Olivia, ABDnin, aslinda her ulkenin de olmasi gerektigi gibi, birinci onceligi kendi devletinin bekaasini saglamak, kendi vatandasinin can, mal ve ekonomik guvenligidir. Dostu isen sana da yardim eder, bu yuzden Turkiye bugune dek ABDye yanasmis, muttefik olmus, askeri uslerini kurmasina izin vermistir. Menfaat dedigin sey karsilikli. Demokratik bir hukuk devleti olmasi sebebi ile de mureffeh ulkeler seviyesine yukselmis, dunyanin en guclu ulkesidir bugun. Hukuk deyip gecmeyeceksin, "Adalet mulkun temelidir". Avrupa da onun muttefiki, var mi bir husumeti kavgasi onlarla? Ortadogu ezelinden cadi kazani, ne savasi biter ne zulmu. Amerika'da cok bilindik bir laf vardir halk arasinda: "biz dunyanin polisiyiz" derler. O da diger ulkelere Nato kanali ile mudahaleyi kendine hak goruyor. Aslinda birinin bu isi ustlenmesi de gerekiyor. Evin bir kosesinde yangin ciksa ve mudahale edilmese o yangin butun evi sarar cunki.
Mervecik'in degindigi bir konu da var. Dolar.. ABD dolari bugun dunyada rezerv para.. Euro dolasima ciktiginda Irak petrolu bundan sonra EURO ile satacagini soylemisti, Irak'a girmesini hizlandiran sebeplerden biri de bu olabilir, ama tek sebep degildir. Saddam dunya icin tehlikeli olmaya baslamisti, kendi halkina yaptigi zulumler bir yana.. Adam o zamanlarin ISIDi gibiydi, cok can aldi, kendi damatlarina kadar hem de..Sonunda Kuveyte girdi, Kuveyt dedigin ufacik fakat petrol fiskiran bir ulke, o da Amerikanin ve NATOnun korumasinda olan bir ulke, ordusu da kucuk.. Butun petrol kuyularini atese verdi. Amerikanin Iraka girmesi bunun ustune olan bir olaydir. Dunyanin butun petrol rezervlerinin ustunde Saddam gibi bir deliyi birakacak degillerdi her halde..
Nasıl yani?belli bir kesim oy kullansın öyleyse,siz mutlu olun,siz memnun olun,biz fikrimizi ifade edemeyelim,ve bu ülkenin adı demokratik olsun. Yönetim şekline halkın karar vermesi demokratik değil mi?sahi nedir bu demokrasi kuzum? Yoksa sizde dağdaki çobanla kendi oyunuzun bir olmadığını mı düşünüyorsunuz?
ahahahahhahhaha ne olursunuz bunu yilin yorumu yapalim, ne olursunuz !!! Bravoooooo
Senin kafanda yarattigin hukuk nedir merve? Ben ABD bir hukuk ulkesidir ve hukukun kendisine verdigi imkanlar dahilinde mudahale ediyor diyorum. Mudahale derken de uluslararasi hukuk kurallarindan bahsediyorum, acima duygusu veya hirslardan degil. BM 193 ulkeden olusmustur, oybirligi ile olmasa da katilan ulkelerin oy coklugu ile karar alir. Kararlara uymayan, basina buyruk hareket eden ulkeler savas suclusu sayilir ve ceza alir. Iste bu da uluslararasi hukuktur. Senin bildigin hukuk nedir?Saddam'ın zulmü falan hikaye. ABD ne diye sallasın Kuveyt'in durumunu? Tabi ki petrol yüzünden. ABD sanki gökten inmiş melek de falan fişman.
ABD'nin dünyanın polisi olması konusunu de, canımı ye. O konuda veririm sana hak. Yani kötünün iyisidir bu. Bir şeriat ülkesi mi olaydı dünyanın polisi, ya da kafadan çatlak Kore?
Ama tutup da ABD hukuka çok uygundur falan filan dersen, onu yemem işte ben. Ya var ya Osmanlı bile ABD'den ya da İngiltere'den daha düzgündü yahu sömürge konusunda. Ya da geçmişteki bi Makedonya, Roma.. Bunlar çok daha iyiydi yeni dönem sömürgecilerinden. Gittikleri yere yatırım yaparlardı ve ihya ederlerdi. Hani onların da yaptıgı asıp kesmekti en nihayetinde ama o zamanın dünyası öyleydi ve en azından bölgeyi kalkındırmak için bir şeyleri yapardılar savaşın ardından. ABD, İngiltere falan bunları hiç yapmadı. Sadece yakıp geçtiler. ABD daha çok Mogollara benziyor.
Aaaaahhhhh memleketim aaahhhhhh. Varmi senin gibi güzel bir ülke ?????
Inanin yok, o kadar yer gezdim gördüm, Türkiye kadar güzel bir ülke görmedim, ama ne yazikki Atatürk`den sonra kimse kiymetini bilemedi.
Laik bir Türkiye kalmayi basamadik, ne geldiyse basimiza zaten ondan sonra geldi. Harcayin, yok edin bakalim kimin isine yarayacak ?
