Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

Bir de şu var kimse Atatürk u sevmek zorunda değil ancak saygı duymak zorunda çünkü bu ülkede özgürce nefes alabiliyorsa onun sayesinde.
Kaldı ki bir de neden RTE ye rakip lazım? Neden kıyaslama gereği duyuyorlar?

Çok haklısın. Bu bile ne kadar değersiz olduğumuzun göstergesi bir yerde. Gelsinlerde ne olursa olsun der gibi,plansız, programsız.
Bak anneler/babalar ölüyor,çocuklar yetim kalıyor, bizden başka vicdanı olan yokmuydu? Yada bu vicdan meselesi değilde göz boyama mıydı? Daha da kötüsü amaç zaten bu muydu? Bilemiyorum.
Yazık ya,ölene yazık,ardında kalana yazık.

Dediklerin doğru bizim de yüreklerimiz parçalanıyor. Şimdi evde her şeyi bırakıp bir bavulla yaban ellere düşmeyi kim ister ki? Kimseyi Allah vatanından etmesin. Ancak bu kadar salıvermek ne kadar doğru? İyileri olduğu gibi hainleri yok mu bu adamların ya da bu durumu kullanan dış güçler.

Bu analizi kimin yapması lazım?? Onlar konuşur AKP yapardı hani?

Yaptılar da gördük ne hale getirdiklerini ülkeyi. Daha da ne hale geleceğiz acaba?

Yıllar önce bir kitap okumuştum Musa’nın Çocukları diye.. Acaba acaba acaba???

Çünkü tutunacak başka dalları yok.hani bazı mantıksız tipler de Peygamber Efendimiz ve Atatürk u kıyaslar ya bu da onun gibi.biri Peygamber yüce bir insan seçilmiş bir varlık diğeri içimizden biri sadece cesur ve üstün bir komutan.

Erdoğan ve Atatürk kıyasina gelince biri koskoca bir ırkı yeniden diriltmis ayağa kaldırmış bir deha bir komutan diğeri ise..neyse ban yemek istemiyorum.

yani karşılaştırılması mantık dışı. böyle bir karşılaştırma yapanın kendini sorgulaması gerekir.

ee kim yaptı bunu.

PKK Ne Üstlendi, Ne Üstlenmedi: Ankara Saldırısı Misilleme Olabilir
18 Şubat 2016 Perşembe 11:06
Ankara'yı kana bulayan saldırılarla ilgili PKK'dan açıklama geldi. Cemil Bayık, Ankara saldırısının 'güneydoğudaki katliamlara misilleme' olabileceğini söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık,Ankara saldırısının 'güneydoğudaki katliamlara misilleme' olabileceğini söyledi. Fırat Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Bayık, "Saldırıyı kim yaptı bilmiyoruz AmaKürdistan'daki katliamlara bir misilleme eylemi olabilir" dedi.

"PKK SAVAŞI SAVAŞI ŞEHİRLERE TAŞIMAK İSTEMİYOR"

PKK'nın savaşı Türkiye'ye taşımak istemediğini söyleyen Bayık "Önümüzdeki dönemde gerilla güçleri dağda, şehirde ve her yer de daha aktif olacak" diye konuştu.

BAŞBAKAN "YPG'Lİ TERÖRİST" DEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a taziye ziyaretinde sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ''Şu anda olayın failleri konusu, tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırının Türkiyeiçindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır" dedi. Davutoğlu, ayrıca saldırıya ilişkin 9 kişinin gözaltına alındığını da söyledi.

TSK KANDİL'İ VURDU

Dün akşam saatlerinde Ankara'da 28 kişinin öldüğü, 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine hava bombardımanı düzenlenmişti

Çok haklısın insan eşine kefil olamıyorken sen erdoğana kefil olabiliyorsun.
onlar her fırsatta taşlıyorsa sende her fırsatta korumaya çalışıyorsun.
Ülkedeki olup bitenden tabiki de yönetenler sorumludur. çocuğun var mı bilmiyorum ama cocuğunun başına okulda bir şey gelse kimi sorumlu tutarsın sen? öğretmeni ve okul müdürünü tabiki bu konuda onu muhattap alırsın. şimdi böyle bir durumda kimi sorumlu tutalım sen söyle? karşı taraf terörist külliyen suçlu zaten kimse tereristler suçsuz tek sorumlusu Erdoğan demiyor ki.
Ayrıca suriyeden milyonlarca insan girdi bunların kaçı terörist kaçı masum bunun sayısı biliniyor mu bilinmiyor. kim açtı sınırları burda yazanlar mı yoksa hükümet mi?
Allah sorsun demekle olmuyor malesef. düşünce yapımızı bakış açılarımızı geliştirmemiş gerekiyor.
Bu gün ülkeyi yöneten babam dahi olsa derim ki baba yeterince iyi değilsin o yüzden bunlar yaşanıypor, hatalısın ve kusurlusun bun da ne var hatta iyilik yapmış olursun babana. kendine döner düzeltir.
Şu noktada ne Erdoğan ne millet ne de ülke düzelir.?

