• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

philosophy philosophy , bizler sizler ne yaaa ???
Cocugum, biz burada Türkiye`yi konusuyoruz, yani seni beni konusuyoruz. Bu ayristirma neyin nesi ???

Geçenlerde tvde kim olduğunu hatırlamadım ama bildik biriydi.Demişti ki bir süre malum gazeteleri ,internet sitelerini takip ediyordum.Sonra baktım ki,okudukça gidip Erdoğanın boğazına sarılasım geliyordu.Baktım sinirlerim iyice yıpranıyor bıraktım takip etmeyi.Size de tavsiye ederim.
Şimdi sizin ne cevap vareceğinizi de biliyorum.2 günde çözdüm sizi.:KK48:Sende o tür gazeteleri siteleri okuyorsun o yüzden objektif bakmıyorsun diyeceksiniz.Varsın objektif olmayayım,yeter ki sağlığım yerinde olsun.

I. Devletin şekli

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

nokta. boşuna uğraşmayın

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

nokta. boşuna uğraşmayın
Neler değişti be oky :KK51:
Belki iyi bişeyler olur ha, ne dersin :KK39:

Sevgili marilyn elbette biliyorum demokrasi götürmediğini, ama kendi ülkenin yönetimi zayıfladığında,birsürü leş kargası senin tepene üşüşecek,ve tüm dünya bunu izleyecek.yani diktatör bir yönetimi demokrasiye tercih ettiğim anlamını çıkarmışsınız ama hayır,demokratik yönetim isteyen komşularımızın başına gelenlerden bahsediyorum.yani ben eylem yaparken üzerime toma ile su sıkılmasını,sokaklarda dilenen Suriyeli mültecilerin haline düşmekten yeğ tutarım her türlü.siz buna isterseniz diktatörlüğü demokrasiye tercih etmek deyin,farketmez.konuşuyorsunuz,hoş konuşuyorsunuz da hepsi teorik, bahsettiğiniz demokrasi kavramı türkiyede uygulanabilir değil. Biz bu topraklarda ancak güçlü bir yönetime sahip olursak barınabiliriz. Sizin için dünyanın neresinde olursanız olun farketmeyeceği için,demokratik istediğiniz kriterlerde herhangi bir ülkede yaşayabilirsiniz isterseniz.size bundan sonraki hayatınızda esenlik dilerim.
oooo. İyiymiş, ya sev ya terk et diyorsun yani. Türbanlılar İran'a dendiğinde kızmak yok ama.
Ne farkın kaldı şimdi?
Madem ki mantıklı bir sav öne süremiyorum o halde git istediğin yerde yaşa derim sığlığına çekmenin manası var mı tartışmayı.
Her şeyden önce eğitimli genç bir kadına yakışmıyor. Aldığınız eğitim ve şurada harcadığınız mesai size kahve muhabbetinden daha ileri düzeyde bir şeyler kazandırmış olmalı.

Diğer yazdıklarına gelince...
Üç gün sonra demokrasi yazacaksınız, halkın iradesi yazacaksın, yazma. Şu yazdıklarından sonra esprisi yok. Sen diyorsun ki benim üzerime su sıkabilirler, hayır sen kendin dedin, ben sokağa çıkmam diye.
Benim üzerime su sıkıyorlar. Benim adıma karar verme.
Çünkü ben ileride gün olup devran döndüğünde senin üzerine su sıkmasınlar diye de çıkıyorum o sokağa.
Dediklerimin hangisi teoride güzel de pratikte uygulanabilir değil. mervecikle olan yazışmadan kopya çekmezsen sevinirim.
Demokrasi gayet Türkiye'de uygulanabilir bir yöntem. 1923'ten bu yana kör topal idare ediyoruz işte. Dünyada zibilyon tane devlet uygulamayı beceriyor da s...tir et zaten bize olmaz bu deyip Hilafet ilan edelim istersen?
Anlamadığın konu şu güçlü yönetim...
Amerikada polis zencileri öldürdüğünde hiçkimse amannn yeter ki güçlü bir yönetimimiz olsun yeter ki devletimize halel gelmesin demez. Sokağa çıkar.
Ha Polis zenci öldürmeye devam
ama insanlar da sokağa çıkmaya devam eder.
Bak bu adamlar Dünya İmparatoru.
Yani bu işler A Haber dinlemekten az biraz daha derinlikli.
Eğer ben zulme uğrayıp da sokağa çıktığımda ülkeme leş kargaları üşüşüyorsa bunun sorumlusu ben değilim, zulm edendir. Zulm etmeseydi sokağa çıkmazdım. İlliyet Bağı buradan başlıyor.
Bu kadar güç sevici olmayın.
Şu dediğinin mini etek giymeseydi tecavüze uğramazdı mantığından farkı yok.

