buna dikkat etmemiştim. bana laf eden kendi demiş gidin bu ülkeden diye.oooo. İyiymiş, ya sev ya terk et diyorsun yani. Türbanlılar İran'a dendiğinde kızmak yok ama.
Ne farkın kaldı şimdi?
Madem ki mantıklı bir sav öne süremiyorum o halde git istediğin yerde yaşa derim sığlığına çekmenin manası var mı tartışmayı.
Her şeyden önce eğitimli genç bir kadına yakışmıyor. Aldığınız eğitim ve şurada harcadığınız mesai size kahve muhabbetinden daha ileri düzeyde bir şeyler kazandırmış olmalı.
Diğer yazdıklarına gelince...
Üç gün sonra demokrasi yazacaksınız, halkın iradesi yazacaksın, yazma. Şu yazdıklarından sonra esprisi yok. Sen diyorsun ki benim üzerime su sıkabilirler, hayır sen kendin dedin, ben sokağa çıkmam diye.
Benim üzerime su sıkıyorlar. Benim adıma karar verme.
Çünkü ben ileride gün olup devran döndüğünde senin üzerine su sıkmasınlar diye de çıkıyorum o sokağa.
Dediklerimin hangisi teoride güzel de pratikte uygulanabilir değil. mervecikle olan yazışmadan kopya çekmezsen sevinirim.
Demokrasi gayet Türkiye'de uygulanabilir bir yöntem. 1923'ten bu yana kör topal idare ediyoruz işte. Dünyada zibilyon tane devlet uygulamayı beceriyor da s...tir et zaten bize olmaz bu deyip Hilafet ilan edelim istersen?
Anlamadığın konu şu güçlü yönetim...
Amerikada polis zencileri öldürdüğünde hiçkimse amannn yeter ki güçlü bir yönetimimiz olsun yeter ki devletimize halel gelmesin demez. Sokağa çıkar.
Ha Polis zenci öldürmeye devam
ama insanlar da sokağa çıkmaya devam eder.
Bak bu adamlar Dünya İmparatoru.
Yani bu işler A Haber dinlemekten az biraz daha derinlikli.
Eğer ben zulme uğrayıp da sokağa çıktığımda ülkeme leş kargaları üşüşüyorsa bunun sorumlusu ben değilim, zulm edendir. Zulm etmeseydi sokağa çıkmazdım. İlliyet Bağı buradan başlıyor.
Bu kadar güç sevici olmayın.
Şu dediğinin mini etek giymeseydi tecavüze uğramazdı mantığından farkı yok.
Asla,vatan konusuyla ilgili konuştuklarımıza binaen söyledim. Benim gibi düşünmeyenlere karşı hiçbir tahammülsüzlüğüm yok benim.samimi olarak,mutlu olmanız adına bir tavsiyeydi yazdığım. Sonradan farkettim yanlış anlaşılabileceğini ama silemedim.diğer yazdıklarınıza gelince daha fazla tartışmak anlamsız, yine de sizle tartışmak güzeldi. Gerçek bir demokrasi arayışında olduğunuzu düşünüyorum. Düşüncelerinize saygı duyuyorum.
buda bize laf sokmak için çabalar böyle.Ya burada bir teletubby çetesi var, her ne kadar olmadıklarını iddia etseler de varlar, içimizdelerve bunlar dişe dokunur bir şey yazmayıp sadece güya çok komik zannettikleri ironilerle, toplaşıp birilerine saldırıp susturmaya çalışmakla ve birbirlerinin mesajlarını hunharca begeni yagumuruna tutmakla meşguldürler. Bu zevatı sallama, herkese de cevap yetiştirmek için ugraşma. Kayda deger ( en azından bir şey yazan) yorumcular var onlarla yazış, gerisini salla gitsin.
