ben daha başlamadım araştırıyorum hala, centrum, novaart, başkent arasında kaldım hepsinin artı ve eksileri var, ilk muayenemi centrum da olmuştum, alalacele tüp bebeğe başladık, hazır değildim, takviyelere yeni başlamıştım, kar kış kıyamet bir taraftan, puregon 300 iki adet vuruldum, bıraktım. Sonra okuduklarım rezerv azlığında düşük doz kullanılması yönünde, novaart ve başkent sanırım düşük doz uyguluyor ama onlarda o kadar çok ilaç vermişler ki, örneğin benim ilaçlar 2000 tutuyordu, başkente giden bir arkadaşımın 4000 tl tutmuş, rapor hakkım yok, bir kızım var, Allah herkese nasip etsin...
allah yardimciniz olsun bizde baslayacagiz ama daha karar veremedik hangi doktora gitsekSelam,
2. denememi yaptım nisanda. hiç yumurta toplanamadıne acı yarı yolda kaldım.
3. denememi haziranda yaptım. bu sefer yumurtalar daha kaliteliydi. yumurtalar dediğime bakmayın sadece 2 tanecik toplanabildi, döllendiler. ilk defa transferim yapıldı. içimde iki can taşıyordum. bir taneyi bulamazken iki tane olur mu acaba diye umutlandım. Ama sonuç yine hüsran.
bu ay kısmetse yeniden başlayacağım. Allah'tan ümit kesilmez. belki bir mucize olur da gerek bile kalmaz. hem bir an önce adet göreyim ve sürece başlayayım istiyorum hem de keşke olmasam da sebebi içimde bir can taşımak olsa diye düşünmeden edemiyorum.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Methaba şuan ben de Ankara'da yeni bir yer arayışındayım. İlk 2 yi medicanada yaptım. Doktor süre, ilgi alaka süper, beklemek yok, tutmama sebebini sonuna kadar araştırıp doktor ona göre ilerliyor ama ben 3. Denemeni yapmak için yine de başka bir yer arıyorum. Başkent bence çok özensiz tandevu alıp gittim 2 saat bekledim muayene olamadım paramı geri aldım çıktım bir daha ha gitmem. Novart Hakkı'nda hiç iyi şeyler duymadım özelikle hocanın yaklaşımı ve seni hiç dinlemeden kendi bildiğini okuması hiç hoş değil Orayı da eledim. Ben Centrum düşünüyorum araştırmalarım sonucunda. Centrum Hakkı'nda önerisi düşüncesi olan bar mı? ya da başkent ve novart haricinde önerisi olan var mı?Ha evet ya.. Mesela yumurta toplamada resmen catala cikip aletleri falanda takim doktorun gelmesini beklemek hakikaten berbatti ya.. Pek ala baydikdan sonra yapilabilirdi. Gercekden kendini cok savunmasiz hissediyorsun.Ya genel olarak ozen yok!! Ben doktor gecmisinden basta etkileniyordum ama artik uc asagi bes hepsi ayni isi yapiyor .. Ne fark var dersen. Labaratuar ve verdigi transfer sonrasi ilac. Beni sorunuma ozel cevap veriyormu. Yoksa kendi bildigini aynen devam mi ediyor. Yani eline teslim olduk istedigini yapicam mantigina sinir oluyorum. Ama senden umutluyum. Yasin genc .. Haberlesim. Ben nisan'da denemek zorundayim. Artik bu ay harcandi gitti. Senden iyi haberler bekliyorum. Bu arada yumurta gelisimi ve sayisi artirmak icin bildigin yada denemi ilac veya yontemin varmi?
