çevir kazi yanıyorBen akplisim demedim sen nasıl anladıysan...
Öylemi şeker kız sendemi türk kürt ayrumındandsın köprü aapmışmışlar okul yapmışmışlar pekiya şimdi ne yapıyorlar yıkmak içinmi yaptılar onları??
Bana masal anlatma ben 5 yaşında bir çocukken üzerimden geçen mermilerin hesabını verebilecekmisin bana hadi bekliyorum nasıl bi ruh hali içine düçtüğümü biliyırmusun ozaman...
bu yanlızca yaşadıklarımdanbi örnek....
Sıcak yatağında beni eleştirmek çok kolay sanırım..
Evet ben tüekleri eleştirmem çünkü her türk senin gibi değildir herşeyi yazamıyorum banlanıyorum niye çünkü ben kürdüm...
Gelellim ahmet kayaya madem suçluydu sevgili. Liderimiz onu aklamak için neden okadar uğraştı?
Onuda cevaplayayım kür kardeşlerini tavlıyprdu böyle bişey yaparsa söz konusu Ahmet Kaya olursa hwrkes ona oy verecekti verdide?
Burda benimle atışacağına önce arkasında durduğun partiyi düşün.
Ben hiç bi partiye destek vermigprum artık hepsi aynı b...k..
Orasını bilemem, önce tartışabilmek, sorunları görüp,çözüm arayabilmek gerek.ama muhalefetimiz masalardan kalkıp,toplantıları terk ettiği müddetçe mümkün gözükmüyor.Uzerime alınmadım tabi ki..bahsettiginiz kesmin var oldugunu ben de biliyorum. Hüsnükuruntuları bırakalım..
Tıkanıkların giderilcegi bir sistem baskanlık sistemi mi bu ulke icin? Hele ki erdoganın elinde?
Orasını bilemem, önce tartışabilmek, sorunları görüp,çözüm arayabilmek gerek.ama muhalefetimiz masalardan kalkıp,toplantıları terk ettiği müddetçe mümkün gözükmüyor.
Evet ben tüekleri eleştirmem çünkü her türk senin gibi değildir herşeyi yazamıyorum banlanıyorum niye çünkü ben kürdüm...
Senin gibi kıt anlayışlılar böyle düşünür ne olursa ondan olur zaten hiç birzaman gerçeklerle karşımızda adam gibi tartışmadınız rahat ol
Öylemi şeker kız sendemi türk kürt ayrumındandsın köprü aapmışmışlar okul yapmışmışlar pekiya şimdi ne yapıyorlar yıkmak içinmi yaptılar onları??
Bana masal anlatma ben 5 yaşında bir çocukken üzerimden geçen mermilerin hesabını verebilecekmisin bana hadi bekliyorum nasıl bi ruh hali içine düçtüğümü biliyırmusun ozaman...
bu yanlızca yaşadıklarımdanbi örnek....
Sıcak yatağında beni eleştirmek çok kolay sanırım..
Gelellim ahmet kayaya madem suçluydu sevgili. Liderimiz onu aklamak için neden okadar uğraştı?
Onuda cevaplayayım kür kardeşlerini tavlıyprdu böyle bişey yaparsa söz konusu Ahmet Kaya olursa hwrkes ona oy verecekti verdide?
Burda benimle atışacağına önce arkasında durduğun partiyi düşün.
Ben hiç bi partiye destek vermigprum artık hepsi aynı b...k..
Olabilir tabiki. Mesele zaten artıları eksileri tartıp en iyisini bulabilmek. Ama bizim takıldığımız nokta burası,tartışamıyoruz. Parlementer sistemde cumhurbaşkanı ve hükümet çelişkisi, mesela eskiden hep tasarılar hazırlanır cumhurbaşkanından geri dönerdi,ve Cumhurbaşkanı sadece yurtdışı seyahati yapıp tasarıları onaylar veya geri çevirirdi genelde geri çevirirdi,zaten koalisyon olduğu için uzlaşmak da zor hatta çok zor olurdu.bana göre bunlar tıkanıklık.anayasa zaten, hiç söylemiyorum. Bir hukuk sistemi var mı bu ülkede emin değilim. Allah mahkemelere düşürmesin diye dua ediyorum sadece.Dünden beri okuyorum yazılanları, izninizle müdahil olmak isterim. Öncelikle yazdıklarınızda samimi olduğunuzdan eminim. Yazdıklarınızı aklı selim ve vicdanlı bulurum, siyasi olarak aynı pencereden bakmasak da.
Ancak bu konuda ayrıştığımız mesele şu:
Başkanlık Sistemi de kendi içinde tıkanıklara mahal verebilen bir sistem. İşin doğrusu tıkanıklığa mahal vermeyen bir yönetim şekli yok.
Kısacası Parlamenter Sistemin tıkanıklığını Başkanlıkla çözmeye kalksak orada da Topal Ördek Sendromu çıkacak mesela karşımıza.
