Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

Asker aileleri…
bekir coşkun

Yaşamlarında hep bir pencere vardır…
Tayinleri çıkar, uzaklara doğru durmadan yer değiştirirler, başka bir kente giderler, başka mahalleler, başka sokaklar, başka binalar, başka evler…
Pencere değişmez…

*

O pencerede hep bir asker beklenir…
Beklenenin rütbesi ne olursa olsun, o pencerenin camına dayanıp bekleyenin rütbesi bellidir; sadece seven birisidir…
Anne…
Çocuklar…
Sevgili…

*

Pencerenin camları kışları buğuludur… Mutlaka ve mutlaka geçmiş gecelerden kalan, bekleyenin dayanamayıp cama dokunuşundan, sabırsız bir elin parmak izleri vardır…
Perdesi kanaviçe işlemeli…
Kimi zaman dal dal desenli…
Değişiktir, kim bilir…
Ama bir değişmeyeni vardır o pencerelerin; bekleyen, sabırsız, görmek isteyen bir çift göz, ağlamaya hazırdır…

*

Son yıllarda o pencerelerin arkasında ne çok anne dualar okudu… Ne çok çocuk pervazlara başını koyup dalıp uyudu… Ne çok sevgili ağladı…
Bilemeyiz…
Her kurşun sıkıldığında, her yiğit vurulduğunda, o camları buğulu pencereninarkasında seven birisi daha vurulur…

*

İşte önceki gün hedef asker aileleriydi…
Her gün oradan iki defa geçerim; pencerede bekleyenine giden üniformalı askerler… Aralarında kadınlar, ellerinde file kimisinin…
Kimisi bebeğinin arabasını sürükleye sürükleye, ama memnun durumdan…
Kimisi okul çantası ile bir küçük kız…
Kimisi asker anası…
Kimisi bir askere sevdalı…

*

Bu millet rahat uyusun diye camlarda uyumayanların… Ülkemiz yaşasın
diye yaşamını verenlerin yuvalarıydı hedef bu kez…
Bu millet hırsızı, uğursuzu, katili başına taç yaparken… İhanetlerin bedelini canı ile ödeyenlerin yuvalarını seçmişlerdi bu sefer…
Asker ailelerini…

*

Türkiye rahat uyusun…
Uğruna ölenlerin çoktur nasılsa memleketim…
Canın sağ olsun…

Gözlük kullanmıyorum :) ama hiçbir kişi veya fikre önyargı ile yaklaşmamaya çalışıyorum, işe yarıyor.

açıklamamakmı olay yoksa sadece kınamaklamı kalmak. olmamasınımı sağlamak yoksa..
evet anneannem daha güzel kınardı..

Ahmete soralım neymiş olay ?

Sadece kınama konuşması yapmaları , kınayıp köşeye çekildikleri anlamına geliyorsa Ahmetin aklınca , bilmediği neler var , bilse aklı şaşar.

Ama biliyordur tabii o da , tecahül i arif modasında o da .

Tecahül i arifi de bilmiyorsa anneannesine sorsun Ahmet.

sende çok net konuşuyorsun yoksa biliyormusun. içlerindemisin:)

Benmi yanlış türkçe biliyorum sizin dediğiniz vibi olması için (katil tc ci) daha değilde, tc katil diyen biri daha olması gwrekiyo...

Ordaki ci kişiselleştirmiş farkındaysan arkadaşta ne yazdığını biliyor bende geçin artık bunları

Ahmet bilir herseyi.... ne zaman kime yakin duracagini da bilir mesela...

Güvenlik toplantılarına kamera koysunlar criminal gibi izleyelim bizde. Çekirdek çay. Olmamı Aus'um

Hanımefendi Kazen 'i etiketledim zaten, gerekli incelemeyi kendisi yapar. Konu içeriğiyle alakalı yorumlara devam edilsin lütfen.

Güvenlik toplantılarına kamera koysunlar criminal gibi izleyelim bizde. Çekirdek çay. Olmamı Aus'um

Sahi mit seffaflassin diyen bir parti genel başkanı vardı de mi?? İşin kötüsü secmenleri de bunun böyle olmasi gerektiğini düşünüyor. ..

Yetmez . Her kurul toplantısında halktan bir grupta davet edilsin .

Kınamış köşesine çekilmiş adam vay vay vay .

