ben de önceki doğumumu ankara ünivde yapacaktım. cem beye her muayenede 200 ya da 150 tl verdik tam hatırlamıyorum. sadece son iki ayda 2000 tl para harcadık en az. doğum sancım başladığında hastaneye gittim. bel ağrım vardı ve böbreğime vuruyordu. öncesinde böyle ağrılar oluyormuş. doğum başlamamış.
eşimi kata almadılar. ben ağrıdan ölüyorum. erkek stajerlerden biri açılmam var mı diye kontrol etti. afedersin hayvan böyle muayene edilmez. surat beş karış. ben zaten korkuyorum. kimse yok yanımda yalnızım. sonra bana bi serum taktı hemşirenin biri. serumu damarıma takamamış. kolum şişmeye başladı. sesleniyorum duyan yok. acımdan kalkamıyorum ki karnım burnumda zaten biri kaldırmadan kalkamıyorum. yanımdaki hastaya rica ettim gitti hemşire çağırdı. onlar o sırada pasta yemenin derdindelerdi. geldi iğneyi pat diye bi çekti duvarlara kanlı serum fışkırdı. yatak, üstüm başım kan oldu. sonra tedaviyi reddettim çıktım hastaneden.
serum kısmı falan benim şansızlığım. ama o hastanenin tek kötü tarafı yalnız kalıyorsun. kimseyi almıyorlar yanına. normal doğum yapacaksan ki ben gece ikide girdim hastaneye ertesi gün gündüz 4 te ancak doğurdum tüm o süre boyunca hep yalnız kalırsın.
ben başka hastanede doğum yaptım. en son doğum anına kadar eşim yanımdaydı. tüm sancıyı beraber çektik. ebeler geldi belimi ovdu. devamlı kontrol altındaydım. insan bu anlarda en çok eşini istiyor. tabi bir de ebelerin hemşirelerin güler yüzlü olmasını.
ben bu doğumuma refakatçi olarak da eşimi götüreceğim. gece de başkasını istemiyorum yanımda. zaten ilkinden tecrübeliyiz. diğerinde annem kalmıştı. annemi falan istemiyorum artık.
ay ben de ne dertliymişim. iyi bir doktora karar versem de rahatlasam. cuma günü medical park ile görüşmeye gidiyorum. ahmet beyle görüşeceğim. bakalım hayırlısı.
merhaba cvbınız için teşekkür ederim.
bende orada cem beye gittim ama bir daha gitmeyi düşünmüyorum.
azarlar gibi konuşmalar soru sormadan cvp vermemeler havalar civalar...
yani hastaneye devam etsemde ona etmem.
üstelik çok bekletiyor dısarda geriliyorum.
doğum anında yaşadıklarınıza üzüldüm.
yalnız sormak istediğim bir şey var.en üst katta özel odalar var orayı alırsak eş çıkabiliyor diye biliyorum.
doğumhaneyi bilmiyorum ama.
birde orda Batuhan hoca varmış.iyi biliyor herşeyi dediler.cem bey muanehanesine gittiği için tabi 300 tl vermek istemiyor insanlar Batuhan beye geçmişler.muhtemelen oda artık yoğun olacaktır.
kararsızlığım hala devam ediyor
koruyuda denedikten sonra olmadı lokman hekimde devam ederim diye düşünüyorum.
dr un güleryuzlu olması rahatlatması çok önemli ve ben bahar hanımda cok rahattım.