ANKARA'DA DOĞUM İÇİN HASTANE VE DOKTOR TAVSİYESİ...

Korkmayın sakın. Yani benim bahsettiklerim biraz arz talep ve beklenti meselesi. Hep söylüyorum eğer ki hekiminize güveniyor ve kendinizi onunla iyi hissediyorsanız bence sorun yok demektir. Bizim kızın gittiği hekim Çağrı Gülümser.

Haa bu arada benimde ilk gebeliğim ve çok bekledik biz bu minnoşu. Belki o yüzden de biraz hassas davranıyor olabilirim :)

Ben de okuduklarıma çok şaşırdım doğrusu, çünkü ben de sezaryen oldum Başkent'te 2015 yılında. Doktorun enişteyi tanımamasına inanırım, bir sebeple normal doğumu sezaryene çevirmelerine inanırım ama hastanenin önemli bir sağlık tehdidi olmasa bebeği hemen oksijen desteğine aldığına asla inanmam. Kesinlikle bilginiz dahilinde olmayan bir tehdit oluşmuştur da yapmışlardır diye düşünüyorum.

Benim sezaryenim saat 14:00'e planlanmıştı. Saat 8:00'de hastaneye giriş yapmıştık ve ameliyat saatine dek en az 3 yenidoğan hemşiresi gelip hem beni psikolojik olarak hazırlamıştı hem de doğumda bebeğimi hemen göğsüme almanın önemini anlatmıştı. Zaten Başkent'te her gebe takibi hastasının gebeliğin 3. trimesterinde emzirme eğitimine katılması zorunlu. Ama ek olarak hastanede de o gün bana ameliyat saatine dek tekrar bilgilendirme yapmışlardı. Doğar doğmaz bebek göğsüme verilmişti, henüz dikişlerim bile atılmadan, ameliyat devam ediyorken. Eğer anesteziden kusmasaydım muhtemelen ilk emzirmemi de o anda yapacaktım ama ben kusup bayıldığım için hemen bebeğimi odamıza ailemin yanına çıkartmışlardı. Ben ayılıp odaya çıktığımda bebeğim çoktan babasının ve tüm ailenin kucağında gezip duruyordu.

Bu arada planlı sezaryenlerde genelde spinal anestezi veriliyor, epidural verdiklerini hiç sanmıyorum. Ve diyebilirim ki iyi ki 24 saat aç bırakmışlar, bana doktorum sabah 4-5 gibi çok hafif birşey ye de gel demişti ve muhtemelen bu yüzden doğumda daha bebeğime bakmaya kıyamadan kusup bayıldım. Bir dahakine sezaryene planlı girecek olursam kesinlikle 12 saat değil, çok daha öncesinden aç olmayı planlıyorum.

Merhaba,

Bebekte bir sıkıntı oluştu mu oluşmadı mı bilmiyorum. Ama o gün doktor biz oradayken kontrole geldi ve ailesine gayet sağlıklı 1-2 saate getirirler dedi ve ertesi gün sabah 11 gibi getirdiler. Ben çok dahil olmadım insanların içini karartmamak için. Bugün eve çıktılar yarın mutlaka görürüm gördüğümde de artık detaylı sorabilirim arkadaşıma. Ameliyat saatine kadar hemşireler ne sıklıkta geldi bilgi verdi bilmiyorum onu da öğrenirim. Ama bebek anne göğsüne verilmemiş belli bir mesafeden gösterilmiş. Sonra ilk kontrolleri için anneden uzaklaştırmışlar. Ve dikiş anında zaten anneyi komple uyutmuşlar. Arkadaşıma epidural nasıldı diye sordum. malum o iğnenin yapımı zor. Bende 4 ay sonra doğuma gireceğim için merak ediyorum. Çok feci bişey canımı çok yaktılar dedi. Bu durumda spinal değilde epidural olduğunu anlamış bulunuyorum. Yemek yememesi ameliyat öncesi anlaşılabilir bir durum ona bişey demiyorum ama ameliyat sonrası en azından bol sıvı tüketerek kendini toparlaması gerek.

