ankara da ikinci patlama

Chess'cim bence esin gibiler istisna. Umrunda olmayan kesim çok büyük çünkü onlara yilan henuz dokunmadi.

Son düzenleme:
Gördüm Amine. Başınız sağolsun. Sen geldiğinde devam ederiz.
sağolasınız yarın kalkacaskmış sabah gitme kararı aldık
Türkmen komutan Suriye Türkmenlerine lojistik yardım götüren MİT'e ait tırların engellenmesinin kendilerine zarar verdiğini söyledi.

Suriye’de Esed rejimi güçlerine karşı Türkmen bölgesini savunan muhalif gruplardan Sultan Abdulhamit Han Tugayı’nın komutanı Abdullah, 19 Ocak 2014'te Suriye Türkmenlerine lojistik yardım götüren MİT'e ait tırların "paralel yapı" tarafından engellenmesinin Türkmenlere zarar verdiğini söyledi.

Suriye’nin Türkiye’ye sınır Lazkiye vilayetinde, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında kalan Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesinde Esed rejiminin baskıları sürüyor.

Baas rejiminin tarihi Türkmen bölgesini Lazkiye'nin Rabia, Kastal ve Ayn el-Beyda ilçeleri arasında böldüğü Bayırbucak bölgesi, bayır olarak nitelenen kırsaldaki Türkmendağı ve bucak olarak bilinen ovalık alandan oluşuyor.

Türkmen Dağı mıntıkasına büyük ölçüde Türkmen gruplardan oluşan silahlı muhalif gruplar hakim. Bölgenin ovalık kesimini (bucak) ise Beşşar Esed rejimine bağlı Şebbiha adı verilen milis güçler kontrol ediyor.

Milis güçleri karadan, Esed ordusu da zaman zaman hava saldırılarıyla Türkmen bölgesine saldırılar düzenliyor.

AA muhabirinin Bayırbucak’ta görüştüğü Türkmen komutanlardan Ömer Abdullah, Türkiye'nin Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı yardımların sahadaki şartlar dikkate alındığında büyük önem taşıdığını anlattı.

Abdullah, 19 Ocak 2014'te Suriye Türkmenlerine yardım götüren MİT'e ait tırların engellenmesi olayına değindi.

"ÇOK ZOR DURUMDA KALDIK"

Tırların "paralel yapı" tarafından Türkmenlerin zor durumda kalması için engellendiğini dile getiren Abdullah, söz konusu provokasyonun Türkmenleri bölgede zor durumda bıraktığını anımsattı. Abdullah, şöyle konuştu:

"Bu (Tırlar) Türkmenlere geliyordu. Türkmenler burada zor durumda kalsın diye, bunlar paralelciler tarafından, orasını gayet iyi biliyoruz, durduruldular. Paralelciler tarafından durduruldular çünkü Türkmenler bir güce sahip olmasın istiyorlardı. Esed rejimiyle beraber hareket eden kişiler, hain güçler, orada Türkmenler ezilsin, zor durumda kalsın diye (bunu yaptılar)."

demiş--bunun gerçekliği tartışılır elbet -mesela tam bunun zıttı bi haberde var
ya neyse hakikaten -gençlerin vefat edenlerin haberlerini gördükçe utanıyorum şurada yazışmaktan memlekete gideyim geleyim bu konu üzerinde iştişareye devam ederiz

Bu lafın her ne kadar hi derde derman olmadıgını bilsem de başınız sagolsun. Sabır diliyorum.
ALLAH cc razı olsun ladymore

Ankara'nın çok fazla mesire yeri yoktur ve hep gri şehir olarak adlandırılır.Bu olaylardan sonra artık insanlar gezerken" garda bomba patlamıştı bu kadar kişi ölmüştü ,bakanlıklarda bu kadar, bide güven park vardı orayı da unutmayalım " diyecekler..
Sayelerinde griden siyaha döndük...

