• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara Hakkında Yardım

Işte su an okul seçme aşamasındayım. Gelen önerilere göre o ilcelerde ki okullara öncelik verip ayrıntılı araştırmak için konuyu açtım. Hiç bilmiyorum çünkü. Cok teşekkür ederim ❤❤
Puanım yüksek değil diyorsunuz, sadece kendi tahminimi yazıyorum sizi kırmak değil amacım:KK19:Çayyolu, Bahçeli vs çıkmasını düşük ihtimal görüyorum, çünkü bir tanıdığım daha aynı şeyi yaptı o da 6 yıllık öğretmendi. Size Gölbaşı, Mamak, belki Sincan, belki de Haymana merkez gibi bir yerin geleceğini tahmin ediyorum. Gönlünüzce olsun her şey, umarım güzel bir yer gelir :KK36:

Çankaya büyük arkadaşın dediği gibi , yani yaşamkentte oturup da hergün kızılay tarafına gitmek zorlayabilir sizi , hem iş yeriniz hem de eviniz yaşamkentte olursa süper olur mesela , Ümitköy beysukent koru hepsi çayyolun a yakın yerler , sahibinden com da arama yapın kiralık ev diye , solda üstte harita seçeneği var , oraya tıklarsanız hem semtleri daha net anlarsınız hem de o semtler deki kiralık evleri ve fiyatlarını görürsünüz
Bu özelliği bilmiyordum bayağı işime yarayacak teşekkür ederim. Su an okul tercih edeceğim çok fazla okul açıldı ( tabi ki cok mutluyum bu durumdan ) önerilere göre tavsiye edilen ilcelerde ki okullara öncelik vermek amacım. Kreş de cok önemli Okul belli olduktan sonra ev arayışına gireceğim ama insallah temiz semt olur okul. 2 gün sürem var okul secmek için hepsini ayrıntılı araştıramıyorum amacım biraz da eleme yapmak açıkçası ilçesine göre

Teşekkür ederim . Açılan ilceler Pursaklar Polatlı Yenimahalle Sincan Mamak Gölbaşı Keçiören Çubuk Elmadağ Etimesgut Altındağ Akyurt Beypazarı Çankaya Haymana. Bu ilcelerde cok uzak olan önermediğiniz bir yer var mı? Eledigim bir yer olur belki

Bu ilceler icinde temiz ve elit bir cankaya var bir de golbasi sayilabilir. Onun diaindakiler ne yazik ki ankaranin sıklıkla göç alan ilçeleri. Ama puaniniz ortaysa cankayaya atanma ihtimaliniz yok. Cunku ankarada en iyi ilce cankayadir. O yuzden siz golbasi ve yenimahalleye bakinsaniz daha iyi olur bence.

Okulunuz netlesince semte karar verin bence yoksa sıkıntı çekersiniz yollarda
Cok teşekkür ederim su an okul secme asamasindayim. O yuzden danışıyorum sincanda ki okullara mi keçiörende ki okullara mi öncelik vermeliyim gibi bir yardim bekledigim aslında.40 tercih hakkim var okul isimleri belli tabiki ve 2 gun icerinde tercih yapacağım onun icin semtler hakkında fikir soruyorum

Bu özelliği bilmiyordum bayağı işime yarayacak teşekkür ederim. Su an okul tercih edeceğim çok fazla okul açıldı ( tabi ki cok mutluyum bu durumdan ) önerilere göre tavsiye edilen ilcelerde ki okullara öncelik vermek amacım. Kreş de cok önemli Okul belli olduktan sonra ev arayışına gireceğim ama insallah temiz semt olur okul. 2 gün sürem var okul secmek için hepsini ayrıntılı araştıramıyorum amacım biraz da eleme yapmak açıkçası ilçesine göre
Ben de bu özellik sayesşnde baya bilgi sahibi oldum nerde ne fiyata evler , bilmediğim semtleri de öğrendim ,inş gönlünüze göre olur

Cok teşekkür ederim su an okul secme asamasindayim. O yuzden danışıyorum sincanda ki okullara mi keçiörende ki okullara mi öncelik vermeliyim gibi bir yardim bekledigim aslında.40 tercih hakkim var okul isimleri belli tabiki ve 2 gun icerinde tercih yapacağım onun icin semtler hakkında fikir soruyorum
Bana kalirsa keçiören sincandann daha iyi keçiöreni tercih edin yenimahalleyi seçme imkaniniz varsa yenimahalle de iyidir

Çayyolu /Gazi mah /Emek/Beşevler
Buraların kirası yüksektir
Daha uygun ama nezih olsun derseniz Keçiören/Öveçler olabilir

ANkarayı gel bana sor sen :-) Dikmen güzel ve nezih bir semt Çankaya mahallelerinden muhtemelen eşinizin iş yerine yakın olur . 1000 liraya çok şahane ev tutarsın.