"Bir Suriyeliden duydum;bizimde ülkemizde arada sırada bombalar patlıyordu pek aldırış etmiyorduk.ne zaman uçaklar evlerimizi bombalamaya başladı o zaman anladık" Allah sonumuzu hayretsin, durum çok daha ciddi.Bugün en son yapmamız gereken şey kavga,tartışma, ayrılık. Yorumları okumadım ama , mesele 100 sene önce yarım kalan hesabı kapatmak, bu bölgede emperyalist güçlerin canını sıkan biz varız, mesele bu. Yeni bir bağımsızlık savaşı vermek zorunda kalmayız umarım.

Artik birlik icinde tüm terör olaylarina karsi direnmemiz lazim. Biribirimizi suclamayan bir uslupla ülkemizi korumak ve basimizdakilerinde görevlerini dogru yapmalari icin onlara sesimizi duyurmamiz lazim.
Hic birimiz mutlu degiliz bu durumdan, birseylerin degismesi lazim.
Hepimiz ayni gemideyiz, dengeyi bozarsak, hepimiz derin sularda bogulup yok olacagimizin bilincine varmamiz lazim.
Gecmisi birakalim, önümüze bakip dogru kararlar verip, dogru siyaset yaparak ama ülkemizi ve halkimizi düsünerek dogru siyaset yaparak bu olaylarin bir sonu gelmesine hep beraber, halk, hükümet birlikte vatanimizi barisa, güvene huzura dogru hedefliyelim.
Bakin : rotasi olmayan gemiye, rüzgar yardim edemez !
Bizim rotamiz, güven ve baris icinde bu cennet vatanimizda yasamak olsun. Bunun icin tüm hükümeti muhalefetleriyle birlikte bize sunmalari icin zorlamamiz lazim.
Biz ölümler istemiyoruz ! Korkuyla yasamak istemiyoruz ! Baska ülkelerden ögrenin ülke yönetmeyi bilmiyorsaniz ama bizde onlar gibi huzur ve güven icinde yasamak istiyoruz artik !!!!
Ben insanin bir hedefi olursa, onu basaramayacagina inanmiyorum ! Insan yeterki cani gönülden istesin.
Dilerim tüm politikacilarimizda barisi ve güveni istiyorlar ülkemizde ve bunun icinde elinden geleni yapiyorlar.

rte ye bir rakip lazım ama o atatürkle aynı kulvarı dahi paylaşamazdı.ama ona cideen bir muhalet lazım.mhp ye bakıyorsun adam 70 yaşında koltuğu vermemek için direniyor chp ye bakıyorsun beceremiyor gerçekten adama rakip yok.ben çoğu kşşiden duydum bu cümleyi oy verecek başka partimi var diyorlar.

Haberlerde Cerattepe'nin durumunu izliyorum şimdi. Günlerdir "Biz devletimize karşı gelmiyoruz, geleceğimizi kurtarmanın mücadelesini yapıyoruz." diye haykıran eylemcilerin doğa için canlarını dişlerine takıp giriştikleri mücadeleye bakıyorum.

2 soru geliyo aklıma.

1.si tam teçhizatıyla, tomasıyla, gazıyla çevrecilerin karşısına mini bi ordu yığan, düşmana saldırır gibi kendi vatandaşına saldıran devlet teröristi, katili, yağmacısı, Suriye sınırından elini kolunu sallayarak kontrolsüzce girerken nerede? Bugün hangi kanı bozuk şerefsiz, hangi it, hangi manyak kendini hangi meydanda kendini havaya uçuracak diye korku içinde yaşarken biz bir değil iki değil bu devlet napıyo?

2.si ise onaylarsınız ya da onaylamazsınız, uğruna savaştıkları dogayı önemsersiniz ya da önemsemezsiniz ama o insanlar değer verdikleri şey ugruna savaşıyolar. Devlet, siyasi parti destegi beklemeden örgütleniyolar, çözüm arıyolar, harekete geçiyolar. Üstlerine tazyikli su da yağsa savaşıyolar, tutuklanacaklar, terörist olarak yaftalanacaklar, bi gaz fişegi kapsülüyle yaralanıp ölecekler belki ama önemsedikleri şey ugruna direniyolar. İdeallerini günlük hayatlarının önüne koyuyolar.

Peki vatanseverlikte, terörü lanetlemekte ülkenin tamamı mangalda kül bırakmıyorken iş aksiyon almaya gelince vatandaş napıyo? Hangi toplantıya, gösteri yürüyüşüne, mitinge katılıyo? Hangi siyasi veya sivil olusumda aktif görev alıyo? Vah vahlanıp gündüz kuşağı izlemeye, iş yerinde ofis dedikodusu yapmaya, kaynanasını çekiştirmeye, koltuğuna yayılıp maç seyretmeye, seçimden seçime düsünüp tartmadan A ya da B partisine kaşe basmaya devam etmek dışında napıyo bu insanlar? Napıyoruz biz?

