Ankara'da Di Hekimiyim

Canım hemen bir doktora kızını götür derim, gerekirse gece plağı yapılır, ama alttaki sebebi bulmak önemli bence, geçmiş olsun ...

Dislerimin hepisi dolgu cok erken yasta dolgu yapildi ön dislerimdede cürüme oldu beyaz kaynakla dolgu yapildi arkadaki dislerim cekildi komple dislerimi implantan yaptirmak istiyorum ne yapmaliyim su an hep disten sikayetim oluyor resmen dis doktoru fobim oldugundan disciye zamaninda gitmiyorum hep acil durumda gülmeyi cok seviyorum aslinda dislerimide fircaliyordum ama disciye ilk problemlerin olustugunda gitmedim tüm sorun bu bana neyi önerirsiniz yapmacik sahte dis gibi degil esas die yakin bir implantan istiyorum lütfen yardimci olun maliyeti önemli degil ben viyanada yasiyorum cok izinimiz yok ön hazirlik gibi birsey felan olurmu yani dislerimi burda cektirsem

tsk bilgilerinizi bekliyorum

slm doktorum dis köklerindeki taslari temizliycek ama korkuyorum bir zarari olurmu dis etlerime

Sevgili doktorum;

İki ay önce ağızımda meydana gelen kötü koku nedeniyle doktora gittim. Diş taşı oluştuğunu ve bunun diş etinde iltihaplanmaya neden oluğu ve dolayısıyla kokunun kaynağının bu olduğun söyledi ve diş taşlarımı temzledi. Ancak şuan bu rahatsızlığım aynı şekilde tekrar başladı. Merak ettiğim nokta şu; diş taşlarımı sürekli temizletmek zorundamıyım, yani diş taşımın temizlenmesi demek artık bunun sürekli meydana geleceğini mi gösteriyor.

teşekkür ederim. İyi günler...

diş etlerımde kanama var.. bır ay önce plak temızlendı ama hala devam edıyor.. benı cok rahatsız edıyor.. dıs ıpı ve gargara kullanmaya basladım ... hala aynı

aynı sorun bende de vardı doktora gittim gargara falan verdi dişlerini sert fırçalama dedi ama sorun devam etti farklı bir doktora gittim hepsini önce temizledi kanattı falan sonra hiç bir ilaç vermedi sadece ' dişlerini iyice fırçala acıyor kanıyor diye kaçınma diş etlerine değsin fırça,canını yaksa da her gün yap böyle' dedi ztn her gün iki kere fırçalıyorum ama doğrusunu söylemek gerekirse kanadığı zaman korkup daha yumuşak çok bastırmadan üstün körü yapıyordum son gittiğim doktorun tavsiyesine uydum ve işe yaradı artık kanama olmuyor arada sırada olur ztn çok sert davranınca herkeste olur kanamanın büyük sebebi de dişler fırçalanmadığı için bakteriler çoğalıyor ondan oluyor siz günde en az iki sefer doğru olarak fırçalıyorsanız yine de sorun devam ediyorsa herhangi bir diş hastalığı belirtisi olabilir

Canım öncelikle geçmiş olsun, implant için çene kemiklerinin yeterli seviyede olması gerekiyor muayene etmeden birşey söyleyemiyorum, başka tedavi alternatifleri de var tabi, zaman konusunda da çok uzun zaman alan şeyler değil bunlar sen yeterki iste yaptırmayı,sana özelden de yazıcam ayrıca, fakat geç olmadan yaptırmalısın bunu söyleyebilirim, sevgiler...

merhaba benim üst köpek dişlerimden biri çekilmek durumunda kaldı ve yok şu anda ortodontik tedaviye başladım boşluğu bu tedaviyle doldurmak düşüncemiz fakat doktorum braketleri takarken sordu imlant düşünmez misin diye düşünmüyorum dedim hani kendi dişim olsun diye ama kafam karıştı şu anda bilemiyorum hangisi doğru olur sizce çünkü anladığım kadarıyla bu benim kararımla olacak bişey hiç istemiyorum yabancı bi diş ağzımda ama sonrasında da o dişin yerine gelecek dişe de dolgu kaplama bişey yapılcak sizce ne yapmalıyım teşekkürler şimdiden