Evet, Amerika bu adami destekledi. Erdogan daha belediye baskani iken defalarca Amerikaya gidip bu ulkenin basina gecmek icin onlardan icazet aldi. Onlar da "ilimli musluman" olarak gordukleri erdogani desteklediler ve bir sekilde bu adami basimiza getirdiler. Ortadoguda Turkiye'yi BOP esbaskani yaparak kontrol kurabilmek icin.. ama onlar da yanildiklarini anladilar. Bizimkilerden bir tanesinin (AKPli bir yetkili, kimdi hatirlayamadim, googlelarsaniz cikar) bu konuda soylenmis unlu bir lafi vardi: "bu adami kullanin, delige supurmeyin" diye.. Onlar da kullandilar, olay budur. Yoksa ABDnin muttefik olarak gordugu her ulke husrana ugramamistir. Avrupa ve Israil ABDnin ebedi muttefikleridir, biz de oyle.. Ama simdi basimizda kimseden uyari, soz dinlemeyen, burnunun dikine giden, hukuk tanimaz bir lider var. Bizi delige onla birlikte supururlerse sebebi de bu olacaktir
Yaa ilahi bu nedir? ''hu hu amerika hu. amerika görelim neyler, neylerse güzel eyler'' Özeti buydu... ki şaşırmadım zerre kadar.
ABD BM'den onay almış da bilmem ne... Aklamak için baya ugraşmışsın iyi güldüm. BM zaten 2-3 ülkenin kendi kendine karar aldıgı bir yer. ABD ne isterse de onu yapıyor ve kendi kafasına göre yapıyor üstelik. ABD'nin Irak'a tek girme nedeni currency anlaşmazlıgı. Petrolü dolar karşılıgında degil altın karşılıgında satmak istedi Irak, başka hiçbir nedeni yok ABD'nin gerisi boş laf salatası. Doları tanımayanın başını ezdi işte ABD, bu kadar basit.
Sen de gelmiş ABD'yi aklıyorsun peeeessssss! Gittiler mahvettiler zaten karışık olan yerleri. Sonrasında ekstradan binbir türlü pislik daha fırladı o mahvettikleri yerden. Bu dünyanın en hukuksuz ülkelerinden biri ABD'dir. Ne işi var ABD'nin taaa ortadoguda? Bunu hukukla bagdaştırmaya kalkan kafaya hakkaten de katıla katıla gülüyorum.
ABD'nin dış siyasetteki hukuksuzlukları burdan köye yol olur, en pis ülkelerden biri bu konuda.
İç meselesine gelirsek... O konuda da çok demokrat oldukları söylenemez. İşte efendim yok yargılanrımış da bilmem neymiş de fıs fıs fıs.... Adamlar bribery manyagı olmuşlar, geri kalan ülkelerden farkları yok. Çok büyük ekonomileri oldugu için genel refah seviyeleri yüksek, o sayede gözünüzü boyuyor zaar. Demokrasileri mi? O da palavra az çok, diger her ülkedeki gibi...
Ya bir de bana diyorsun kraldan çok kralcısın deyu! Ben en azından kendi devletim için yapıyorum eger yapıyor isem. Ama sen ve senin gibi düşünenler? Elin ABD'si, Almanya'sı falanı için yapıyorsunuz bunu. Halbuki kraldan çok kralcı takıllan kim acaba? Her ülkenin artısı var eksisi var, ama yoook. Bizim yurtdışı hayranları anlamaz.
Bak ABD vatandaşları kendi ülkelerini nasıl yerin dibine sokuyor. Corruption is legal diyorlar;
Kendi vatandaşlarından çok var yerin dibine sokan (bana göre onlar da yanlış yapıyor) ama bizimkiler mübarek sanki ABD'liymiş gibi ABD savunur, sanki Türk degilmiş gibi Türkiye'ye düşmanlar. Yabancılar bile bu kadar düşman degil Türkiye'ye. Boyut atlamış bazı insanlar.
Kimmiş kraldan çok kralcı?
Yani az kaldı Greencard ile mi gittin ABD'ye diye sormama...
Söylemem, sır :)Militan demokrasi ne? Ben bilmiyorum.
Ama bu bahsettigin basit paradoks.
Demokrasi paradoksu, insan hakları paradoksu, insan sevicilik paradoksu... vs.
Yani demokrasi, demokrasi düşmanına uygulanamaz, yoksa demokrasi çöker ama uygulamazsan da demokrat degilsindir kendi içinde paradoks.
İnsan sevicilik, seni öldürmek isteyene uygulanamaz, yoksa ölür gidersin ama onu da sevmezsen demek ki insan sevici degilsindir (hümanist diyolla ya ondan) kendi içinde paradoks... vs. gibi.