Örneğin 1 milyon insanın yaşadığı bir toplumu 10 kişiyle yönetmeye çalışıyorsunuz ve bu 1 milyon insanın neredeyse hepsi farklı istek ve taleplere sahip, haliyle de sürekli bir çatışma söz konusu.
Kısacası Başkanlık Sistemi istenmesindeki esas amaç tıkanıklık çözmek değil çünkü bizim Parlamenter Sistemin tıkanıklığı, köklü bir demokrasi anlayışımız olmadığından, Sistemden değil, Anayasadan kaynaklanıyor. Yani demokratik bir sistemi darbe anayasasıyla tesis etmek bu kadar oluyor en fazla. Yapılacak şey demokratik bir anayasa.
Başkanlık Sistemi tıkanıklık çözmez yani. Onun da kendi içinde kendi handikapları var.
Sana flim gelir bize gerçek işin yokmu senin benim yazdıklarımla ilgilenmek zorunda değilsinYav kardes bi git allahsen..5 yasında basının ustunden gecen mermiler falan, hangi filmi izledin dun gece?
Banlanıyorum cunku ben kürdüm ne demek? Piiiifff..cıkıyorum su konudan ya..
Evet veya hayır demem gelecek sistemin içeriğine bağlı,kimin getirdiğine bağlı değil.O zaman bilmediginiz bir sisteme evet dememeniz dilegiyle.. ne diyeyim..
yok sen de kesin bir Kürtlük vardır yönetim Türkleri banlamiyor. şaka gibi ya banlanmasini bile ona bağlamış düşün artık magduruz diye diye nerelere geldi.ben Türküm aynı anda iki kere üst üste ban yedim, bırakın yani artık ırkçılık var olayını..
yok sen de kesin bir Kürtlük vardır yönetim Türkleri banlamiyor. şaka gibi ya banlanmasini bile ona bağlamış düşün artık magduruz diye diye nerelere geldi.
Ama zaten Parlamenter Sistem dediğimiz şey bu. Fransa hariç hemen hemen tüm Parlamenter Sistemlerde işleyiş böyledir. Anormal olan şu an Türkiye'de olan zaten.Olabilir tabiki. Mesele zaten artıları eksileri tartıp en iyisini bulabilmek. Ama bizim takıldığımız nokta burası,tartışamıyoruz. Parlementer sistemde cumhurbaşkanı ve hükümet çelişkisi, mesela eskiden hep tasarılar hazırlanır cumhurbaşkanından geri dönerdi,ve Cumhurbaşkanı sadece yurtdışı seyahati yapıp tasarıları onaylar veya geri çevirirdi genelde geri çevirirdi,zaten koalisyon olduğu için uzlaşmak da zor hatta çok zor olurdu.bana göre bunlar tıkanıklık.anayasa zaten, hiç söylemiyorum. Bir hukuk sistemi var mı bu ülkede emin değilim. Allah mahkemelere düşürmesin diye dua ediyorum sadece.
Senin ettiğin hakarete kimse bişey yapmadı bana (tc si bozuk katil) drdin ve hala banlanmamışsın demekki bi ayrım var...Kürt olduğun için banlanmadin canım bana hakaret ettiğin için banlandin. Bir ara forumun kurallarini okuyuver
Sen ne demekmistiyorsun ben dün gece sabaha kadar yatamadım sebebini biliyormusun ölen insanlar gözümün önünden gitmedi bi türlü benimde evladım var bende bu ülkede yaşıyorum benimde başuma gelebilir...Bugün şehit var yaşadığım yerde şimdi kaldırıliyor cenazesi yer yerinden oynamış gencecik fidan kara toprak olmuş gelmiş burada kürt halkına söyle yapıldı kafamdan mermi geçti burada bile kürt olduğum için banlandim diyor. ne magdurmussunuz ya gozlerim yasardi.çok şey yazarım da sonra faşist diyorsunuz insana. hadi oradan ya!
ben karmakrışığım ,dağıstan, rus ,bulgar göçmenliği.. istanbulluluk.ben Türküm aynı anda iki kere üst üste ban yedim, bırakın yani artık ırkçılık var olayını..
Buraya sürekli yazanlar biliyor da, yeniler bilmez diye açıklayalım, Erzincan'lıyım, burada kimse milliyeti veya inancı yüzünden banlanmaz, siz banlandınız çünkü şu yorumu yaptınız :
Ve Hanımlar,
siyasi polemik serbest ama kişisel polemikler banlanma sebebidir, hatırlatırım.
aradaki farkı bilmeyene ne anlatsan boş. okumuyorlar çünkü
Yalnız orada size bir hakaret yok. Bir tek ben mi hatırlıyorum HDP mitinglerinde tellere "Katil TC Kürdistan'dan defol" yazıldığını.Eki Görüntüle 1777748
Bu arkadaşımız hala banlanmamış sözüm bunaydı bana bu hakareti etmekte gayet serbrst sanırım..
Rusluk varsa banı hakediyorsun :)ben karmakrışığım ,dağıstan, rus ,bulgar göçmenliği.. istanbulluluk.
banlanmaktan geberdim. melezlerde ban yiyooooo:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?