Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

buna dikkat etmemiştim. bana laf eden kendi demiş gidin bu ülkeden diye.
boşuna demiyorum kendinle çelişme diye. pes

Ya burada bir teletubby çetesi var, her ne kadar olmadıklarını iddia etseler de varlar, içimizdeler ve bunlar dişe dokunur bir şey yazmayıp sadece güya çok komik zannettikleri ironilerle, toplaşıp birilerine saldırıp susturmaya çalışmakla ve birbirlerinin mesajlarını hunharca begeni yagumuruna tutmakla meşguldürler. Bu zevatı sallama, herkese de cevap yetiştirmek için ugraşma. Kayda deger ( en azından bir şey yazan) yorumcular var onlarla yazış, gerisini salla gitsin.

A-ha yine mi rejim değiştiriyoruz ?

Neden hep parlamenter sistem eşittir demokrasi diye düşünülüyor ki ? Parlamenter sistem elden giderse demokrasi gidecek kaygısı var , kaldı ki bu kaygıyı yaşayanlar zaten şu anda da ''demokratik'' yönetilmemekten şikayetçi

Aslen yaşanan demokratik değil , liberal bir endişe.

Bir de bu rejim değişikliği , taşı temelden oynatma teorileri endişeli bir hal alıp , vatana ihanet yaftası yapıştırıldığının da ; aynı kişilere hep soruyorum ; neden Cumhuriyet kurulma aşamasında iken , bu yepyeni ve alışık olmadıkları sisteme karşı çıkan bir güruhta o zaman vatan haini ilan edilip asıldı ?

Eee o zaman rejim değişikliğine karşı çıkanlar vatan haini , şimdi rejimi değiştirmek isteyenler (kaldı ki ben şuan rejim değişmeyeceğini biliyorum ) vatan haini . Nasıl bir iş güzarlık bu ???

Demek ki tarihin hiç bir döneminde gerçek bir demokrasi ve özgürlük yaşamak mümkün olmamış . Çoğunluk ve güç tekelinde azınlık vatan haini ilan edilmiş . Bu dönemde yaşananları sürpriz yumurta gibi karşılamak suni yani.

buda bize laf sokmak için çabalar böyle.
:))
canım ya:))))
hiç olmazsa dönmüyoruz dedklerimizin arkasındayız.
topaç gibi davranmıyoruz..neysek oyuz..
sen anladı bunu,ben anlattı bunu sana.:)

Saraylim , gercekten bunu senden ögrenmek isterim, zira Amerikalilari sen bizden daha iyi taniyorsun, zira senelerdir oradasin. Amerika gercekten Temiz emellerlemi bunlari düsündü ?
Benim kizdigim, Amerika neden özellikle su müslüman ülkelerle ugrasir ? Tamam anliyorum, Petrol vs. vs. ama yaptigi Dogru degil, ha Almanya`ninda yaptigi Dogru degil, onlarda tonlarca silah üretip müslüamn ülkelere satiyorlar.
Fakat Amerika hep 1 ülke pozisyonunu kaybetmesin diye, özellikle su müslüman ülkeleri cok iyi kullaniyor.
Benim kizdigimda bizim gibi bir ülke bu oyuna evet diyor.

Durmadan her yorumunun basina sonuna ABDyi ekleyen sensin.. Cevap olarak Afrikadan mi bahsetmem gerekiyordu, pardon..
BM 2-3 ulke mi?193 olmasin o sakin?
Sen mi devletini ulkeni vatanini korumak icin yaziyorsun? Senin ulkene, vatanina, devletine layik gordugun yonetim bu mu? Her gun baska yerde bombalarinm patlamassi, her gun bir kac sehit haberi ile halkin ocagina ates dusmesi.. Ben bunlari bu ulke vatandasina layik gormedigimde, bunlar bu ulkeyi yonetemiyor, kurtulun bunlardan dedigmde, kendinize temiz bir iktidar ile temiz bir sayfa acin dedigimde Turkiye dusmani, bati hayrani oluyorum?

Ben neymisim be abi... Yok, sozumu geri aldim, cok mukemmel bir sekilde, tam da hakettiginiz gibi yonetiliyorsunuz. Sokaga cikmaya korkuyorsaniz bu sizi yonetenlerin degil, ABDnin kabahati. Ne guzel eskiden ABD fiye bir ulke yoktu, son 14 senede ortaya cikip memleketin icine etti, butun kabahatli onlar..

Nasil? Rahatladin mi?

