• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

Arada bazı sayfaları atlayarak iki gündür okumaya çalışıyorum anca bitirdim bazı şeyleri cidden aklım kesmiyor ama vallahi bravo arkadaşlar hala sabır taşınız catlamamis sakin sakin cvp veriyorsunuz sarayım oky ve diğer birkaç arkadaş ne deyim çok sabirlisiniz:)

Ahanda iste, davutoglunun PYDden talebi ve PYD liderinin cevabi, niyet acik ve net:

"PYD lideri Salih Müslim'den, dün "YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Koridoru tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Menag Havaalanı’nı kullanma hevesine kapılmayacak ve boşaltacak. Bunları Sayın Biden’e de ifade ettim” açıklamasında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yanıt geldi. Müslim, Türkiye'nin tahliye talebini reddettiklerini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesi durumunda 'Suriyelilerin direneceğini' söyleyen Müslim, Türkiye'nin Suriye'nin içişlerine karışmaya 'hakkı olmadığını' belirtti. Müslim, Menag havaalanının YPG'nin eline geçmeden önce El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin elinde olduğunu da sözlerine ekledi."
http://www.milliyet.com.tr/salih-muslim-den-davutoglu-na-yanit/dunya/detay/2194172/default.htm

Davutoglu'nun koridor dedigi de onceki haritada size isaret ettigim Azaz'in da onceden icinde oldugu krem rengi alanlar.. Isyancilarin ve OSOnun Turkiyeye elini kolunu sallaya sallaya gecirildigi, onlara yardim ettigimiz yer. Sunu da belirteyim, bize PKK ne ise Suriye Hukumetine ve PYDye de OSO odur, yani onlara vur kac yapan teroristlerdir ve yatakcilaridir.

Diger bir ilginc nokta da kendi topraklarini El Kaideden ve ISIDdan geri alan PYDnin bu basarisinin bizde yarattigi rahatsizliktir. Biz o topraklar El Kaidenin eline gectiginde neden rahatsiz olmadik? Ya sinirimiz boyunca uzanan ISIDin elindeki topraklar neden bizi rahatsiz etmiyor?

Kimilerine göre bizler dağdaki çoban olduk,kimilerine göre de koyun.Hep Onlar akıllı,bizler cahil.
Çok şaapmamak lazım, sallama.şuan türkiyedeki en cahil kesim bu kendini çağdaş zanneden neyse üzerlerine alınıyorlar, cevap hakkı doğmasın şimdi hiç uğraşamam. İktidar olmanın dayanılmaz mutluluğunu yaşa:) konuşmak dışında ortada bişey yok bırak oyalansınlar :))

Çok şaapmamak lazım, sallama.şuan türkiyedeki en cahil kesim bu kendini çağdaş zanneden neyse üzerlerine alınıyorlar, cevap hakkı doğmasın şimdi hiç uğraşamam. İktidar olmanın dayanılmaz mutluluğunu yaşa:) konuşmak dışında ortada bişey yok bırak oyalansınlar :))

Çok gerginler ustlerine gitmemek lazım :)

İste bunlar hep ergenligi atlatamamızdan:KK53:
dinime kufreden musluman olsa dedin icinden, duymadım sanma:KK53:

Cok mu sesli dusundum acabao_O

Tiyatroya gittik bugün çocuk tiyatrosuna, valla bizim başta ki büyükler daha güzel oynuyor üstelik onlara inanan baya büyük bir kitle var.izlemeye devam

_88333402_syria_turkey_kurds_v4_624map.png

Bakin size haritayi koydum buraya.. Sinirlarimizda ne olup bittigini gozunuzde daha iyi resmedebilesiniz diye..

Su koyu visne ile boyali yerler PYDnin kontrolunde olan Suriye topraklari.. Yillardir bize komsu. Solda Azaz ve Afrin, sonra da Suruc'un karsisindan bir yerlerden baslayip haritaya girmemis olan Suriye sinirimiz boyunca taa Cizreye kadar devam ediyor. Kobane bir ara ISIDin eline gecmisti, geri aldilar. Diger sinir komsumuz turuncu ile belirlenen yerleri eline gecirmis olan yuzyilin en cani katil orgutu ISID. Onlari simdilik kendimize tehdit olarak filan gormuyoruz ne hikmetse! Aramiz sut liman, hic ses seda yok hukumetten.. Orayi ISIDdan temizlemeye calisan PYD ve YPG ile sorunumuz var, onlari bombalamakla mesguluz nedense.. Azazi kapmasinlar diye.. ama gordugunuz gibi kapmislar.. Azazin hemen sagi (dogusu) krem rengi yerler Esadin isyancilarina yardim gecirdigimiz, Suriyeli multecileri ve OSOyu kabul ettigimiz Hatay ve Kilise en yakin nokta.. Hani su unlu silah dolu MIT tirlarinin yakalandigi Kirikhan civarinin oldugu Hatay.. Isyancilarin elindeki yerler krem rengi boyunca devam ediyor. Su an ordumuz o krem rengi alanin ust solundaki Azaz ve Halep'i (Aleppo) bombalamakla mesgul, hesapta PYD sinirlarimiza fazla yaklasmasin diye..:KK53:

Alttan yukari dogru yukselen koyu mavi alan ise Esad'in ordusu bu arada..