Birde sezaryen ile ilgili bebeği alırlarken içimde inanılmaz bir baskı hissettim dedi. Onuda anlayamadım. Bebek çıkartıldığında bir boşluk hissediliyor ama o baskı nasıl birşey anlamadım. Onuda soracağım. Bilen birileri varsa paylaşabilirlerse çok sevinirim.

eryamnda sezaryen isteğe bağlı yapılıyormu birden kaçıncı hafta olması lazım sigortalı veya sigortasız nekadr ödeniyor

Merhaba arkadaşlar 1 temmuzda bebeğimi kucağıma aldım ancak hastane tercihimden ötürü bin pişmanım.. Özel Ortadoğu hastanesi Günnur yücenin hastasıydım ancak bayram tatili sebebiyle şehir dışına çıktı 40. haftamda sultan Pınar Dündar’a geçmek zorunda kaldım. Sorunsuz bir gebelik geçirdim 40+1. gün hafif sancım vardı kontrol için gittim odasına girer girmez “sen halaa neyi bekliyorsun” diye bağırdı abartmıyorum resmen bağırdı. Şok oldum hafif sancılarım var gelmesini bekliyorum dedim muayene etti bi aksilik göremeyince hımmm iyi tamam kendi hastalarımı bekletmiyorum ama hergün kontrole gel madem diyerek yolladı beni. Aşırı bozuk bi moralle eve gittim sabaha kadar ağladım hastane değiştirsem bu saatten sonra nereye gidicem ben napcam bu doktorda doğurmak istemiyorum diye.. Ertesi gün tekrar muayeneye gittim bence seni yatıralım suni sancı verelim ama çok vakit yok (mesai bitiminden bahsediyor) sezeryana alabiliriz dedi kabul etmedim sancılarım çoğaldı bi aksilikte yok diyorsunuz doğal seyrine bıraksak olmaz mı dedim ben risk almam sen bilirsin diyerek yolladı nitekim sancılarım arttı ve ben o gece yatış yaptım. Hastaneye gittim in cin top oynuyor hastanenin doktoru olmayan bi erkek doktor ve bi tane hemşire var koca kadın doğum katında. Erkek doktora muayene olmak istemediğimi belirttim hemşire ben anlamamki açılmaya doktor bey baksın dedi sancılı halde inatlaşmadım muayene oldum açılma 1 cm. Sabaha kadar 1-2 kez gelip muayene etti doktor açılmam 4 cm olmuştu Pınar hanım geldi suyunu açalım dedi ve bebeğimin malesef kakasını yaptığı anlaşıldı. Ben sana demiştim niye yatmadın diye azarlayarak sezeryana aldı beni ameliyat boyuncada ben söylemiştim vs söylemlere devam.. Bebeğim kakasını yemiş 1 hafta yoğun bakımda kaldı çok şükür şu anda sağlıklı yanımda ama ben o sürecin etkisinden hala çıkabilmiş değilim..

Yanlışınız olmasın ben daha yeni kontrole gittim ve sordum epidurali normal doğumda isterseniz yapıyoruz dedi sezeryanda işe spinal yapılıyormuş doktor kendisi söyledi bizzat yine de arkadaşınızdan öğrenirseniz paylasirsaniz sevinirim. Bende başkentte doğum yapicam doğrusu mecburum bebegimde kalple ilgili sorunumuz var. En iyi hastane de başkent bu konuda dediler.

Merhaba,

Evet spinal olmuş. Bebeği alıp dikiş sırasına geçtiklerinde tamamen bayıltmışlar. Allah’ım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Hastanenin yenidoğanına gelince evet Başkent bu konuda çok iyi her bölümün yenidoğanındabgayet başarılılar ben bunu daha önce duydum. İçiniz bu konuda rahat olsun.

Kızlar merhaba.

Arkadaşım emzirme eğitimini hastanede değil sağlık ocağında almış. Bu konuda hastaneden herhangi bir bilgilendirme yapmamışlar. Hastanede hemşireler psikolojik bir hazırlama yapmamışlar. Serum değiştirmek ve arkadaşın durumunu kontrol için gelmişler ara sıra. Yakınları ne zaman alacaksınız diye sorduklarında hep birazdan yanıtını vermişler. Birde isim benzerliğinden dolayı bir kezde yanlış çağırmışlar sonra tekrar odasına getirmişler. Bebekte de herhangi bir sıkıntı kesinlikle yok 40 hafta doğduğu ve sezaryen ile doğduğu için biraz oksijen vermemiz gerek 1-2 saate getiriz diyerek ertesi gün öğlene doğru getirmişler yanına.