Söylemem, sır :)
Hayır, demokrasi demokrasi düşmanına uygulanmaz değil. Öyle bir şey değil bu, elbette.
1930'ların sonuna kadar gider, yani totaliter rejimlere ve bu rejimlerin kendine demokratik sistemler içinde yer bulmasına kadar.
Bir nevi sistem yaması işte.
Demokrasi zaten sorunlu bir sistem mervecik.
İşte elit diktasına, totaliter cumhuriyete falan dönmesin diye böyle bir yama atmışlar.
Militan demokrasi kavramı, bizim anayasamızda bu şekilde olmasa da, sadece askeri önlemlerle yola çıkmaz.
Şöyle diyelim kısaca
halkın büyük çoğunluğu istiyor diye demokrasi ile padişahlığı getiremezsin.
Bak padişahlık çok güzel bir sistemdir, demeni engellerim, demiyorum. Getirme eyleminden bahsediyorum.
Demokrasi iş elit diktasına dönmesin diye azınlığın hakkını gözetir, Türkiye'de değil tabii, sistemsel bir kavramdan bahsediyorum, mevcut uygulamadan değil. Türkiye'deki militan demokrasi anlayışı zaten sakat, anayasa maddesinde bile sorun var.
Militan Demokrasi, nasyonel sosyalizm, komünizm, faşizm gibi anayasal düzeni doğrudan tehdit eden yönetimlere karşı bir korumadır.
Haydi Faşist olalım diye bir oylama yapamazsın. Bazı durumlarda fazişmi savunamazsın bile.
Suçtur.

Ayrica mervecik01 , senin yazilarin devletinin milletinin bekaasini dusundugunu gosterir yazilar degil, Erdogana dokunmayin, neylerse guzel eyler diye bagiran yazilar.. Adam milleti savasa surukluyor, her tarafta bombalar patliyor hala laf soyletmiyorsun Maasallah.. O yuzden kraldan cok kralcisin dediysem dogrudur.

Çünkü Türkiye'yi eleştirip sürekli batı ülkelerini pohpohlayan batıperestler var forumda. Türkiye'nin ne kadar hukuksuz oldugunu söyleyip batı ülkelerini bucak bucak aklamaya çalışan tipler var ortada. E dogal olarak batı ülkelerinden dem vuruyorum, ki samimiyetsizlik ortaya saçılsın.

BM 193 degil 2-3 ülkedir. ABD ve pampaları ne derse o olur, öyle olmuştur, ve belki de hep öyle olacaktır.

Benim ülkeme layık gördügüm daha aktif bir Türkiye. Eski dönemlerdeki gibi sosyalist kafalı, kendini aydın falan zanneden tiplerin destekledigi ezik ve sinmiş yönetimleri istemiyorum. E Türkiye aktif bir hale geldiyse elbet düşmanı da artacak dostu da... Üstelik yanı başımızda ortadogu diye bir yer var. Böyle bir cografyada oldugumuz hep görmezden gelir batı hayranı tipler. Böyle bir cografyada aktif olmak istersen birinci duvar sen olursun, bu kadar basit bu.

Sokaga çıkmaya korkan biri degilim ben. Ne gece sokaga çıkmaktan korkarım ne de bomba patlayacak diye tırsarım. O tip korkularım yok benim. Korkanlara söyle bunu. Terör zaten 3-5 eylem yapıp insanların içine korku salma işidir, ama beni baglamaz.

Tek kabahati de ABD'de görmüyorum. ABD kendi ülkesi için yapması gerekeni yapıyor zaten. Ama tutup da taaa ortadoguda gezinen ABD'ye hukuka çok saygılıdır demek çok ilginç bir kafa ya.

14 senedir ülke daha aktif. mıymıy yönetilmiyor. Sesi çıkıyor. Ondan mı acaba bazıları rahatsız?

ee şu şartlar altında gece sokağa çıkmaya korkmayan tek cins erkektir...

nokta..
ben gider işlerim var.

Niye laf söyletmiyim? Savaş çıkacagını düşünmüyorum ben çünkü herkesin zararına olur bu. Ama çıkabilir de tabi... Lakin sen tutup da elalemin batı ülkeleri 10binlerce km öteden ortadoguya karışırken alakasız Rusya ortadoguya karışırken TÜrkiye pasif kalsın dersen o olmaz. İyi ok biz sinelim hçbir şey yapmayalım, burada kafeste yaşayalım, öyle çok güvende olacagız sanki

Ya bir de olaya bak. ABD'de savaşa sürükledi kendi ordusunu Onu destekliyorsun ama. Yani bu kadar olur artık pessss pesepepsepspep komedi. Ben kraldan çok kralcı isem eger, ki degilim, ama öyleysem bile kendi devletim için yapıyorum. Bazıları gibi elalemin her yere savaş götüren ABD'si içind egil. Üstelik ABD yi kendi vatandaşları bile bu kadar yererken bazı Türklerin aşırı hayranlaıgı, sütten çıkma ak kaşık oldugunu savunması tam komedi. Asıl kraldan çok kralcılık diye buna derler

