• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Ankara' daki Lazerli Epilasyon Merkezleri Hakkında Bilgi

Ben gittiğim yerden çok memnunum... ( komple gidiyorum. yüz ve kol hariç) 7 seans oldu.. tanıdık birinin tavsiyesiyle gitmiştim çokta memnun kaldım... Kızılaya taşınmış olmasıda büyük rahatlık oldu benim için.. bacaklarımda tek tük çıkıyor. koltuk altımda bitti sayılır.. Genitalde öyle... zaten iki başlıklı alet.. biri siyah tüylere diğeri kalan zayıf ve sarı tüylere uygulanıyor.. Sanırım son zaman sarı kalan tüyler için o 2. başlığı kullanacak..

peki nerede bu yer adı nedir yardımcı olur musun?

ilk seansımı ankara lazerde yapmıştım ama hiç memnun kalmadım o kadar verdiğim para boşa gittisenağlama tavsiye etmiyorum

Selamlar Herkese;
3 hafta önce Aslı Eralp'in yeni geçtiği 3. caddedeki merkeze gidip 2. kez alt bacak için epilasyon yaptırdım. Sonuç felaketti. Yaktılar!!! İlk günler dermovat, sonrasında hergün bepantene kullanmama rağmen hala izleri geçmedi. Umarım kalıcı izler kalmaz.
Paranızla kendinizi yaktırıp, şu güzel havalarda etek, şort giyemez hale gelmek istemiyorsanız Aslı Eralp'e gitmeyin. Kimseye tavsiye etmiyorum...

Ben de Aslı Hanıma gidiyorum ama böyle bir sorun yaşamadım, hatta buradan tavsiye etmiştim memnun kaldığım için. Mutlaka bir sorun olmuştur sizin gittiğiniz gün, ne bileyim alet yenidir vs. Üzüldüm sizin durumunuza, çok geçmiş olsun. Umarım geçer en kısa zamanda.

herkeze iyi günler ,bir kaç gündür lazer ve kullanılan cihazlarla ilgili yazılanları okudum,bazı yanlış ve abartılı bilgileri bu işle daha önce ilgilenmiş bir hekim olarak sizlere düzeltmeye çalışacağım.
Öncelikle ülkemizde tercih edilen 3 tip lazer ve 1 tip de lazer olmayan fotoepilasyon yöntemi vardır.
1.Bunlardan ilk çıkan ve en yaygın kullanılan lazer Alexandrite lazer sistemleridir, kıl ve ciltte bulunan melanin (siyah)pigmentini tahrip ederek etki eder ve kıl nekadar kalın ve siyahsa etki okadar güçlüdür,ancak esmer kimselerde ve yaz aylarında kullanımı kısıtlıdır ve en çok yanık vakaları bu cihaz kullanımlarında görülür.yinede son derece etkilidir.

2.Bir diğer makına olan diot lazer cihazı alexandrite cihazının göremediği açık renk tüylerin tedavisi amaçlanarak geliştirilmiş teknolojidir ancak etkinliği görecelidir.
3. Son olarak geliştirilen teknoloji nd/YAG lazer sistemleridir,bu sistemde kılların melanin pigmentinden çok kıl kökünü besleyen ince kılcal damarların tahribatı esastır ,dolayısı ile cilt yanığı riski en az olan ve yapılan son araştırmalara göre kalıcılığı en yüksek olan cihazlardır.üstelik yaz kış uygulanabilir diğer makınalardaki işlemlerin aksine seans aralığı 30-45 gün değil 60-90 gündür ki bu daha az seansta tedavi imkanı verir.

4. olarak lazer olmayan pulse light yani IPL ,diğer adıyla fotoepilasyondan bahsedelim
Bu cihazlar florasan lamba tarzı ışığın yoğun bir şekilde cilde temas ederek uygulanması tekniğine dayanır ve açığa çıkan ısının kılı tahrip etmesi hedeflenir,ancak kalıcı sonuç vermediği vede seanslar bırakıldığında tüm kılların geri geldiği düşünülürse bu işlem için modern bir ağda yöntemi denebilir.Özellikle doktor olmayan salonlarda ve bazı merkezlerde tek fiyat ile tüyler bitene kadar başka ödeme yok olarak belirtilen kampanyalar bu cihazdır.ne yazıkki bu salonların çoğu 1 yıl sonunda kapanmakta ve peşinen ödemeleri yapan hastalar işlem yapılmadan geçen 3 ay sonrası tüylerinin geri geldiğinide görünce madur olmaktadırlar.Piyasada jel sürülerek ve cilde kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde safir bir cam temas ettirilerek kullanılan vede flaş patlaması tarzı ses ve ışık çıkaran cihazlar bu cihazlardır markaları değişebilir (ıpl,hppl,hpl) ve benzeri isimleri vardır.Bu makinalarda işlem yaptıracak kimselerin doğru bilgi sahibi olmaları önemlidir.