Aaaaahhhhh memleketim aaahhhhhh. Varmi senin gibi güzel bir ülke ?????:KK43::KK43::KK43:
Inanin yok, o kadar yer gezdim gördüm, Türkiye kadar güzel bir ülke görmedim, ama ne yazikki Atatürk`den sonra kimse kiymetini bilemedi.
Laik bir Türkiye kalmayi basamadik, ne geldiyse basimiza zaten ondan sonra geldi. Harcayin, yok edin bakalim kimin isine yarayacak ?
Günün birinde bu politikacilar hepsi yok olacak, darbeyi ve agir yarayi bakalim bu seferde Türkiyem iyilesecekmi ? Yoksa son cirpinislarimi ??? Ben memleketimin acisini, cirpinislarini, haykirislarini duyuyorum, :KK43::KK43::KK43:

Obama`dan Erdogan`a : YPG`yi vurmaya son verin. demis.
Simdi isler öyle bir karisikki hem anlatmasi zor hemde anlamasi.
Fakat bazi gercekler varki bu hep ayni gerceklerdir, mesela Amerika ile cok iyi anlasan ülkelerin sonunu hepimiz gördük ve hepsi hüsranla bitti. Neden vatanimizi emanet ettigimiz bu hükümet, Amerika ile cok iyi anlasiyor ?
Bu Amerika ile iyi anlasma, ülkemiz icinmiydi yoksa kendi cikarlari icinmi ?
Acaba Amerika bizimle iyi anlasmasi, kendi cikarlari icinmi yoksa biz Türkleri cok sevdigi icinmi ?

Hayattada bu böyledir, baskasinin ipiyle gerdege girmek diye bir türk sözü vardir, yani baskasininkiyle bu is olmaz.
Bir ülkenin basina gelmek bile disaridaki gücler tarafindan saglaniyorsa, ipleri coktan yabancilarin eline vermisiz demektir.

