merhaba,
ben gruba yeni katıldım. şiddetle novartı öneririm. ben şubat ayında ilk
tup bebek denemesine başladım. sonuç olumsuz. ama yine orada bir sonraki denememi yapacağım.
Size süreci şöyle anlatayım siz karar verin.
randevu alıp gidiyorsunuz. hoca sizinle gayet alakalı. istediğiniz her soruyu soruyorsunuz ve içten bir yanıt alıyorsunuz. bu arada benim hocam Ahmet Bey'di. Bazen yoğunluk nedeniyle beklediğiniz oluyor ancak yaklaşımdan dolayı sorun etmiyorsunuz bu tarz şeyleri. Ahmet Hoca'nın bir işi çıktı diyelim. randevunuz iptal olmuyor mutlaka sizinle ilgileniliyor.
ilk muayene sonrası size süreci anlatıyor ve adetinizin ikinci günü gelmenizi söylüyor. ödeme için desk'e gittiğinizde herhangi bir ücret almıyorlar. yumurta toplama işlemine kadar hiç kimse ücret talep etmiyor sözkonusu bile olmuyor.
günlük düzenli olarak hemşireler tarafından takip ediliyorsunuz. gün aşırı muayeneler ve kan testleri yapılıyor. her muayenede hoca sizinle ilgilenip bilgi veriyor. gün içerisinde de hemşireler size ilaçlarınızı, iğnelerinizi nasıl kullanacağınızı tarif etmek için arıyor.
yumurta toplama günü geldiğinde güler yüzlü bir ekiple karşılaşıyorsunuz. bu durum içinizde heyecan mı desem endişe mi desem o duygular içindeyken sizi rahatlatıyor. operasyon öncesi anestezi uzmanı gelip sizi bırazdan alacaklarını haber veriyor. heyecan artıyor. hoca sizi operasyon alanında karşılıyor güler yüzüyle.
sonra gözlerinizi açtığızda sürekli sizi kontrol eden kişilerle karşılaşıyorsunuz. kendinize geldiğinizde size hemen ne kadar yumurta toplantı bilgi veriliyor. kendinizi iyi hissettiğinizde ayrılıyorsunuz.
hergün yumurtalarla ilgili bilgi geliyor. ben bu kısmına kadar olan süreci yaşadım. trasfer gerçekleşmedi.
ben 38 yaşındayım. yumurta sayısı ve spermlerle ilgili sıkıntılarımız var. tüm bu işlemlere iğnelere rağmen 2 adet adet yumurta toplanabildi. 2 si de başarılı bir şekilde döllendi. ama gelişimleri istenildiği şekilde değildi ve son gün gelişmek istemediler. transfer yapılamadı. gerçi bazı değerlerim nedeniyle dondurulacaklardı. transfer bir sonraki ay yapılacaktı. ama olmadı.
benimle beraber operasyona giren bayanların yumurta sayılarını duyunca önce efkarlandım biraz üzüldüm. içim doldu ağlamaklı olum. birine 20 dediler birine 13 dediler. bana sadece yalnızca ve yalnızca 2 dediler. o gün yumurta az diye üzüldüm. ertesi günü yumurta hakkında bilgi verdiler "döllendiler". şükrettim hiç olmasından iyidir diye. sonra gelişimini takip edeceğiz biraz yavaş ilerliyor dediler. üzüldüm. olsun yinede dondurulup bir sonraki ay transfer yapılabilirdi. yine kendimi rahatlattım. 2 gün sonra gelişimleri durdu haberi geldi. inanın çok üzüldüm ve biraz ağladım. inanın çok rahatladım.
ben hep doğru zamanda olması ve sağlıklı sıhhatli olması için dua ediyorum. benim için doğru zaman değildi. belki de başka sorunlar olacaktı bilemiyorum. o nedenle üzülmeyi bıraktım. olacaksa olur olmazsa yapılacak birşey yok diyorum. herşey Allahtan.
inşallah isteyen herkese versin Allah'ım.
Haa bu arada Ahmet Hoca ile Mehmet Hoca ikiz. ilk başta hangisi kim şaşırıyorsunuz.Tüp bebek merkezinde ikiz hocalarla karşılaşmak insanı galiba biraz daha heveslendiriyor. en azından benim açımdan öyle olmuştu.