Doğumda bebeği sadece uzaktan göstermişler ve sonrasında anneyi tamamen bayıltmışlar.

Şimdilik öğrendiklerim bu kadar. Merak ettikleriniz varsa kendisine sorarım

Merhaba

Acaba arkadaşınızın doktoru kimmiş bana emzirme eğitiminin zorunlu olgunu söylediler hatta gün verecekler kontrole gidince acaba bu sıkıntılar doktordan kaynaklı olabilirmi çünkü benim doktorum çok titiz davranıyor acaba doğum da mı bu şekilde oluyor şaşırdım biraz da

tobb da ilk doğumu yaptım. ikinci için de aynı hastaneye gidiyorum. doktorum değişti muayenehanesine geçmiş ama şimdiki doktorumdan daha memnunum. tavsiye ederim.
Merhaba Tobb da hangi doktora gidiyorsunuz acaba ben de oraya gideceğim doktor araştırması yapıyorum eski doktorunuz Tamer hoca veya Cemil hoca mıydı?

Merhaba Tobb da hangi doktora gidiyorsunuz acaba ben de oraya gideceğim doktor araştırması yapıyorum eski doktorunuz Tamer hoca veya Cemil hoca mıydı?

cemil hocaya gitmiştim ondan da memnundum ama hastanade takip edilmek istediğim için hastanedeki doktorlardan birine geçtim bu sefer. metin hocaya gidiyorum.

Merhaba arastirmalariniz cok hosjma gitti.hamile kaldiktan sonra hangi sigorta sirketinde yaptirdiniz bu tamamlayici sigortayi.bana da yardimci olur musunuz

ben doğuştan kalp hastasıyım ve riskli gebelik takibinde olmam gerekiyor.ilk doğumu ufuk üni hastanesinde sezeryanla yaptım.bu hastanede yeni doğan yoğun bakımı var ama çok küçük doğarsa örneğin 5 veya 6. ayda başka hastaneye sevk edilir bebeğiniz.çok yetersiz ama devlete kıyasla daha iyi.şuanda 2. gebeliğim ve tekrar ufuk üni. hastanesine gittim ve bana 3.aya yaklaştığımda doktorlar, sizin gebeliğiniz riskli burası size hiç uygun olmaz burası butik hastane gibi dediler ve yolladılar. Ankara Tıp ve Hacettepe ye gittim ama onlarda 3. ay dolmak üzere biz bakamayız dediler bende tüm maddi imkansızlıkları göz ardı edip tıpış tıpış Başkent Üni. hastanesinin riskli gebelik bölümündeki bir, sözde doçent doktordan randevu aldım.kendisi daha beni muayene etme zahmetine bile girmeden daha önceki kalp ameliyatlarıma bakıp ,kardiyolojiye danışma zahmetine bile girmeyip sen buraya neden geldin der gibi hemen bugün aldır yoksa ölürsün yada felç kalırsın dedi.ben ilk gebeliğim sorunsuz ve güzel geçtiği için bukadar büyük bir riski kağıda bakarak görmesi karşısında şok oldum (hatta o an felç geçirmediysem birdaha geçirmem diyorum ).tabi konuşma devam ederken istemsizce ağladım ve bana duygusal yaklaşmamamı söyledi.( sanırım bunu neşeyle ve sevinçle karşılamamı bekliyordu).birde dalga geçer gibi bebeğimin kalp atışlarını dinledim bangır bangır :) peki dedim nasıl aldırıcam ;git bir devlet hastanesine alttan iğne yapsınlar düşür dedi.(yani o an o odada sesli bir kamera olsada tüm medyaya bunu yayma şansım olsa dedim sonrasında)çıktım hastaneden ama ben ben değildim ağlamaktan ölüyorum sandım.eşim apar topar geldi durumu anlattım sonra bir akrabamın önerisiyle salya sümük çaldım şuanki meleğimin(doktorumun) kapısını.sekreterinden asistanına kadar hepsi beni sakinletirdi.ben eğer çok büyük risk yoksa sapa sağlam bebeğimi aldırmak istemiyorum dedim.beni hemen bir kardiloji doktoruna gönderdi acil ekg ye bakıldı ve hepsi o gün o kadın doğum doktoruyla yaşadığım diyolağa en az benim kadar şaşırdı.sonuç olarak kalbimin ilk gebeliğim gibi bunu da sıkı takiple ve ilaçlarla tolere edebileceği kararına vardık ve sürekli takiple sağlıklı bir gebelik geçebileceğim söylendi.dünyalar benim oldu şuan 4 aylık oldum bir oğlum vardı inş birde kızım olacak. Allah kimseyi böyle acımasız doktorlarla karşılaştırmasın.ve dilerim Allah herkesi böyle iyi ve merhametli doktorlarla karşılaştırsın.az kalsın bebeğimin katili olacaktım