Yok istihbarat , iç işleri eleştir hepsini eleştir de bilgin dahilinde eleştir . Yoksa anneannene dönüyorsun (Ahmet)

Benim anneannem de böyle olur olmaz herşeye kizar homurdanir... bazen niye kizdigini anlayamayiz.. Ahmet benim anneannem gibi tipkisi

Demokrasi sabahtan akşama tesis edilebilen bir sistem değil. Sanmayın ki Başkanlık Sistemi gelince ülkeye sihirli bir değnek değecek, her yer refah her yer demokrasi olacak.
Barajın düşmesi evet büyük oranda düzelme sağlayacak, bence. Ki sağlamayacak olsa bile, demokrasi savunucusu herhangi biri yine de barajın düşmesini desteklemeli, çünkü kısa vadede değilse bile uzun vadede ülkenin demokrasi kültürüne bunun bir katkısı olacak.
Türkiye Modeli dedikleri şeyin ne olduğunu kimse bilmiyor. Benim Burhan Kuzu'nun ara ara verdiği spoilerlardan anladığım Yarı Fransa Yarı Amerika sistemi olacak ki o nasıl olacak, o kısım muamma.
Muhalefet diyor ki Parlamenter Sistem içinde kalmak koşuluyla anayasayı değiştirelim, varız.
Ama İktidar ille de Başkanlık Sistemi.
İktidar da değil Erdoğan bu şekilde istiyor.
Tamam AKP'ye oy veren çok büyük bir kitle var ama vermeyen de daha büyük bir kitle var sonuç olarak. Muhalefet de kendi tabanını isteğini düşünmek zorunda değil mi?
Kaldı ki AKP bugüne kadar ne medya bağımsızlığı ne de yargı bağımsızlığı konusunda pozitif bir adım atmamışken, Sayıştay Raporu meclisten kaçırılmışken kim neden AKP'nin tamam bu sefer kuralına uygun oynayacağız sözüne inanmak zorunda olsun.
AKP'nin eli demokratik meselelerde fazla şaibeli.
Haliyle de ben bir vatandaş olarak getirecekleri herhangi bir sistemin demokrasi için iyi olacağından emin olamıyorum.
Beni ikna edemiyorlar.
Gazeteciler sürekli içeri atılırken, sokaklarda çocuklar ölürken, 15 yaşındaki bir çocuğun annesi meydanlarda yuhalatılırken kusura bakmayın ama benim demokrasi algım pek uyuşmuyor, bu olanlarla.
Çünkü ben demokrasi namına 3 şey görüyorsam antidemokratik 15 uygulama görüyorum.
Bunun da dışında.
Koskoca Anayasa Prof.ları sanırım benden daha iyi biliyorlardır Başkanlık Sisteminin zaten adam gibi çalışabildiği yegane ülkenin Amerika olduğunu, onun da ülke başkanlık sistemi üzerine kurulduğu için olduğunu. ABD dışiında neredeyse tamamı otoriter rejimlerle yönetilen Güney Amerika ülkeleri. Bir de Türkmenistan gibi ülkeler var işte.
Onlara da ne kadar Başkanlık Sistemi dersek.
Sorun burada.
Sorun bu sistemin başka ülkeyle kanının tutmaması.
Avrupanın göbeğinde Fransa dahi Parlamenter Sistemden bozma Yarı Başkanlık sistemi kullanıyor ki onlar da kendilerine Parlamenter Sistemi diyorlar zaten, Başkanlık Sistemini kabul etmezler.
Başkanlık Sistemi cidden sakat bir sistem.
Kan tutmazsa, uyuşmazsa çocuk ölü doğmakla da kalmaz, annenin de kanını zehirler.

Şehit annesinden Babacan'a tepki: Böyle devlet olmaz

Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik saldırıda hayatını kaybeden Filiz Koçak için Şereflikoçhisar ilçesinde tören düzenlendi. Törene katılan Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a şehit annesi "Böyle devlet olmaz, canımızı yaktılar" diyerek tepki gösterdi.

Şereflikoçhisar Şerefiye Camii'nde kılınan cuma namazının ardından gerçekleşen cenaze törenine, Babacan'ın yanı sıra Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Koçak'ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze alana getirildiğinde Koçak'ın teyzesi ve kız kardeşi tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kızkardeş Deniz Koçak tabuta sarılarak ağladı. Anne Meliha Koçak ve dede Tahsin Koçak, cenaze töreninin yapılacağı yere ambulansla getirildi. Ayakta durmakta zorlanan anne, tekerlekli sandalye ile katıldığı törende göz yaşı döktü. 2 ambulans her ihtimale karşı alanda hazır bekletildi. Gözyaşı döken annenin "Filizini dikeceğim, belki baharda canlanırsın ve ben de senin yanına gelirim" feryadı yürekleri dağladı.

Öte yandan Babacan, aileyeye taziye verdiği sırada anne Meliha Koçak, "Böyle devlet olmaz, canımızı yaktılar, ülkeye düzen versin. Kuzularımız her gün gidiyor" diyerek tepki gösterdi. Namazın ardındanAli Babacan, hayatını kaybeden Koçak'ın abisi Burak Saltuk Koçak ile cenazenin ardından bir süre yürüdü.

Hayatını kaybeden Filiz Koçak'ın bir süre önce babasını kaybettiği öğrenildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…