Bu mu militan demokrasi dedigin?
Durmadan her yorumunun basina sonuna ABDyi ekleyen sensin.. Cevap olarak Afrikadan mi bahsetmem gerekiyordu, pardon..
BM 2-3 ulke mi?193 olmasin o sakin?
Sen mi devletini ulkeni vatanini korumak icin yaziyorsun? Senin ulkene, vatanina, devletine layik gordugun yonetim bu mu? Jer gun baska yerde bombalarinm patlamassi, her gun bir kac sehit haberi ile halkin ocagina ates dusmesi.. Ben bunlari bu ulke vatandasina layik gormedigimde, bunlar bu ulkeyi yonetemiyor, kurtulun bunlardan dedigmde, kendinize temiz bir iktidar ile temiz bir sayfa acin dedigimde Turkiye dusmani, bati hayrani oluyorum?
Ben neymisim be abi...Yok, sozumu geri aldim, cok mukemmel bir sekilde, tam da hakettiginiz gibi yonetiliyorsunuz. Sokaga cikmaya korkuyorsaniz bu sizi yonetenlerin degil, ABDnin kabahati. Ne guzel eskiden ABD fiye bir ulke yoktu, son 14 senede ortaya cikip memleketin icine etti, butun kabahatli onlar..
Nasil? Rahatladin mi?
Ayricamervecik01 , senin yazilarin devletinin milletinin bekaasini dusundugunu gosterir yazilar degil, Erdogana dokunmayin, neylerse guzel eyler diye bagiran yazilar.. Adam milleti savasa surukluyor, her tarafta bombalar patliyor hala laf soyletmiyorsun Maasallah.. O yuzden kraldan cok kralcisin dediysem dogrudur.
Evet farkettim. İronik olan bu insanların çağdaş olduklarını savunmaları.İnsanın onlar gibi tepki veresi gelsede espri anlayışlarını anlayabilmek imkansız.herneyse onlar konuşur ak parti yapar deyip, platformu terkediyorumYa burada bir teletubby çetesi var, her ne kadar olmadıklarını iddia etseler de varlar, içimizdelerve bunlar dişe dokunur bir şey yazmayıp sadece güya çok komik zannettikleri ironilerle, toplaşıp birilerine saldırıp susturmaya çalışmakla ve birbirlerinin mesajlarını hunharca begeni yagumuruna tutmakla meşguldürler. Bu zevatı sallama, herkese de cevap yetiştirmek için ugraşma. Kayda deger ( en azından bir şey yazan) yorumcular var onlarla yazış, gerisini salla gitsin.
gitmeden şuna bir cevap alsaydım..hayır akpyi savunanların ama biz demokrasiyi bu rejimi istemiyoruz demeleri kadar trajik bir durum yok.
ya kardeşim yakın tarih,
bu rejimi istemiyorum diyen sizler o savunduğunuz partinin rejimi yıkmak istiyor diye yüzlerce insanı hapislerde çürüttüğünü ne çabuk unuttunuz.
bakın ergenekon.
bakınız paralel.
çelişmeyin kendinizle
Ya burada bir teletubby çetesi var, her ne kadar olmadıklarını iddia etseler de varlar, içimizdelerve bunlar dişe dokunur bir şey yazmayıp sadece güya çok komik zannettikleri ironilerle, toplaşıp birilerine saldırıp susturmaya çalışmakla ve birbirlerinin mesajlarını hunharca begeni yagumuruna tutmakla meşguldürler. Bu zevatı sallama, herkese de cevap yetiştirmek için ugraşma. Kayda deger ( en azından bir şey yazan) yorumcular var onlarla yazış, gerisini salla gitsin.
Söylemem, sır :)
Hayır, demokrasi demokrasi düşmanına uygulanmaz değil. Öyle bir şey değil bu, elbette.
1930'ların sonuna kadar gider, yani totaliter rejimlere ve bu rejimlerin kendine demokratik sistemler içinde yer bulmasına kadar.
Bir nevi sistem yaması işte.
Demokrasi zaten sorunlu bir sistem mervecik.
İşte elit diktasına, totaliter cumhuriyete falan dönmesin diye böyle bir yama atmışlar.