Yine bir arkadaşımız Ankarada bir merkeze gittiğini ve buradaki cihazın 700.000 euro değerinde olduğunu ve Türkiyede 2 tane olduğunu yazmış, bu bigide bana çok komik geldi,birincisi en pahalı lazer cihazları şuan nd /YAG cihazlarıdır ve FOTONA marka olanlar dünyada ve ülkemizde ünlü hastanelerin tercih ettiği cihazlardır ve 100.000 euro yaklaşık fiyatlıdır,yine CANDELA,CUTERA,GENTİLE marka nd/YAG cihazlarıda bu civarda ve entercih edilen modellerdir.Bunlardan FOTONA nın Scanner teknolojisi olan (yine forumda bir arkadaşımız gittiği merkezde tek tek nokta nokta kare bir alanın işlenerek lazer yapıldığından bahsetmiş sanırım scanner yani tarama teknolojisini kastediyor) 65 watt ve 130 watt lık iki modeli vardır.

Yine Alexandrite lazerlerde 50.000-70.000 euro fiyatları ile tercih edilen cihazlardır,dünyada en bilinenleri EPİCARE ve APOGEE 5500 modelleridir,söylediğim gibi kıl rengi siyah cilt rengi açık hastalarda yaz ayları hariç etkili cihazlardır.
Görüldüğü gibi 700.000 euro gibi abartılı fiyatlı makina yoktur,yine Türkiyede 2 adet olan makina için hiç bir firmanın servis hizmeti vermeyeceği ve bu makinaların aylık servis ihtiyaçlarıda düşünüldüğünde bu bilginin mantıksız olduğu ve bu forum da yazan hastamıza pekte doğrun bilgi verilmediğini anlayabilirsiniz.

Özetleyecek olursak, son teknoloji cihaz diye bir şey yoktur,üç tip lazer cihazının farklı farklı markaları vardır ve bunlar kendi aralarında son çıkanı olabilir ama kullanılan hep aynı 3 tip lazer teknolojisidir.

Lazer ışığı küçük ve kırmızı renkli bir noktadır ve gözle görülür cilde temas etmeden bir karış yukardan atılır, fotoepilasyonda ise atış sırasında beyaz bir ışık çıkar ve kibrit kutusu kadar alana jel sürülüp temas sağlanarak yapılır,kalıcı epilasyon değildir.
Lazer 1-2 seansta sonucu belli olan bir işlem değildir en az 4-6 seans yapılıp ortalama 6 ay sonra 2-4 seans daha gereken bir işlemdirki 3-4 ay ara verip kılların nekadarının geri geldiğini görmeden 45 günde bir seansa gidip kılların çıkmadığını ve işlemin etkili olduğunu söylemek bu konuda bilinçsizliktir.
Asla peşin para verip bitene kadar anlaşmalar yapmayınız en fazla belli seans sonrası ücretsiz gibi anlaşmalar yapabilirsiniz ancak ücreti herzaman seans seans olarak ödeyin.

Yine kullanılan teknolojiyi ayrıntılı olarak internette araştırın cihazların tüm dünyada ve ülkemizde önemli hastanelerin tercihi olmasına dikkat edin,uygulayanın bu işte tecrubesine dikkat edin,gittiğiniz yerdeki hasta yoğunluğu ve randevu doluluğu,o merkezin nezamandır faaliyette olduğu bir doktorun olup olmadığı dikkat etmeniz gereken diğer hususlar.ayrıca en uygun fiyatta önemli doğrusu

son olarak bazı teknolojilerin Türkiye referanslarını bulabileceğiniz internet sitelerinide yazıyorum...herkeze iyi günler zaman zaman sorularınızı cevaplamaya çalışırım

Fotona....................................................
Apogee5500..............................................
Cutera..............................................
Epicare..............................................
Candela............................................