Amin.Allah korusun.Size de cok gecmis olsun.

Canım benim çok geçmiş olsun. Sen yaşadıklarını unut hamileliğin tadını çıkar. İnşallah Allah'ın izniyle sende bebeğinde sağlıklı bir şekilde birbirinize kavuşursunuz. Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin. Evet bazı doktorlar kendi kariyerlerini riske atmamak için başlarından savıyorlar ne yazık ki. Bazılarının da Egoları mesleklerinden önce geliyor kahretsin ki.

Ben hamile olduğumu öğrenene kadar alkol, sigara vs. yapılmaması gereken ne varsa yaptım ve hamile olduğumu öğrendiğimde inanılmaz vicdan azabı duydum. Ben hekimlerle çalışıyorum ve patronlarımdan birinin eşi (kendisi de hekim) bana dedi ki "Hekimler hiç bir zaman böyle şeyleri dile getirmez bunu da bir kaç hekim dışında kimseden duyamazsın. Eğer ki Allah bir bebeğin dünyaya gelmesini nasip etmişse sen ne yaparsan yap o bebek dünyaya gelir. Eğer ki o bebeğin bu dünyada yiyecek ekmeği yoksa sen istediğin kadar çabala o bebeği hiç bir ilaç hiç bir beslenme şekli, hiçbir tedavi kurtaramaz." Ve ben bunları duyduktan sonra inanılmaz rahatladım. Şuan 28 haftalık hamileyim ve çok şükür herşey yolunda.

İş gereği seyahatlerimi ediyorum, temizliğimi, yemeğimi yapıyorum. evde bir köpeğim var maşallah 26 kilo :) onunla oynuyorum boğuşuyorum. Beraber uyuyoruz. Hatta geceleri yorganın üstüne yatıyor üstüm açılıyor yorganla birlikte koca danayı çekiştiriyorum. Canım bazen kola içmek istiyor 1 çay bardağı içiyorum. Yani normal yaşantıma devam ediyorum ve hiç pinpiriklenmiyorum.

Allah bana hiç beklemediğim bir anda bu canı verdiyse bana bu duyguyu yaşamayı nasip ettiyse vardır bir sebebi diyorum ve şükrediyorum. Allah'tan gelenin başımın üstünde yeri var.

Ve bende bu sebeple 2'li tarama sonrası (hiç bir risk olmamasına rağmen) Başkentteki doktorun bana amniyosentez yapalım demesine rağmen yaptırmadım. Ve hastane ve hekim değişikliği yaptım. Benim kararlarıma saygı duyacak bir hekime ihtiyacım vardı.

Sende sakın moralini bozma. Bebeğin yaşadığın stresden daha çok etkilenir unutma. İnşallah herşey senin için güzel olacaktır. Güzel haberlerini bekliyoruz.

çok ama çok teşekkür ederim.bence bir anne adayı için stresden uzak olmak ilaçlardan daha etkili, şimdi kafam rahat mutluyum,huzurluyum ve bebeğimi bekliyorum ve asla o doktora hakkımı helal etmiyorum.elimden gelse ıspatlama şansım olsa peşini bırakmazdım ama Allaha havale edip anneliğin tadını çıkartıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…