Puanım yüksek değil diyorsunuz, sadece kendi tahminimi yazıyorum sizi kırmak değil amacım:KK19:Çayyolu, Bahçeli vs çıkmasını düşük ihtimal görüyorum, çünkü bir tanıdığım daha aynı şeyi yaptı o da 6 yıllık öğretmendi. Size Gölbaşı, Mamak, belki Sincan, belki de Haymana merkez gibi bir yerin geleceğini tahmin ediyorum. Gönlünüzce olsun her şey, umarım güzel bir yer gelir :KK36:
Estağfurullah cok teşekkur ederim. Cok haklısınız belki de hic bir yer gelmeyecek ve ayrı kalacağız eşimle o tam bir kabus. Gerçekci olmak lazım tabi ki. 40 tercih hakkim var ölü tercih yapmak istemem ama yine de bir kac tane çankaya yenimahalle yazıp diğer semtlerden de tercih yapicam. Özellikle cok uzak denilen bir yer olur belki eleme yaparim işim kolaylaşır diye fikir alıyorum. Cok tesekkur ederim :KK200:

ANkarayı gel bana sor sen :-) Dikmen güzel ve nezih bir semt Çankaya mahallelerinden muhtemelen eşinizin iş yerine yakın olur . 1000 liraya çok şahane ev tutarsın.
Aaa Rize'den gidiyorum Ankara'ya nick ilgimi çekti Teşekkür ederim umarım iyi bir yer olur .

Bu ilceler icinde temiz ve elit bir cankaya var bir de golbasi sayilabilir. Onun diaindakiler ne yazik ki ankaranin sıklıkla göç alan ilçeleri. Ama puaniniz ortaysa cankayaya atanma ihtimaliniz yok. Cunku ankarada en iyi ilce cankayadir. O yuzden siz golbasi ve yenimahalleye bakinsaniz daha iyi olur bence.
Cok teşekkür ederim. Evet su an onu farkediyorum bende. Kafamda bir şeyler sekillenmeye basladı. Ölü tercih yapmak istemem belki bir iki tane şansımı denerim cok teşekkür ederim

Teşekkür ederim . Açılan ilceler Pursaklar Polatlı Yenimahalle Sincan Mamak Gölbaşı Keçiören Çubuk Elmadağ Etimesgut Altındağ Akyurt Beypazarı Çankaya Haymana. Bu ilcelerde cok uzak olan önermediğiniz bir yer var mı? Eledigim bir yer olur belki
Sincan Çubuk Altındağ Etimesgut direk elerdim ben olsam
Akyurtda baya dışarda ama genelde villa tipi bahçeli evler vardır
Çevresi daha düzgündür
Gölbaşı gelişmiş ancak karışık bir ilçe
Kira olarak uygundur
Merkezi tek bir caddesi var
Ev oralarda olursa alışveriş va konusunda sıkıntı yaşamazsınız ama eşinize zor olur bayağı dışarda
Beypazarı güzeldir ama yaşamak için biraz tek düze sıkıcı bir yer
İçlerinde en güzeli keçiören
Gelişmiştir
Sitede uygun fiyatı ev bulabilirsiniz
Çocuk için okul konusunda sıkıntı yaşamazsın
Eşiniz içinde ulaşım daha kolay olur

Sincan her yere uzak, Sincan'a kursa gitmiştim o yol beni mahvetmişti.
Bana göre sıralama:
1-Çankaya(düşük ihtimal)
2-Çayyolu(düşük ihtimal)
3-Gölbaşı (Sakin, elit, Mogan Gölü var)
4-Yenimahalle(Batıkent'i var)
5-Altındağ (Hamamönüyle birlikte o da gelişti)
6-Keçiören (Etlik semti var o da iyidir)
7-Etimesgut (Elvankent gibi güzel semtleri var)
8--Sincan (Muhafazakar kesim nüfus, kalabalık, uzak mesafe ama halkı iyidir candır)
9-Mamak (Şahsen sevmiyorum, serserileri meşhur ama güzel yerleri de var)
10-Diğerleri
Yine de İnşallah Çankaya gelir, gönlünüzce olur..:KK200:

Aaa Rize'den gidiyorum Ankara'ya nick ilgimi çekti Teşekkür ederim umarım iyi bir yer olur .
Memleketim Rize ( kurban olurum yağmuruna yeşiline) . Ama Ankara yaşamak için bambaşka. Tam yaşamadık bi şehir. En zor ulaşım süresi 1 saati geçmez . Metrolarımız her yere ulaşım sağlıyor neredeyse. Mamak ya Türközü semtini İncesu semtini yazabilirsin . Fakir semtiydi buralar önceden. Şimdi süperlüks daireler mevcut merkeze (Kızılay) yürüme ile 20 dk ulaşım imkanı var. Kiralar çok uygun. 1000 liraya dubleks tutarsın yani. Ama Dikmen eski bit semt. Nezih herşey elinin altında. 1000 liraya eski ama yapılı güneş alan geniş 3+1 daire tutabilirsin. Bin dediğime bakma 800 ü geçmez bile

Back
X