Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

Saddam'ın zulmü falan hikaye. ABD ne diye sallasın Kuveyt'in durumunu? Tabi ki petrol yüzünden. ABD sanki gökten inmiş melek de falan fişman.

ABD'nin dünyanın polisi olması konusunu de, canımı ye. O konuda veririm sana hak. Yani kötünün iyisidir bu. Bir şeriat ülkesi mi olaydı dünyanın polisi, ya da kafadan çatlak Kore?

Ama tutup da ABD hukuka çok uygundur falan filan dersen, onu yemem işte ben. Ya var ya Osmanlı bile ABD'den ya da İngiltere'den daha düzgündü yahu sömürge konusunda. Ya da geçmişteki bi Makedonya, Roma.. Bunlar çok daha iyiydi yeni dönem sömürgecilerinden. Gittikleri yere yatırım yaparlardı ve ihya ederlerdi. Hani onların da yaptıgı asıp kesmekti en nihayetinde ama o zamanın dünyası öyleydi ve en azından bölgeyi kalkındırmak için bir şeyleri yapardılar savaşın ardından. ABD, İngiltere falan bunları hiç yapmadı. Sadece yakıp geçtiler. ABD daha çok Mogollara benziyor.

Sonra diktatörlük var diye ağlıyorlar. Hitler edebiyatı yapıyorlar. Allah korusun ülke bunlarin eline geçse nefes almamiza bile izin vermezler. Kullanamazsin diyor ya :)

Senin kafanda yarattigin hukuk nedir merve? Ben ABD bir hukuk ulkesidir ve hukukun kendisine verdigi imkanlar dahilinde mudahale ediyor diyorum. Mudahale derken de uluslararasi hukuk kurallarindan bahsediyorum, acima duygusu veya hirslardan degil. BM 193 ulkeden olusmustur, oybirligi ile olmasa da katilan ulkelerin oy coklugu ile karar alir. Kararlara uymayan, basina buyruk hareket eden ulkeler savas suclusu sayilir ve ceza alir. Iste bu da uluslararasi hukuktur. Senin bildigin hukuk nedir?
Amerika ve Avrupadaki bir cok ulke gibi hukukun ustunlugunu one alarak yasayan ulkelerde insan haklari, ekonomi ileridir. Cunki saglam bir hukuk sistemi hic kimsenin digeri ustunde baski kurmasina, yolsuzluk, ihaleye fesat gibi ahlaksizliklari kulanarak kucuk bir kesimin ulkedeki diger buyuk kesimi fakirlige iterek zengin olmasina ve adaletsiz dagilima izin vermez. Bu sebeple bugun hukugunu iyi zeminlere oturtmus, adaletinin saglam oldugu ulkelerde gelir dagilimi cok daha adildir. Bir kesim hizla zenginlesirken halkin cogunlugu fakirlesmez. Hani bizde ve Ortadogudaki ulkelerde oldugu gibi.. Hukukun onemi boyle birsey iste, ve o gorulur, elle tutulur. Gormek istemezsen goremezsin, o baska. Senin bildigin tek hukuk AKP hukuku olursa onu savunup durmaktan baska caren kalmaz.

Ama yine de her Türkiye'ye geldiğinde iki gün sonra bu ülkenin herşeyinden ayrı ayrı bikip koşarak o güzel almanyana donuyorsun de mi? Ah olivv ah bilmesek bu ülkeden ne kadar tiksindigini inanacagiz şu yazdiklarina...

:)))

Tam da ben burayi nasil atlamisim derken cok guzel geldi. aklimdakini yazivermissin..

Şu konuya girmeyeyim, canım acıyor gördükçe diyordum ama okuduğum kadarıyla iyice dağıtmışsınız.

Kızlar yorulmadınız mı, sıkılmadınız mı her olayda sayfalarca aynı şeyleri konuşmaktan? Bu konuda olay rejim değil, demokrasi, parlamenter sistem, başkanlık vs. değil.

Bu şekilde uyarılardan nefret ediyorum ama bu konuda konuşulması gereken, tartışılması gereken çok fazla detay var. Sizin derdiniz başkanlık. Hepinize kocaman bi alkış...

