Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

kurulu cumhuriyeti yıkmaya çalışılırsa kaybedeceğimiz ilk şey zaten bağımsızlığımız olacak ama
Cumhuriyetin yıkılmasını istediğim filan yok yanlış anlamayın ama cumhuriyetten önce bu topraklar ve çevresi tam olarak bağımsızdı yani rejim şekliyle ülkenin bağımsızlığı arasında bir ilişki yok onu demeye çalışıyorum. Sizin söylediğiniz daha farklı bir durum

Vedebu hdp'ye oy verirken rahat olan vicdanın onları kusursuz barış güvercini diye algılarken Akp'ye oy verenin samimiyetini mi sorgulamaya başladın ?
O da güzelmiş
bu gün bizi kim yönetiyorsa onu sorgulamak eleştirmek yanlışları görüp dile getirmek doğru olandır
hdp chp her ne ise diğer partileri de eleştiririm yeri gelir
ve kim barış diyorsa çatışmasızlık diyorsa halkların kardeşliği diyorsa bu gün de olsa beni kandırabilirler
ve bilirim ki çatışma çatışmayı kin kini nefret nefreti doğurur

Bahsettiğin dönem 16. yüzyıldan öncesi.. Yani gerileme döneminden öncesi, sonra 18. yüzyıldan itibaren çöküşe geçmişti zaten Osmanlı.. Bu çok bayılınan padişahlık sisteminde, padişahlar taht bırakma korkusuna savaşlara ve anlaşmalara bile gidemediğinden, Anadoluda insanlar açlık ve vebadan kırılırken onlar sarayda zevk-ü sefa ederken o topraklar bir bir yok oldu.. Anadoludaki sıradan isyanları bile bastırmaktan aciz duruma düşmüş, 1900 lü yılların başlarında Avrupa nın hasta adam dediği bir ülke iken, çok büyük kayıplar ile bu gün şu Cumhuriyet in varlığına şükür edilmesi gerekirken, taa 1600 lü yıllardan önceki toprakların sevdasına düşmekte komik.. Keşke bu fikirdeki arkadaşlarım, tarih kitaplarını okusalar.. Suçlamıyorum onları, eğitim sistemi son 15 yılda çöktü, ders kitapları oyun kitabı modunda.. Ne olur okuyun..
İnanın katılmadığınız görüşleri bile okumaktan zarar gelmiyor..

O zaman senin deyimini ele alıp olaylara öyle bakalım
sen kandırılmışsan eğer akp'li seçmeninde kandırılmış olma ihtimalini ele almadan
farkın ne ki indirim yerine bindirim uyguluyorsun ?

Bu söylediklerinize bir itirazım yok,ben bağımsızlıkla rejim sistemi arasında ilişki olmadığını söyledim ve hala aynı şeyi düşünüyorum.

Daha uzun vadeli bakabildiğinizi düşünemedim nedense.
Uzun vadede bu güvenlik açığının ülkedeki 3 milyon mülteci istihdam edilemediğinde herbirimizin can ve mal güvenliğini tehdit edeceğini düşünmek lazım öncelikle.
Ülkeyi kaosa sürükleyen bir hükümeti koalisyona tercih etmek sizin tasarrufunuz tabii....

Bu söylediklerinize bir itirazım yok,ben bağımsızlıkla rejim sistemi arasında ilişki olmadığını söyledim ve hala aynı şeyi düşünüyorum.

Kısacası dediğin şey tezat..bağımsızlığı rejim sistemleri belirler, bağımsızlık sadece toprak ile alakalı değildir, çizilen sınırlardaki toprak bütünlüğünü koruyabilmektir..
Yani rejim sistemi demokratik ise bağımsızlıktan söz edilir.. Cumhuriyet rejiminin amacıda bu dur.

Son düzenleme:
Farklı rejimlerde de bağımsız olunabilir öyleyse dünyada örnekleri olduğu gibi.

Onbinlerce sehit verilip bagimsizlik kazanildi.Ortada bir ikilik var.Padisah hala cuma selamlamasina cikiyor bir taraftan tbmm diplomatik bagimsizlik icin var gucuyle calisiyor.Turkiye icin herseyin netlestigi Lozan'a (kurtlar sofrasina) hem meclisin hem Istanbul'un cagrilip bu ikilikten yararlanmak isteyen muttefikler icin kabak gibi bagimsizlikla rejim sisteminin iliskisi olmasi degil de nedir? Yoksa sizde mi emparyalist guclerin himayesini cumhuriyete tercih edenlerdesiniz ?

olabilir düşünmeyebilirsiniz.ben hiçbirşey yapılmadığı takdirde yerimizi de koruyamayacağımızı düşünüyorum. Hiç savunmadığım bir partinin tek başına yönetmesini koalisyona tercih ederim.ama keşke siyasetçilerimiz kavga etmek yerine çözüm odaklı olsalar ve hepsi ülke yönetiminde fikir beyan edebilse. Ütopya tabi bu..