Simdi, bu harita da onunuzdeyken size soruyorum: var mi bu bahanenin bir inandiriciligi? Biz hakikatten de PYD icin mi Suriyeyi bombaliyoruz? Su haritaya bakip bir deyiverin hele..
Haritayi öne almak istedim, tekrar bakabilelim diye ...

Diger bir ilginc nokta da kendi topraklarini El Kaideden ve ISIDdan geri alan PYDnin bu basarisinin bizde yarattigi rahatsizliktir. Biz o topraklar El Kaidenin eline gectiginde neden rahatsiz olmadik? Ya sinirimiz boyunca uzanan ISIDin elindeki topraklar neden bizi rahatsiz etmiyor?
El Kaide veya ISID, bunlar bizim müslüman kardeslerimiz, ondandir diye düsünüyorum.

Ee yani. Uc gunde 100 e yakin sehit vermisken gergin olmamak mumkun olmasa gerek:KK51:

Bu relaxlik bereden geliyor onu merak ediyorum ama
Allah razi olsun senden, Türkiye agliyor, Türkiye can cekisiyor, gelde gergin olma, gelde rahat ol. Vatan savasa gidiyor, ölüm haberleri yine yüreklerimizi dagitiyor. Korkuyoruz, ölmekten degil, bosu bosuna ölmekten korkuyoruz.

Ee yani. Uc gunde 100 e yakin sehit vermisken gergin olmamak mumkun olmasa gerek:KK51:

Bu relaxlik bereden geliyor onu merak ediyorum ama

Dinleri imanları, akılları fikirleri "oy rte akp" üçgeninde olunca ne ölenler umurunda oluyor insanın ne savaş ne ülkenin göbeğinde patlayan bombalar. Ölen ölsün dostum, çamura da batsak sorun değil yeter ki erdoğana bişey olmasın...

İnan ki samimiyetine güvendiğin için cevaplıyorum...alaycı tavırla eleştirmediğin için....
Evet korkuyorum...gidişat hiç iyi değil...dün bi komutanla tanıştım..eşiyle ankaradan taziyeye gelmişler şehide...9.şehidim derken koca adam ağladı...bilmem ki adam hangi partiden..ama onunla bir ben de ağladım...dualarımız sizinle diyebildim sadece...bi eksiklikler var orası kesin...ankaranın göbeğinde patlama güvenlik eksikliği....ama durum burda öyle vahim olmaya başladı ki,erdoğanı yerelim de nasıl olursa olsun moduna geçildi...sadece bu olay konuşulması gerekirken 3. 5. Sayfalarda başlıyorlar yok sarayı yok gemisi yok oğlu...bu karşıdaki insanın sabrını zorluyor ve otomatik savunma yaptırıyor...
Daha önceki patlama gibi bakın görürsünüz altından bu çıkacak şu çıkacak gibi sayfalarca yazıldı...sonra başka bişey çıkınca noldu diyoruz? Ee sarayı var amaya dönüyor iş...iki taraf için de yıpratıcı gerisi...
Gelelim güvenlik açığına...şimdi ben bombaları taksam orama burama,giysem çarşafı ( rahat kamufle için kulllanıyorlar yanlış anlaşılmasın) yolda kim beni durdurur? Gitsem şehrin en kalabalık yerine patlatsam bombayı...al sana vahşet..e şimdi bundan erdoğan mı suçlu? Biz bunları akıl ediyorsak, o suikastçiler kimbilir neleri hesaplıyorlar...herkese ayrı ayrı çip takamazsın ki...adam aylar önce almıştır emri, kimseyle iletişime geçmeden uygulamıştır...haa emeği keçen kim varsa Allah kahretsin, layığını bulsun...erdoğanın eksiği varsa Allah ona da soracak hesabını...ama ben böyle olduğunu düşünmüyorum sadece...sevenleri kadar düşmanları da çok...nasıl bu kadar emin olabiliyorlar, şaşırıyorum...belki istihbarat sağlam değil...insan yaşadığı eşe kefil olamıyor...yani bak yine diyorum eğer hatası eksiği varsa Rabbim ona da sorsun...ama bunlar demiyor ki adamın suçu eksiği olmayabilir...
evet çarsaf sakıncalı .

Diger bir ilginc nokta da kendi topraklarini El Kaideden ve ISIDdan geri alan PYDnin bu basarisinin bizde yarattigi rahatsizliktir.

Bu ne demek ya?

PYD'nin başarısı Türk hükümetini mi rahatsız ediyor?

PKK'nın Suriye şubesi olan PYD'nin başarısını Türkler çekemiyor öyle mi? Bu ne demek?

Allahım şu yahuların bana birini hatırlattı yine.:)
yeni şeyler dediğin demokrasinin köküne kibrit suyu dökmek olduğu için bar bar bağırıyoruz burada..
o yeni şeylerdeki amacı çok iyi biliyoruz ve gözlemliyoruz biz. yorma boşuna parmacıklarını.
.rte düşmanlığı değil olay ,
demokrasi düşmanlığına karşı tepki.
ha,ayrıca,demokrasi istemiyoruz diyen kimmiş,bir bak geçmiş sayfalara..
sen okumuyorsun tam anlamıyla yazılanları galiba.

Aslında bu ülkede demokrasi zaten hiç yoktu ki...

Back