ülke mıy mıy yönetilmiyormuş. serseri mayın gibi ona buna saldırıyoruz.
komşularımızla düşman olduk. keşke mıy mıy yönetilseydikte bulunduğummuz yerin saldırgan yaramaz çocuğu durumuna düşmeseydik. neyse ,ben kaçar

Evet farkettim. İronik olan bu insanların çağdaş olduklarını savunmaları.İnsanın onlar gibi tepki veresi gelsede espri anlayışlarını anlayabilmek imkansız.herneyse onlar konuşur ak parti yapar deyip, platformu terkediyorum

gitmeden şuna bir cevap alsaydım..

senin yazdiklarini ciddiye almadigimiz icin olabilir mi?

Demokrasi paradoksu işte *-*

Demokrasi kullanılarak tek adam yönetimi gayet de gelebilir, ve gayet de hukuka uydurulur. Bu yüzden paradoksu dikkate alıp bazı bazı demokrat olmaktan vazgeçeceksin.

Ama şimdi bu mantıgı da darbeler ile asker çok defa kullandı, solcu kafası da destekledi. Bahane haline geldi bir yerde. Ama diger taraftan da bu düşnce olmasa belki demokrasi falan kalmamıştı da. Dedigim gibi paradoks, bu yüzden çözülebilecek bir şey degil mantık yoluyla. Egemenlerin kafasına o gün ne eserse o oluyor.

Olivia, ABDnin, aslinda her ulkenin de olmasi gerektigi gibi, birinci onceligi kendi devletinin bekaasini saglamak, kendi vatandasinin can, mal ve ekonomik guvenligidir. Dostu isen sana da yardim eder, bu yuzden Turkiye bugune dek ABDye yanasmis, muttefik olmus, askeri uslerini kurmasina izin vermistir. Menfaat dedigin sey karsilikli. Demokratik bir hukuk devleti olmasi sebebi ile de mureffeh ulkeler seviyesine yukselmis, dunyanin en guclu ulkesidir bugun. Hukuk deyip gecmeyeceksin, "Adalet mulkun temelidir". Avrupa da onun muttefiki, var mi bir husumeti kavgasi onlarla? Ortadogu ezelinden cadi kazani, ne savasi biter ne zulmu. Amerika'da cok bilindik bir laf vardir halk arasinda: "biz dunyanin polisiyiz" derler. O da diger ulkelere Nato kanali ile mudahaleyi kendine hak goruyor. Aslinda birinin bu isi ustlenmesi de gerekiyor. Evin bir kosesinde yangin ciksa ve mudahale edilmese o yangin butun evi sarar cunki.

Mervecik'in degindigi bir konu da var. Dolar.. ABD dolari bugun dunyada rezerv para.. Euro dolasima ciktiginda Irak petrolu bundan sonra EURO ile satacagini soylemisti, Irak'a girmesini hizlandiran sebeplerden biri de bu olabilir, ama tek sebep degildir. Saddam dunya icin tehlikeli olmaya baslamisti, kendi halkina yaptigi zulumler bir yana.. Adam o zamanlarin ISIDi gibiydi, cok can aldi, kendi damatlarina kadar hem de..Sonunda Kuveyte girdi, Kuveyt dedigin ufacik fakat petrol fiskiran bir ulke, o da Amerikanin ve NATOnun korumasinda olan bir ulke, ordusu da kucuk.. Butun petrol kuyularini atese verdi. Amerikanin Iraka girmesi bunun ustune olan bir olaydir. Dunyanin butun petrol rezervlerinin ustunde Saddam gibi bir deliyi birakacak degillerdi her halde..

Demokrasi istemiyoruz diyen kim yahu? Demokrasi perest takılıp da yeni şeylere kör kütük saldırılmasına gerek yok diyoruz... ki bu kör kütük saldırı da rejimle zerre kadar alakası olmayan, aksine tamamen rte karşıtlıgı olmak yüzünden bi düşmanlık.

Ben bunu anlarım. rte diktatör olacak diyenleri yani... Ama yine de kör kütük olmasına gerek yok derim. Ben de başkanlık istemiyorum sonuçta.

Bu düşünce olmasa demokrasi falan kalmamıştı mervecik. O cümlede belki fazla.
Ben zaten öyle aman aman demokrasi canlısı bir insan değilim, işte diğerlerinden daha az b.ktan olduğu için eleman yokluğundan idare ediyorum.
Bireylerin ayrı ayrı demokrat olup olmamasıyla çok ilgilenmiyorum, benim derdim devleti yönetenlerin demokrat olup olmaması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…