Koskoca bir Türkiye, yüzünü Avrupa´ya degilde, emperyalist ülke Amerika`ya cevirmesi, ve Amerika`nin böyle bir hükümeti istemesi zaten hayira vesile degildi, olamazda.
Türkiye`nin terörist ilan ettigi YPG; Amerika tarafindan müttefik olarak görülmesi artik Amerika ile zit düstügümüzün siyalidir.
Biz kendi kendimize ülkemizi yönetmiyoruz biz, Amerika tarafindan senelerdir yönetiliysoruz ve buda laik, cumhuriyetci kimligime gercekten zor geliyor.
YPG ABD`in destegi ile Suriye`nin kuzeyindeki stratejik bir kasabayi daha aldi.
Eeee ne oldu simdi ??? Canimiz Amerika bizi satti ve düsmanimiz olan YPG yi destekliyor, yani kisacasi güvendigimiz daglara kar yagdi.
Neymis ???
Baska ülkenin destegi ile kendi ülkeni yönetmen ne sana nede ülkene bir hayri olur, Sana kimse yardim etmez bu hayatta hele hele Politika dünyasinda : bir ülkenin basina seni getirmisse, senden cikari illaki vardir. Seni kullanacaktir, seni kullanmakla birlikte ülkenide kullanacaktir.
Olivia,
Bazi yorumlarinda sana katiliyorum,ama hepsine degil. Evet, Amerika bu adami destekledi. Erdogan daha belediye baskani iken defalarca Amerikaya gidip bu ulkenin basina gecmek icin onlardan icazet aldi. Onlar da "ilimli musluman" olarak gordukleri erdogani desteklediler ve bir sekilde bu adami basimiza getirdiler. Ortadoguda Turkiye'yi BOP esbaskani yaparak kontrol kurabilmek icin.. ama onlar da yanildiklarini anladilar. Bizimkilerden bir tanesinin (AKPli bir yetkili, kimdi hatirlayamadim, googlelarsaniz cikar) bu konuda soylenmis unlu bir lafi vardi: "bu adami kullanin, delige supurmeyin" diye.. Onlar da kullandilar, olay budur. Yoksa ABDnin muttefik olarak gordugu her ulke husrana ugramamistir. Avrupa ve Israil ABDnin ebedi muttefikleridir, biz de oyle.. Ama simdi basimizda kimseden uyari, soz dinlemeyen, burnunun dikine giden, hukuk tanimaz bir lider var. Bizi delige onla birlikte supururlerse sebebi de bu olacaktir. Kimse Erdogana basegmek, onun hatrina Ortadogu Projesini degistirmek, Ortadogudaki hakimiyetini ve kontrolunu kaybetmek zorunda degil. Bu deli cesaretine boyun egmek 3. Dunya savasi cikartir. Erdogan sinir tanimaz tavrina devam ederse biz muttefiklerimizi kaybederiz. Zaten butun komsularimizla AKP iktidari suresi boyunca dusman olduk, onlar da destegini cekerse vay halimize.. Kendi basimiza biz Suriye, Iran, Rusya ile topyekun bir savasi goze alabilir miyiz? Ofke ile kalkan zararla oturur.

YPG bir Kurt birligidir. PYD de oyle.. PKK da, Kuzey Irak Kurdistan Ozerk Devleti de.. KIKOD sadece Turkiye tarafindan taninmis bir devlettir. O da bir Kurt olusumudur sadece aslinda.. PKK bizim basbelamizdir, cogu ulkenin bugun teror listesindedir. Ama YPG ve PYD bugun diger ulkelerin de, Turkiyenin de teror orgutleri listesinde degildir. O yuzden, biz KKOD ile kanki iken diger ulkelerden ISIDi temizlemede isbirligi yaptiklari ve teror orgutu listesinde bile olmayan olusumlari/birlikleri biz istedik diye terorist ilan etmelerini bekleyemeyiz. Bunun icin kanit bekler dis dunya, Turkiyedeki gibi ben soyledim, o zaman oyledir diye kimselere dikte edemezsiniz. Bizde olmasa da elalemde hukuk kurallari isliyor, emrivakiler degil..

Son düzenleme:
Devlet hukuksuzluk yapar, vatandas yapamaz diye birsey yok. ABDden ornek veriyorsun hep.. Amerika Irak'a girdi, kendi kafasina gore girmedi, BMlerden onay alarak girdi, NATO ulkeleri ile girdi, hatta bizden de tezkere istedi. Arinc'in cabalariyla oylamadan gecmedi, bugun Tayyip bin pisman, bahsettigin milyonlarca olum oldugu halde.. Ama yine de havaalanlarimizi kullandirdik. Amerikan askerleri sag salim evlerine donsunler diye duamizi da esirgemedik..:KK53:

Demek ki bir cok ulkenin dusunup karara bagladigi bir olaydi o. Hukuksuzlukla alinmis bir karar degil yani. O gun oyle gerekiyordu, hukuksuzlukla degil, bir cok ulkenin ortak karariyla Korfez savasi yapildi. Dunyada tehdit ilan edilmis diktator Saddam iktidari bitirildi.

Abd'de devlet bizdeki hukuksuzluklardan binde birini ya yapar, ya onu da yapamaz. Yargi herkes icindir, sokaktaki vatandas icin de, baskan icin de. Gazetelere dusmeye gor.. Yakalanmaya gor.. En basarili baskanlarindan Clinton'un sadece bir puro sokmus! diye karisini aldatmasini 40 gun boyunca yargilamis bir ulkedir Amerika. 17-25 aralik olaylarina maruz kalip da sorgulanamayan, yargilanamayan bir devlet baskani, ya da milletvekili dusunulemez bile. Aldigin ornek Turkiye ile butun dunya devletleri hakkinda ahkam kesemezsin. Turkiyede olanin yanlis oldugunu biz zaten soyluyoruz burada yillardir.. Bu ulke devletlerin hukuga ne kadar uygun davrandigini sorgulamak icin bir kistas degil. Insan haklarindan yoksun bir cok Ortadogu ulkesinin de olmadigi gibi.