Saraylim Saddam Husseyin ?
Onuda basa getiren Amerika, sonra onu öldürtüp Irakida yerle bir eden Amerika. Yani Amerika`nin derdi, aman ha, solcu olmasinlar, dindar olurlarsa daha iyi kontrol ederiz.
Valla boyle gidersek ayni sey bizim basimiza da gelebilir. Hayat tekerrurden ibarettir. Bizim petrolumuz yok ama Ortadogu ve Avrupa arasinda stratejik bir cografyadayiz. Kendi basimiza buyruk davranip her tarafa efelik yapmaya devam edersek isin sonu bu raddeye de gelebilir. Elalem saka yapmaz. Bugun NATOya uyeyiz, muttefikiz filan.. Begenmesek de su anda sirtimizi yasladigimiz bir olusum var. Yarin bize tahammulleri kalmadiginda Saddam'in Irakindan guclu bir devlet degiliz. AKPnin yaptigi yanlis hesap Bagdattan doner yani.. Olan da bize olur. Temennim o gunleri gormemek ama bu gidisata guvenmiyorum. Herkes bir an once aklini basina almali.

Allahım şu yahuların bana birini hatırlattı yine.:)
yeni şeyler dediğin demokrasinin köküne kibrit suyu dökmek olduğu için bar bar bağırıyoruz burada..
o yeni şeylerdeki amacı çok iyi biliyoruz ve gözlemliyoruz biz. yorma boşuna parmacıklarını.
.rte düşmanlığı değil olay ,
demokrasi düşmanlığına karşı tepki.
ha,ayrıca,demokrasi istemiyoruz diyen kimmiş,bir bak geçmiş sayfalara..
sen okumuyorsun tam anlamıyla yazılanları galiba.

in vino veritas , susma sustukca sira sana gelecek !

Sahi daha 5 ay önce Salih Müslüm Türkiye`ye davet edildi, simdi 5 ay önce ükemize davet edilen insanin örgütü nasil bize bomba atar ?
Biz kiminle hangi oyunu oynuyoruz ? kafam cok karisik.
Bir öyle bir böyle siyasetleri artik bizi biktirdi, nedir cizgimiz ? Nedir yönümüz ?
Saraylim , inan Saddama hadi Gaddafiye kadar hadi neyse inandimda ama bu bizim konuda artik gercekten ilimli müslümanliga inanmislar ve bir daha bir daha daha yanilmalarina pek inanamiyorum acikcasi. Mantigim el vermiyor, sag duyum burada bir error var diyor. Ilimli müslümanlik ne demek ? Ayni yarim hamile gibi. Ilimlisi milimlisi yok bunun ya hamilesindir ya degilsindir,

Bakin size haritayi koydum buraya.. Sinirlarimizda ne olup bittigini gozunuzde daha iyi resmedebilesiniz diye..

Su koyu visne ile boyali yerler PYDnin kontrolunde olan Suriye topraklari.. Yillardir bize komsu. Solda Azaz ve Afrin, sonra da Suruc'un karsisindan bir yerlerden baslayip haritaya girmemis olan Suriye sinirimiz boyunca taa Cizreye kadar devam ediyor. Kobane bir ara ISIDin eline gecmisti, geri aldilar. Diger sinir komsumuz turuncu ile belirlenen yerleri eline gecirmis olan yuzyilin en cani katil orgutu ISID. Onlari simdilik kendimize tehdit olarak filan gormuyoruz ne hikmetse! Aramiz sut liman, hic ses seda yok hukumetten.. Orayi ISIDdan temizlemeye calisan PYD ve YPG ile sorunumuz var, onlari bombalamakla mesguluz nedense.. Azazi kapmasinlar diye.. ama gordugunuz gibi kapmislar.. Azazin hemen sagi (dogusu) krem rengi yerler Esadin isyancilarina yardim gecirdigimiz, Suriyeli multecileri ve OSOyu kabul ettigimiz Hatay ve Kilise en yakin nokta.. Hani su unlu silah dolu MIT tirlarinin yakalandigi Kirikhan civarinin oldugu Hatay.. Isyancilarin elindeki yerler krem rengi boyunca devam ediyor. Su an ordumuz o krem rengi alanin ust solundaki Azaz ve Halep'i (Aleppo) bombalamakla mesgul, hesapta PYD sinirlarimiza fazla yaklasmasin diye..

Alttan yukari dogru yukselen koyu mavi alan ise Esad'in ordusu bu arada..

