Yahu 14 senedir artik ne planlari, ne düsünceleri, ne istekleri, ne vizyonlari varsa görmek istiyoruz sevgilimervecik01 . Yani biz artik ölümler olmasin, her ülke gibi huzur ve güven icinde yasamak istiyoruz. Ne senin evladin, nede baskasinin evladi ölmesin istiyoruz. Ne sen nede basakasi ölsün istemiyoruz.
Peki sen, benim ölmemi istiyormusun sen yasadigin sürece ?
Dinen yanlis bir secdeye varis midir bilemem, onu cok bilenlere soracaksin. Mesela bu posterleri orada namaz kilindigini bildigi halde asan AKPlilere..İlkini koymayaydın iyiydi , malum fizik kurallarına aykırı bir montaj .
İkincisi de dinen yanlış bir secdeye varıştır . Fotoğraf gibi insan silueti barındıran nesneler önünde namaz kılınmaz (başka imkan ve yer yoksa )
Bunlarda AKP binasında namaza durmuyor ha , aman . Yan caminin Cuma dolan bahçesinde yer kalmayınca oraya seccade seriliyor . Yer imkansızlığı . Cumadan Cumaya da olsa cemaate yetmemiş demek mevcut cami .
Mesele sağcılık solculuk değil,mesele teröre karşı hep beraber karşı durabilmektir.
Fransada da patlama oldu.Kim devlet suçladı?Bütün halk teröre karşı durmadı mı?Terörü lanetlemedi mi?
2023 Lozan antlaşması bitiyor,karşılarında büyük Türkiye var.Onu yıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Bizim elele verip devletimize sahip çıkmamız lazım.Korkmayın sahip çıkmayla laiklik elden gitmez.
Havaalanı projesine bakın,dış ülkeler ısrarla karşı çıkıyor.Neden?İşlerine gelmiyor çünkü.
her kareye her olaya bir açıklma.İlkini koymayaydın iyiydi , malum fizik kurallarına aykırı bir montaj .
İkincisi de dinen yanlış bir secdeye varıştır . Fotoğraf gibi insan silueti barındıran nesneler önünde namaz kılınmaz (başka imkan ve yer yoksa )
Bunlarda AKP binasında namaza durmuyor ha , aman . Yan caminin Cuma dolan bahçesinde yer kalmayınca oraya seccade seriliyor . Yer imkansızlığı . Cumadan Cumaya da olsa cemaate yetmemiş demek mevcut cami .
Kevgire döndü sınırlar, normal abla.. başka ülkelere vize alırken pasaportunda (onlara göre) tehlikeli bir ülkenin vizesi varsa vermiyorlar vize.. bizde de gir gir çık, hamam gibi ülke..
apranxx da onu diyor zaten .
Kulağı tersten gösterip , mırın kırın edip yazanlar ''iddialarını'' net yazsa diyor ... Ama suç teşkil ediyor elbette ki ; sanırım o yüzden ima etmekle yetiniliyor .
Bırak aus yaapranxx da onu diyor zaten .
Kulağı tersten gösterip , mırın kırın edip yazanlar ''iddialarını'' net yazsa diyor ... Ama suç teşkil ediyor elbette ki ; sanırım o yüzden ima etmekle yetiniliyor .
ayy ben bu fotoları yeni gördüm.ne kadar çirkin.sahte müslüman bunlar.
Fransayı da beraber değerlendirdik burada...anında ve günlerce yayın yasağı geldi...bize gelince özgürlük bıdı bıdı...yahu al izle,kan vahşet ne göreceksin...kimse olay konuşulmasın demiyor ki...Mesele sağcılık solculuk değil,mesele teröre karşı hep beraber karşı durabilmektir.
Fransada da patlama oldu.Kim devlet suçladı?Bütün halk teröre karşı durmadı mı?Terörü lanetlemedi mi?
