Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

Ya sanki bir sizler istiyorsunuz dimi? Geri kalanlar da ''keşke 5-10 milyon kişi daha ölse yaaa ne zevkli olurdu'' falan diye düşünüyor sanıyorsunuz. Yok öyle bir şey. Hani tutup da böyle duygusal yoldan vurmaya çalışma beni, bagışıklıgım var, yemem.

Gerçeklikten kopmayın bu kadar.

Dinen yanlis bir secdeye varis midir bilemem, onu cok bilenlere soracaksin. Mesela bu posterleri orada namaz kilindigini bildigi halde asan AKPlilere..

yahu deynepnaz, bir fotoğraf bulup yanına birileri bir şey yazıyor.. o da gerçekmiş gibi her yerde geziyor :) ben de senin fotoğrafının yanına canımın istediğini yazsam kabul mü edeceksin? yahu kim bizden neden korksun allah aşkına? neyimizden korkuyorlar mesela? polemik için değil, ciddi anlamda soruyorum..

her kareye her olaya bir açıklma.

Kevgire döndü sınırlar, normal abla.. başka ülkelere vize alırken pasaportunda (onlara göre) tehlikeli bir ülkenin vizesi varsa vermiyorlar vize.. bizde de gir gir çık, hamam gibi ülke..

Adamlar işi biliyor,vize vermemek için kırk takla attırıyorlar nerdeyse.
Bizde de tam tersi maşallah..

İddia diyorsun ama bizlerde hep gazete haberlerine göre yorum yapıyoruz.

Bırak aus ya
Hepsi cin gibi maşallah
Ne yazdığımı gayet iyi anladılar da işlerine gelmedi
Art niyetli soru cevaplarla patlamayı hükümet gerçekleştirdi diyolar resmen...çocuk okusa anlar...

Fransayı da beraber değerlendirdik burada...anında ve günlerce yayın yasağı geldi...bize gelince özgürlük bıdı bıdı...yahu al izle,kan vahşet ne göreceksin...kimse olay konuşulmasın demiyor ki...

Dinen yanlis bir secdeye varis midir bilemem, onu cok bilenlere soracaksin. Mesela bu posterleri orada namaz kilindigini bildigi halde asan AKPlilere..

Türk savunma sanayisinin hala nebiden kalma f16 lara bel bağladığını düşenen arkadaş ;

O fotodaki insanlar tapmak için orada değil bunu bil yeter .

her kareye her olaya bir açıklma.

Çünkü her olayın her karenin çarpıtıldığı bu berbat günlerde , sağ duyuya ihtiyacımız var . Tavsiye ederim
.

Adamlar işi biliyor,vize vermemek için kırk takla attırıyorlar nerdeyse.
Bizde de tam tersi maşallah..

İddia diyorsun ama bizlerde hep gazete haberlerine göre yorum yapıyoruz.

Okuduklarınızı araştırın .
Bu da nacizane bir tavsiye .

Yaa bak biz de Ataturke tapiniyoruz. Ayni boyle dinini cok iyi bilen AKPliler gibi tam kibleye gelecek sekilde Ataturkun posterini asip karsisinda secdeye variyoruz:

İki durumu da eleştirdim ben okursanız eğer. Ama bu insanlar evet belki cahil ve okumamış peki aydın olup da benzerini yapan, Atatürk posteri yüzünden aylardır tartışan millet temsilcilerimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? İkisi arasında fark göremiyorum.

O insanlar ne icin oradalar Aus? Piknik mi yopiyorlar yerlerde?
Karenin nesini carpitayim, olay belli. Ben dindar biri olsam hic bir resmin onunde secdeye durmam. Ama bazilari durur, onlara gore Tayyip Allahin ozeliklerini tasimiyor muydu? Kendileri soylediler.. Bu kadar da degil, ona dokunmak bile ibadetmis filan.. Unutmadik yane.

Deminki haberide araştırarak yazdım sevgili aus..

Evet Atatürk'e tapanlar var, her ne kadar tapmıyoruz deseler de... Atatürk'ü putlaştıryorlar desek, ''aaa Atatürk'e put dedııı, Atatürk'e hakaret edildi'' diyecekler bile var... ki tam bu yüzden 'put' nedir onu anlatacagım;

Bir kavram, bir cisim, bir heykel, bir isim put olabilir. Ama kolay anlaışılsın diye 'heykel' diyelim. O heykel durdugu yerde put degildir, sadece bir heykeldir, yalnızca onu putlaştıranların kafasında bir put olur.

Yani Atatürk'ün kendisi put degil. Atatürk; onu kendi kafasında putlaştıranlar için bir put. Adamın ne söyleidigini bile anlamayıp, koluna Atatürk dövmesi yapınca Atatürkçü oldugunuu zannedip sıkışınca putuna sıgınanlar var ya mesela... işte onlar konunun muhatabı aslında. Artık kim üzerine alınıyorsa alınsın beni alakadar etmez.