Farklı rejimlerde de bağımsız olunabilir öyleyse dünyada örnekleri olduğu gibi.
Şuanda yok öyle bir ülke.. Kominist küba bile şimdi abd ile flörtleşiyor.. , yavaş yavaş abd ye göz kırpıyor.. Onlarda kapitalist sistemm tuzağına doğru gidiciler..
Atatürk ün kurduğu cumhuriyet dışa bağımlı olmayan, din dil ırk ayırımı yapmayan, kendi kaynaklarından ekonomik olarak sadece kendi halkına kalan, sadece halk odaklı cumhuriyetti.. Ama bak nasıl çatırdatıyorlar başkanlık sistemi ile..
Başkanlık sistemi bir nevi yarı monarşidir, başta başkan, gerisi diğer eyalet yöneticileri, ve eyalet yöneticilerinin insiyatifi.. Yani eyalet yönetimi kanunları ülkeye göre uygular ancak kendide ister halka eşit davranır, isterse yaptırımlar yapar.. Yani bağımsızlık eyaletin valisinin ve belediye başkanının keyfine göredir, her yer eşit değildir..
Yani özetle kafanda koşulları zorlama :))

Son düzenleme:
Amerika bağımsız değil mi yani?

Her şeyden önce ülke bir kere başkanlık sistemine hazır değil.
Şu alt yapı ile biz bunu kurarsak her yer bir bayrak yapar kendine direğe çeker. Sonra da teker teker kaybederiz kendi topraklarımızı. Bu planı yapanlar da yeteri kadar cukkaları doldurdukları için umurlarında olmaz.
Bu sistemde olan ülkeler ferah seviyesi yukarıda olup, ülkesinde can, mal, terör güvenliği sorunu olmayan yerler. Ülkenin göbeğinde sayısız terör örgütü elini kolunu sallayarak gezerken ve sen bunu dizginlemekten acizken hangi başkanlık sisteminden bahsediyorsun?

Ne ilgisi var anlamadım,emperyalist güçlerin himayesini cumhuriyete tercih ettiğimi nerden çıkardınız? ABD başkanlık sistemi ile yönetiliyor bağımsız, İngilterede Krallık var bağımsız vs.. Yönetim şekilleri farklı ama bağımsızlar bunu söylemek istedim. Yazdığım şeyi tekrar okuyun bence.

Amerika bağımsız değil mi yani?
Ülke bağımsız ama halk bağımsız mı? Değil.. Eyaletlerde vali ve belediye başkanlarının tekelinde herşey.. Yani yaşadıkları eyaletlere göre bağımsızlıkları.. Abd Meksika Havai gibi ülkeleri kendine bağlı sömürge olarak kullanıyor.
Yani Türkiye abd olmamalı, zatende olamaz.. Abd dediğin yer neredeyse kıta.. Biz küçük ve coğrafi öneme sahip ülkeyiz.. Gaza gelen fikirler ülkemizde garip oluşumlara sebep oldu hep.. Neyse.. Benden bu kadar..

Ne gunlere kaldik yaa. Paronayaya bagladik. Nerde bomba patliycak! Durakda, avm de, okulda, sokakda
Turkiye artik 4 yani dusmanlarla cevrili bir karaparcasi oldu cikti. Tum konsularimiz bizden nefret ediyorlar.4 bir yandan terorust akini var. Bide icimizdeki dusmanlar var tabii, onlari unutmamak lazim.
Eskiden tek dusmanimiz yunanistandi. Ahh o guzel gunleri ozledim valla.
Ne naif yıllardı. arada uçaklar hava sahasını işgal ederdi, pilotlar it dalaşçılık oynardı. gemiler balıkçı falan kovalardı, de gidin ötede avlanın derlerdi. orası benim şurası senin diye mirasta arsa paylaşamamış akraba gibiydik. dağa taşa bayrak çizer, ha bura benim diye kayalığa keçi falan çıkarırdı lan bu adamlar. ama deprem olunca ilk yardıma o gelir, gazeteleri geçmiş olsun komşu diye türkçe başlık atardı, hapishane mahkumları bile yardım toplayıp gönderirdi. bak doğuya iyi bak şimdi. din kardeşiymiş. bak ne barbarlar ne hayvanlar var, kafa kesen insan yakanlar. kalleşler. ya yunan öyle mi? çupra yer uzo içer lan bu adamlar, zeytinyağlıya ekmek banar, buzuki çalar, zeybek oynar, öyle düşman mı olur lan... (alinti)
Lanet olsun bizi bu gunlere getirenlere...

Ülke için hangisi daha iyi olacaksa o olsun. Belli bir yönetim şeklini diğerinden üstün tutmuyorum ama yeniliklere ve değişikliklere de çok kapalı olmamak gerek bence.

Yazdiginiz diger yorumlardan.Cumhuriyet oncesi nasil bagimsiz yasadigimizdan falan bahsetmissiniz de ben de ornek verdim.

10 kusur yildir var olan sistemle super otesi yonettiler. Baskanlik sistemini getirip bulutlarin ustunde ucuracsklar. Tek eksik sanki baskanlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…