Canım buna en iyi doktorun karar verir ama madem o boşluk ortodontik tedaviyle doldurulacak implanta ne gerek var o zaman ama tabi buna en iyi kararı sen ve ortodontistin verir, geçmiş olsun sevgiler...

merhaba dr hanım teşekkür ediyorum öncelikle;
ben 24 yaşındayım 3.5yıl önce 1 günde 3 dişimi çektirmek zorunda kaldım aşırı ağrı vardı dolguda olmazdı çok çürümüştü..tabi dr da 3 dişimi birden 1 günde röntgensiz çekmesi ne kadar doğru bilmiyorum....??? çekerkende sol yukarı dişimin kökü kalmış önceleri belirgin değildi şimdi arada dilime çarpıyor ve köprüde yaptırmadım ağrı olur mu korkusuna.... şimdi o kırık kalan kökü tekrar çektirmem mi lazım??arada da ağrı oluyo ama tam tesbit edemedim ağrı yerimi o kırık yer ağrı yapar mı?çok saolun şimdiden cvbınız için... saygılar!!

Canım evet eğer kök kalmışsa çektirmelisin, muayene olmanı tavsiye ederim, fazla beklemezsen daha iyi olur, geçmiş olsun, sevgiler...

merhaba
benim en arkadaki üst yirmilik dişim çekilecek ortodontik tedavimde dişlerime yer açılması için
dişim gömüde deil baya çıkmış vaziyette diğer dişlerimle aynı durumda
acaba bu diş çekimi normal bir diş çekimi gibimi zor olurmu
teşekkürler
çekimden sonra şişlik olurmu

merhaba bişe sormak istiyorum benim kanal tedavisi yapılan dişimin altında ama baya altında artık ceneye dogru iki haftadır kocaman bir şişlik normalde bi sorun yok ama bastırdıgım zaman agrıyor ve bu aralar sızlamaya basladı sizce nedeni ne olabilir?

merhaba.benim 20 lik dişimin bi önündeki dişe kanal tedavisi yapılacaktı,dişimin içini boşaltılar içine bikaç gün beklemesi için kalsin koydular.ve bu kalsin nasıl oluyosa benim alç çene damağıma dağılmış ve alt çenem şuan uyuşuk durumda bir senedirde geçmedi.doktor geçer dedi ama benimi oyalıyolar gerçekten geçermi.

Benim azı dişlerimden birinde çürük yok ama leke var ve içi yavaş yavaş boşalıyor sanki. dolgu yaptırmak gerekir mi acaba?

Canım hiç korkma çok kolay olur çekim, eğer zorlama olmazsa şişlik de meydana gelmez,geçmiş olsun şimdiden, sevgiler...

Kanal tedavisini ne zaman yaptırdığını bilmiyorum ama tam o dişin altındaysa büyük ihtimalle o dişle alakalı olabilir, bana sorarsan bekleme bi git muayene ol, geçmiş olsun, beklersen büyük bi şişlik ve apse olabilir, dedim ya muayene olmadan anlaşılmaz, sevgiler

Nasıl yani anlamadım alt çenede uyuşukluk mu var hem de bir senedir, kalsin uyuşukluk falan yapmaz canım üzgünüm ama hemen başka bir doktora gitmeni tavsiye ediyorum, eğer alt çenede dudağın ortasına kadar bi uyuşukluk varsa o zaman sinir yaralanmasından bahsedebiliriz ama muayene etmeden birşey söylemem uygun olmaz, tekrar geçmiş olsun

Benim azı dişlerimden birinde çürük yok ama leke var ve içi yavaş yavaş boşalıyor sanki. dolgu yaptırmak gerekir mi acaba?
Sadece renklenme değilse gerçekten içi boşalıyorsa o zaman hemen dolgu yaptırmak lazım , bir an önce doktora gitmenizi tavsiye ederim,geçmiş olsun sevgileer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…