Simdi, bu harita da onunuzdeyken size soruyorum: var mi bu bahanenin bir inandiriciligi? Biz hakikatten de PYD icin mi Suriyeyi bombaliyoruz? Su haritaya bakip bir deyiverin hele..

Son düzenleme:
bence bir kendine gel istersen. insanların ülke sevgisini ölçmek sana kalmamış.. tiksinmek ha.
ayıp gerçekten. hemde çok çok ayıp.
ya oliv bu ülke için oralarda içi yanıyor.
bana dokunmayan yılan bir yaşasın dese bu kadar çırpınmazdı ne o ne saraylım.
tınlamayada bilirdi oralarda .
burada yaşayanlardan daha çok duyarlılar ve üzülüyorlar ki bu kadar yazıyor ve çabalıyorlar birşeyleri anlatmak için

Hayır bu pyd nasıl bir örgüttür ki obüs saldırılarının ardından iki gün içinde adamını ve tonlarca bombayı ülkeye soktu, kimsenin ruhu duymadan o aracı ankaraya kadar götürdü, keşif yaptı, sürekli değiştirilen servis saatlerini öğrendi, ülkenin en korunaklı bölgesinde 28 kişiyi öldüren bombayı patlattı. Sadece iki günde... Bunlardan güya haberi olmayan istihbarat kurumumuz, emniyet güçlerimiz de saatler içinde bombacının kimliğini tespit etti. Ha pardon parmak yanmamıştı, kimliği de üstündeymiş o da yanmamış. Allahın işine bak.

Şimdi önceden planlanmış sadece tarihi belli değildi diyenler de olacaktır. Onlara da soralım arkasına dünyanın en güçlü devletlerini almış, o bölgede neredeyse kahraman ilan edilmiş terör örgütü bile sayılmayan bir örgüt neden türkiyeyi bombalayarak bu imajını bozsun?

Pyd araştırdı salih neccar diye biri yok dedi, amerika araştırdı yok öyle bir adam bu ilçede dedi, birileri daha araştırdı kim hatırlamıyorum 60lı yaşlarda köyde yaşayan bir salih neccar buldular. Peki bu salih neccar kim? Nereden çıktı?

Son düzenleme:
Saraylim , Türiye`nin korkusu PYD cok güclenirse, artik ülkemizdeki kürtlerde güclenir.
Kobane bir ara ISIDin eline gecmisti, geri aldilar
geri alanlarda cogunluk savasan kürt kadinlariydi, bunu söylemekde lazim. Kadinlarin gücüne hep inanirim.

Saraylim

olivia

marilyn monroe

ve O okypete

sabahtan beri okumaya çalışıyorum konuyu, uzun uzun yazmanıza belgeler ile konusmaniza ve sabriniza bravo vallahi.

benim konu ile ilgili yazacak cümlem dunden beri kalmadı çünkü aynı tas aynı hamam kaç sayfa olmuş aynı yerde dolaşıp duruluyor.

neyse ben çocukları tiyatroya götüreceğim şimdi, size başarılar diliyorum :)

Saraylim , Türiye`nin korkusu PYD cok güclenirse, artik ülkemizdeki kürtlerde güclenir.
geri alanlarda cogunluk savasan kürt kadinlariydi, bunu söylemekde lazim. Kadinlarin gücüne hep inanirim.
PYDnin su an almaya calistigi yer bizim hukumetimizin isyancilara yardim gecirdigi yer. Pandomima oradan kopuyor. Isyancilarla aramizdaki tek bagi kaybetmek istemememizden. Yoksa zaten Suriye siniri boyunca kilometrelerce yer onlarda, niye bugune dek sorun olmadi, adanlari ulkeye cagirip duruyorduk ya gelin su esadi bitirmede anlasalim diye.. Razi olmayinca mi terorist tehdit oldular bizim komsular? Sebep bu olsa sinir boyunca her taraftan saldirmaz miydik, niye ille de Azaz?

Allah yardimcimiz olsun, Allah ülkemi korusun, insanlarini korusun !!! Ölümler olmasin !!!!
Saraylim ben o haritayi cok iyi biliyorum ama bu hükümetle düsünmek bile istemiyorum, yazmak istediklerimi zaten yazamiyorum ama sonumuz Allah yardimcimiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…