Yüce Allah yapacakları kötülüklerine fırsat verdirmesin zalimlerin.

Biz burada harap olup içimiz yanarken ailelerini, sevdiklerini düşünemiyorum bile.

Allah vefat etmiş kardeşlerimize rahmet eylesin. Mekanlarını cennet eylesin hepsinin. Ailelerine ve sevdiklerine de sonsuz sabırlar versin. (amin)

Arkadaşlar n'olur bol bol Fil Suresi'ni okuyalım. Zalimler kötü emellerine ulaşamasın diye.

Yasin Suresi'ni de vefat eden kardeşlerimiz için okuyalım..

Şimdiden Allah razı olsun herkesten ve kabul eylesin dualarımızı Yüce Allah. (amin)

FİL SURESİ

Arapçası:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ اَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِاَصْحَابِ الْفِيلِ * اَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِى تَضْلِيلٍ * وَاَرْسَلَ عَلَيهِم طَيْرًا اَباَبِيلَ * تَرْمِيهِمْ بِحِجَارَةٍ مِنْ سِجِّيلٍ * فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَاْكُولٌ *

Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Elem tera keyfe fe'ale rabbüke biashâbilfîl
2- Elem yec'al keydehüm fî tadlîl
3- Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl
4- Termîhim bihicâratin min siccîl
5- Fece'alehüm ke'asfin me'kûl

Anlamı
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Görmedin mi Rabbin ne yaptı fil sahiplerine!
2- Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?
3- Üzerlerine sürü sürü kuşlar saldı.
4- Onlara balçıktan pişirilmiş sert taşlar atıyorlardı.
5- Derken onları, yenilmiş ekin yaprağı gibi kılıverdi.

Bu herifle, Atatürkçü düşünce bir araya konamaz.. Senelerdir bölme hevesi bitmedi bunların..
Ama gerçek olan bir şey var.. Bu adamcıkın görüşü ile şuanki iktidarın ortak noktası kendi istedikleri şekilde rejim değiştirme sevdası..
O yüzden yaşasın Cumhuriyet diyoruz

Son düzenleme:
ANKARA patlamasında ölenlerin isimleri 4'ü hariç belli oldu. Ankara saldırısında yaralananların isim bilgileri de hastane kapılarına asıldı. Kanlı saldırı saat 18.45'te Ankara'nın kalbi sayılan Kızılay'da meydana geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre bir özel otomobil otobüse çarparak patladı. O arabanın bomba yüklü olduğu ve saldırının onunla düzenlendiği söyleniyor.

ANKARA PATLAMASI ÖLENLERİN İSİMLERİ

Ankara patlamasıda ölü sayısı artarken ölenlerin kimlikleri dördü hariç belirlendi. İşte kimlik bilgileri;

Bağdat Çermik
Muharrem Çermik
Ayşe Bilgilioğlu
Perihan Çermik
Mehmet Yurtseven
Turgay Bulut
Fehmi Çetinkaya
Murat Gül
Hamide Sibel Çetinkaya
Berkay Baş
Erdem Soydan
Taner Kılıç
Feyza Acısu
NEvzat Alagöz
Sevinç Gökay
Kerim Sağlam
Ferah Önder
Oğuzhan Dura
Sümeyra Çakmak
Destina Peri
Cemal Özdiker
Kemal Kalıç
Yaşar Durakoğlu
Kemal Bulut
Elif Gizem Akkaya
Ozan Can Akkuş
Atakan Eray Özyol
Nüsrettin Can Çalkınsın
Zeynep Başak Gürsoy
Elvin buğra Arslan
Mehmet Alan

Terörün amacı milletin devletine bela okuması, lanet okuması, küfretmesi bir yerde.. Başardılar. Gelip sadece şu konuda yazılanları okusalar bile ağızları kulaklarına varır.