4. olarak lazer olmayan pulse light yani IPL ,diğer adıyla fotoepilasyondan bahsedelim
Bu cihazlar florasan lamba tarzı ışığın yoğun bir şekilde cilde temas ederek uygulanması tekniğine dayanır ve açığa çıkan ısının kılı tahrip etmesi hedeflenir,ancak kalıcı sonuç vermediği vede seanslar bırakıldığında tüm kılların geri geldiği düşünülürse bu işlem için modern bir ağda yöntemi denebilir.Özellikle doktor olmayan salonlarda ve bazı merkezlerde tek fiyat ile tüyler bitene kadar başka ödeme yok olarak belirtilen kampanyalar bu cihazdır.ne yazıkki bu salonların çoğu 1 yıl sonunda kapanmakta ve peşinen ödemeleri yapan hastalar işlem yapılmadan geçen 3 ay sonrası tüylerinin geri geldiğinide görünce madur olmaktadırlar.Piyasada jel sürülerek ve cilde kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde safir bir cam temas ettirilerek kullanılan vede flaş patlaması tarzı ses ve ışık çıkaran cihazlar bu cihazlardır markaları değişebilir (ıpl,hppl,hpl) ve benzeri isimleri vardır.Bu makinalarda işlem yaptıracak kimselerin doğru bilgi sahibi olmaları önemlidir.

merhabalar ya bu yazdıklarınıza çok üzüldüm çünkü ben 1 ay önce aris güzellik merkezi diye bi yere kayıt oldum tüm vücut bitene kadar 950 tl.ve cihazları IPL.2 kez yaptırdım daha ve çok sonuç alamadım tüylerimde çok koyu renk değil fazla dökülme olmadı.ben bu cihazın modern ağda yöntemi oldunu ve tüyleri bitirmediğni maalesf kayıt olduktan sonra öğrendim ve onlara iletteiğimde asla böyle bişe olmadını aksine alexandirette cihazının yasaklandığını ve kanser yaptığını ilettiler.şuan çok moralim bozuk çünkü iptalde ettiremiyorum benimde korkum kapanıp gitmesi ama duyduğuma göre antep,ankarada ve istanbuldada şubeleri var.bilemiyorum şuan ne yapmam gerek:(

merhabalar ya bu yazdıklarınıza çok üzüldüm çünkü ben 1 ay önce aris güzellik merkezi diye bi yere kayıt oldum tüm vücut bitene kadar 950 tl.ve cihazları IPL.2 kez yaptırdım daha ve çok sonuç alamadım tüylerimde çok koyu renk değil fazla dökülme olmadı.ben bu cihazın modern ağda yöntemi oldunu ve tüyleri bitirmediğni maalesf kayıt olduktan sonra öğrendim ve onlara iletteiğimde asla böyle bişe olmadını aksine alexandirette cihazının yasaklandığını ve kanser yaptığını ilettiler.şuan çok moralim bozuk çünkü iptalde ettiremiyorum benimde korkum kapanıp gitmesi ama duyduğuma göre antep,ankarada ve istanbuldada şubeleri var.bilemiyorum şuan ne yapmam gerek:(

öncelikle tüketici olarak her işlemin yapılan kadarı kesildikten sonra kalan ücretini alma hakkınız var,dahası ıpl cihazıda olsa bu cihazların güzellik salonlarında bulundurulması 2010 yılı ocak ayında tamamen yasak yani bu arkadaşlarımıza gidip sağlık müdürlüğü yada alo 184 sabim(sağlık bakanlığı bilgi hattı) nı arayarak hakkınızı arayacağınızı bildirirseniz sanırım sorun çözülür:1:
buarada gerek alexadrite gerek nd/YAG gerek diot gibi gerçek lazer cihazlarının kanser yapmadığı FDA tarafından ispatlanmıştır üstelik bu tip lazerler şuan kanser tedavisinde,göz miyop ameliyatlarında dahi kullanılmaktadır.

öncelikle tüketici olarak her işlemin yapılan kadarı kesildikten sonra kalan ücretini alma hakkınız var,dahası ıpl cihazıda olsa bu cihazların güzellik salonlarında bulundurulması 2010 yılı ocak ayında tamamen yasak yani bu arkadaşlarımıza gidip sağlık müdürlüğü yada alo 184 sabim(sağlık bakanlığı bilgi hattı) nı arayarak hakkınızı arayacağınızı bildirirseniz sanırım sorun çözülür:1:
buarada gerek alexadrite gerek nd/YAG gerek diot gibi gerçek lazer cihazlarının kanser yapmadığı FDA tarafından ispatlanmıştır üstelik bu tip lazerler şuan kanser tedavisinde,göz miyop ameliyatlarında dahi kullanılmaktadır.
onların bu işe yanaşacağını pek düşünmüyorum aslında onlarda bana alexadrite cihazının yasaklandığını söylediler bide off yaa:(