Militan demokrasi kavramı, bizim anayasamızda bu şekilde olmasa da, sadece askeri önlemlerle yola çıkmaz.
Şöyle diyelim kısaca
halkın büyük çoğunluğu istiyor diye demokrasi ile padişahlığı getiremezsin.
Bak padişahlık çok güzel bir sistemdir, demeni engellerim, demiyorum. Getirme eyleminden bahsediyorum.
Demokrasi iş elit diktasına dönmesin diye azınlığın hakkını gözetir, Türkiye'de değil tabii, sistemsel bir kavramdan bahsediyorum, mevcut uygulamadan değil. Türkiye'deki militan demokrasi anlayışı zaten sakat, anayasa maddesinde bile sorun var.
Militan Demokrasi, nasyonel sosyalizm, komünizm, faşizm gibi anayasal düzeni doğrudan tehdit eden yönetimlere karşı bir korumadır.
Haydi Faşist olalım diye bir oylama yapamazsın. Bazı durumlarda fazişmi savunamazsın bile.
Suçtur.
Olivia, ABDnin, aslinda her ulkenin de olmasi gerektigi gibi, birinci onceligi kendi devletinin bekaasini saglamak, kendi vatandasinin can, mal ve ekonomik guvenligidir. Dostu isen sana da yardim eder, bu yuzden Turkiye bugune dek ABDye yanasmis, muttefik olmus, askeri uslerini kurmasina izin vermistir. Menfaat dedigin sey karsilikli. Demokratik bir hukuk devleti olmasi sebebi ile de mureffeh ulkeler seviyesine yukselmis, dunyanin en guclu ulkesidir bugun. Hukuk deyip gecmeyeceksin, "Adalet mulkun temelidir". Avrupa da onun muttefiki, var mi bir husumeti kavgasi onlarla? Ortadogu ezelinden cadi kazani, ne savasi biter ne zulmu. Amerika'da cok bilindik bir laf vardir halk arasinda: "biz dunyanin polisiyiz" derler. O da diger ulkelere Nato kanali ile mudahaleyi kendine hak goruyor. Aslinda birinin bu isi ustlenmesi de gerekiyor. Evin bir kosesinde yangin ciksa ve mudahale edilmese o yangin butun evi sarar cunki.Saraylim , gercekten bunu senden ögrenmek isterim, zira Amerikalilari sen bizden daha iyi taniyorsun, zira senelerdir oradasin. Amerika gercekten Temiz emellerlemi bunlari düsündü ?
Benim kizdigim, Amerika neden özellikle su müslüman ülkelerle ugrasir ? Tamam anliyorum, Petrol vs. vs. ama yaptigi Dogru degil, ha Almanya`ninda yaptigi Dogru degil, onlarda tonlarca silah üretip müslüamn ülkelere satiyorlar.
Fakat Amerika hep 1 ülke pozisyonunu kaybetmesin diye, özellikle su müslüman ülkeleri cok iyi kullaniyor.
Benim kizdigimda bizim gibi bir ülke bu oyuna evet diyor.
hayır akpyi savunanların ama biz demokrasiyi bu rejimi istemiyoruz demeleri kadar trajik bir durum yok.
ya kardeşim yakın tarih,
bu rejimi istemiyorum diyen sizler o savunduğunuz partinin rejimi yıkmak istiyor diye yüzlerce insanı hapislerde çürüttüğünü ne çabuk unuttunuz.
bakın ergenekon.
bakınız paralel.
çelişmeyin kendinizle
Bu düşünce olmasa demokrasi falan kalmamıştı mervecik. O cümlede belki fazla.Demokrasi paradoksu işte *-*
Demokrasi kullanılarak tek adam yönetimi gayet de gelebilir, ve gayet de hukuka uydurulur. Bu yüzden paradoksu dikkate alıp bazı bazı demokrat olmaktan vazgeçeceksin.
Ama şimdi bu mantıgı da darbeler ile asker çok defa kullandı, solcu kafası da destekledi. Bahane haline geldi bir yerde. Ama diger taraftan da bu düşnce olmasa belki demokrasi falan kalmamıştı da. Dedigim gibi paradoks, bu yüzden çözülebilecek bir şey degil mantık yoluyla. Egemenlerin kafasına o gün ne eserse o oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?