Birde şuan A değil, B hükümeti olsaydı ya da aktif değil pasif olsaydık,her dediklerine he deseydik veya farklı şeyler de yapsaydık sonuç değişmeyecekti emin olun, göz diktikleri şey bizim bağımsızlığımız.bu şer odakları 1.dünya savaşında herşeye he deyip topraklarının yarısını kaybeden osmanlı nın elinde kalan son topraklara da göz dikip Anadoluyu işgal edenlerle aynı soydan. Yine yaptıkları pislikleri pişkin pişkin inkar ederek geliyorlar. Mesele çok büyük, inşallah yanılıyorumdur.

en son hala oradalardi yaralı dedikleri kisiler sivil falan değil pkk li yöneticiler.

Eğer askere izin verilseydi çok farklı olurdu sivil varsa onlar da kurtarılirdı.
Hepsi pkk lıydı içlerinde yabancı ajanların da olduğu söyleniyor. İyi haber evet o bina temizlenmiş.

Size de çok geçmiş olsun kadesa benim de kuzenimin iş çıkışı patlama saatinde geçtiği yer, tesadüfen dün izin almış birkaç saat erken çıkmış bi yandan ona seviniyorum bi yandan onca masuma agliyorum
Allah rahmet eylesin hepsine nur içinde yatsınlar

Ama şuanki aktifliğimizin sebebi 3 yıllık pasif duruşumuz , bunun farkında mısınız?
Ülkedeki güvenlik açığı " Allah ın taktiri" falan değil.3 yıldır terör örgütlerinin çoğalmasına, silahlanmasına ve güçlenmesine ses çıkartmayan A hükümetinin bu günleri yaşamamızda çok büyük katkısı var malesef.

kurulu cumhuriyeti yıkmaya çalışılırsa kaybedeceğimiz ilk şey zaten bağımsızlığımız olacak ama

Herşey o kadar karıştıki..

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık çıkıp, güneydoğudaki olaylara misilleme olmuş olabilir diyor.. Hükümet tarafından PKK nın yaptığı değil YPG nin yaptığı söyleniyor.
PKK YPG ve PYD. Başka var mı atladığım?
YPG suriyede Işıdle uğraşıyor. Bide çıkıp Türkiyede bu patlamayı yapsa, TSK da suriyede YPG nin üstüne saldırmayacak mı? YPG hem Işıdle hemde TSK ile neden uğraşmak istesin ki?

Ayrıca bu üç grupta aynı şey ise, Neden Türkiye deki terör örgütü olan PKK bunu yapmadı da, Suriye de savaş halinde olan YPG bunu yaptı?
Bu üç grupta aynı şey ise, aylar öncesinde Kobani için, PYG köprüsü oluşturulmadı mı? Türkiye sınırlarından geçip kobaniye geçmediler mi?
Bu üç grupta aynı şey ise, PYD ye destek verip, sonra neden YPG için suriye bombalandı?

Sahi dün akşam kuzey ırak ta PYD mi bombalanmıştı?

Halk olarak, en önemlisi bilinçli bireyler olarak herşeyi kabullenmekten ziyade düşünmek lazım.. Kim neden niçin..
Şuan doğru çok karışık.. 60 kişilik teroristlerin olduğu ev yakıldı deniyor.. nereden baksan 2aydır sokağa çıkma yasağı var.. Ve bu sur ilçesinin(hevsel bahçeleri dahil) unesko tarafından dünya birşeysi kabul edilmişti(unuttum).. Ama orası şuan olağanüstü hal ilan edilmeden 2aydır hendek kapatma çalışmaları sürüyor.. İllaki bir çok terorist öldürülmüştür.. Ama bunların için de sibil halkta vardı unutmamak lazım.. Vaktinde o hendeklerin açılmasına neden fırsat verildi.. Ozaman başkanlık sistemi değilde, RTE nin cumhurbaşkanı olması söz konusuydu ondan sanırım..

Tam olarak ne olduğunu bilemiyorum elbet.. Ama hepsi planlı programlı olan şeyler..
Yani biz"Ankarada patlama oldu" diye şaşırıyorsak, hükümetin bir kısmı tarafından da"patlama yaptırıldı" diye bilgi aldıklarını düşünüyorum...

En önemlisi, vatandaş olarak, türkiye vatandaşı olarak ben başka ülkenin sprikerinden kendi ülkem hakkımda bilgi almaya okumaya çalışıyorum... Basın susturuldu..
Durmak yok, akşama muhteşem yüzyıl var.. keyifli izlemeler

ben daha geniş ve daha uzun vadeli bakıyorum olaya, mesela Abdülhamiti tahttan indiren ittihatçiler sonradan Osmanlıyı felakete sürükleyip ülkeyi terk ettiler , ya da Esed gitsin diye ayaklanan halk eminim şuan rahmet okuyordur gbi..söylemek istediğim şuanda ülkemizde bir koalisyon karmaşası başımıza gelebilecek en kötü şey bana göre.çünkü biz çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz keşke tek sorunumuz demokrasi, basın özgürlüğü vs olsaydı ama çok daha büyük oyunlar dönüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…