Amin... bol bol okumak lazım... bu konuyu dualarimiz sizinle bölümünde açar misiniz? Burda dini yorum yasak... dualarimiz sizinle bolumunde böyle bir konu acio dua zinciri oluşturalım

Amin... bol bol okumak lazım... bu konuyu dualarimiz sizinle bölümünde açar misiniz? Burda dini yorum yasak... dualarimiz sizinle bolumunde böyle bir konu acio dua zinciri oluşturalım

Dini konu şu yönde yasak; dini, siyasi, mezhep tartışması doğabileceğinden bir sınırlama ve yasak getirilmiş. Dua etmek, iyi temennilerde bulunmak ne gibi bir tartışmaya yol açacak açıkcası bunu düşünemiyorum bu sebeple sakınca görmeden yazdım.

Evet isterseniz dua bölümünde bu konuyu açıp dua edebiliriz.

Daha iyi olur. O topikte de sürekli dua zincirlerine katilan çok üye var. . Eğer konuyu acarsaniz beni de etiketler misiniz?

ben en çok neye utanıyorum
televizyonu açıyorum haberlerde ne var diye
diziler programlar bir gelin diğerinin kahvesini iyi pişirip pişirmediğini ölçüyorlardı
burada okudum survivor mı ne zımbırtıysa her zaman kinden de çok izlenmiş
ben utandım saydım döktüm kapattım
bu ülkenin başkentinde 37 kişi öldü yahu
ki ben daha fazla olduğuna inanıyorum
tek suçu o gün o vakitte otobüse binmek durakta beklemek yolda yürümek olan insanlar
gün boyunca tüm yayınları kaldırıp sadece haber verilmesi gerekli
yas ilan edilmeli
bu ne vurdumduymazlık be
komşusunun cenazesi olduğunda kendi evinde üç gün televizyon açmayanlar şeklinde yetiştirilmiştik biz
ne olmuş bize böyle
unut unut nereye kadar
birini de unutmayalım
bizim de hayatımız sekteye uğrasın
o 37 kişi aralarında gencecik çocuklar eşler anneler babalar onların hayatı ellerinden alındı
paramparça oldular geride kalanların kalbi paramparça oldu
biz hala survivor da kim birinci çıkacak onun derdindeyiz

bi aileden 3 kişimi var : ( ALLAH ım sabır ver

boşuna çırpınma gökyüzü-YURDUM kadar ağlayamazsın

feyza acısuyu gördüm diğerlerini gördüm melek gibiymiş yavrum

Ahanda size Canlı Bombanın kim olduğu!!!.(alıntıdır)
Bu eğer gerçekse, şöyle düşün kakao..
Örneğin, Akp nin verdiği kadro ile veya o kişilere verdiği iş ile, Akp yandaşı görünen biri de pkk lı çıkabilir.. Ki vardır da..
Yani bunun Atatürkçü düşünce ile alakası olmaz, bu her siyasi kesimin başına gelebilir.. Bu insanların görüşüne ters Atatürkçülük.. Ekmeğini yiyip arkandan nanikte yapıyor olabilirler..
O yüzden terörist olduğunu kamufle edip her kurumdan biri çıkabilir..

Biliyorum bilinmeyen.... sanmaki onu paylaştım ve gerçeği budur demek için .. neler dolaşıyor netlerde, neler paylaşıyorlar eminim biliyorsundur.Şükürki itibar etmiyoruz.ve o paylaştığım şeyinde düzmece olduğunuda biliyorum..yoksa şunu aklıyayım,, bunu aklıyayımın derdinde değilim.. Ölenlere Rahmet diliyorum ve artık bu kelimeyide söylemekten utanıyorum ve ben kimsenin ölmesini istemiyor vede Rahmet dilemekte istemiyorum..bilmezmiyim Bilinmeyen.. dinin kullanıldığını bilmezmiyim Atatürkün kullanıldığını... şu andaki iktidarın arasındada dini kullananların var olduğunu bilmezmiyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…