Yaa ilahi bu nedir? ''hu hu amerika hu. amerika görelim neyler, neylerse güzel eyler'' Özeti buydu... ki şaşırmadım zerre kadar.

ABD BM'den onay almış da bilmem ne... Aklamak için baya ugraşmışsın iyi güldüm. BM zaten 2-3 ülkenin kendi kendine karar aldıgı bir yer. ABD ne isterse de onu yapıyor ve kendi kafasına göre yapıyor üstelik. ABD'nin Irak'a tek girme nedeni currency anlaşmazlıgı. Petrolü dolar karşılıgında degil altın karşılıgında satmak istedi Irak, başka hiçbir nedeni yok ABD'nin gerisi boş laf salatası. Doları tanımayanın başını ezdi işte ABD, bu kadar basit.

Sen de gelmiş ABD'yi aklıyorsun peeeessssss! Gittiler mahvettiler zaten karışık olan yerleri. Sonrasında ekstradan binbir türlü pislik daha fırladı o mahvettikleri yerden. Bu dünyanın en hukuksuz ülkelerinden biri ABD'dir. Ne işi var ABD'nin taaa ortadoguda? Bunu hukukla bagdaştırmaya kalkan kafaya hakkaten de katıla katıla gülüyorum.

ABD'nin dış siyasetteki hukuksuzlukları burdan köye yol olur, en pis ülkelerden biri bu konuda.

İç meselesine gelirsek... O konuda da çok demokrat oldukları söylenemez. İşte efendim yok yargılanrımış da bilmem neymiş de fıs fıs fıs.... Adamlar bribery manyagı olmuşlar, geri kalan ülkelerden farkları yok. Çok büyük ekonomileri oldugu için genel refah seviyeleri yüksek, o sayede gözünüzü boyuyor zaar. Demokrasileri mi? O da palavra az çok, diger her ülkedeki gibi...

Ya bir de bana diyorsun kraldan çok kralcısın deyu! Ben en azından kendi devletim için yapıyorum eger yapıyor isem. Ama sen ve senin gibi düşünenler? Elin ABD'si, Almanya'sı falanı için yapıyorsunuz bunu. Halbuki kraldan çok kralcı takıllan kim acaba? Her ülkenin artısı var eksisi var, ama yoook. Bizim yurtdışı hayranları anlamaz.

Bak ABD vatandaşları kendi ülkelerini nasıl yerin dibine sokuyor. Corruption is legal diyorlar;

Kendi vatandaşlarından çok var yerin dibine sokan (bana göre onlar da yanlış yapıyor) ama bizimkiler mübarek sanki ABD'liymiş gibi ABD savunur, sanki Türk degilmiş gibi Türkiye'ye düşmanlar. Yabancılar bile bu kadar düşman degil Türkiye'ye. Boyut atlamış bazı insanlar.

Kimmiş kraldan çok kralcı?

Yani az kaldı Greencard ile mi gittin ABD'ye diye sormama...

Saraylim Saraylim aynen, ben sana katiliyorum.
Ben aslinda Amerikaya ve tüm destek veren ülkelere söyle kiziyorumki, bizim ülkemiz laik türk devletiydi, neden ilimli müslümanlik ?

Biz baska Islam ülkeleri gibi degiliz, bizim ülkemizde yüce Rabbimle binlerce sükürler olsun bir Atamiz geldi ve ülkemizi laik, seküler bir devlettik, bizi neden bundan uzaklasitrmaya calistilar, benim derdim aslinda bu.

Saraylim Saraylim Saddam Husseyin ?
Onuda basa getiren Amerika, sonra onu öldürtüp Irakida yerle bir eden Amerika. Yani Amerika`nin derdi, aman ha, solcu olmasinlar, dindar olurlarsa daha iyi kontrol ederiz.