Şimdi demokrasi kısmına geçersek; eger demokrasiden dem vuruyorlarsa, o zaman halkın seçimine (seçtigine degil) laf söylemeyezler. Çünkü demokrasi yani, herkesin oyu 1 sayılır Dagdaki çobanla oyum bir mi sayılsın dersen (ya da cahil AKP li ile...), demek ki demokrat degilsindir. Açık ve net.

Halk cahil, demokrasinin suyu çıktı derlerse demokrat olduklarını söylemesinler yani. Elitist takılsınlar ve bu konuda samimi olsunlar ve '' CHP yönetirse demokrasi vardır, yoksa yoktur'' desinler. ki aslında kendileri de elit melit degiller, sözde aydınlar, sözde aydınlanmışlar... ( ben belli konularda elitizmi desteklerim şahsen, ama bu ayrı bir tartışma konusu.). Ama kendilerinin demokrat olmadıklarını da kabul edemiyorlar çünkü demokrasi de ayrı bir put onlar için. Zerre kadar inanmadıkları ama sıkıştıklarında sıgınacakları bir put sadece... Roma tarzı bir demokrasiyi istiyorlar, ama yönetim CHP'deyse bi nevi meritrokrasi. Onu da ayrı eleştirirm, ama o da ayrı bir konu.

Son olarak başkanlık sistemine ben de karşıyım şahsen, ama AKP ile alakası yok.

Çünkü her olayın her karenin çarpıtıldığı bu berbat günlerde , sağ duyuya ihtiyacımız var . Tavsiye ederim.
valla aus yandaş yayın yapan böyle der karşıt olanda şöyle.tarafçılara göre haraket etmiyorum.bir ay önceki şehit cenazesinde şehidin kızı bebeğiyle oynuyordu yüreğim sıkıştı kanal değiştim ve rte nin başkanlık gelecek konuşmasını gördüm.etrafında şakşakçılar.inan sağduyu falan düşünmüyorsun bazı görüntüler karşısında.

23 yıl önce şehit olan eşref bitlisle aynı güne denk gelmesi tesadüf mü acaba?

Ataturk posterini ofisine asmak tapinmak anlamina mi geliyor sizin lugatinizda? Yerlere dusurulmus milli degerlerimiz icin de savas veriyoruz bugunlerde ayrica.. Ayyas diyenlerin, put diyenlerin sayisinda artis olunca..

Alakaya yarım limonun suyunu sıkıp yeteri miktarda tuz eklemişsin.

İttihat ve Terakki kafasının Almanlarla haşır neşir oluşu hafiften daha eskiye dayanır. Cumhuriyet devrimi cart diye olmadı yani. Onun bir geçmişi var. Atatürk de işin dışında falan degildir, sonradan kendi kafasındaki planı uygulamıştır. Ama konuyla alakası olmadıgından yarıda kesiyorum.

Ataturke kim tapiyor soylesin Allahaskina yapmiyorum diyenlerde yapiyormus Ataturkun uc tane magneti buzdolabimin ustunde bu tapinma sayilirmi acaba..pofffff valla pofffff

Saraylım bak ben anlatayım usanmadan amenna da , ikimizde burnumuzdan kıl aldırmayacaksak , tartışma sığ kalıyor .

Ben diyorum secdeye varış yanlış , o insanlar Cuma günü Cuma namazını kılmaya gelmiş , camide yer yok . Bu hep olur Türkiye'de . Bahçe dolar ardından bahçe dışı . AKP seçim ofiside caminin yanında , her seçim ofiste olduğu gibi duvarları da afişlerle dolu . Oraya asılmış , insanlarda gelmiş asılmış resim önünde namaz kılmıyor yani . Adam koştur koştur Cumaya gelmiş , bir bakmış yer yok , vakitte geçiyor , hemen bulunduğu yerde bir köşe seccade serer . Ha bu olayda o köşede caminin yanındaki bu duvar . Ee o duvarda da daha önceden asılı seçim afişi var .

Eğer bir sonraki Cuma o afiş kaldırılmadıysa , evet işgüzarlık yapılmış deriz . Ama o an değil .

Ve daha da önemlisi bu o koskoca afişi örtme fırsatı olmayan bir grup insana , özellikkle o fotoda önünde huşu içinde diz çökmüşler denmesi . İçlerinde kalbinden bunu da geçiren varsa ben bilemem .

İlk fotoda montaj zaten , aşikar .

Konu dışı daha fazla yazmak istemiyorum . Bu konuda aklına takılan bir şey varsa özelden sorabilirsin .

Bu arada F16 lardan Ankalara geçerken sevindin sende değil mi ?

benim babam senin babanı döver muhabbetine çevirecen azkaldı. sadece şunu tavsiye ederim sana atatürkçü olanlarımızın baştan sona yorumlarını oku bi hangimiz atam şöyle rte şöyle demişiz.kıyas yapmıyoruz.sizler niye her cümlede atatürkle karşılaştırıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…