2023 Lozan antlaşması bitiyor,karşılarında büyük Türkiye var.Onu yıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Bizim elele verip devletimize sahip çıkmamız lazım.Korkmayın sahip çıkmayla laiklik elden gitmez.
Havaalanı projesine bakın,dış ülkeler ısrarla karşı çıkıyor.Neden?İşlerine gelmiyor çünkü.
Dinen yanlis bir secdeye varis midir bilemem, onu cok bilenlere soracaksin. Mesela bu posterleri orada namaz kilindigini bildigi halde asan AKPlilere..
her kareye her olaya bir açıklma.
Adamlar işi biliyor,vize vermemek için kırk takla attırıyorlar nerdeyse.
Bizde de tam tersi maşallah..
İddia diyorsun ama bizlerde hep gazete haberlerine göre yorum yapıyoruz.
İki durumu da eleştirdim ben okursanız eğer. Ama bu insanlar evet belki cahil ve okumamış peki aydın olup da benzerini yapan, Atatürk posteri yüzünden aylardır tartışan millet temsilcilerimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? İkisi arasında fark göremiyorum.Yaa bak biz de Ataturke tapiniyoruz. Ayni boyle dinini cok iyi bilen AKPliler gibi tam kibleye gelecek sekilde Ataturkun posterini asip karsisinda secdeye variyoruz:
O insanlar ne icin oradalar Aus? Piknik mi yopiyorlar yerlerde?Türk savunma sanayisinin hala nebiden kalma f16 lara bel bağladığını düşenen arkadaş ;
O fotodaki insanlar tapmak için orada değil bunu bil yeter .
Çünkü her olayın her karenin çarpıtıldığı bu berbat günlerde , sağ duyuya ihtiyacımız var . Tavsiye ederim.
Okuduklarınızı araştırın .
Bu da nacizane bir tavsiye .
Türk savunma sanayisinin hala nebiden kalma f16 lara bel bağladığını düşenen arkadaş ;
O fotodaki insanlar tapmak için orada değil bunu bil yeter .
Çünkü her olayın her karenin çarpıtıldığı bu berbat günlerde , sağ duyuya ihtiyacımız var . Tavsiye ederim.
Okuduklarınızı araştırın .
Bu da nacizane bir tavsiye .
Atatürke tapınmıyorum diye Atatürk düşmanı oluyorum. Ne ilgisi var, Atatürk çok kötü bir dönemde,o günün şartlarında tabiki çok önemli bir şey başarmıştır, ama sonradan gelenler veya bazı yapılanlar eleştirilemez mi, şöyle olsaydı daha iyi olurdu diye fikir beyan edilemez mi? Bugün erdoğanist dedikleri ve erdoğan'ın her yaptığını doğru bulan insanlardan farkı ne bu düşüncenin? Diyeceler ki Atatürkle Erdoğanı mı kıyaslıyorsun hayır kıyaslamıyorum ama yapılan şey aynı. Hatta belki Erdoğanı çok yücelten kesim daha okumamış, duygusal davranan sırf dini açıdan destekleyen bir kesim ama diğer tarafta kendini aydın diye tanımlayan bir grup var, sorgulamaya ve değişikliğe açık olması gereken,toplumu yönlendirmesi gereken bir kesim,ama onlar halkı cahil deyip küçümsüyor sadece. Atatürk'ün 100 yıl önce yaptıklarını bugün lafla savunmayla Atatürkçü olunmaz. Bugün Atatürk ve inkılapları dışında ellerinde hiçbirşey yok. Bende ülkenin çağı yakalamasından yanayım, yüzümüzün daha batıya dönük olması taraftarıyım. Cumhuriyeti elbette destekliyorum ama siyasi partiler it dalaşı yapmaktan uzlaşıp ülke yönetmeye fırsat bulamıyor, tek parti olunca da diğer kesimler temsil edilemiyor, buna bir çözüm bulunsun, tıkanıklıklar açılsın adı ister cumhuriyet olsun ister başkanlık benim için farketmez ama ne zaman karşıt görüşlü biriyle tartışmaya çalışsam sanki karşısında bir günah keçisi varmış gibi bence içerik olarak aynı kapıya çıkan biraz da agresif,iğneli ve alaycı olarak birsürü cümle sıralıyor, sonuç? Sonuç yok...