Lütfen hayatında "militan demokrasi" diye bir kavram duymamış insanlar demokrasi tanımı yapmaya kalkmasın, komik oluyor.
Hiçbir demokraside rejimi demokratik yollardan antidemokrasiye doğru değiştiremezsiniz, demokrasi buna izin vermez.

Militan demokrasi ne? Ben bilmiyorum.

Ama bu bahsettigin basit paradoks.

Demokrasi paradoksu, insan hakları paradoksu, insan sevicilik paradoksu... vs.

Yani demokrasi, demokrasi düşmanına uygulanamaz, yoksa demokrasi çöker ama uygulamazsan da demokrat degilsindir kendi içinde paradoks.

İnsan sevicilik, seni öldürmek isteyene uygulanamaz, yoksa ölür gidersin ama onu da sevmezsen demek ki insan sevici degilsindir (hümanist diyolla ya ondan) kendi içinde paradoks... vs. gibi.

Bu mu militan demokrasi dedigin?

oooo. İyiymiş, ya sev ya terk et diyorsun yani. Türbanlılar İran'a dendiğinde kızmak yok ama.
Ne farkın kaldı şimdi?
Madem ki mantıklı bir sav öne süremiyorum o halde git istediğin yerde yaşa derim sığlığına çekmenin manası var mı tartışmayı.
Her şeyden önce eğitimli genç bir kadına yakışmıyor. Aldığınız eğitim ve şurada harcadığınız mesai size kahve muhabbetinden daha ileri düzeyde bir şeyler kazandırmış olmalı.

Diğer yazdıklarına gelince...
Üç gün sonra demokrasi yazacaksınız, halkın iradesi yazacaksın, yazma. Şu yazdıklarından sonra esprisi yok. Sen diyorsun ki benim üzerime su sıkabilirler, hayır sen kendin dedin, ben sokağa çıkmam diye.
Benim üzerime su sıkıyorlar. Benim adıma karar verme.
Çünkü ben ileride gün olup devran döndüğünde senin üzerine su sıkmasınlar diye de çıkıyorum o sokağa.
Dediklerimin hangisi teoride güzel de pratikte uygulanabilir değil. mervecikle olan yazışmadan kopya çekmezsen sevinirim.
Demokrasi gayet Türkiye'de uygulanabilir bir yöntem. 1923'ten bu yana kör topal idare ediyoruz işte. Dünyada zibilyon tane devlet uygulamayı beceriyor da s...tir et zaten bize olmaz bu deyip Hilafet ilan edelim istersen?
Anlamadığın konu şu güçlü yönetim...
Amerikada polis zencileri öldürdüğünde hiçkimse amannn yeter ki güçlü bir yönetimimiz olsun yeter ki devletimize halel gelmesin demez. Sokağa çıkar.
Ha Polis zenci öldürmeye devam
ama insanlar da sokağa çıkmaya devam eder.
Bak bu adamlar Dünya İmparatoru.
Yani bu işler A Haber dinlemekten az biraz daha derinlikli.
Eğer ben zulme uğrayıp da sokağa çıktığımda ülkeme leş kargaları üşüşüyorsa bunun sorumlusu ben değilim, zulm edendir. Zulm etmeseydi sokağa çıkmazdım. İlliyet Bağı buradan başlıyor.
Bu kadar güç sevici olmayın.
Şu dediğinin mini etek giymeseydi tecavüze uğramazdı mantığından farkı yok.
Asla,vatan konusuyla ilgili konuştuklarımıza binaen söyledim. Benim gibi düşünmeyenlere karşı hiçbir tahammülsüzlüğüm yok benim.samimi olarak,mutlu olmanız adına bir tavsiyeydi yazdığım. Sonradan farkettim yanlış anlaşılabileceğini ama silemedim.diğer yazdıklarınıza gelince daha fazla tartışmak anlamsız, yine de sizle tartışmak güzeldi. Gerçek bir demokrasi arayışında olduğunuzu düşünüyorum. Düşüncelerinize saygı duyuyorum.

Back