Günün birinde bu politikacilar hepsi yok olacak, darbeyi ve agir yarayi bakalim bu seferde Türkiyem iyilesecekmi ? Yoksa son cirpinislarimi ??? Ben memleketimin acisini, cirpinislarini, haykirislarini duyuyorum,
Ya burada bir teletubby çetesi var, her ne kadar olmadıklarını iddia etseler de varlar, içimizdelerve bunlar dişe dokunur bir şey yazmayıp sadece güya çok komik zannettikleri ironilerle, toplaşıp birilerine saldırıp susturmaya çalışmakla ve birbirlerinin mesajlarını hunharca begeni yagumuruna tutmakla meşguldürler. Bu zevatı sallama, herkese de cevap yetiştirmek için ugraşma. Kayda deger ( en azından bir şey yazan) yorumcular var onlarla yazış, gerisini salla gitsin.
Tam da ben burayi nasil atlamisim derken cok guzel geldi. aklimdakini yazivermissin..ülke mıy mıy yönetilmiyormuş. serseri mayın gibi ona buna saldırıyoruz.
komşularımızla düşman olduk. keşke mıy mıy yönetilseydikte bulunduğummuz yerin saldırgan yaramaz çocuğu durumuna düşmeseydik. neyse ,ben kaçar
Valla boyle gidersek ayni sey bizim basimiza da gelebilir. Hayat tekerrurden ibarettir. Bizim petrolumuz yok ama Ortadogu ve Avrupa arasinda stratejik bir cografyadayiz. Kendi basimiza buyruk davranip her tarafa efelik yapmaya devam edersek isin sonu bu raddeye de gelebilir. Elalem saka yapmaz. Bugun NATOya uyeyiz, muttefikiz filan.. Begenmesek de su anda sirtimizi yasladigimiz bir olusum var. Yarin bize tahammulleri kalmadiginda Saddam'in Irakindan guclu bir devlet degiliz. AKPnin yaptigi yanlis hesap Bagdattan doner yani.. Olan da bize olur. Temennim o gunleri gormemek ama bu gidisata guvenmiyorum. Herkes bir an once aklini basina almali.Saraylim Saddam Husseyin ?
Onuda basa getiren Amerika, sonra onu öldürtüp Irakida yerle bir eden Amerika. Yani Amerika`nin derdi, aman ha, solcu olmasinlar, dindar olurlarsa daha iyi kontrol ederiz.
Allahım şu yahuların bana birini hatırlattı yine.:)Demokrasi istemiyoruz diyen kim yahu? Demokrasi perest takılıp da yeni şeylere kör kütük saldırılmasına gerek yok diyoruz... ki bu kör kütük saldırı da rejimle zerre kadar alakası olmayan, aksine tamamen rte karşıtlıgı olmak yüzünden bi düşmanlık.
Ben bunu anlarım. rte diktatör olacak diyenleri yani... Ama yine de kör kütük olmasına gerek yok derim. Ben de başkanlık istemiyorum sonuçta.
bence bir kendine gel istersen. insanların ülke sevgisini ölçmek sana kalmamış.. tiksinmek ha.Ama yine de her Türkiye'ye geldiğinde iki gün sonra bu ülkenin herşeyinden ayrı ayrı bikip koşarak o güzel almanyana donuyorsun de mi? Ah olivv ah bilmesek bu ülkeden ne kadar tiksindigini inanacagiz şu yazdiklarina...
in vino veritas , susma sustukca sira sana gelecek !
Sahi daha 5 ay önce Salih Müslüm Türkiye`ye davet edildi, simdi 5 ay önce ükemize davet edilen insanin örgütü nasil bize bomba atar ?
Biz kiminle hangi oyunu oynuyoruz ?kafam cok karisik.
Bir öyle bir böyle siyasetleri artik bizi biktirdi, nedir cizgimiz ? Nedir yönümüz ?
Saraylim , inan Saddama hadi Gaddafiye kadar hadi neyse inandimda ama bu bizim konuda artik gercekten ilimli müslümanliga inanmislar ve bir daha bir daha daha yanilmalarina pek inanamiyorum acikcasi. Mantigim el vermiyor, sag duyum burada bir error var diyor. Ilimli müslümanlik ne demek ? Ayni yarim hamile gibi. Ilimlisi milimlisi yok bunun ya hamilesindir ya degilsindir,
geri alanlarda cogunluk savasan kürt kadinlariydi, bunu söylemekde lazim. Kadinlarin gücüne hep inanirim.Kobane bir ara ISIDin eline gecmisti, geri aldilar
PYDnin su an almaya calistigi yer bizim hukumetimizin isyancilara yardim gecirdigi yer. Pandomima oradan kopuyor. Isyancilarla aramizdaki tek bagi kaybetmek istemememizden. Yoksa zaten Suriye siniri boyunca kilometrelerce yer onlarda, niye bugune dek sorun olmadi, adanlari ulkeye cagirip duruyorduk ya gelin su esadi bitirmede anlasalim diye.. Razi olmayinca mi terorist tehdit oldular bizim komsular? Sebep bu olsa sinir boyunca her taraftan saldirmaz miydik, niye ille de Azaz?Saraylim , Türiye`nin korkusu PYD cok güclenirse, artik ülkemizdeki kürtlerde güclenir.
geri alanlarda cogunluk savasan kürt kadinlariydi, bunu söylemekde lazim. Kadinlarin gücüne hep inanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?