valla aus yandaş yayın yapan böyle der karşıt olanda şöyle.tarafçılara göre haraket etmiyorum.bir ay önceki şehit cenazesinde şehidin kızı bebeğiyle oynuyordu yüreğim sıkıştı kanal değiştim ve rte nin başkanlık gelecek konuşmasını gördüm.etrafında şakşakçılar.inan sağduyu falan düşünmüyorsun bazı görüntüler karşısında.Çünkü her olayın her karenin çarpıtıldığı bu berbat günlerde , sağ duyuya ihtiyacımız var . Tavsiye ederim.
Ataturk posterini ofisine asmak tapinmak anlamina mi geliyor sizin lugatinizda? Yerlere dusurulmus milli degerlerimiz icin de savas veriyoruz bugunlerde ayrica.. Ayyas diyenlerin, put diyenlerin sayisinda artis olunca..İki durumu da eleştirdim ben okursanız eğer. Ama bu insanlar evet belki cahil ve okumamış peki aydın olup da benzerini yapan, Atatürk posteri yüzünden aylardır tartışan millet temsilcilerimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? İkisi arasında fark göremiyorum.
Merve, oku!
Sarıkamış 1914 yılında olan bir olaydır.. Yani Cumhuriyet kurulmadan önce, yani bu 1. dünya savaşında oluyor.. 1. dünya savaşını kim çıkartmış oku.. o savaşlarda kimler hangi bölge komutanı imiş bir bakıver sonuçta internet kullanabiliyorsun..
-Komutanı Enver paşadır, Enver paşa sarayın damadıdır ayrıca! (vezir olma hayalleri kurduğu iddia edilir)
-Enver paşa ayrıca 1914 te Almanya ile askeri ittifakta ön ayak olarak Osmanlıyı 1. dünya savaşına sokmuştur..
Mervecik.. Tarih ezbere kulaktan dolma bilgi ile konuşulmaz.. Okunur..
Okumak iyidir, araştırmakta güzeldir.. Hani kulaktan dolma bilgi tehlikelidir, tarihin dedikodusu değil, bilgisi olur. Yani tarihi dedikodu yapmayalım.
Cumhuriyetin 1923 te kurulduğunuda biliyorsundur heralde..
O insanlar ne icin oradalar Aus? Piknik mi yopiyorlar yerlerde?
Karenin nesini carpitayim, olay belli. Ben dindar biri olsam hic bir resmin onunde secdeye durmam. Ama bazilari durur, onlara gore Tayyip Allahin ozeliklerini tasimiyor muydu? Kendileri soylediler.. Bu kadar da degil, ona dokunmak bile ibadetmis filan.. Unutmadik yane.
benim babam senin babanı döver muhabbetine çevirecen azkaldı. sadece şunu tavsiye ederim sana atatürkçü olanlarımızın baştan sona yorumlarını oku bi hangimiz atam şöyle rte şöyle demişiz.kıyas yapmıyoruz.sizler niye her cümlede atatürkle karşılaştırıyorsunuz.Alakaya yarım limonun suyunu sıkıp yeteri miktarda tuz eklemişsin.
İttihat ve Terakki kafasının Almanlarla haşır neşir oluşu hafiften daha eskiye dayanır. Cumhuriyet devrimi cart diye olmadı yani. Onun bir geçmişi var. Atatürk de işin dışında falan degildir, sonradan kendi kafasındaki planı uygulamıştır. Ama konuyla alakası olmadıgından yarıda kesiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?