Arkadaşlar çok acıl cevap verirmisiniz.
Ben koru Meltem Hanıma gıdıyorum.
gebelıgımın ılk haftalarından beri gıdyorum.11 .hafta içindeyım. memnunum.
Ama bişey kafamı kurcaladı.
8.haftamda fılan gıttıgımde 4lü tarama testi için randevu aldırdı bana.mayıs sonu aydan hanım yapacak.
yogunluk olyormus dıye şimdiden tarıh alalım dedi...
acaba bende bir sıkıntımı gördüde hemen aldırdı 4lü tarama randevusunu?
ya arkadaslar bıraz arastırdımda 4lü tarama yaptırmak mantıklımıkı bilemedım...
Allah korusun hasta ise bebek ne yapılabılırkı(((
sana tavsiyem canım 7 ayın bitimine kadar devlete git çünkü 2 li 3 lü testler ayrıntılı ultrason şeker yüklemesi hepsi devlette de yapılıyor ve aynı işlemler sonuçta o kadar para dökmeye gerek yok ama normal devlet hastanesine gitme derim ümitköydeki zekai tahir polikliklerini tavsiye ederim arabanız varsa 15 dk bikaç gün öncede internetten sıra randevusu alırsan hiç beklemezsin direk girersin muayneye bide bilirsin devletteki çalışanlar umursamaz tipler geleni gideni azarlamaya çalışırlar falan ya burası hiç öle değil semt çok farkediyo bence ümitköy olunca çalışanlar falan pek kibar :) ben çok sevmiştim doktorumu
eğer koruda bana sezaryen falan derlerse yine oraya gidip bi teyit alırım mesala
bende ilk haftalar pek telaşlıydım hep doktor araştırdım 4 hastaneye falan gittim o yüzden sanada fikir vermek istedim herşey gönlünce olsun canım inşallah sağ salim alırız bebişlerimizi kucağimıza :)
2li 4 lü tarama ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümleri ayrıntılı ultrason, bunlar hamileliğin rutinleri ve gebelikta teşhis edilip anne karnındayken müdehale edilebilecek bazı hastalıkları teşhis edip tedavi olanağı sunuyorlar canım. Onun haricinde engelli daumsendromlu bebek varsa onu da teşhis edip sana tercih hakkı veriyorlar. Bu rutinlerin olması gereken haftalar var ve bunun dışında geçerlilikleri yok o nedenle erken aldırmış randevuyu. Olması gereken hafta geçmesin diye. Bende meltem hanıma gidicem ve çok araştırdım. İlk bebeğimde çok istedim ama hrs ye geçmişti ve ben hrsyi hiç beğenmedim. Şimdi koruda olduğu için gidicem. Çok iyi bi dr olduğunu ve çok özen gösterdiğini biliyorum. Korkma rutin bunlar
slm selin şuan kaç haftalıksın?
bende seda hocaya gidiyorum.bahsettiğin 4lü tarama değilde detaylı randevu olabılırmı? . bende şubatta kontrolume gittim mayısa aydan biriye detaylı ult anca alabildim.şimdiden aldırmasının sebebi aydan hanım bildiğim kadaıyla detaylu ultrasyon uzmanı ve balgat koru hast.çalışıyor.
bu detaylı ultrasyon için herhafta hafta1 sadece cuma günleri sincan hastalarını muayene ediyor. erken almadırma sebebleri bu .
umarım yardımcı olabilmişimdir.
aynen canım haftada bir cuma geliyormuş. yogun oldugu için doktorum hemen aldırdı randevuyu.
detaylı ultrason ile 4lü tarama aynı şey değilmi?
bılmıyorumki canım sen öyle diyince doktor 4lü tarama mı dedi, detaylı ultrasonmu dedi bilemedim şimdi?
farklı şeylermi ikisi?
sen kaçıncı haftandasın canım. ben 11. haftaya başladım. onumuzdeki hafta pazartesi 12 haftalık baslangıcı ve 2li taramaya gırcem...
sen girdinmi? sonucları hemen veriyolarmı?
2li 4 lü tarama ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümleri ayrıntılı ultrason, bunlar hamileliğin rutinleri ve gebelikta teşhis edilip anne karnındayken müdehale edilebilecek bazı hastalıkları teşhis edip tedavi olanağı sunuyorlar canım. Onun haricinde engelli daumsendromlu bebek varsa onu da teşhis edip sana tercih hakkı veriyorlar. Bu rutinlerin olması gereken haftalar var ve bunun dışında geçerlilikleri yok o nedenle erken aldırmış randevuyu. Olması gereken hafta geçmesin diye. Bende meltem hanıma gidicem ve çok araştırdım. İlk bebeğimde çok istedim ama hrs ye geçmişti ve ben hrsyi hiç beğenmedim. Şimdi koruda olduğu için gidicem. Çok iyi bi dr olduğunu ve çok özen gösterdiğini biliyorum. Korkma rutin bunlar
aynen canım haftada bir cuma geliyormuş. yogun oldugu için doktorum hemen aldırdı randevuyu.
bılmıyorumki canım sen öyle diyince doktor 4lü tarama mı dedi, detaylı ultrasonmu dedi bilemedim şimdi?
farklı şeylermi ikisi?
sen kaçıncı haftandasın canım. ben 11. haftaya başladım. onumuzdeki hafta pazartesi 12 haftalık baslangıcı ve 2li taramaya gırcem...
2Lİ TARAMAYA 12+3 haftalıkken girdim 1hafta sonra arayıp sonuçları söylediler.1tüp kan alıyorlar test için.birde doktor ultrs.ense kalınlığını ölçüyor.
ayrıntılı ultrason kaçıncı haftada oluo bende girmek istiyorum. şuan 10. haftadayım sincan korudan murat gözüküçüğe gidiyorum 12.haftada gel dedi murat bey, yanlız gidiyomuş o tarihe sanırım seda hanıma geçeceğim bende
ense kalınlığını ölçerkende az cok aslında anlaşılıyormus sanırım değilmi? ... ultrasona bakarken o an bir yorumda bulunmuyorlarmı canım?
2li tarama için ekstra ücret veriyormuyuz?
yani ultrs. eline koluna vucut yapısına kafatasına vs. uzullarınabakıyo gayet iyi diyo, işde bu elleri ayakları gibi gösteriyor.ense kalınlığı az çok down sendromuna ışık tutuyo .
ben muayeneye 77tl + 2li test için 77tl verdim.
sagol canım tesekkur ederim.... çalışıyormusun canım sen?
rica ederim cnm ne demek , çalışıyorum evet sen?
aynen canım bende çalışıyorum.
Mühendisim. sen canım?
off mühendiste zordur =) ben bilg.prog.
farklı şeylermi ikisi?
Bu ümitköydeki zekai tahir den randevu nasıl alınıyor yaa internetten alamadım yani mhrs sisteminde bulamadım o hastaneyi???
Bir de orada radyoloji uzmanı var mı, oradan da randevu alınabiliyor mu canım??? :44:
Slm kızlar. Bugün gittim sincan koruya. Hastaneyi çok beğendim. 2 li tarama için kan verdim. 85 lira aldılar. Muayene 77 lira. 2 ay sonra ayrıntılı ultrasona randevu aldım o da 175 liraymış. Doğum sezeryan yada normal farketmiyo 1750 lira epidural yada ağrısız istersen + 300 lira eğer 1 geceden fazla kalman gerekirse her gece için +150 lira bu sgklılar için tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?