bir oğlum vardı inş birde kızım olacak. Allah kimseyi böyle acımasız doktorlarla karşılaştırmasın.ve dilerim Allah herkesi böyle iyi ve merhametli doktorlarla karşılaştırsın.az kalsın bebeğimin katili olacaktım