benim durumum komplek aslında kromozomda bozukluk var %7 bile olsa var sonuçta, vücudum embriyoyu düşman olarka görüyor öyle bir sorun da var, ayrıca kan pıhtılaşması sorunu da var :) eşimde de sperm azlığı ve hareketsizliği var morfolojiye zaten bakılamıyor bile sperm azlığındna dolayı. yani olmayan şey yok anşayacağın. Dediğim gibi Medicanadaki Osman hoca aslında çok ilgili, alakalı, ararsın telefonuna cevap verir vermese bile geri dönüş yapar, başından atmaz ama ben 2 tedavimde de süreçte çok zorlandım bu benim bünyemle de ilgili birşey olabilir bilmiyorum ama 22 yumurtadan 14 tanesinin döllenmesi, 12 sibib pgt'ye gitmesi 6 tanesinin düzgün gelmesi, 1 tanesinni ölmesi, 2 transfer sonucunda elimizde hiç embriyo kalmaması açıkçası benim canımı sıktı. ilkindede aynı şey oldu onun için farklı bir yer denemek istiyorum ama dediğim gibi Novaart ve Başkanrte gitmeyeceğim. Arkadaşım centrumda yaprı ilk denemedi tuttu ayrıca kendi ne isterse hoca onu uyguladı. Bende onun için centrum düşünüyorum ama kararsızın. Ankara Tüp Bebek merkezine gittim daha önce orayaı da beğendim açıkçası. Kafam karışık yani. Sen nerede deneyeceksin? kararını verdin mi?Evet Baskent tam felaket.. Beni tup bebek tedavisinden yildiran yerdir. Nova'da Mehmet hoca bayagi meshur ama cok yogun biryer. Acikcasi benim gozlemledigim hicbir doktor dinlemiyor sadece Nova degil. Hatta basta dinlemis ve ayni fikirdeymis gibi yapip sonunda gene kendi kafasina gore gidiyorlar. Mesela Ankara Memorial deneyimimde boyle oldu. Centrum bilmiyorum. Ama kimine gore iyi super falan sonra baska biryerde oku aman hic begenmeyende var. Sonucda cok zor is dogrusu. Allah kolaylik versin.Yasin gencse, labaratuar iyiyse bence klinik'de iyi bir doktor varsa sansin var. Ama durumun biraz komplike ise benim gibi. Isimiz zor. Hepsi ezbere ayni seyi konusuyor doktorlar. Ben acikcasi cok buyuk fark goremedim bayagi deneyimden sonra.
merhaba..Bebeğiniz hayirli olsun Rabbim sağlık buyutmeyi nasip etsin..genartta mikro cip yontemi var mu ...ve sizde sorun neydi söyler misinizGenart Dr. Aysun Baltacı, bizim doktorumuz, hastaya yaklaşımı mükemmel, embryoloji laboratuarı çok iyi, sayesinde bebeğimize kavuştuk. Dr. Müfit Günel ve Aysun Baltacı'ya çok teşekkürler, Allah razı olsun. Darısı isteyen herkesin başına.
Teşekkür ederim, bahsettiğiniz testi duymadım, ama Genartın laboratuarı iyi, yapılıyor olabilir. Benim yumurtalık rezervim düşüktü.merhaba..Bebeğiniz hayirli olsun Rabbim sağlık buyutmeyi nasip etsin..genartta mikro cip yontemi var mu ...ve sizde sorun neydi söyler misiniz
canım aynı doktora gidiyoruz bende ahmet hocaya gidiyorum işallah bu ay tüp bebeğe başlıcak sanırım sende ona yaptırdın nasıl gidiyor memnun kaldın mı sonuç ne zaman belli olacak aşamalar neler hangi ilaçları verdi yazarsan çok sevinirimBisey daha eklicem ayrica kendimi daha huzurlu hissettim hersey edep cercevesinde idi Ahmet Bey oyle mahremiyete dikkat ediyordu ki bu beni cok rahatlatti biliosun stres bile ekliyor. Saatlerce bacaklarimi acip muayene masasinda beklemiyorsun Hulusi Hocada eksigi oldugunu dusunmuyorum özgecmislerini okumanj tavsiye ederim ayni gibiler. Bence Baskentin dezavantaji ortam Hayirlisi olur insallah umarim dogru yoldayizdir
MRB. TELEFONLA GENARTTAN FIYAT BILGISI ALDIM 5.500 DENILDI. INDIRIM YAPIYORLAR MI?SABIT FIYATLARI YOK MU ACABA?KAFAM KARISTI4500 ve dondurma için 900. İlaçlarımda 1600 tuttu. Genartın anlaşması yok. Birde benim herşey özeldi kızım olduğundan dolayı.
canım ben genartla hiç konuşmadım, benim doktorum dışarıdan, ora ile anlaşmalı galiba. İstersen git bi görüş, belki indirim imkanı vardır.MRB. TELEFONLA GENARTTAN FIYAT BILGISI ALDIM 5.500 DENILDI. INDIRIM YAPIYORLAR MI?SABIT FIYATLARI YOK MU ACABA?KAFAM KARISTI
ANLADIM COK TESEKKUR EDERİM:)canım ben genartla hiç konuşmadım, benim doktorum dışarıdan, ora ile anlaşmalı galiba. İstersen git bi görüş, belki indirim imkanı vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?