onların bu işe yanaşacağını pek düşünmüyorum aslında onlarda bana alexadrite cihazının yasaklandığını söylediler bide off yaa:(

ben bir hekim olarak sizi anlamakta güçlük çekiyorum şöyleki gittiğiniz yer güzellik salonu ise konuştuğunuz kişi doktor olamaz,bense bir doktor olarak size kanunu ve hekim bilgilerimi paylaşıyorum siz ise "oda bana alexadrite yasak dedi" diyorsunuz sonuçta diyen kişi heralde estetisyen falan :)bu konuda eğitimi neki alexadrite kanser yapıyor diyebiliyor:)ozaman biz hekimler ve onlarca ünlü hastane sizi kanser etmeye çalışıyoruz sizcede komik değilmi? bence oflamak yerine nedediğimi anlamaya çalışın kanunen doktor olmayan hiç bir yer ve üstelik en azından poliklinik değilse lazer teknolojisini bulunduramaz ....

ben bir hekim olarak sizi anlamakta güçlük çekiyorum şöyleki gittiğiniz yer güzellik salonu ise konuştuğunuz kişi doktor olamaz,bense bir doktor olarak size kanunu ve hekim bilgilerimi paylaşıyorum siz ise "oda bana alexadrite yasak dedi" diyorsunuz sonuçta diyen kişi heralde estetisyen falan :)bu konuda eğitimi neki alexadrite kanser yapıyor diyebiliyor:)ozaman biz hekimler ve onlarca ünlü hastane sizi kanser etmeye çalışıyoruz sizcede komik değilmi? bence oflamak yerine nedediğimi anlamaya çalışın kanunen doktor olmayan hiç bir yer ve üstelik en azından poliklinik değilse lazer teknolojisini bulunduramaz ....
hayır sölediğimi yanlış anladınız sanırım ben zaten onlara inanmış değilim alexadrite yasak olsa o kadar salonda kullanılmaz zaten bunu biliyorum bu onların kendini savunması sadece evt dediğniz gibi konuştuğum kişi doktor değil ve o salonda doktorda yok zaten hekim olarak size güvenmesem zaten yazmazdım.neden offladığıma gelince onlardan nasıl kurtulacağımı düşündüğüm için ve bu yere nerden bulaştım diye okadar para verdim sonuçta ve eminim onlar yine kendilerini savunup bi yol buralacaklardır.ama dediğniz gibi yinede uğraşacağım.

Alıntı:
teknolog kullanıcısından alıntı
merhaba lazerle ilgili yazdıklarınızı okudumm...
bu konuda oldukça bilgili birine sonunda rastlamak çok güzell..
kadınların korkulu rüyası tüy problemine böle bilimsel bir yaklaşımm biizm adımıza çok hoşş..

mümküns ebend esizden bilgi istiyorumm..

lazare ilkezz başlayanlardanım snaırımm..
ve bitiremeyenlerdenn..

alex le koltuk altı ve bacak bölgem 3 seansta biti ama yüze belki 3 4 yıldır sadecee modern ağda düşüncesiyle devam etmekteyimm..

diğer bölgeler beni belki bu kadar sıkmaz germezdi görünürde deiller sonuçtaa.ama yüz bölgesi çok önemlii...

LÜTFEN bu tüy işinden nasıl kurtula bilirimm...

cidden hangi makine hangi hastane veya güzellik merkezii..

bu konuda yardımcı olursanız inanın ben dahil bir çok kadının duasını alacaksınızz..

sevgiler..

İlginiz için teşekkürler,alex lazer sistemleri yüz bölgelerinde yanık riskinden dolayı diğer bölgeler kadar radikal dozlarda kullanılamayacağı için bir çözüm sunmamakta,bu anlamda nd/YAG cihazları daha mantıklı seçimlerdir,özellikle FOTONA XP MAX cihazı Axelere modu sayesinde bence bir adım önde ,............................ adresini ziyaret edip fotona yı seçtikten sonra referansları açarsanız istediğiniz şehir ve klinik bilgilerini bulabilirsiniz,etik olarak ben klinik ismi veremeyeceğim:) yüz bölgesi için yinede ekim ayını beklemek daha mantıklı,diğer bölgelerde ise nd/yag cihazlar yaz kış güvenle kullanılabilir...

Back